Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Συνάντηση της ΕΠΛΣ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ με τον Αρχηγό ΛΣ-ΕΛΑΚΤ


Αρ. πρωτ: 07/2015                                                              Θεσσαλονίκη 13-01-2015

Θέμα: "Συνάντηση με τον Αρχηγό ΛΣ-ΕΛΑΚΤ"



Συνάντηση και συνομιλία με τον Αρχηγό ΛΣ-ΕΛΑΚΤ πραγματοποίησαν στις 12-01-2015 τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης μας και μέλη της εκτελεστικής γραμματείας της ΠΟΕΠΛΣ, ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Αντώνιος και ΠΑΣΧΑΛΑΚΗΣ Χρήστος.

Συζητήθηκαν εκτενός θέματα που αφορούν την Κεντρική Μακεδονία και τους υπηρετούντες συναδέλφους στις Λιμενικές Αρχές της, καθώς και εν γένει θέματα που αφορούν το προσωπικό του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ.

Δόθηκε στον Αρχηγό φάκελος με θέματα που άπτουν της αρμοδιότητας του και πραγματοποιήθηκε λεπτομερής ανάλυση τους από τα 2 μέλη μας. Συγκεκριμένα, ο φάκελος περιείχε έγγραφα με ταεξής θέματα:
α) Στελέχωση Επισκευαστικής Βάσης Θεσσαλονίκης, β) Διάθεση ενός (01) ΠΑΘ στο Κ.Λ. Θεσσαλονίκης, γ) Αναγνώριση χρόνου σπουδών και πλασματικού χρόνου παιδιών και δ) Τοποθετήσεις - Αποσπάσεις - Διαθέσεις σε Λιμενικά Τμήματα.

Στα τρία πρώτα θέματα, υπήρξε ταύτιση απόψεων και θέληση από πλευράς Ηγεσίας για την υλοποίηση τους. Στο τέταρτο θέμα, υπήρξε διαφορετικότητα απόψεων και αντιλήψεων με επίμαχο σημείο διαφωνίας την προσμέτρηση των ετών υπηρεσίας και την αναδρομική τους εφαρμογή, υπάρχοντας βέβαια περιθώρια για εύρεση λύσεων στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με τον "Καλικράτη".

Η Ένωση μας, βρίσκεται συνεχώς δίπλα στον συνάδελφο, προασπίζοντας τα συμφέροντα του και δίνοντας λύσεις στα προβλήματα του.



Επισυνάπτονται τα έγγραφα που επιδόθηκαν στον Αρχηγό ΛΣ-ΕΛΑΚΤ.



1)

 Αρ. πρωτ.: 03/2015                                                                  Θεσσαλονίκη 12-01-2015


ΘΕΜΑ: «Στελέχωση Επισκευαστικής Βάσης Θεσσαλονίκης».

Σχετ: Η Υ.Α. Φ.214.1/2014 Σχ. 11685 Α (ΦΕΚ 2993-Β/2014)


Σύμφωνα με ανωτέρω σχετική Υπουργική Απόφαση κ. ΥΝΑ, “ιδρύθηκε” και λειτουργεί ως ανεξάρτητη πλέον υπηρεσία (χρόνιο αίτημα της Ένωσης μας) η Επισκευαστική Βάση Θεσσαλονίκης (Ε.Β.Θ./ΛΣ-ΕΛΑΚΤ).
Παρακαλούμε όπως επισπεύσετε τις διαδικασίες πλήρωσης της με προσωπικό καθώς και τον εξοπλισμό της με τα απαραίτητα υλικοτεχνικά μέσα, τα οποία χρειάζεται μια σύγχρονη επισκευαστική βάση. Η πλήρωση του προσωπικού, θα μπορούσε να γίνει εύκολα και γρήγορα με την μορφή της εκδήλωσης ενδιαφέροντος, δίνοντας προτεραιότητα όμως στους ήδη υπηρετούντες σε αυτήν καθώς και στο υπόλοιπο προσωπικό της Κεντρικής Μακεδονίας.
Την ανάγκη του Σώματος για μια πλήρως στελεχωμένη και λειτουργικά αυτοδύναμη επισκευαστική βάση στην Β. Ελλάδα, την γνωρίζετε πολύ καλύτερα απ' όλους μας.

=============================================================

2)


 Αρ. πρωτ.: 04/2015                                                                     Θεσσαλονίκη 12-01-2015


ΘΕΜΑ: «Διάθεση ενός (01) Π.Α.Θ. στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης».

Παρακαλούμε, εξετάσατε την δυνατότητα διάθεσης ενός (01) Πλοίου Ανοιχτής Θαλάσσης (Π.Α.Θ.) με έδρα την Θεσσαλονίκη. Η στελέχωση του εν’ λόγω Π.Α.Θ. δύναται να γίνει από την ήδη υπάρχον προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης καθώς και των όμορων Λιμενικών Αρχών.
Οι λόγοι που επιβάλλουν το αίτημα μας, είναι η απουσία ανάλογου τύπου σκάφους για την αστυνόμευση και καταπολέμηση έκνομων δραστηριοτήτων στον Θερμαϊκό κόλπο, στην θαλάσσια περιοχή Χαλκιδικής καθώς και στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Βορείου Αιγαίου και των Διεθνών Υδάτων.
Η Ένωση μας, θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια συντήρησης ενός (01) Π.Α.Θ που θα εδρεύει στην Θεσσαλονίκη.

================================================================

3)


 Αρ. πρωτ.: 05/2015                                                                          Θεσσαλονίκη 12-01-2015

ΘΕΜΑ: «Αναγνώριση χρόνου σπουδών και πλασματικού χρόνου παιδιών».
Η Ένωση μας, σύμφωνα με την υπάρχουσα ήδη νομοθεσία, θεωρεί οτι οι ευεργετικές διατάξεις για την αναγνώριση του χρόνου σπουδών καθώς και για την αναγνώριση του πλασματικού χρόνου παιδιών οι οποίες ισχύουν για τον δημόσιο τομέα, πρέπει να εφρμοστούν και για τους υπηρετούντες στο Σώμα μας..

- Αναγνώριση Χρόνου Σπουδών
Σχετ: Άρθρο 17 παρ. 1 Ν.3865/2010

ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΜΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
Ο χρόνος σπουδών για την απόκτηση του βασικού πτυχίου (ΑΕΙ, ΤΕΙ, ΜΕΣ)
ΠΟΙΟΥΣ ΑΦΟΡΑ:
Όσες/Όσους θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα μετά την 1-1-2011.
ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ:
Η συμπλήρωση 12ετούς υπηρεσίας, συνυπολογιζόμενο τον χρόνο φοίτησης στην αντίστοιχη σχολή ΛΣ-ΕΛΑΚΤ και για τους άνδρες και τον χρόνο της στρατιωτικής θητείας.
ΓΙΑ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ/ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ:
Ο αναγνωριζόμενος χρόνος λαμβάνεται υπόψη τόσο για τη θεμελίωση του δικαιώματος όσο και για την προσαύξηση της σύνταξης.
ΠΟΤΕ ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΑΙΤΗΣΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ;
οποτεδήποτε όταν το στέλεχος ΛΣ-ΕΛΑΚΤ είναι εν ενεργεία ή κατά την συνταξιοδότηση ή και μετά την συνταξιοδότηση (εντός 5ετίας)
ΤΡΟΠΟΣ ΕΞΟΦΛΗΣΗΣ:
ΕΦΑΠΑΞ, εντός ευλόγου χρόνου (μέσα σ’ ένα μήνα από την κοινοποίηση) οπότε παρέχεται έκπτωση 10% ή ΜΕ ΔΟΣΕΙΣ (τόσες, όσοι οι μήνες που αναγνωρίζονται) από τις αποδοχές ή από τη σύνταξη.

- Αναγνώριση πλασματικού χρόνου παιδιών
Σχετ: Άρθρο 6 παρ. 12 Ν. 3865/2010

Αναγνωρίζεται πλασματικός χρόνος για κάθε παιδί, ο οποίος ανέρχεται σε ένα (1) έτος για το πρώτο παιδί και σε δύο (2) έτη για κάθε επόμενο παιδί και μέχρι το τρίτο.

Ο χρόνος αυτός λαμβάνεται υπόψη για τη θεμελίωση, καθώς και για την προσαύξηση της σύνταξης, με την προϋπόθεση το στέλεχος ΛΣ-ΕΛΑΚΤ να έχει συμπληρώσει δεκαπενταετή (15ετή) πραγματική υπηρεσία συνυπολογιζόμενο τον χρόνο φοίτησης στην αντίστοιχη σχολή ΛΣ-ΕΛΑΚΤ και για τους άνδρες και τον χρόνο της στρατιωτικής θητείας.



=========================================================

4)


 Αρ. πρωτ.: 06/2015                                                                          Θεσσαλονίκη 12-01-2015

ΘΕΜΑ: «Τοποθετήσεις – Αποσπάσεις – Διαθέσεις σε Λιμενικά Τμήματα».

Η Ένωση μας, ζητάει την απόσυρση των παραγράφων 6 , 7 , 8 του άρθρου 40 του Ν. 4256/2014 «Τουριστικά πλοία και άλλες διατάξεις» σύμφωνα με την οποία, οι τοποθετήσεις – αποσπάσεις – διαθέσεις των συναδέλφων στα Λιμενικά Τμήματα θα γίνονται με απόφαση του εκάστοτε Κεντρικό Λιμενάρχη (για τα Τμήματα που υπάγονται σε Κεντρικό Λιμεναρχείο), είτε του εκάστοτε Διοικητή ΠΕΔΙΛΣ-ΕΛΑΚΤ (για τια Τμήματα που υπάγονται σε Λιμεναρχεία & Υπολιμεναρχεία).
Αδυνατούμε να κατανοήσουμε τα κριτήρια με τα οποία κρίνει ένας άνθρωπος και όχι το συμβούλιο μεταθέσεων για την ζωή συναδέλφων και των οικογενειών τους και μάλιστα χωρίς καμία δικλείδα ασφαλείας ώστε να μην μετακινείται ο κάθε συνάδελφος ανά τακτά συνεχή χρονικά διαστήματα.
Θεωρούμε αδιανόητο
- Να γίνεται μετακίνηση συναδέλφων μεταξύ διαφορετικών νομών της Ελλάδος (π.χ από νομό Χαλκιδικής στον νομό Πιερίας) και σε αποστάσεις μεγαλύτερες σε πολλές περιπτώσεις των 150 χιλιομέτρων, με μια απλή Ημερήσια Διαταγή.
- Να μετατίθεται κάποιος συνάδελφος ΜΟΝΟ στο Κ.Λ. Θεσσαλονίκης και από εκεί με Ημερήσια Διαταγή του εκάστοτε Κεντρικού Λιμενάρχη να τοποθετείται σε 4 Λιμενικά Τμήματα τριών διαφορετικών νομών (Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Πιερίας) σύμφωνα με το σχέδιο αναδιάρθρωσης που είχε εξαγγείλει ο κ. ΥΝΑ.
- Να λογίζεται ως χρόνος Υπηρεσίας και να παίρνει τα μόρια της «κεντρικής υπηρεσίας» ο συνάδελφος και να Υπηρετεί σε άλλη Λιμενική Αρχή.
- Να λογίζονται ως τόποι μετάθεσης μόνο δύο (02) Υπηρεσίες ολόκληρης της Κεντρικής Μακεδονίας (Κ.Λ. Θεσσαλονίκης και Λ/Χ Ιερισσού).
Ζητάμε την ακύρωση ή τουλάχιστον την τροποποίηση της εν λόγω διάταξης, με την ένταξη των Λιμενικών Τμημάτων που βρίσκονται σε διαφορετικό Νομό ή στον ίδιο Νομό αλλά σε απόσταση μεγαλύτερη των 60 χιλιομέτρων από την Προϊσταμένη Λιμενική Αρχή στις κατηγορίες του ΠΔ Μεταθέσεων, αποτελώντας και ξεχωριστό τόπο επιλογής, αλλά και ξεχωριστή μετάθεση. 
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Συνάντηση της ΕΠΛΣ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ με τον Αρχηγό ΛΣ-ΕΛΑΚΤ
Συνάντηση της ΕΠΛΣ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ με τον Αρχηγό ΛΣ-ΕΛΑΚΤ
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhEQV9jDH6gNfkLHj9lKpK8XI-UfT4PAoUIcA5CJMhgau9epnh-ZiRUCC3PCY_q1JMWja_bpnLcaDsSp2lNiEvENLOdtmP-tucOd2bXHRgGaF16WCs-lCcNKLy18X9_glxy93UpcRysdKc/s1600/10933916_513699108768117_2586098927622494141_n.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhEQV9jDH6gNfkLHj9lKpK8XI-UfT4PAoUIcA5CJMhgau9epnh-ZiRUCC3PCY_q1JMWja_bpnLcaDsSp2lNiEvENLOdtmP-tucOd2bXHRgGaF16WCs-lCcNKLy18X9_glxy93UpcRysdKc/s72-c/10933916_513699108768117_2586098927622494141_n.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2015/01/blog-post_711.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2015/01/blog-post_711.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy