Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Συνέντευξη Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια στο Βήμα FM 99,5 και στην εκπομπή “Οι τίτλοι του Σαββατοκύριακου”

Δ. ΤΑΚΗΣ: Μας έχουν μείνει 168 ώρες από τις εκλογές της επόμενης Κυριακής, όπως γράφουν σήμερα και τα Νέα Σαββατοκύριακο και στη τηλεφω...

Δ. ΤΑΚΗΣ: Μας έχουν μείνει 168 ώρες από τις εκλογές της επόμενης Κυριακής, όπως γράφουν σήμερα και τα Νέα Σαββατοκύριακο και στη τηλεφωνική μας γραμμή είναι  ο υποψήφιος Βουλευτής στη Β΄ Περιφέρεια της Αθήνας και Υπουργός Αμύνης, ο κύριος Νίκος Δένδιας.
            Καλημέρα κύριε Υπουργέ.
Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ:  Καλημέρα κύριε Τάκη. Καλημέρα στους ακροατές σας.

Δ. ΤΑΚΗΣ:  Λοιπόν, μας μένουν 168 ώρες όπως λένε και τα Νέα και προείπα και εγώ και εκτιμάται ότι σε αυτή τη τελευταία εβδομάδα η αντιπαράθεση θα χτυπήσει κόκκινο; Η πόλωση θα χτυπήσει κόκκινο ή αυτό που πριν από λίγο ακούσαμε στις ειδήσεις να λέει το Reuter ως είδηση, ότι δηλαδή οι Ευρωπαίοι θα μας προτείνουν εξάμηνη παράταση του μνημονίου και να χαιρετίσουμε τη πιστοληπτική γραμμή στήριξης, θα δημιουργήσει νέο δεδομένο στη προεκλογική εκστρατεία;
Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ:  Εγώ αυτό που θα σας πω, τι θα ήθελα, γιατί δεν είμαι μάντης για να προβλέψω τι θα γίνει. Αυτό το οποίο θα ήθελα, είναι  να υπάρξει μία χαμηλού τόνου, υπό την έννοια του να μην υπάρχουν κοκορομαχίες, αλλά να υπάρχει τοποθέτηση επί επιχειρημάτων, ώστε να μπορέσει η ελληνική κοινωνία ήρεμα να κάνει την επιλογή.
            Κατά τη δική μου άποψη η επιλογή που θα έπρεπε να κάνει είναι  δεδομένη, αλλά εν πάση περιπτώσει, επειδή ο λαός κρίνει, θα ήθελα να υπάρχει ένα κλίμα που να το επιτρέψει ψυχρά να κρίνει.
            Αντίθετα, επεισόδια όπως αυτό παραδείγματος χάρη που επιχειρήθηκε να γίνει εναντίον του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στο Περιστέρι, νομίζω ότι δεν βοηθούν αυτό το κλίμα.
Δ. ΤΑΚΗΣ:  Είστε ικανοποιημένος κύριε Δένδια από αυτή τη προεκλογική εκστρατεία και σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές του ’12, πώς θα τη χαρακτηρίζατε; Καλύτερη, χειρότερη, λιγότερο διαφωτιστική για τους πολίτες, περισσότερο μπερδευτική να το πω έτσι για τους ψηφοφόρους;
Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Νομίζω ότι δεν έχουμε καταφέρει ακόμη να εξηγηθεί στους πολίτες, ιδίως από τη πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης της σημερινής από πού θα χρηματοδοτήσει την υποσχεσιολογία με την οποία κινείται.
            Αυτό είναι ένα μεγάλο έλλειμμα ενημέρωσης. Βασίζεται όλη η προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη δική γνώμη, σε ένα εμπόρια ελπίδας, όχι έντιμο.
            Διότι ένας άνθρωπος και μία οικογένεια που έχουν υποφέρει επί 6 χρόνια και έχουν υποφέρει πολλοί άνθρωποι, είναι  έτοιμοι να πιστέψουν πράγματα τα οποία δεν στηρίζονται στη πραγματικότητα.
            Είναι  προφανές ότι ένας έμπειρος θα καταλάβαινε αμέσως τα κενά στις υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε είναι  τεράστια και υπάρχει και μια τόσο μεγάλη πολυγλωσσία που υποψιάζεται κανείς ότι πίσω από αυτά υπάρχει το απόλυτο κενό προετοιμασίας και σοβαρής προεργασίας και δυνατότητας, αλλά κάποιος ο οποίος αυτοχαρακτηρίζεται απελπισμένος, ξέρετε, υπάρχει και αυτό το επιχείρημα, δεν έχει τίποτα να χάσει κανείς.
            Δεν είναι  αλήθεια. Δεν μπορεί να λέγεται στη 36η πιο πλούσια χώρα του κόσμου, όσο και αν έχει περάσει, 6 χρόνια κρίση, όσο και αν έχει υποφέρει, όσο και αν έχει απολεσθεί πάρα πολύ μεγάλο κομμάτι του εισοδήματος, ότι δεν έχουμε τίποτε να χάσουμε.
            Έχουμε όλοι μαζί πάρα πολλά να χάσουμε, αλλά υπάρχουν άνθρωποι που καταλαβαίνουν ότι μέσα στη δυστυχία και στη δυσκολία δεν το καταλαβαίνουν.
Δ. ΤΑΚΗΣ:   Ίσως γιατί δεν πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα χάσουμε. Υπάρχει και αυτή η εκδοχή ξέρετε.
Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Τότε θα είναι  πολύ κρίμα άμα καταλάβουμε την αλήθεια. Ξέρετε, συνήθως η υποσχεσιολογία συγκρούεται με τη πραγματικότητα, το είδαμε το 2009 με τον Γιώργο Παπανδρέου, το είδαμε στη Κύπρο αργότερα. Ας ελπίσουμε να μη το δούμε και στην Ελλάδα της άνοιξης του 2015.
Δ. ΤΑΚΗΣ: Με αφορμή αυτό που μου λέτε και αν ισχύουν αυτά που λέτε εσείς, επειδή υπάρχει το λεφτά υπάρχουν, που λέτε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται χωρίς να μπορεί να πραγματοποιήσει ή να δικαιολογήσει από πού θα τα βρει.
            Μήπως πιστεύετε ότι τελικά, ασχέτως των όσων έχουμε περάσει ως κοινωνία, μας αρέσει και λίγο το να μας χαϊδεύουν και να μας λένε, τη καλή εκδοχή της πραγματικότητας, παρά την ψυχρή και τη δύσκολη;
Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Αυτό θα το κρίνουμε από το αποτέλεσμα τη Κυριακή το βράδυ. Την επόμενη Κυριακή το βράδυ, δηλαδή στις 25 του μηνός. Εγώ ελπίζω, πιστεύω αν θέλετε ότι η ελληνική κοινωνία και ιστορικά έχει πάρει τα διδάγματά της.
            Γιατί εδώ δεν μιλάμε για ένα δίλημμα που είναι  πρώτη φορά μπροστά μας. Με διάφορες εκδοχές επαναλαμβάνεται από το 1920 μέχρι σήμερα, τις περισσότερες φορές με λύπη μου πρέπει  να πω η ελληνική κοινωνία έχει πάρει λάθος απόφαση. Τη πληρώσαμε πανάκριβα. Κάθε φορά τη πληρώσαμε πανάκριβα, αλλά εν πάση περιπτώσει, νομίζω ότι τόσο το  2009 όσο και το θέμα της Κύπρου, που θα μπορέσουμε να καταλάβουμε το αυτονόητο.
Δ. ΤΑΚΗΣ:  Άρα, με αυτά που μου λέτε ως δεδομένα, πως ερμηνεύετε εσείς;  Ας πούμε έχω σήμερα μπροστά μου μία δημοσκόπηση της εφημερίδας Παραπολιτικά που δείχνει ότι η διαφορά αντί να μειώνεται, με βάση όλα όσα έχετε πει και όσα λένε τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, αυξάνεται και έχει πάει στο 4,6%
            Θεωρείτε ότι υπάρχει μία άποψη σε ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας που λέει, ε, ας δοκιμάσουμε μία φορά και το ΣΥΡΙΖΑ να δούμε τι λέει και αυτό;
Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Ναι, υπάρχει. Υπάρχει και αυτό, αλλά όλα αυτά είναι  ωραία. Όμως, εμπεριέχουν ένα κίνδυνο, του εάν η δοκιμή ήταν κάτι το ακίνδυνο και ανώδυνο, και μετά θα μπορούσε κανείς να επανέλθει χωρίς ζημιές στη προηγούμενη κατάστασή του, δεν θα πείραζε.
            Θα μπορούσαμε όλοι να συμφωνήσουμε. Δεν είναι  κακό. Όμως εδώ δεν είναι  έτσι. Ας δοκιμάσουμε, προϋποθέτει και αυτό που συζητήσαμε πριν, το δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε.
            Εάν δεν υπάρχει το δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε, τότε δεν τολμάμε να δοκιμάσουμε κάτι το οποίο είναι  προφανώς ζημιογόνο και επικίνδυνο.
            Έχετε δει κανέναν να δοκιμάζει ένα επικίνδυνο φάρμακο όταν έχει μία σοβαρή πιθανότητα να βλάψει την υγεία του; Δεν το κάνει ποτέ. Όμως, εδώ είναι  έτοιμος να πάρει για να δοκιμάσει ίσως ένα μέρος του ελληνικού λαού, μία απόφαση που θα βλάψει όχι μόνο την υγεία του, αλλά συνολικά τη ζωή και τη δική του και των παιδιών του και των επόμενων γενιών, αλλά εντάξει, η κοινωνία κρίνει ξέρετε, δεν μπορούμε να τη ποδηγετήσουμε.
            Εμείς λέμε την άποψή μας. ελπίζουμε ότι θα τη δεχθούν. Από εκεί και πέρα θα δούμε.
Δ. ΤΑΚΗΣ: Θεωρείτε ότι σε αυτή τη τελευταία εβδομάδα υπάρχει το περιθώριο να αλλάξουν κάποια πράγματα ή θεωρείτε ότι έχει παγιωθεί πια στη κοινή γνώμη και στους πολίτες η υπεροχή του ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί πέρα από τη διαφορά, αυτό που εμένα μου κάνει εντύπωση, είναι  ότι σε όλες, μα σε όλες τις δημοσκοπήσεις, η παράσταση νίκης είναι  πολύ υψηλή, δηλαδή είναι  πάνω από 60% υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ.
Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ:  Έτσι θα ήταν, αν βγάλετε μία εβδομάδα 5 δημοσκοπήσεις που προηγείται ένα κόμμα, μετά αυτό το κόμμα παίρνει και τη παράσταση νίκης.
            Όχι, εμένα δεν με τρομάζει η δημοσκοπική διαφορά αν θέλετε. Το 2000 έχουμε ζήσει εμείς να προηγούμαστε με 4% επί μήνες και να χάνουμε τις εκλογές. Ήμουν φοιτητής  στην Αγγλία  στην εκλογή Μέιτζορ μετά από 3 συνεχείς νίκες του συντηρητικού κόμματος, το Εργατικό προηγούταν με 8 μονάδες και ο Μέιτζορ γύρισε την εκλογή και κέρδισε, δεν το περίμενε κανείς. Κανένας δημοσκόπος δεν το είχε προβλέψει καν, αλλά εμένα δεν με ανησυχούν οι δημοσκοπήσεις.
            Οι δημοσκοπήσεις απεικονίζουν μία εικόνα, καλώς, κακώς, πετυχημένα ή μη. Αυτό το οποίο θα ήθελα είναι  ο διάλογος στην ελληνική κοινωνία να γίνεται επί πραγματικού και όχι επί φανταστικού.
            Δηλαδή, τι με τρομάζει; Με τρομάζουν αυτές οι αόριστες γενικεύσεις του τύπου, «έλα τώρα, δεν έχουμε να χάσουμε. Έλα τώρα σαν τον Παπανδρέου είναι  το ’81 και τα λοιπά. Αυτές με τρομάζουν».
            Δείχνουν μία κοινωνία που δεν έχει αντιληφθεί με επάρκεια το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει και το πόσο βασικό είναι  το δίλημμα και να πρέπει  να δοθεί μία απάντηση βασισμένη σε στοιχεία και όχι σε ελπίδα.
Δ. ΤΑΚΗΣ:  Μάλιστα. Να σας ρωτήσω και κάτι προσωπικό. Στη προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση ήσασταν στη Κέρκυρα. Σε αυτές τις εκλογές είστε στη Β΄ Αθήνας.
            Πως είναι  κανείς να πολιτεύεται στη πιο μεγάλη Περιφέρεια της χώρας;
Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ:  Από πλευράς κόπου και ανάγκης χρόνου είναι  δραματικό. Έχει όμως κάτι πολύ ευχάριστο. Έχω γνωρίσει τόσους καινούριους ανθρώπους που ίσως δεν τους είχα γνωρίσει όλη την υπόλοιπη ζωή μου μαζί.
            Το οποίο για μένα έχει ένα στοιχείο ανακάλυψης και πολλούς συμπαθείς και καλούς ανθρώπους. Τη δυνατότητα να επικοινωνείς με τον συνάνθρωπο, το οποίο η σύγχρονη κοινωνία και οι ρυθμοί της δεν το επιτρέπουν πολύ.  Είναι  μία απόλαυση.
            Θα ευχόμουνα μόνο να γίνεται με λίγο πιο χαλαρούς ρυθμούς, για να μας δώσει μία καλύτερη δυνατότητα να γνωριστούμε. Αλλά, εν πάση περιπτώσει αυτή είναι  η πραγματικότητα.
            Σας διαβεβαιώ όμως ότι ίσως είναι  η πιο  ευχάριστη προεκλογική εκστρατεία για μένα που έχω κάνει πολύ καιρό.
Δ. ΤΑΚΗΣ:  Μάλιστα. Αυτό που ακούω κύριε Δένδια, ότι στη Β΄ Αθήνας τα πράγματα είναι  πολύ δύσκολα για τη Νέα Δημοκρατία και αυτό που λένε και πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ότι η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία είναι  χαώδης, εσείς το εισπράττετε στην επικοινωνία σας;
Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Όχι.  Και σας το λέω και μετά λόγου γνώσεως. Όχι. Η Νέα Δημοκρατία στη Β΄ Αθηνών το Γενάρη του ’15 δεν έχει καμία σχέση με τη Νέα Δημοκρατία στη Β΄ Αθηνών τον Μάη και τον Ιούνιο του ’12.
            Έχουμε κάνει άλματα και απεικονίζεται αυτό. Δεν θέλω να αναφερθώ σε μετρήσεις οι οποίες δεν έχουν δημοσιευτεί, δεν είναι  σωστό, όμως σας λέω ότι αυτό είναι  απολύτως σαφές.
            Ο περίπατος στον οποίο έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ το ’12, δεν θα επαναληφθεί το ’15 στη Β΄ Αθήνας.
Δ. ΤΑΚΗΣ: Να σας ρωτήσω κάτι άλλο: Στις επαφές που έχετε με τους πολίτες, άνθρωποι που σας συμπαθούν, αλλά λένε, εγώ δεν θα σας ψηφίσω αυτή τη φορά, γιατί αυτό μπορείτε να μου πείτε, δηλαδή η πλειονότητα των γιατί που επικεντρώνεται; Τι είναι  αυτό πείραξε περισσότερο τον κόσμο και δεν θα ψηφίσει Νέα Δημοκρατία;
Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Οι περικοπές μισθών και συντάξεων και η φορολογική μας πολιτική στα ακίνητα.
Δ. ΤΑΚΗΣ:  Ο ΕΝΦΙΑ δηλαδή.
Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Ο ΕΝΦΙΑ. Υπάρχουν και άλλοι φόροι, αλλά στο μυαλό του μέσου πολίτη είναι  ο ΕΝΦΙΑ.
Δ. ΤΑΚΗΣ:  Άρα ισχύει αυτό που λένε και πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι ενδεχομένως η Νέα Δημοκρατία να πληρώσει σε αυτές τις εκλογές, κυρίως ή αποκλειστικά τον ΕΝΦΙΑ.
Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ:  Κοιτάχτε, η φορολογική μας πολιτική στα ακίνητα δεν ήταν το δυνατό μας σημείο. Ας μη κρυβόμαστε τώρα. Βεβαίως θα πρέπει  να το αντικατοπτρίσουμε σε σχέση με τον άθλο της αντιμετώπισης των δίδυμων ελλειμμάτων και της διατήρησης της χώρας στο ευρώ.
            Αλλά, πρέπει  κάτι να πει κανείς για να είναι  και τίμιος και με τον εαυτό του. Αυτό το οποίο κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, που υπόσχεται μείωση όλων των φόρων και αύξηση των δαπανών και διατήρηση του προϋπολογισμού ισοσκελισμένου, αυτό ειλικρινά σας λέω είναι  απλώς αξιοπαρατήρητο και θα παραμείνει, θα το λέμε χρόνια μετά, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, ως δείγμα της γνωστής ελληνικής παροχολογίας, του «κοτζαμπασισμού», υποσχέσεις σε όλους σε όλα και μετά έχει ο Θεός.
Δ. ΤΑΚΗΣ: Τώρα ήθελα να σας ρωτήσω και δύο ερωτήσεις που έχουν να κάνουν με το μέλλον. Η πρώτη είναι, αν η Νέα Δημοκρατία τελικώς δεν κατορθώσει να ανατρέψει τις δημοσκοπήσεις και είναι  δεύτερο κόμμα και ο ΣΥΡΙΖΑ σχηματίσει κυβέρνηση είτε αυτοδύναμα, είτε εν πάση περιπτώσει με κάποιο άλλο κόμμα.
            Θεωρείτε ότι θα ξεκινήσει σύντομα η επόμενη σελίδα για τη Νέα Δημοκρατία και γιατί σας το ρωτώ αυτό; Γιατί πολλοί σας κατατάσσουν πλέον στα κορυφαία στελέχη, για να μη πω και στους δελφίνους της επόμενης μέρας. Για αυτό σας ρωτώ.
Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Αυτό που θα μου επιτρέψετε να σας πω είναι ότι η Νέα Δημοκρατία δεν έχει  κανένα λόγο να κάνει τέτοιες συζητήσεις και να έχει τέτοιο άγχος.
            Η Νέα Δημοκρατία έχει μία υποχρέωση. Να διατυπώσει ένα σαφή και έντιμο προεκλογικό λόγο. Αν η ελληνική κοινωνία δεν τον επιλέξει, λυπάμαι, αλλά εύχομαι το καλύτερο. Εύχομαι να βγω ψεύτης, αλλά όλοι μας, η πατρίδα μας, φοβάμαι ότι αυτό θα το πληρώσει πολύ ακριβά, πολύ σύντομα.
            Η Νέα Δημοκρατία ιστορικά θα είναι  δικαιωμένη. Ως κόμμα δεν έχει τίποτα να φοβηθεί και κανένα άγχος. Η Νέα Δημοκρατία έχει άγχος για τη πατρίδα, όχι για το ίδιο το κόμμα.
            Στρατηγικά το κόμμα, ειλικρινά σας λέω, δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από την επόμενη μέρα όποιο και αν είναι  το αποτέλεσμα των εκλογών.
Δ. ΤΑΚΗΣ: Και η τελευταία μου ερώτηση έχει να κάνει με την υποψηφιότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας, γιατί  είτε εκλεγεί, είτε δεν εκλεγεί, είτε σχηματιστεί μάλλον, είτε δεν σχηματιστεί κυβέρνηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει  να εκλεγεί.
            Από χθες κυκλοφορεί το όνομα του Δημήτρη Αβραμόπουλου ως υποψηφιότητα από τη πλευρά το ΣΥΡΙΖΑ και χθες η κυρία Μπακογιάννη απαντώντας σε αυτό το σενάριο, είπε ότι η ίδια θα ψήφιζε τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, παρά την επιμονή της Νέας Δημοκρατίας για τον κύριο Δήμα μετεκλογικά.
            Εάν έρθει αυτό το όνομα εσείς πως θα σταθείτε απέναντι σε μία τέτοια υποψηφιότητα.
Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Είναι  προφανές ότι εμείς είμαστε μία συντεταγμένη  ομάδα. Ο κύριος Αβραμόπουλος είναι  φίλος μου. Τον διαδέχθηκα στο Υπουργείο. Έχουμε μία μακρά σχέση.
            Είμαστε όμως μέλη μιας συγκροτημένης κοινοβουλευτικής ομάδας. Κατά συνέπεια,  πρέπει  αυτή η συγκροτημένη Κοινοβουλευτική ομάδα, η οποία έχει υποβάλει πρόταση για το Σταύρο Δήμα, να επανατοποθετήσει την άποψη της. Δεν το ξέρω αυτό. Θα πρέπει  να εισηγηθεί ο Πρωθυπουργός, ο κύριος Σαμαράς, ο οποίος έχει και το τελικό λόγο και να το δούμε.
Πάντως,  εμείς προτείναμε έναν εξαιρετικό υποψήφιο, τον κύριο Σταύρο Δήμα στη Βουλή των Ελλήνων.
Δ. ΤΑΚΗΣ: Σαφώς. Άρα θέλω να πω, αν είναι  η πρόταση αυτή, που εν πάση περιπτώσει θα σημάνει ενδεχομένως …
Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ:  Πρόταση, προερχόμενη από ποιον;
Δ. ΤΑΚΗΣ:  Από τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτό σας λέω.
Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ:  Θα τοποθετηθώ εγώ επί υποθετικής προτάσεως του ΣΥΡΙΖΑ;
Δ. ΤΑΚΗΣ:  Όχι. Σας το λέω γιατί από χθες το βράδυ πια το σενάριο αυτό παίζει δημοσίως.
Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Μπορεί να παίζει οποιοδήποτε σενάριο δημοσίως. Το καταλαβαίνω, το διαβάζω και εγώ σήμερα. Έχετε δίκιο. Όμως, το να τοποθετηθώ εγώ σε υποθετικό σενάριο προτάσεως του ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν αδόκιμο.        
            Αυτό που όμως θα ήθελα να κάνω και ευχαριστώ που μου δίνετε την ευκαιρία, είναι  να απευθύνω την ερώτηση στο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι  έντιμο αφού προκάλεσε εκλογές, για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, να μας πει πριν εκφράσουμε τη βούλησή μας ως ελληνικός λαός ποιον προτείνει  ο ΣΥΡΙΖΑ για Πρόεδρο της Δημοκρατίας;
Δ. ΤΑΚΗΣ:   Αυτό είναι  σωστό. 
Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Γιατί δεν έχω δει να το λέει. Γενικά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν λέει. Προσπαθεί να κάνει μία εκλογή βασισμένο στη δυσαρέσκεια εναντίον μας, αλλά στο θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, η στάση του κατά την άποψή μου δεν είναι  έντιμη.
            Προκάλεσε εκλογές αρνούμενος να καταθέσει πρόταση και τώρα έρχεται και ζητάει ψήφο του λαού. Δεν κάνει καμία κουβέντα για η πρότασή του για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
            Το σωστό είναι  να μας πει ποιον θέλει.
Δ. ΤΑΚΗΣ: Αυτό είναι  σωστό που λέτε. Κύριε Δένδια, σας ευχαριστώ πολύ για τη συζήτηση που είχαμε. Σας εύχομαι καλή επιτυχία. Κατεβαίνετε στη Β΄ Περιφέρεια της Αθήνας. Τη πιο μεγάλη και μία από τις πιο δύσκολες της χώρας, αλλά είστε ένα προβεβλημένο στέλεχος.
Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ:  Να είστε καλά κύριε Τάκη, να είστε καλά για τον χαρακτηρισμό. Δεν το αισθάνομαι έτσι, αλλά σας ευχαριστώ πάρα πολύ.
Δ. ΤΑΚΗΣ:  Είστε τώρα. Τώρα είστε και απ’ ότι λένε και οι συνάδελφοί σας θα παίξετε και ρόλο και στο μέλλον. Οπότε, σας ευχόμαστε καλή επιτυχία.
Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ:  Να είστε καλά. Ευχαριστώ πολύ.
Δ. ΤΑΚΗΣ:  Να είστε καλά. Καλή σας μέρα
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Συνέντευξη Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια στο Βήμα FM 99,5 και στην εκπομπή “Οι τίτλοι του Σαββατοκύριακου”
Συνέντευξη Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια στο Βήμα FM 99,5 και στην εκπομπή “Οι τίτλοι του Σαββατοκύριακου”
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgTzzO3RSU6n4lVyb_Snb-mlfSHePqXB6g9T0W5oZQzPFhOtfHPbIXzQZ_l4NlDome8ITYMKMuAdTgKXKouL6aqpF45GJXuuz14WMBmikVAsBUbgjecvUHzZQaT1qZ3p3s6GQBl8cZ_gJU/s1600/dendias1452.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgTzzO3RSU6n4lVyb_Snb-mlfSHePqXB6g9T0W5oZQzPFhOtfHPbIXzQZ_l4NlDome8ITYMKMuAdTgKXKouL6aqpF45GJXuuz14WMBmikVAsBUbgjecvUHzZQaT1qZ3p3s6GQBl8cZ_gJU/s72-c/dendias1452.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2015/01/fm-995.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2015/01/fm-995.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy