Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Να κατασκευάσει και να πουλήσει πολεμικά πλοία σε Αίγυπτο και Πολωνία συζητά η Ελλάδα!



Συζητήσεις της Ελλάδας να κατασκευάσει και να πωλήσει πολεμικά πλοία σε Αίγυπτο και Πολωνία αποκάλυψε ο Υπουργός Άμυνας κ Πάνος Καμμενος κατά την σημερινή τελετή της εντάξεως στη δύναμη του Στόλου της νέας πυραυλακάτου «Ανθυποπλοίαρχος Ρίτσος» (Ρ-71) που κατασκευαστηκε - με μεγάλη καθυστέρηση - στα Ναυπηγεία Ελευσίνας. 
Για την Πολωνία και την Αιγυπτο έχει γίνει ξανά κουβέντα στο παρελθόν καθώς εξέταζαν το ενδεχόμενο να αγοράσει από την Ελλάδα υποβρύχιο τυπου ''Παπανικολής''.
«Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να λειτουργήσουν όλα τα ελληνικά ναυπηγεία. Θέλουμε να παράξουμε ελληνικά πλοία όχι μόνο για το Πολεμικό μας Ναυτικό, αλλά και για άλλα ναυτικά», είπε, τονίζοντας σε δήλωσή του ότι για το σκοπό αυτό γίνονται σχετικές συζητήσεις με την Αίγυπτο και την Πολωνία. Επίσης σε άλλη αποστροφή μιλησε για τον καθορισμό «εντός των ημερών και μηνών της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της χώρας» 
Από την πλευρά του ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Γεώργιος Γιακουμάκης στη δική του  ομιλία συνεχάρη την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ και τον νυν Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Αποστολάκη, ο οποίος ως Αρχηγού ΓΕΝ μαζί με τον κ Καμμενο,  «ξεμποκάρησαν»  το πρόγραμμα που είχε ως αποτέλεσμα να καθυστερήσει πάρα πολύ η κατασκευή του σκάφους. Ευχαρίστησε  και τους εργαζόμενους των Ναυπηγείων Ελευσίνος, οι οποίοι «έδωσαν και την ψυχή τους», όπως  τόνισε, για την ταχεία αποπεράτωση του σκάφους, καθώς επίσης και στο Ναυτικό Κλιμάκιο Ελευσίνος του ΠΝ  και στο πλήρωμα του σκάφους. Η καθέλκυσή του πραγματοποιήθηκε στις 6 Οκτωβρίου 2006, αλλά λόγω των γνωστών οικονομικών (και άλλων) προβλημάτων που απασχόλησαν πολλές κυβερνησεις, εντάχθηκε στη δύναμη του Στόλου μόλις σήμερα.
Ο Αρχηγός ΓΕΝ ανακοίνωσε ότι προχωρούν οι εργασίες στα δύο επόμενα, 6ο και 7ο στη σειρά, σκάφη του ίδιου τύπου, τις ΤΠΚ «ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ» και ΤΠΚ «ΒΛΑΧΑΚΟΣ».

Η προϊστορία των υποβρυχίων για την Πολωνία 
Επανερχόμενοι στο θέμα της Πολωνίας και των υποβρυχίων να θυμίσουμε ότι οι παλιές συζητήσεις είχαν γίνει το 2010, επί υπουργίας Βενιζέλου.
Συγκεκριμένα  υπήρξε προοπτική για πώληση/ εξαγωγή του υποβρυχίου  ''Παπανικολής '' ή κάποιου από τα άλλα 2 που είναι σχεδόν έτοιμα  στον Σκαραμαγκά. Πολωνοί αξιωματούχοι είχαν βολιδοσκοπήσει  την Αθήνα, αν πουλά κάποιο από τα υποβρύχια τύπου Παπανικολής.  Τότε το θέμα είχε μείνει στον αέρα, αλλά αρκετα αργότερα να μέσω  ανακοίνωσης ότι ότι  διαθέτει περίπου  320 εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσει ένα νέο και σύγχρονο υποβρύχιο, το θέμα ήρθε ξανά έμμεσα στην επιφάνειαΤώρα το έφερε στον ...αφρό  κ Καμμένος . 
Αν ισχύει αυτή η εκδοχή, δεν θα την άκουσε και πολύ καλά ο κόσμος του Ναυτικού...

Στη τελετή παρέστησαν ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος, ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας, οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης , ΓΕΣ Αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης, ΓΕΑ Αντιπτέραρχος  Χρήστος Βαΐτσης και ΓΕΝ Αντιναύαρχος Γεώργιος Γιακουμάκης, οι Αρχηγοί ΛΣ-ΕΛΑΚΤ Αντιναύαρχος Αθανάσιος Αθανασόπουλος  και του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Βασίλειος Παπαγεωργίου , συγγενείς του Ανθυποπλοιάρχου Ρίτσου και άλλοι. 
Η πυραυλάκατος «ΑΝΘΥΠΟΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΡΙΤΣΟΣ» (Ρ-71) είναι τύπου “Super Vita”, βρετανικής σχεδιάσης (Vosper Thornycroft) και ελληνικής κατασκευής από τα Ναυπηγεία Ελευσίνας. Πρόκειται για το 4ο σκάφος της κλάσης του και είναι  εξοπλισμένο  με ένα πυροβόλο Oto Melara, 8 κατευθυνόμενα βλήματα επιφανείας-επιφανείας Harpoon, ένα αντιαεροπορικό σύστημα RAM με 16 σωλήνες κλπ. Έλαβε την ονομασία του προς τιμήν του Ανθυποπλοιάρχου Ρίτσου, ο οποίος σκοτώθηκε πεζομαχώντας, ως διοικητής λόχου Πεζοναυτών, στις 16 Νοεμβρίου 1912, κατά τις μάχες για την απελευθέρωση της Χίου από τους Τουρκους.-
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Να κατασκευάσει και να πουλήσει πολεμικά πλοία σε Αίγυπτο και Πολωνία συζητά η Ελλάδα!
Να κατασκευάσει και να πουλήσει πολεμικά πλοία σε Αίγυπτο και Πολωνία συζητά η Ελλάδα!
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEge52lbg0817NPG9uZWCXRA1V9TL5RlAovy4GQIOJz4-JDMvaMdEtmQDRhJg39WdeBd_aUw19GOan__dQPwpG3XI5GXTu0SKNd-OD4w37Kthzo6tz4g1sKTAEWPlq2uXYahEEy-Dlw00Jqw/s640/unnamed.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEge52lbg0817NPG9uZWCXRA1V9TL5RlAovy4GQIOJz4-JDMvaMdEtmQDRhJg39WdeBd_aUw19GOan__dQPwpG3XI5GXTu0SKNd-OD4w37Kthzo6tz4g1sKTAEWPlq2uXYahEEy-Dlw00Jqw/s72-c/unnamed.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2015/10/blog-post_757.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2015/10/blog-post_757.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy