ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Γράφει ο Γιάννης Κοκκινίδης 

«Σείεται» ο Έβρος από την άσκηση που διεξάγεται στην περιοχή, παρουσία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου και του αρχηγού ΓΕΣ αντιστράτηγου Αθανάσιου Τσέλιου ως «απάντηση» στην χθεσινή προκλητικότητα των Τούρκων που έφτασαν έως τη Τζιά...
με κορβέτα για επίδειξη της κόκκινης ημισελήνου και για να αμφισβητήσουν τα εθνικά μας κυριαρχικά δικαιώματα.

Η «ατσάλινη βροχή» που είναι η ονομασία της εν λόγω άσκησης δεν προγραμματίστηκε χτες το βράδυ αλλά εδώ και μέρες . Περιλαμβάνει την εκτόξευση πυραύλων MLRS και ΡΜ-70 από μονάδες Πυροβολικού του Δ΄ Σώματος Στρατού και διεξάγεται στο πεδίο βολής Πετρωτά, κοντά στην Αλεξανδρούπολη.

Η «ατσάλινη βροχή» ήρθε ως απάντηση στη προβολή που έκανε πριν από λίγα εικοσιτετράωρα η Άγκυρα για τις αυτοκινούμενες γέφυρες (εγχώριας κατασκευής -βίντεο) που απέκτησε πρόσφατα ο Τουρκικός Στρατός διαμηνύοντας ότι μπορούν εύκολα πλέον να ξεπεραστούν τα υδάτινα κλήματα στον Έβρο.


Βέβαια όσο καλές και αν φαίνονται οι αμφίβιες αυτές γέφυρες (Samur) δεν παύουν να είναι πολύ αργές και να αποτελούν εύκολο στόχο στην αμυνόμενη χώρα. Και βέβαια αυτό το απόκτημα της Άγκυρας όπως και τα αποβατικά σκάφη μόνο αμυντικά οπλικά συστήματα δεν μπορούν να χρακτηριστούν.


Με το σκεπτικό αυτό το ΓΕΣ παρέταξε σήμερα πυραύλους MLRS στην άσκηση «ατσάλινη βροχή» που μέσα σε λίγα λεπτά μπορούν να εξουδετερώσουν τα καινούργια αποκτήματα του Τουρκικού στρατού ,τις αυτοκινούμενες γέφυρες των Τούρκων.

Το συγκεκριμένο αυτοκινούμενο οπλικό σύστημα (MLRS) εκτοξεύει ρουκέτες των 8,9in/227mm. Η κάθε ρουκέτα διαθέτει βομβίδια τα οποία οπλίζονται κατά τη διάρκεια της πτώσης τους προς το έδαφος και καταστρέφουν τα πάντα.

Το βεληνεκές τους είναι 32 χιλιόμετρα, αλλά υπάρχει στον Ελληνικό Στρατό και το MGM-140 ΑTACMS που έχει δυνατότητα να πλήξει στόχο σε απόσταση 165 χιλιομέτρων.

Βλέπουν και απορούν οι Τούρκοι


Οι στρατηγοί της Άγκυρας που έχουν αναβαθμίσει τις προκλήσεις τους στο Αιγαίο, από τα Θεοφάνια και μετά, πίστευαν ότι λόγω της οικονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα μας θα υπήρχε έλλειμμα και στη μαχητική ικανότητα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεών . Μάλιστα είχαν φτάσει να πανηγυρίζουν λέγοντας ότι η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία δεν έχει καύσιμα ούτε για να κάνει αναχαιτίσεις των μαχητικών τους που εισέρχονται στον Εθνικό Εναέριο Χώρο μας.

Σε όσα «τεστ» και αν έκαναν διαπίστωσαν οι στρατηγοί της Άγκυρας ότι η Ελλάδα αντί για έλλειμμα έχει πλεόνασμα (!) στη μαχητική της ισχύ.

Και έτσι έφτασε στο σημείο το Τουρκικό ΓΕΕΘΑ να... εκδίδει ανακοινώσεις όπου παραπονιέται πως δεν τους αφήνουμε να εκπαιδευτούν με την ησυχία τους στο Αιγαίο.

Μάλιστα διαπίστωσαν οι στρατηγοί της Άγκυρας ότι υπάρχει και αυξημένη αποφασιστικότητα από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Ελληνικού Πενταγώνου. Δεν υπάρχει καμία πλέον ανοχή.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος σε συνεργασία με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Μιαχήλ Κωσταράκο έχουν κινητοποιήσει σε τέτοιο βαθμό της Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις που δεν έχει προηγούμενο. Οι αλλεπάλληλες ασκήσεις έχουν διορθώσει τις όποιες δυσλειτουργίες υπήρχαν και έκλεισαν πιθανές «μαύρες τρύπες που μπορεί να υπήρχαν στις αμυντικές γραμμές της Ελλάδος.

Το ΓΕΕΘΑ δεν είναι παρατηρητής στην Τουρκική προκλητικότητα. Βάζει στο στόχαστρο οποιαδήποτε τουρκικό μέσο παραβιάσει την εθνική μας κυριαρχία.


Χτες η Τουρκική κορβέτα που έφτασε ως τη Τζια , εντοπίστηκε αμέσως μόλις βρέθηκε στο Αιγαίο, απέδειξε το Πεντάγωνο πως ήξερε ακόμα και από που απέπλευσε , «κλειδώθηκε» ως στόχος από τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού μας τα οποία το έθεσαν αμέσως υπό παρακολούθηση και ταυτόχρονα στο κέντρο Μάχης της κορβέτας διαπιστώθηκε από το προσωπικό της ότι είχαν πιστοποιηθεί και από τα ελληνικά μαχητικά που βρίσκονταν συνεχώς από πάνω τους...

Σε μια προσπάθεια να αντιδράσει το στρατιωτικό κατεστημένο της Άγκυρας έστειλαν έξι μαχητικά τους , από τα οποία τα δύο ήταν οπλισμένα και ένα αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας-ηλεκτρονικού πολέμου να προβούν σε δέκα παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου χώρου μας.