Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

''Απειλή'' ο Καμμένος για λύση του Κυπριακού λέει καθηγητής του LSE

Του ΔΗΜ. ΛΟΥΚΑ Ως ''απειλή'' για μη εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό θεωρεί τον νέο Υπουργό Άμυνας κ Πάνο Καμένο ο διάσημο...

Του ΔΗΜ. ΛΟΥΚΑ
Ως ''απειλή'' για μη εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό θεωρεί τον νέο Υπουργό Άμυνας κ Πάνο Καμένο ο διάσημος καθηγητής Σύγχρονων Ελληνικών Σπουδών και Ευρωπαϊκής Πολιτικής κ. Kevin Featherstone, του βρετανικού LSE (London School of Economics and Political Science).
 
Μιλώντας στην Τουρκική εφημερίδα Aksam ο κ. Κέβιν Φέδερστόουν, που γνωρίζει πολύ καλά τα ελληνικά πράγματα, ενώ έχει διατελέσει και σύμβουλος της ελληνικής κυβέρνησης το 2010 και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας Τεχνολογίας,  η Τουρκία θα πρέπει να προσέχει τον Υπουργό Άμυνας της Ελλάδας, κ. Καμένο και όσον αφορά το Κυπριακό  προτρέπει την Αγκυρα  να παρουσιάσει προσεγγίσεις που θα αφήνουν εκτός κυκλώματος τον Έλληνα Υπουργό Άμυνας...
 
Το θέμα παρουσιάζεται  με τον τίτλο «Ο Καμένος εμπόδιο στην ειρήνη στο Αιγαίο» ( στην πρώτη σελίδα), όπου  γράφει αναφορικά με τον Υπουργό Άμυνας της Ελλάδας,υποστηρίζει ότι  προκάλεσε ένταση στα Ίμια.
 
Από την πλευρά του ο  καθηγητής Κ. Featherstone είπε ότι ''εάν ο Τσίπρας κρατήσει τον Καμένο μέσα σε συγκεκριμένα όρια, μπορεί να επιτευχθεί ταχεία λύση στο κυπριακό» 
Σημειώνεται στο δημοσίευμα ότι μετά την εκλογή της νέας ελληνικής κυβέρνησης , τίθενται ερωτήματα αναφορικά με την πολιτική που θα τηρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Τουρκίας και πρώτα στα θέματα Αιγαίου και Κύπρου. 
 
Ο καθηγητής Featherstone είπε ότι η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας θα τηρήσει μία σκληρή και εθνικιστική πολιτική έναντι της Τουρκίας, αλλά η Τουρκία θα πρέπει να προσέχει ειδικά τον Υπουργό Άμυνας, κ. Καμένο και πρόσθεσε : ''Στην περίπτωση που ο Καμένος τηρηθεί εκτός κυκλώματος και δοθεί προτεραιότητα απευθείας στα θέματα που έχουν σχέση με την Ελλάδα, η νέα κυβέρνηση θα μπορέσει να κερδίσει την εμπιστοσύνη της Τουρκίας και γι’ αυτό θα μπορέσει να βρεθεί μία ταχεία λύση στο κυπριακό''. 
 
Σε άλλο σημείο αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η  ο κ.  Τσίπρας μπορεί να μην τηρήσει τις προεκλογικές υποσχέσεις του. ''Δεν μπορεί να παρουσιάσει σκληρή στάση έναντι της ΕΕ. Είναι υποχρεωμένος να προβεί σε μία συνεννόηση''. 
 
Έχω τη γνώμη, πρόσθεσε,  πως οι συνομιλίες, που έχουν σταματήσει αναφορικά με το κυπριακό, θα επιταχυνθούν με μεγάλη ταχύτητα. Η πιο λογική απόφαση για την τουρκική κυβέρνηση θα είναι, σε θέματα που έχουν άμεση σχέση με την Ελλάδα, όπως π.χ. η υφαλοκρηπίδα στο Αιγαίο, να έχει άμεση επαφή με τον Πρωθυπουργό  κ. Τσίπρα και από την άλλη σε έμμεσα προβλήματα, όπως η Κύπρος, να παρουσιάσει προσεγγίσεις που θα αφήνουν εκτός κυκλώματος τον Υπουργό Άμυνας, κ. Καμένο. Το ουσιαστικό πρόβλημα για την Ευρώπη είναι τα ανερχόμενα δεξιά κόμματα και τα κόμματα αυτά είναι αποφασισμένα για την έξοδο από την Ευρωζώνη''.
 
.Ο κ. Κέβιν Φέδερστόουν,  είναι διευθυντής του Ελληνικού Παρατηρητηρίου και διδάσκει στο LSE  από την 1η Μαΐου του 2002, όταν ανέλαβε την έδρα  ''Ελευθέριος Βενιζέλος'' ως καθηγητής της Σύγχρονης Ελληνικής Σπουδών και Διευθυντής του Ελληνικού Παρατηρητηρίου στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο.
Προηγουμένως είχε διατελέσει καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής (1995-2002) και της έδρας Jean Monnet στην Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση Μελετών (1994-2002) στο Πανεπιστήμιο του Bradford.Επίσης ήταν  Επισκέπτης Καθηγητής στην Πολιτική, στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (1990-1991) και Επισκέπτης Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα (1983). Υπηρέτησε ως Διευθυντής / Προϊστάμενος του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου του LSE 2004-07.
Η έρευνά του έχει επικεντρωθεί στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της πολιτικής της σύγχρονης Ελλάδας. 
---
Στην φωτογραφία ο κ. Αλέξης Τσίπρας συνομιλεί με τον διευθυντή του Ελληνικού Παρατηρητηρίου της London School οf Economics κ. Κέβιν Φεδερστόουν, με τον οποίο βρέθηκε στο ίδιο τραπέζι κατά την ετήσια οικονομική διάσκεψη της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών την Άνοιξη του 2013.
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: ''Απειλή'' ο Καμμένος για λύση του Κυπριακού λέει καθηγητής του LSE
''Απειλή'' ο Καμμένος για λύση του Κυπριακού λέει καθηγητής του LSE
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjLaxHdqQl9WWpThL2NxUt7pcyd2wDn3YDXW3FuyOM6PjGM_TwswsqZz9Fz3O6HrpT60rFmVrG9oDI5KfHnHW2ajivscAysoc3J6oLnATMxlKaJVnvLCyVXyyi31N-6oy_fJnCtF9Admw0/s1600/793ea701476d5db2a4fd8cf1e0bf5880_XL.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjLaxHdqQl9WWpThL2NxUt7pcyd2wDn3YDXW3FuyOM6PjGM_TwswsqZz9Fz3O6HrpT60rFmVrG9oDI5KfHnHW2ajivscAysoc3J6oLnATMxlKaJVnvLCyVXyyi31N-6oy_fJnCtF9Admw0/s72-c/793ea701476d5db2a4fd8cf1e0bf5880_XL.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2015/02/lse.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2015/02/lse.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy