Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ Ε.Σ.ΠΕ.ΗΠ. ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

ΠΡΟΣ: κ. Περιφερειάρχη               κ. Αντιπεριφερειάρχες               κ. Δημάρχους Περιφέρειας Ηπείρου               Πανη...

ΠΡΟΣ: κ. Περιφερειάρχη

              κ. Αντιπεριφερειάρχες

              κ. Δημάρχους Περιφέρειας Ηπείρου

              Πανηπειρωτική Ομοσπονδία  

Αρ. Πρωτ. 34/2014 Ιωάννινα, 29 Ιαν 2014      

ΘΕΜΑ: Αναγνωρισμένο Σωματείο ¨ΕΝΩΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ¨

        1. Σας γνωρίζουμε ότι με την υπ’ αριθμόν 161/2013 απόφαση του πρωτοδικείου Ιωαννίνων... αναγνωρίστηκε η λειτουργία της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου. Η Ένωση σε σύντομο χρονικό διάστημα αριθμεί εκατοντάδες μέλη, εκπροσωπώντας τους στρατιωτικούς της Ηπείρου που είναι μέλη της.

       2. Σκοποί της Ένωσής σύμφωνα με το αναγνωρισμένο, νόμιμο και επικυρωμένο καταστατικό είναι:

            α. Η ανάπτυξη συναδελφικών δεσμών μεταξύ των Ελλήνων στρατιωτικών.

              β. Η ανάπτυξη και εξύψωση του επαγγελματικού, κοινωνικού και πολιτιστικού επιπέδου των Ελλήνων στρατιωτικών.

                 γ. Η βελτίωση, προστασία και προαγωγή της θέσης των Ελλήνων στρατιωτικών ως μελών του κοινωνικού συνόλου και εργαζομένων σε μια δημοκρατική και δικαιοκρατούμενη κοινωνία.

                δ. Η επικοινωνία και συνεργασία με ομοειδείς ενώσεις του εσωτερικού ή άλλων χωρών, με τον αυτονόητο περιορισμό που συνεπάγεται η υποστήριξη των αμυντικών αναγκών της Χώρας και της φύσης του επαγγέλματος.

                  ε. Η μελέτη και υποβολή εισηγήσεων και προτάσεων αναφορικά με τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας, την επιμόρφωση και εν γένει τα ζητήματα επαγγελματικής κατάρτισης των Ελλήνων στρατιωτικών προς ενίσχυση και της αμυντικής αποτελεσματικότητας της Χώρας, χωρίς τη υπέρβαση των ορίων που προσδιορίζονται από τις ιδιομορφίες, την αποστολή και ιδιαίτερα τον εθνικό, κοινωνικό και υπερκομματικό χαρακτήρα των Ενόπλων Δυνάμεων.

                 στ. Η προάσπιση της προσωπικής ελευθερίας, της αξιοκρατίας, της ελευθερίας της σκέψης, του λόγου, της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών και των δημοκρατικών ελευθεριών, υπό την αυτονόητη υποχρέωση αυστηρής τήρησης κάθε απορρήτου που σχετίζεται με την άμυνα και την εθνική ασφάλεια της Χώρας και με τρόπο που σέβεται την οργανωτική ιεραρχική δομή και την επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων.

               ζ. Η ανάδειξη του ιστορικού και σύγχρονου ρόλου των Ελλήνων στρατιωτικών ως παράγοντα εγγύησης της εθνικής ανεξαρτησίας και εμπέδωσης του δημοκρατικού πολιτεύματος.

               η. Η δημιουργία Ταμείου αλληλοβοηθείας και αλληλεγγύης προς αντιμετώπιση εκτάκτων και σοβαρών οικονομικών αναγκών των μελών του Σωματείου και των οικογενειών τους.

       3. Μέσα για την επίτευξη του σκοπού είναι:

              α.Η μέριμνα γενικά για τη βελτίωση του νομοθετικού πλαισίου που διέπει την οργάνωση και λειτουργία των Ενόπλων Δυνάμεων.

              β. Η οργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, διαλέξεων και συγκεντρώσεων.

               γ. Η έκδοση εφημερίδας ή/και περιοδικού του Σωματείου ως και η δημιουργία ιστοσελίδας στο διαδίκτυο, με τα οποία θα ενημερώνονται τα μέλη του για τους στόχους, τους σκοπούς και τις δραστηριότητές του.

                  δ. Η παροχή νομικής ή άλλης βοήθειας στα μέλη για την αντιμετώπιση υπηρεσιακών ή άλλων προβλημάτων.

                   ε. Η συμμετοχή σε συμβούλια ή επιτροπές στα οποία συζητούνται θέματα που έχουν σχέση με τους Έλληνες στρατιωτικούς και η συγκρότηση ειδικών επιτροπών για τη μελέτη επιστημονικών ή άλλων θεμάτων που ενδιαφέρουν το Σωματείο.

               στ. Η δια του Τύπου, των μέσων μαζικής ενημέρωσης και επικοινωνίας καθώς και κάθε άλλου πρόσφορου μέσου προβολή των κάθε είδους προβλημάτων των μελών του Σωματείου.

                    ζ. Η επαφή με τις διοικητικές αρχές, τους πολιτικούς και άλλους φορείς με στόχο την προώθηση και επίλυση των επαγγελματικών και άλλων προβλημάτων των Ελλήνων στρατιωτικών.

                     η. Κάθε πρόσφορο και νόμιμο μέσο που κατατείνει στην ικανοποίηση των επαγγελματικών και άλλων αιτημάτων των Ελλήνων στρατιωτικών.

        4. Το Δ.Σ. της Ένωσης έχει συναντηθεί με τους περισσότερους βουλευτές της Περιφέρειας Ηπείρου, όλων των κομμάτων, ενώ τα έγγραφά της έχουν προκαλέσει σειρά ερωτήσεων στη Βουλή των Ελλήνων για θέματα που αφορούν τους στρατιωτικούς της Ηπείρου αλλά και γενικά όλους τους Ηπειρώτες.

      5. Η Ένωση εκφράζοντας τα μέλη της, τους στρατιωτικούς που είτε είναι ηπειρώτες είτε διαμένουν στην Ηπειρο, σε κάθε περίπτωση όμως αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της τοπικής κοινωνίας και αντιμετωπίζουν καθημερινά αυτοί και οι οικογένειες τους τα ίδια προβλήματα με τους μόνιμους κατοίκους, ευελπιστεί και προσβλέπει στη συνεργασία και τη συμπαράστασή σας για στην επίλυση των προβλημάτων καθώς και για άλλα ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος.


 
 
              Για το Διοικητικό Συμβούλιο
 
 
Ο Πρόεδρος
 
 
 
 
Θεοδώρου Γεώργιος
Υπολοχαγός (ΠΖ)
 6937453787
 
Ο Γεν. Γραμματέας
 
 
 
 
Λίτσιος Ευάγγελος
Υπίλαρχος (Α)
6977071924
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ Ε.Σ.ΠΕ.ΗΠ. ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ Ε.Σ.ΠΕ.ΗΠ. ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjYP1f44qpgif_TdlcXKtFt9Vt5BLcLDw8INg92kA2mD8QXxyNhrPMO22lUL1EW8xgvPIiHbOFldKaBq6jSMy_CF5m5xS0WQpf-2wkwOm2tdC5O3qQmiEmYFeyPH1O__NGQmUFJqz21np_y/s1600/espehp.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjYP1f44qpgif_TdlcXKtFt9Vt5BLcLDw8INg92kA2mD8QXxyNhrPMO22lUL1EW8xgvPIiHbOFldKaBq6jSMy_CF5m5xS0WQpf-2wkwOm2tdC5O3qQmiEmYFeyPH1O__NGQmUFJqz21np_y/s72-c/espehp.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2014/01/blog-post_8969.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2014/01/blog-post_8969.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy