Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Αγόρευση Δρ Χρήστου Μαντζώρου, ως επιτίμου μέλους του Συνδέσμου Αποφοίτων ΣΣΑΣ με την παρουσία του ΓΕΝ/ΔΥΓ

Ο Χρήστος Μαντζώρος (MD,DSc,PhD H.C.MULT.) είναι καθηγητής της Παθολογίας και Ενδοκρινολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και καθηγητής Δημόσιας Υγείας στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του ίδιου Πανεπιστημίου.Είναι ο πρώτος επιστήμονας ελληνικής καταγωγής που έχει εκλεγεί καθηγητής σε 2 σχολές του πανεπιστημίου Χάρβαρντ, ήτοι: στην Ιατρική Σχολή και στη Σχολή Δημόσιας Υγείας.Παράλληλα είναι Διευθυντής :Στο Τμήμα / Κλινική της Ενδοκρινολογίας και Μεταβολισμού των τριών Νοσοκομείων του πανεπιστημίου Χάρβαρντ Boston VA Healthcare System καθώς και στη μονάδα Διατροφής του τμήματος Ενδοκρινολογίας και Μεταβολισμού του νοσοκομείου Beth Israel Deaconess Medical Center και του κέντρου Joslin Diabetes Center στη Βοστώνη Μασσαχουσέτης.Ο κ. Μαντζώρος αποφοίτησε από το 2ο Λύκειο Ναυπλίου και στη συνέχεια από την Ιατρική Σχολή Αθηνών με «Άριστα» (πριν είχε εισαχθεί και στη ΣΣΑΣ-Ιατρικό τμήμα, οπου διετέλεσε μαθητής της για μικρό χρονικό διάστημα) όπου και ολοκλήρωσε τις διδακτορικές σπουδές του λαμβάνοντας το τίτλο του διδάκτορα (DSc) και πάλι με «Άριστα».


Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως έφεδρος αξιωματικός και κατόπιν μετέβη στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου σε συνολικό χρονικό διάστημα 7 ετών απέκτησε 2 Masters και 3 τίτλους ειδικοτήτων. Έλαβε πιστοποίηση από την Παναμερικανική Ιατρική Επιτροπή για την επιτυχή εκπαίδευση του στις ειδικότητες: της Παθολογίας, της Ενδοκρινολογίας- Διαβήτη- Μεταβολισμούκαθώς και της Κλινικής Διατροφολογίας. Τnν ίδια χρονική περίοδο και παράλληλα με την άσκηση ειδικότητας στις Η.Π.Α., απέκτησε δύο μεταπτυχιακούς τίτλους Μάστερ στον τομέα της Επιδημιολογίας από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας, και στον Τομέα Κλινικής Έρευνας / επιστήμες Υγείας από την Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου Χάρβαρντ.
Λόγω των επιδόσεών του, το Πανεπιστήμιο Harvard πρότεινε στον κ. Μαντζώρο να ενταχθεί στο Καθηγητικό του Προσωπικό και εισηγήθηκε στην Αμερικανική Κυβέρνηση - η οποία και στη συνέχεια έλαβε απόφαση - να απαλλαγεί ο κ. Μαντζώρος από την (βάσει του Αμερικανικού Νόμου) υποχρέωσή του να επιστρέψει στην Ευρώπη και του εδόθη -τιμής ένεκεν- η Αμερικανική Υπηκοότητα επιπλέον της Ελληνικής / Ευρωπαϊκής.
Ο κ. Μαντζώρος ανήλθε όλες τις ακαδημαϊκές βαθμίδες και έφθασε στις κορυφαίες θέσεις του πρώτου αξιολογικά Πανεπιστημίου παγκοσμίως μέσα σε λιγότερο από 12 έτη μετά την εκπαίδευσή του, πράγμα που αποτελεί σπάνια επίδοση, χρόνο ρεκόρ.Στα πλαίσια της εργασίας του και του ρόλου του στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, ο κ. Μαντζώρος όχι μόνον ασκεί τα προαναφερθέντα διοικητικά καθήκοντα, οργανώνοντας και διοικώντας σειρά κλινικών και εκπαιδευτικών μονάδων, αλλά και εργάζεται ως κλινικός ιατρός, αναλαμβάνοντας την παρακολούθηση εξωτερικών και εσωτερικών ασθενών. Παράλληλα με το κλινικό του έργο και στα πλαίσια της καθηγητικής του ιδιότητας, διδάσκει ειδικευόμενους ιατρούς καθώς και φοιτητές της Iατρικής σχολής και Σχολής Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ.
Έχει επίσης επιδείξει μεγάλη δραστηριότητα στον ερευνητικό τομέα με πρωτοποριακό και διεθνώς αναγνωρισμένο έργο στην παχυσαρκία, τη νόσο του διαβήτη και άλλων μεταβολικών νοσημάτων.
Το ερευνητικό του ενδιαφέρον ιδιαιτέρως επικεντρώνεται στη φυσιολογία, τη παθοφυσιολογία και στη θεραπευτική χρήση ορμονών που εκκρίνονται από τον λιπώδη ιστό και παρέμεναν άγνωστες μέχρι πρόσφατα. Οι νέες αυτές ορμόνες αποκαλούνται αδιποκίνες, συμπεριλαμβάνουν γενικότερα γνωστές ορμόνες όπως η λεπτίνη και η αδιπονεκτίνη. Η ομάδα του κ.Μαντζώρου ήταν η πρώτη που απέδειξε τη θεραπευτική ιδιότητα τους σε ασθένειες όπως ο διαβήτης, καρκίνοι και καρδιαγγειακές νόσοi.
Θέτοντας τους παραπάνω στόχους, το εργαστήριο του καθηγητή κ. Μαντζώρου διεξάγει βασική και κλινική έρευνα η οποία χρηματοδοτείται από την Αμερικανική Κυβέρνηση μέσω του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και των Νοσοκομείων του.
Ο κ. Μαντζώρος είναι αναγνωρισμένος σε παγκόσμιο επίπεδο για την εξειδίκευση και την τεχνογνωσία του στον τομέα τηςΠαθολογίας και της Ενδοκρινολογίας- Διαβήτη- Μεταβολισμού, αλλά και παράλληλα έχει αναδειχθεί για την πληθώρα και το κύρος των δημοσιεύσεών του.
Για όλους τους ανωτέρω λόγους αλλά και την  αγαστή συνεργασία και φιλοξενία που παρέχει κάθε χρόνο σε αριστουχους μαθητές της ΣΣΑΣ, ο Σύνδεσμός μας τον αγόρευσε ως επιτιμο μέλος του της 18η Απρ. 2015, στο ίδρυμα Harvard Ναυπλιου. Την σεμνη τελετή, τίμησαν με την παρουσία τους ο Υποναυαρχος(ΥΙ) Κωνσταντινος Παϊβανας, το Προεδρείο του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Harvard με την παρουσία των κ.κ. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ και Γεωργοπουλου, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κυρία ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ (ιατρός) και κυριος ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ(δικηγόρος), τα μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου μας κ.κ. ΜΑΡΚΟΥ και ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ και η αντιπροσωπεία των μαθητών της ΣΣΑΣ, που παρευρέθηκαν στην 2ημεριδα.
3276


mantz1

mantz006

mantz007

mantz008

mantz009

mantz010

mantz011

mantz012

mantz013

mantz016

mantz017

mantz018

mantz019

mantz003

mantz004

mantz005

mantz015

Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Αγόρευση Δρ Χρήστου Μαντζώρου, ως επιτίμου μέλους του Συνδέσμου Αποφοίτων ΣΣΑΣ με την παρουσία του ΓΕΝ/ΔΥΓ
Αγόρευση Δρ Χρήστου Μαντζώρου, ως επιτίμου μέλους του Συνδέσμου Αποφοίτων ΣΣΑΣ με την παρουσία του ΓΕΝ/ΔΥΓ
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh8DLcl7HsR3NqPuV0FtEGaKUJmRvDP4djq3rNc5u4NUaMGPxRzLNRt7dWIjRViP4guK_-tIEy8GRc5TXveaZ1hJfpU3p_OApX5pem0dnkQoWT3rA3xCTmf7eniTAtk0dBcdY74v4Hy1rk/s1600/3271.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh8DLcl7HsR3NqPuV0FtEGaKUJmRvDP4djq3rNc5u4NUaMGPxRzLNRt7dWIjRViP4guK_-tIEy8GRc5TXveaZ1hJfpU3p_OApX5pem0dnkQoWT3rA3xCTmf7eniTAtk0dBcdY74v4Hy1rk/s72-c/3271.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2015/04/blog-post_454.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2015/04/blog-post_454.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy