Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

ΑΝΗΣΥΧΩ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΩ

Γράφει ο  Αντιπτέραρχος (Ι) Κων. Ιατρίδης Επίτιμος Δκτης ΔΑΥ Πρόεδρος ΕΑΑΑ Δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, ο σύνθετος χαρακτήρας της κ...

Γράφει ο  Αντιπτέραρχος (Ι) Κων. Ιατρίδης
Επίτιμος Δκτης ΔΑΥ
Πρόεδρος ΕΑΑΑ
Δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, ο σύνθετος χαρακτήρας της κρίσεως που βασανίζει στην παρούσα χρονική συγκυρία την πατρίδα μας.
Ωστόσο, από μία γενική επισκόπηση της προβολής και ανάλυσης του θέματος στα ΜΜΕ, προκύπτει ότι μία ιδιαίτερα κρίσιμη πτυχή του ζητήματος δεν έχει αρκούντως αναφερθεί και αναλυθεί, παρά τη ζωτική σπουδαιότητά της.
Πρόκειται για τον κίνδυνο της μεταβολής των γεωστρατηγικών και γεωπολιτικών δεδομένων της περιοχής μας.

Δεν πρέπει να παραβλέπεται το γεγονός ότι η χώρα μας περιστοιχίζεται από μη φιλικά διακείμενες χώρες προς αυτή. Η διάσταση αυτή αναδεικνύει σαν ζωτικό όρο της ύπαρξής μας, πέραν της οικονομικής ευμάρειας και τη σταθερή ένταξή μας σε μία ευρύτερη συμμαχία κρατών.
Ιστορικά, και μέχρι τώρα, η πατρίδα μας είναι ενταγμένη στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επιλογή η οποία κατά συνθήκη της παρέχει, πέραν των άλλων και μόνιμα εχέγγυα προστασίας από ασύμμετρες απειλές και εμπλοκές τοπικού, κατά βάση, χαρακτήρα. Είναι θέμα της κοινής λογικής, πείρας και αντίληψης ότι η απομάκρυνση της πατρίδας μας, από τον προστατευτικό ιστό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα την καταστήσει μετέωρη και ευάλωτη στα όποια επεκτατικά σχέδια των γειτόνων μας. Ο κίνδυνος να καταστεί η πατρίδα μας πειθήνιος δορυφόρος τοπικής μεγαλοδύναμης με ακόρεστη βουλιμία είναι απόλυτα υπαρκτός.
Ως Πρόεδρος της ΕΑΑΑ, βρίσκομαι σταθερά μακράν των πολιτικών διενέξεων. Αισθάνομαι όμως την ανάγκη να επιτονίσω πως ο κύριος χαρακτήρας της παρούσας κρίσεως, δεν είναι μόνο η διαμορφωθείσα εν τέλει διλημματική επιλογή μεταξύ ευρώ-δραχμής. Ο κεντρικός πυρήνας του κινδύνου που σοβεί στην παρούσα κρίση είναι ακριβώς η Γεωστρατηγική και Γεωπολιτική απομόνωση της πατρίδας μας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την προστασία των συνόρων μας και τη διατήρηση της ακεραιότητας της χώρας μας. Να μην απεμπολήσουμε όλα όσα με σκληρούς αγώνες και θυσίες κατοχυρώσαμε.
Είμαι σίγουρος ότι οι συμπατριώτες μας, κατά την έκφραση του δημοκρατικού δικαιώματος μας στο επικείμενο δημοψήφισμα, θα σταθμίσουν σοβαρά και την παραπάνω παράμετρο, ως αποφασιστικό κριτήριο της ψήφου τους.
                                                              
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: ΑΝΗΣΥΧΩ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΩ
ΑΝΗΣΥΧΩ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΩ
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhCPtDzVLudMpiZZXTyoRJGShPdhW21iadSl7IaBKGGcjrqeWCT2wfRMbL79UahcdqoAcldaWZox1u9bHAMkv7CYztP2mkzzmd0vLqYpZGvL74nDxbV3HRX1dVtCbP4bVCIjbOwIe8_dfY/s320/23.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhCPtDzVLudMpiZZXTyoRJGShPdhW21iadSl7IaBKGGcjrqeWCT2wfRMbL79UahcdqoAcldaWZox1u9bHAMkv7CYztP2mkzzmd0vLqYpZGvL74nDxbV3HRX1dVtCbP4bVCIjbOwIe8_dfY/s72-c/23.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2015/07/blog-post.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2015/07/blog-post.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy