Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Εκδήλωση Αποστράτων Αξιωματικών Ιωαννίνων

Γιώργος Γκορέζης : Στη τραγωδία που βιώνουμε  δεν υπάρχει από μηχανής θεός. Υπάρχουν βαρειές και απαράγραπτες ιστορικές ευθύνες, που οφε...

Γιώργος Γκορέζης : Στη τραγωδία που βιώνουμε  δεν υπάρχει από μηχανής θεός. Υπάρχουν βαρειές και απαράγραπτες ιστορικές ευθύνες, που οφείλουμε όλοι να αναλάβουμε



Την πίτα της για τη νέα χρονιά έκοψε με κάθε επισημότητα την Κυριακή το πρωί στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Ιωαννίνων η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών.

Την πίτα έκοψαν από κοινού ο πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Υποστράτηγος ε.α. Γκορέζης  Γιώργος και ο διοικητής της VIIIης Μεραρχίας Ταξίαρχος Γκίζας Σπύρος.
Η εκδήλωση περιλάμβανε επίσης τη βράβευση μαθητών παιδιών των μελών της Ένωσης για τις επιδόσεις τους στο σχολείο, όπως επίσης την βράβευση :

                  Του κ.  κ. Τζιαφά Γεωργίου, τ. εκδότη- δημοσιογράφου, για την ομιλία του στον Ι.Μ.Ν. Κονίτσης την 12-1-2014, επέτειο της Μάχης της Κονίτσης, του Ταξχου ε.α. κ. Χούσιου Ευάγγελου, για την ομιλία του στον Ι.Μ.Ν. Ιωαννίνων την 21-11-2013, ημέρα εορτής των Ενόπλων Δυνάμεων, και του Σχηε.α. κ. Καλησπεράτη Δημήτριου, για την ομιλία του στο Γράμμο την 1-9-2013, με την ευκαιρία του επετειακού μνημόσυνου των πεσόντων στις μάχες Γράμμου –Βίτσι.

                   Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο τ. Υπουργός κ. Αντώνης Φούσας, εκπρόσωποι των δικαστικών, εκκλησιαστικών αρχών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι συλλόγων και οργανώσεων  και πλήθος κόσμου.




Ο Γιώργος Γκορέζης



                 Σε θέματα της επικαιρότητας αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ Ιωαννίνων- Θεσπρωτίας κ. Γιώργος Γκορέζης. Με την ευκαιρία της τελετής αυτής τόνισε μεταξύ άλλων: «Ζούμε σε μια δύσκολη εποχή. Την εποχή που η παγκοσμιοποίηση αναγεννά τις χώρες της Ανατολής και βυθίζει στην ανισότητα τη Δύση. Η μεταπολεμική αλυσίδα της προόδου από γενεάς σε γενεά έχει σπάσει οριστικά και αμετάκλητα.

                  Η χώρα μας διέρχεται πολύ κρίσιμη περίοδο. Μέσα στο ιδιαίτερα ανταγωνιστικό γεωπολιτικό περιβάλλον της Αν. Μεσογείου, Ελλάδα και Κύπρος καλούνται σήμερα να διαχειριστούν την εσωτερική τους κρίση, και ταυτόχρονα να ισχυροποιήσουν τη θέση τους . Το σκηνικό που δημιουργείται από τα τεράστια κοιτάσματα υδρογονανθράκων δυσκολεύει τους χειρισμούς.

                   Η Ελλάδα σήμερα, όπως και η Κύπρος, συμμετέχει ενεργά ως κύριος παίκτης-ιδιοκτήτης ικανών ενεργειακών κοιτασμάτων, και αυτό αποτελεί φανερή πρόκληση στα συμφέροντα ισχυρών ενεργειακών ομίλων και των κυβερνήσεων, πίσω ή μπροστά από αυτούς. Η διαχείριση τους,  ο στρατηγικός σχεδιασμός και οι πολιτικές αποφάσεις, θα καθορίσουν τη πορεία της χώρας μας για τον εικοστό πρώτο αιώνα.

                   Οι συνθήκες απαιτούν στρατηγική εθνικής ασφαλείας και κατάλληλη προβολή εθνικής ισχύος. Και τα δύο δυσχεραίνονται από διαφοροποιήσεις παραγόντων λόγω της κρίσης, όπως :  Oι επιπτώσεις των περικοπών στις Ένοπλες Δυνάμεις, η υποθήκευση της Εθνικής Οικονομίας στους δανειστές, η διάσπαση της Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης, η απουσία ενός συμπαγούς εσωτερικού μετώπου στους μείζονες εθνικούς στόχους, και η αναξιοποίητη ισχύς της Ομογένειας στο σύνολό της. Και σ’ όλα αυτά να προστεθούν τα χρονίζοντα Εθνικά θέματα, όπως : Το Κυπριακό, oι βλέψεις της Τουρκίας σε Θράκη και Αιγαίο, η προστασία των δικαιωμάτων της ομογένειας στην Αλβανία και ο Αλβανικός μεγαλοϊδεατισμός, η μονομερής ανακήρυξη της ΑΟΖ, η ονοματοδοσία της FYROM, η αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, και η καταπολέμηση της διαφθοράς. Η παθογένεια της πολιτικής από τη δική της πλευρά μας οδηγεί στην αντιμετώπιση θεμάτων εθνικής ασφαλείας με όρους μικροπολιτικής.

                    Εν μέσω συλλογικής κατάθλιψης και παρακμής των αξιών, ο έλληνας πολίτης τελευταία άρχισε επιτέλους να τοποθετείται θετικά έναντι των προβλημάτων, και τα κοινωνικά στρώματα να επιδεικνύουν αξιοζήλευτη κοινωνική αλληλεγγύη και πίστη στην δικαιοσύνη και την ισονομία. Το κυριότερο είναι ότι  όλοι Πως ναυπηγείται ένα πυρηνικό υποβρύχιο

·`Επίδειξη αρμάτων μάχης` στην Κεντρική Ευρώπη

·Ο θάνατος του Χίτλερ - Αλήθειες και μύθοι

·Εθνικό δυναμικό και σχεδίαση εθνικού πλοίου για την Ελλάδα

συνειδητοποιήσαμε ότι στην τραγωδία που βιώνουμε δεν υπάρχει από μηχανής θεός. Υπάρχουν μόνο βαριές και απαράγραπτες ιστορικές ευθύνες, που όλοι οφείλουμε να αναλάβουμε.  Η συστράτευση όλων μας στη προσπάθεια είναι αναγκαία και εθνικά επιβεβλημένη. Όλες οι κοινωνικές τάξεις το έχουν συνειδητοποιήσει, και επιδεικνύουν υπομονή και εγκαρτέρηση, αλληλεγγύη και αλληλοκατανόηση.

                    Εμείς οι αξιωματικοί έχουμε δεχθεί πολλά κτυπήματα κάτω από τη μέση, κυρίως από τα ΜΜΕ. Τελευταία με αφορμή την απόφαση του Στ.Ε., αδιαφόρησαν για την ουσία και την επιγενόμενη αδικία και βάλαν μπρός τον κοινωνικό αυτοματισμό, που μας θέτει απέναντι στη κοινωνία. Παλαιότερα  παρουσιασθήκαμε στην κοινή γνώμη ως “δημόσιοι υπάλληλοι” με “προνόμια”. Παράλληλα, όποτε υπήρχε.....πολιτικη ανάγκη, μας παρουσίαζαν ως επίδοξους πραξικοπηματίες, ή ως λαμόγια!, που χρηματίζονται από τα κονδύλια των εξοπλισμών!.

                   Καλούμε όλους να τηρήσουν την δέουσα ψυχραιμία. Το Προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων στη συντριπτική του πλειοψηφία είναι έντιμο, οι ελάχιστοι που παρανομούν ας τιμωρηθούν. Οποιαδήποτε προσπάθεια από κάποια κατευθυνόμενα Μέσα Ενημέρωσης, μετά την  απαξίωση των πολιτικών να πλήξουν και το τελευταίο προπύργιο-στήριγμα του έθνους μας, είναι καταδικασμένη να αποτύχει.

                      Οι Ένοπλες Δυνάμεις, πιστές όπως πάντα στην Υψηλή αποστολή τους, της προάσπισης της συλλογικής ελευθερίας των ελλήνων, βελτιστοποιούν και μεγιστοποιούν τους όποιους συντελεστές ισχύος διαθέτουμε και με ακλόνητη ετοιμότητα αφοσιώνονται στην προάσπιση της εθνικής επικράτειας από κάθε έξωθεν απειλή. Το κόστος σε όποιον σκεφτεί να μας βλάψει να ξέρει ότι θα είναι συντριπτικά και ανελέητα υψηλό. Γνωρίζουν εχθροί και φίλοι ότι ακόμη μπορούμε να επιβάλουμε ένα τέτοιο κόστος.

                      Ο θεός ας ευλογεί την Ελλάδα, και να την βοηθοί να βρίσκει το δρόμο της εθνικής ομοψυχίας και της προόδου, πάνω σ’ αυτή τη γωνιά της Γης, όπως το πράττει για χιλιετίες τώρα.

                      Εύχομαι ο καινούργιος χρόνος, το 2014,  να είναι δημιουργικός για τη χώρα μας και για τον καθένα χωριστά.  «Χρόνια Πολλά ».-


Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9017,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Εκδήλωση Αποστράτων Αξιωματικών Ιωαννίνων
Εκδήλωση Αποστράτων Αξιωματικών Ιωαννίνων
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEikMmQQ9Vp-4d6SUqLOu_E30C9sxlMA8137inw8DEtMuePHcpqNWN3uCXUKTCpqhOoqfj-e73OGRVJSvUOJgoIhUpf57fyQHdOAQz7YX6nw328BGOpw-CsOjqIfBIpb04bpuNMPgJO0za-t/s1600/unnamed.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEikMmQQ9Vp-4d6SUqLOu_E30C9sxlMA8137inw8DEtMuePHcpqNWN3uCXUKTCpqhOoqfj-e73OGRVJSvUOJgoIhUpf57fyQHdOAQz7YX6nw328BGOpw-CsOjqIfBIpb04bpuNMPgJO0za-t/s72-c/unnamed.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2014/01/blog-post_107.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2014/01/blog-post_107.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy