Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Συνέντευξη ΥΕΘΑ Νίκου Δένδια στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Τ/Σ STAR TV

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΥΕΘΑ ΝΙΚΟΥ ΔΕΝΔΙΑ ΣΤΟ κεντρικο δελτιο ειδησεων ΤΟΥ Τ/Σ star tv ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΤΑΘΗ (29/12/14) ...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΥΕΘΑ ΝΙΚΟΥ ΔΕΝΔΙΑ
ΣΤΟ κεντρικο δελτιο ειδησεων ΤΟΥ Τ/Σ star tv ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΤΑΘΗ (29/12/14)


Π. ΣΤΑΘΗΣ: Να πούμε, κυρίες και κύριοι, ότι την επιχείρηση παρακολουθεί σε ζωντανή σύνδεση καθώς βρίσκεται εδώ στο Star και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο κύριος Νίκος Δένδιας.
            Από εσάς οργανώθηκε αυτή η επιχείρηση, κύριε Υπουργέ, καλησπέρα σας. Και βλέπουμε αυτή είναι η ευτυχής πλευρά.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Καλησπέρα σας. Όχι βέβαια από εμένα, από τα στελέχη των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Σας ευχαριστώ όμως.


Π. ΣΤΑΘΗΣ: Έχετε την πολιτική ευθύνη, όμως.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Ναι, αλλά μέχρι εκεί. 

Π. ΣΤΑΘΗΣ: Από εσάς, λοιπόν, από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αυτή είναι η ευτυχής πλευρά, η κατάληξη, η ευτυχής κατάληξη αυτής της τραγωδίας.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Νομίζω ότι φαίνεται πραγματικά ότι υπάρχουν κάποια στοιχεία τραγωδίας, υπάρχουν ούτως ή άλλως, είτε αν δεχθούμε την ιταλική αντίληψη είτε τα στοιχεία που μας δίνει το κέντρο επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος, υπάρχουν πολλοί αγνοούμενοι, αυτό δίνει ένα στοιχείο τραγωδίας σε μία επιχείρηση η οποία όμως όσον αφορά την ανάμιξη των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων έχει στεφθεί με εξαιρετική επιτυχία. Κάτω από δυσχερέστατες συνθήκες εκατοντάδες άνθρωποι διασώθηκαν.

Π. ΣΤΑΘΗΣ: Και ήταν και τεράστια, πρέπει να το επισημάνουμε, το είπαμε και χθες, να το επισημάνουμε και πάλι, ήταν τεράστια η κινητοποίηση των ελληνικών αρχών. Πράγματι τεράστια και σε μέσα και σε ανθρώπους, υπό δυσχερέστατες συνθήκες. Από εκεί και πέρα όμως παρά αυτή την κινητοποίηση πολλοί είναι αυτοί που λένε ότι υπήρξε μία δυστοκία, να το πω έτσι, ήταν λίγο δυσκίνητες οι ιταλικές αρχές.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Να σας πω, καταρχήν νομίζω ότι μόλις ολοκληρωθεί αυτή η ιστορία τότε θα είναι η στιγμή για να κάνουμε μία αποτίμηση να δούμε τι έγινε σωστά και τι ίσως οι Ιταλοί φίλοι μας, ίσως και εμείς, εννοώ ευρύτερα η ελληνική πλευρά, δεν κάναμε απόλυτα σωστά.
Όμως, αυτή τη στιγμή αυτό που προέχει είναι να συνεχίσει η προσπάθεια. Εμείς έχουμε διαθέσει, ακόμα και τώρα που συζητάμε, εμείς εννοώ οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, πάρα πολλές δυνάμεις στο ιταλικό κέντρο για να μπορέσει, εφ' όσον το θέλει, να συνεχίσει έρευνες για την εύρεση των υπολοίπων ατόμων εάν κάνει υπόθεση εργασίας ότι βρίσκονται στη θάλασσα ή θέλει κάτι άλλο.
Εμείς αυτή τη στιγμή έχουμε τη φρεγάτα Ναβαρίνο η οποία βρίσκεται κοντά, δίπλα στο πλοίο το οποίο φλέγεται. Και η φρεγάτα Ναβαρίνο έχει ένα ελικόπτερο S-70 πάνω της, έτοιμο να επιχειρήσει, είναι ένα ελικόπτερο το οποίο έχει εξαιρετικές δυνατότητες μεταφοράς έξι ατόμων, πολύ μεγαλύτερο δηλαδή και πολύ πιο σύγχρονο από τα ελικόπτερα που χρησιμοποιήθηκαν από την ιταλική πλευρά.

Π. ΣΤΑΘΗΣ: Νομίζω ότι αυτό έγινε σαφές σε όλους, ότι τα ελληνικά σωστικά μέσα ήταν πιο λειτουργικά και με μεγαλύτερες δυνατότητες από τα ιταλικά.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Διαθέσαμε ένα εξαιρετικό στόλο ελικοπτέρων. Πρέπει να σας πω, επίσης, ότι στην Κέρκυρα αυτή τη στιγμή έχουμε άλλα δύο S-70, εκτός από τα άλλα δύο S-70 έχουμε δύο ΝΗ-90 τα οποία είναι τα πιο σύγχρονα ελικόπτερα στην Ευρώπη σήμερα, έτοιμα και αυτά να ασχοληθούν στην έρευνα, εφ' όσον απαιτηθεί, και αύριο το πρωί θα φτάσουν στην Κέρκυρα και δύο ελικόπτερα 250 τα οποία είναι μικρότερα ώστε να έχουμε ένα στόλο στη διάθεση των ιταλικών συντονιστικών αρχών εάν θέλουμε να κάνουμε έρευνα.

Π. ΣΤΑΘΗΣ: Σας διακόπτω, κύριε Υπουργέ, ζητώ συγνώμη, θα είστε μαζί μας και στη συνέχεια θα πάμε στο άλλο μεγάλο θέμα της ημέρας, το πολιτικό, θα κάνουμε μία συζήτηση και με τον κύριο Παπαδημούλη από το ΣΥΡΙΖΑ.
Πάμε όμως, όλοι μαζί στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, έχουμε ανακοινώσεις, αν βλέπω καλά.

************

Π. ΣΤΑΘΗΣ: Να καλησπερίσω τώρα και πάλι τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, τον κύριο Νίκο Δένδια, και υποψήφιο, για να τα λέμε πλέον αυτά, στη Β’ Περιφέρεια της Αθήνας, κύριε Δένδια. Καθώς και τον Αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου και Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, τον κύριο Δημήτρη Παπαδημούλη.
Κύριε Υπουργέ, να ξεκινήσω από εσάς με μία ερώτηση που δεν μπορώ να μην την κάνω. Τι σας είπαν στην Βουλή; Τι φώναζαν οι χρυσαυγίτες;

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Πρέπει να σας πω ότι αυτά που είπαν δεν ήταν και πολύ κολακευτικά, αλλά συνήθως κρίνεις τα πράγματα από αυτόν τον οποίο προέρχονται. Κατά συνέπεια, καταρχήν, μου επιτρέπετε να μην τα επαναλάβω, ούτως ή άλλως…

Π. ΣΤΑΘΗΣ: Καλά, προφανώς. Κινήθηκαν πάντως προς το μέρος σας.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Μάλιστα, κινήθηκαν προς το μέρος μου, κινήθηκαν προς το μέρος μου.

Π. ΣΤΑΘΗΣ: Στάση μέσα στη Βουλή, τι να πω.
Να ξεκινήσουμε με ένα πολιτικό ερώτημα που έχει να κάνει, βασικά, αυτό που περιγράφει ο Πρωθυπουργός ως εθνική καταστροφή περίπου τις εκλογές, λέει ο κύριος Σαμαράς. Μάλιστα χαρακτήρισε υπεύθυνους για αυτό τους 132 βουλευτές που ψήφισαν «παρών».
            Από πότε, όμως, είναι οι εθνική καταστροφή οι εκλογές σε μία δημοκρατία;

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Εδώ υπάρχει ένας συνταγματικός βιασμός, πρέπει να το δούμε ξεκάθαρα. Διότι οι εκλογές βεβαίως αφ’ εαυτές δεν είναι ποτέ καταστροφή υπό την προϋπόθεση ότι γίνονται μέσα στο πλαίσιο που το Σύνταγμα προβλέπει και για τους λόγους που αυτό έχει προβλέψει.
Εδώ τι συνέβη; Η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενός θεσμού κατ’ εξοχήν ενωτικού, συμβολικού και για την ενότητα αλλά και για τη συνεννόηση και τη συναίνεση ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις, για αυτό και ζητείται μία αυξημένη πλειοψηφία, χρησιμοποιήθηκε από την Αντιπολίτευση και κυρίως από το ΣΥΡΙΖΑ για να προκαλέσει εκλογές πριν από την λήξη της θητείας της Κυβέρνησης.
Και μάλιστα μίας Κυβέρνησης η συγκέντρωνε την εμπιστοσύνη του Εθνικού Κοινοβουλίου, είχε 155 βουλευτές, και στο πρόσωπο του Σταύρου Δήμου συγκεντρώθηκαν 168 βουλευτές.
Εάν από την μειοψηφία των 132 αφαιρέσουμε, και νομίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ καλό να το κάνει αυτό το πράγμα, αφαιρέσουμε τις ψήφους των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ανοίγω μία παρένθεση για να πω ότι για εμένα θα ήταν εξαιρετικά ενοχλητικό οι ψήφοι της Χρυσής Αυγής να είχαν προστεθεί στην πλειοψηφία που θα εξέλεγε το Σταύρο Δήμα.

Π. ΣΤΑΘΗΣ: Έχετε όμως και δύο ψήφους από ανεξάρτητους οι οποίοι ήταν και είναι κατηγορούμενοι στην Χρυσή Αυγή, την οποία μην ξεχνάμε εσείς τη στείλατε στη δικαιοσύνη.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Ο καθένας έχει δικαίωμα σε κάθε φάση της ζωής του να αντιλαμβάνεται το σφάλμα του και να αλλάζει πορεία.
Όμως, την θέση του ΣΥΡΙΖΑ να προσθέτει στις δικές του ψήφους τις ψήφους των βουλευτών της Χρυσής Αυγής εγώ δεν την αντιλαμβάνομαι. Κλείνω αυτή την παρένθεση.
Το σημαντικότερο ποιο είναι; Εκβιάστηκε μία εκλογική διαδικασία, αυτό έχει ήδη γίνει. Είναι ένα τεράστιο ιστορικό σφάλμα, θα το χρεωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, το ερώτημα είναι τι κάνουμε από εδώ και πέρα. Από εδώ και πέρα αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι με ευθύτητα, χωρίς υψηλούς τόνους, να απευθυνθούμε στη λογική της ελληνικής κοινωνίας, να εξηγήσουμε το διακύβευμα ώστε να κάνει μία καθαρή επιλογή, να μην υπάρχει η δυνατότητα μετά να πει ο ελληνικός λαός «δεν γνώριζα, δεν κατάλαβα». Να εξηγηθεί ότι η τραγωδία του 2009 δεν μπορεί να επαναληφθεί και ότι τη στιγμή που είμαστε στο όριο της εξόδου από την κρίση δεν πρέπει να γυρίσουμε πίσω.
Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να πει τα δικά του επιχειρήματα.

Π. ΣΤΑΘΗΣ: Έχει θολά σημεία, πιστεύετε, στο πρόγραμμά του; Γιατί ένα, ένα έχουν μπει σε μία σειρά, θα λέγαμε εδώ και αρκετό καιρό κάποια πράγματα.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Η υπόθεση εργασίας την οποία κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτά θα σας τα πει ο κύριος Παπαδημούλης, νομίζω είναι πολύ πιο αρμόδιος από εμένα να εξηγήσει τα του ΣΥΡΙΖΑ.
Εγώ αυτό που έχω να πω είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκινάει με μία υπόθεση εργασίας αντίθετη του πραγματικού: ότι είναι πολύ ικανότερος διαπραγματευτής από όλους τους άλλους και θα επιτύχει να πείσει τους Ευρωπαίους να πάνε είτε σε μερική διαγραφή χρέους, ή σε κάτι που θα του δώσει την ταμειακή ευχέρεια να εκπληρώσει τις λαϊκιστικού τύπου υποσχέσεις που  έχει δώσει. 300.000 θέσεις εργασίας, κυρίως στο δημόσιο, σεισάχθεια με 1 δις ευρώ και όλα όσα ο κύριος Τσίπρας είπε στη Θεσσαλονίκη.
Αυτό εμείς το έχουμε προσμετρήσει σε άνω των 12 δις ευρώ, άλλοι το υπολογίζουν άνω των 17 δις ευρώ, αυτά τα χρήματα δεν υπάρχουν πουθενά, ο κύριος Παπαδημούλης είμαι σίγουρος ότι θα μας πει ξεκάθαρα πού θα τα βρούμε.
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Συνέντευξη ΥΕΘΑ Νίκου Δένδια στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Τ/Σ STAR TV
Συνέντευξη ΥΕΘΑ Νίκου Δένδια στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Τ/Σ STAR TV
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgefVbmAlcRkImcGVCMBDQDhROU-6pwlVAQYTft5AR78Kfb7B99Tp-UKwlvEJyFW9vJ2CFPDWpiEf1myj1PVCuBL_-R-cKtudWZgKB528QtBHlN9oPEgfHKtLA0Ha2bsC92fmb47Xu4200/s1600/56.PNG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgefVbmAlcRkImcGVCMBDQDhROU-6pwlVAQYTft5AR78Kfb7B99Tp-UKwlvEJyFW9vJ2CFPDWpiEf1myj1PVCuBL_-R-cKtudWZgKB528QtBHlN9oPEgfHKtLA0Ha2bsC92fmb47Xu4200/s72-c/56.PNG
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2014/12/star-tv.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2014/12/star-tv.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy