Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

ΠΕΑΛΣ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 7ο Τακτικό Συνέδριο - Ημερίδα: "Το οργανωμένο έγκλημα: Προσεγγίσεις"

Αριθμ. Πρωτ: 148/2014 Πραγματοποιήθηκε στις 28 και 29 Νοεμβρίου 2014 στην Αθήνα, στο Ίδρυμα Ευγενίδου, το 7ο Τακτικό Συνέδριο της ...

Αριθμ. Πρωτ: 148/2014

Πραγματοποιήθηκε στις 28 και 29 Νοεμβρίου 2014 στην Αθήνα, στο Ίδρυμα Ευγενίδου, το 7ο Τακτικό Συνέδριο της ΠΕΑΛΣ, με κεντρικό σύνθημα: «Θωρακίζοντας το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή - Θωρακίζουμε την Δημοκρατία». Ένα σύνθημα που αναδεικνύει τα διαχρονικά αιτήματα, τις προτάσεις και τις θέσεις μας για ένα σύγχρονο και αποτελεσματικότερο Λιμενικό Σώμα.

Στις εργασίες του Συνεδρίου παρέστησαν και χαιρέτησαν: ο Γενικός Γραμματέας του ΥΝΑ κ. Αθανάσιος Μπούσιος, ο Αρχηγός Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Αθανασόπουλος Αθανάσιος, ο Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Πάνος Καμμένος, ο Βουλευτής Κυκλάδων και επικεφαλής τομέα Ναυτιλίας  του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νικόλαος Συρμαλένιος, ο Βουλευτής και μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ κ. Χρήστος Κατσώτης, το μέλος της εκτελεστικής επιτροπης της ΔΗΜΑΡ κ. Βασίλης Μαστρογιάννης,  ο πρόεδρος της Π.Ο.Α.Σ.Υ. κ. Χρήστος Φωτόπουλος, ο πρόεδρος της Π.Ο.Α.Ξ.Ι.Α κ. Γιάννης Κατσιαμάκας, ο πρόεδρος της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. κ. Γεώργιος Δριβάκος, ο πρόεδρος  της ΠΟΕΣ κ. Ανέστης Τσουκαράκης.

Επίσης παρέστησαν ο Βουλευτής Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεόδωρος Δρίτσας,  ο Βουλευτής Πειραιά των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Παναγιώτης Μελάς, ο υπεύθυνος για το Λιμενικό Σώμα για τους Ανεξάρτητους Ελλήνες κ. Κώστας Πατρίκιος, ο Υπευθυνος Επικοινωνίας της ΕΑΠΣ κ. Γιάννης Αρτοποιός, ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Αποφοίτων Σχολών Υπαξιωματικών Πολεμικού Ναυτικού κ. Δημήτρης Δέδης, ο Πρόεδρος της ΕΑΑΛΣ κ. Παναγιώτης Καλογείτων, ο Ειδικός Γραμματέας 
της ΠΟΑΑΣΑ κ. Νικήτας Καλογιαννάκης, ο Πρόεδρος της Λέσχης Λ.Σ. κ. Πελοπίδας Αγγελόπουλος, ο Επίτιμος Αρχηγός Λ.Σ. Ναύαρχος Αριστείδης Παπανδρέου. 

Παρέστησαν, επίσης, από τη Φυσική μας Ηγεσία, ο Β΄ Υπαρχηγός Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος ΛΣ Σιέττος Βασίλειος, ο Διοικητής της 1ης Περιφερειακής Διοίκησης Υποναύαρχος Λ.Σ. Μπουμπόπουλος Γεώργιος, ο Διευθυντής Κλάδου Διοίκησης Υποναύαρχος Λ.Σ Σέργης Ιάκωβος, ο Διευθυντής του Κλάδου Επιθεώρησης Εμπορικών Πλοίων Υποναύαρχος Λ.Σ Ράπτης Σταμάτιος, ο Διευθυντής του Κλάδου Ασφάλειας Ναυσιπλοϊας Υποναύαρχος Λ.Σ. Τσάντζαλος Ευάγγελος, ο Διευθυτής ΔΛΑ Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Σπανός Νικόλαος, ο Διευθυντής Ασφαλείας Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ Καραγεωργόπουλος Ιωάννης, ο Επικεφαλης Γρ. Αρχηγού Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Βιδάλης Αντώνιος, ο Επόπτης Κλάδου Αστυνομίας και Τάξης Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Παρασκευάς Παναγιώτης, ο Διευθυντής ΥΕΥ Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Γκώνιας Κωνσταντίνος.

Στην ομιλία του, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος κ. Δημήτρης Α. Σαϊτάκης, τόνισε μεταξύ άλλων, ότι το σύνθημα του συνεδρίου μας, «Θωρακίζοντας το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. - Θωρακίζουμε την Δημοκρατία» αποκτά ιδιαίτερη σημασία υπό το βάρος του σημερινού κοινωνικο-οικονομικο-πολιτικού γίγνεσθαι. 



Αναφερόμενος στις διεκδικήσεις μας, επεσήμανε ότι όλο αυτό το διάστημα προσπαθούμε να υπερασπιστούμε το θεσμικό μας ρόλο, τα συμφέροντα των συναδέλφων που μας εξέλεξαν και προσπαθούμε να υπηρετήσουμε αυτούς κατά τον καλύτερο τρόπο. Στον συνδικαλιστικό μας φορέα, δεν υπάρχουν περιθώρια για την εκ του ασφαλούς και από μακράν κριτική. Αντίθετα χρειάζεται συλλογική συμμετοχή, αυτοκριτική και διάθεση για ουσιαστική συμβολή στις εξελίξεις. 
Ως συνδικαλιστές, απαλλαγμένοι από την υπηρεσιακή ιδιότητα, μπορούμε να διατυπώνουμε φωναχτά και ηχηρά τις ανησυχίες μας. Με τη στάση μας έχουμε αποδείξει ότι ξεφύγαμε από την πεπατημένη της δημιουργίας επαγγελματιών συνδικαλιστών με ελάχιστη ή στρεβλή γνώση των προβλημάτων του Οργανισμού μας γιατί δεν είμαστε μακριά αλλά ‘’πολεμάμε από μέσα’’. Χωρίς να ωραιοποιούμε τα πράγματα, προσπαθούμε να έχουμε την αναγνώριση των συναδέλφων, ώστε να μπορούμε να διατρανώνουμε ότι υποστηρίζουμε τον κρίσιμο και ξεχωριστό ρόλο που πρέπει να παίζει ο συνδικαλισμός στο χώρο μας. Δεν ζητήσαμε ποτέ ικανοποίηση αιτημάτων σε βάρος της κοινωνίας, δεν ζητήσαμε εύνοια σε βάρος του γενικού συμφέροντος. Επιδιώκουμε να είμαστε με το κομμάτι της κοινωνίας που ΄΄δημιουργεί΄΄.


Ο δικός μας ρόλος είναι ξεκάθαρος. Έχουμε ιερή υποχρέωση να συζητήσουμε, να καταθέσουμε τον προβληματισμό και τις προτάσεις μας για το σήμερα και το αύριο του Λιμενικού Σώματος, του οργανισμού που υπηρετούμε ευσυνειδήτως, λαμβάνοντας υπόψη μας τις μεγάλες κατακτήσεις σε θεσμικό και οικονομικό επίπεδο, που είδαμε πόσο εύκολα εξανεμίστηκαν στο βωμό της σωτηρίας της πατρίδας μας, αλλά που σε καμία περίπτωση δεν είμαστε διατεθειμένοι να απεμπολήσουμε. Ο προβληματισμός που καταθέτουμε, τα οράματα που περιγράφουμε και τα συγκεκριμένα αιτήματα που προβάλλουμε, ανταποκρίνονται πλήρως στις απαιτήσεις των μελών μας και δεν καθορίζονται από ιδιοτελή κίνητρα και επιδιώξεις. Λαμβάνουμε υπόψη το κοινό καλό και γι’ αυτό αντέχουν στη διαχρονικότητα του αγώνα μας. Είναι θέσεις μακράς πνοής που δικαιώνονται διαγενομένου του χρόνου και γι’ αυτό αξίζουν ιδιαίτερης προσοχής και ικανοποίησης.


Aναφερόμενος στην εκάστοτε κυβέρνηση τόνισε ότι αυτό που ζητάμε είναι ο διάλογος, η διακομματική συνεννόηση ώστε να βρεθεί ο κοινός τόπος πάνω στον οποίο θα πορευτούμε καθώς το αγαθό της ασφάλειας δεν μπορεί να υπόκειται σε μικροκομματικές σκοπιμότητες.

Απευθυνόμενος δε προς τους συναδέλφους, τους κάλεσε να ενισχύσουν τον αγώνα της Ένωσής μας για τους αγώνες που έρχονται και επίσης να συνεχίσουν να υπερασπιζονται τις αρετές και τις αξίες που διαχρονικά υπηρετούν. Επεσήμανε δε ότι όσο η πολιτεία δεν είναι αρωγός στο έργο μας αυτό, άλλο τόσο εμείς πρέπει να επιστρατεύσουμε όλα τα ψυχικά μας αποθέματα για να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και σε συνδικαλιστικό και σε υπηρεσιακό επίπεδο. 

Ολοκληρώνοντας  την ομιλία του θύμισε τη ρήση του Στρατηγού Μακρυγιάννη ως ένα μήνυμα αισιοδοξίας για όσα μας συμβαίνουν «αυτόν τον λαό πάντοτε τον μαδάνε, πάντοτε του επιτίθενται, πάντοτε τον αδικούν, αλλά στο τέλος μένει μια μαγιά και αυτή η μαγιά έχει τη δύναμη να ζυμώσει όλο το φύραμα». 
Την πρώτη ημέρα του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα: «Το οργανωμένο έγκλημα: Προσεγγίσεις», και συντονιστή τον δημοσιογράφο της εφημερίδας Το Βημα κ. Διονύση Βυθούλκα και εισηγητές: 

  • την κ. ΑΡΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ Βασιλική, π. Αντιπρύτανη, Καθηγήτρια Εγκληματολογίας στο Τμήμα Κοινωνιολογίας, Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών
  • την Καθηγήτρια Εγκληματολογίας και Διευθύντρια Τομέα Εγκληματολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών
  • τον κ. ΠΟΙΜΕΝΙΔΗ Νικόλαο, Αντιεισαγγελέα Εφετών, Εισαγγελέα Φυλακών Κορυδαλλού
  • την κ. ΠΟΓΚΑ Μαρία, Στέλεχος Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος
  • τον Αρχιπλοίαρχο Λ.Σ. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ Ιωάννη, Διευθυντή Ασφάλειας Αρχηγείου Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ., μέλος Δ.Σ. Κέντρου Μελετών Ασφαλείας
  • την κ. ΒΟΓΙΑΤΖΑΚΗ Δώρα, Δημοσιογράφο ΑNT1news
  • τον Αρχιπλοίαρχο Λ.Σ. ΒΙΔΑΛΗ Αντώνιο, Επικεφαλής Γρ. Αρχηγού Λ.Σ. ΕΛ.ΑΚΤ., μέλος της Α΄ Μονάδας Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάσταση
  • τον Αρχιπλοίαρχο Λ.Σ. ΓΚΩΝΙΑ Κωνσταντίνο, Διευθυντή Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Την Ημερίδα παρακολούθησαν, πέραν των προσκεκλημένων και των Συνέδρων, συνάδελφοι από τις υπηρεσίες της Αττικής, οι Δόκιμοι Σημαιοφόροι Λ.Σ. αλλά και φοιτητές μεταπτυχιακών τμημάτων της Νομικής Σχολής και του Παντείου Πανεπιστημίου.

Το θέμα της ημερίδας ήταν «Το Οργανωμένο Έγκλημα:Προσεγγίσεις». Τι κάνουμε οι περισσότεροι άνθρωποι, όταν ακούσουμε ή διαβάσουμε για το «οργανωμένο έγκλημα»; Τι γνωρίζουμε γι 'αυτό; Ποιοι μας δίνουν τις πληροφορίες γι’ αυτό; Τι κάνουμε όλοι εμείς, οι επαγγελματίες της επιβολής του νόμου, αλλά και οι εισαγγελείς, οι δικαστές, οι πολιτικοί, οι ακαδημαϊκοί, οι δημοσιογράφοι για να αντιμετωπίσουν το εγκληματικό φαινόμενο που λέγεται «οργανωμένο έγκλημα»; Ποιο το πλαίσιο δράσης των παράνομων δικτύων, το νομικό πλαίσιο αντιμετώπισής του οργανωμένου εγκλήματος, η πρόσληψη του φαινομένου από τους πολίτες, ο ρόλος των ΜΜΕ, ποιες είναι οι παγίδες που ενέχει η επαγγελματική τριβή με το οργανωμένο έγκλημα και πόσο διάτρητο είναι το σύστημα καταστολής, υπάρχουν άραγε περιθώρια πρόληψης των σοβαρών εγκλημάτων; Αυτές ήταν μερικές από τις σημαντικές πτυχές του ‘’Οργανωμένου Εγκλήματος’’ που φώτισε ημερίδα μας που ως στόχο είχε αφενός μεν στην ενημέρωση των πολιτών γύρω από την δράση των Λιμενικών στη θάλασσα, αλλά κυρίως την ευαισθητοποίηση γύρω από την ΠΡΟΛΗΨΗ, θέλοντας να εξασφαλίσει ασφάλεια για όλες τις Ελληνικές οικογένειες προλαβαίνοντας καταστάσεις.

Την δεύτερη μέρα του Συνεδρίου, οι σύνεδροι ενημερώθηκαν διεξοδικά για όλα τα θέματα που απασχολούν το προσωπικό Λ.Σ. καθώς και για τις παρεμβάσεις στις οποίες προέβη η ΠΕΑΛΣ, διεκδικώντας άμεσα λύσεις, ενώ πραγματοποιήθηκε ο Διοικητικός και ο Οικονομικός απολογισμός του έργου της ΠΕΑΛΣ. Επίσης καθορίστηκαν οι θέσεις, οι προτάσεις και το Διεκδικητικό Πλαίσιο, βάσει του οποίου θα κινηθεί το προσεχές διάστημα η Ένωσή μας, που θα αποτυπώνονται στο ψήφισμα που εγκρίθηκε ομόφωνα και θα αποσταλεί προς όλους τους αρμοδίους.



Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                  Ο Γενικός Γραμματέας
Δημήτριος ΣΑΪΤΑΚΗΣ    Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: ΠΕΑΛΣ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 7ο Τακτικό Συνέδριο - Ημερίδα: "Το οργανωμένο έγκλημα: Προσεγγίσεις"
ΠΕΑΛΣ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 7ο Τακτικό Συνέδριο - Ημερίδα: "Το οργανωμένο έγκλημα: Προσεγγίσεις"
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhTJVeKiRjEfFFK-9lW2JbkdnJ2UpP2yhLkgANOPDSKkRhkXZOOP8VZRJlHql6pGWwsJR3pnK4DI1YPm9sbQfhkFu6TwIW9d4ID-T-8kNVFvmgVnP8KRLklzOpf_BgaIzaXhZ80C-p_ezM/s1600/SFRAGIDA.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhTJVeKiRjEfFFK-9lW2JbkdnJ2UpP2yhLkgANOPDSKkRhkXZOOP8VZRJlHql6pGWwsJR3pnK4DI1YPm9sbQfhkFu6TwIW9d4ID-T-8kNVFvmgVnP8KRLklzOpf_BgaIzaXhZ80C-p_ezM/s72-c/SFRAGIDA.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2014/12/7.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2014/12/7.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy