«Φωτιά» θα πάρει ο ουρανός  του Αιγαίου από τους κινητήρες των αμερικανικών και ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών ,τα οποία  από την ερχόμενη Παρασκευή,  θα επιχειρούν νύχτα -μέρα εντός του F.I.R Αθηνών.  Η αδρεναλίνη αναμένεται να εκτοξευθεί στα ύψη. Οι έλληνες και οι αμερικανοί πιλότοι θα σχεδιάζουν και θα εκτελούν σύνθετες αποστολές , αεροπορικά «χειρουργικά» κτυπήματα...
   και θα πραγματοποιούν χειρισμούς υψηλής ακρίβειας , όπου δεν  χωρούν λάθη ή άστοχες κινήσεις. 
Βάση των αεροπορικών εξορμήσεων θα αποτελέσει για έναν ολόκληρο μήνα η  115 Πτέρυγα Μάχης που εδρεύει στη Σούδα.  Εκεί θα μετασταθμεύσουν 18  αμερικανικά αεροσκάφη τύπου F-16 CM τα οποία θα υποστηρίζονται από κλιμάκιο 300 ατόμων, τους οποίους στέλνει η Ουάσιγκτον από την αεροπορική βάση Spangdahlem  της Γερμανίας.  Είναι η αεροπορική δύναμη των ΗΠΑ που εδρεύει στην ευρώπη . Από πλευράς Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας θα μετέχει το σύνολο σχεδόν των Μοιρών που διαθέτει και αναμένονται να  συμμετάσχουν όλα τα αεροσκάφη που είναι διαθέσιμα. 
Σκοπός είναι η εξάσκηση του προσωπικού στην εκτέλεση σύνθετων αεροπορικών επιχειρήσεων και συγκεκριμένα θα εκτελεσθούν αποστολές Αέρος – Αέρος, Αέρος – Εδάφους και COMAO (Composite Air Operations). 
Και πέρυσι είχε πραγματοποιηθεί παρόμοια άσκηση με την αμερικανική Πολεμική Αεροπορία και είχε διαρκέσει 18 μέρες. Φέτος θα ξεκινήσει στις 16 του μηνός και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 13 Φεβρουαρίου, σχεδόν θα διαρκέσει έναν ολόκληρο μήνα. 
Η κοινή αυτή εκπαίδευση έρχεται μετά τις κοινές ασκήσεις της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας με εκείνης του Ισραήλ. Το Τελ- Αβίβ, όπως πέρυσι έτσι και φέτος, επίσημα δήλωσε ότι διαθέτουμε άριστους πιλότους , οι οποίοι συγκαταλέγονται από πλευράς εκπαίδευσης και ικανοτήτων μεταξύ των πρώτων παγκοσμίως. 
Γ.Σ.