Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Τον Φεβρουάριο η παρουσίαση του βιβλίου του Στρατηγού Φράγκου Φραγκούλη, ΄Ποια Τουρκία; Ποιοι Τούρκοι; ΄στη Βέροια




Γράφει ο Δημοσιογράφος

Στα παλιά του λημέρια, στη Βέροια, όπου υπηρέτησε ως Διοικητής του Β΄ΣΣ, για τη διατήρηση του οποίου πολέμησε σκληρά με το πολιτικό και στρατιωτικό κατεστημένο της εποχής "Μπεγλίτη" που ακόμη ...ευδοκιμεί, καθώς φαίνεται, στη χώρα μας, θα βρεθεί τον Φεβρουάριο, ο πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας στην κυβέρνηση Πικραμένου, πρώην Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος ε.α κ. Φράγκος Φραγκούλης. Ο Στρατηγός θα παρουσιάσει το βιβλίο του "Ποια Τουρκία; Ποιοι Τούρκοι;", ένα σημαντικότατο πόνημα, το οποίο σε εποχές που επικρατούν στην ελληνική δημόσια εκπαίδευση λογικές τύπου "συνωστισμός στην προκυμαία της Σμύρνης" πρέπει να βρίσκεται στην βιβλιοθήκη κάθε ελληνικής οικογένειας.

Ο Στρατηγός Φράγκος, ένας πραγματικός Τραντέλληνας, εκφράζει τις καρδιές και τις ελπίδες όλων των Ελλήνων. Αποτελεί ένα σταθερό πατριωτικό ανάχωμα ενάντια σε όσους στη χώρα μας και το εξωτερικό επεξεργάζονται εφιαλτικά σενάρια. Για αυτό άλλωστε και η παρουσία του σε κάθε γωνιά της Ελλάδας γίνεται αντικείμενο θερμής υποδοχής από τους πολίτες. ΟΛΩΝ των ηλικιών και προπαντός ΟΛΩΝ των πολιτικών πεποιθήσεων.

Ο Στρατηγός Φράγκος δεν πιστεύει σε κόμματα, πιστεύει στην πατρίδα. Ο Στρατηγός Φράγκος δεν πιστεύει στα πλούτη ( βιώνει και αυτός το ίδιο καθημερινό οικονομικό δράμα που βιώνει η μεγάλη μερίδα των Ελλήνων) αλλά στον Τριαδικό Θεό. Προφανώς και ενοχλεί αυτή η μεγάλη αμεσότητα που έχει η δράση του στον απλό Έλληνα, τα γνωστά κέντρα διαπλοκής πολιτικής και δημοσιογραφικής εξουσίας. Με τα γνωστά υποβολιμαία σενάρια για ίδρυση πολιτικού κόμματος, στον χώρο της ...ακροδεξιάς!

Γνωστές ταμπέλες αποπροσανατολισμού από τους υπηρέτες της Νέας Εποχής και της παγκοσμιοποίησης. Ο Στρατηγός Φράγκος δεν είναι ούτε ακροδεξιός, ούτε δεξιός, ούτε κεντρώος, ούτε αριστερός. Είναι ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ με κεφαλαία γράμματα. Είναι σίγουρο ότι στο μέλλον ( άμεσο ή μεσοπρόθεσμο) ο ρόλος του θα είναι ενωτικός για τους Έλληνες. Ως νέος Πλαστήρας, ως νέος Παπάγος.

Δείτε τα όσα από ψυχής έγραψε για την παρουσίαση του βιβλίου του στον Βόλο, η συνταξιούχος εκπαιδευτικός Χρυσάνθη Βουτσά, καθώς και ολόκληρη την ομιλία του σε video, στην παρουσίαση του βιβλίου του κ. Μαρκεζίνη στη Θεσσαλονίκη.







"Ο Βόλος επεφύλαξε την πιο θερμή υποδοχή στον επίτιμο αρχηγό του ΓΕΣ και πρώην Διοικητή του στρατοπέδου “ΓΕΩΡΓΟΥΛΑ” Στρατηγό Φράγκο Φραγκούλη ο οποίος, φιλοξενούμενος από τους “ΙΩΝΕΣ", παρουσίασε το βιβλίο του “ΠΟΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ; ΠΟΙΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ;” των εκδόσεων “ΛΙΒΑΝΗ”, μια αληθινή πραγματεία.

 Οι Βολιώτες απέδειξαν ότι εκτιμούν τον άνδρα Φράγκο Φραγκούλη και ως παλιό γνώριμο στο στρατόπεδο της πόλης μας, αλλά και για τη μετέπειτα εξέλιξή του, απόδειξη το αδιαχώρητο στο χώρο της εκδήλωσης. Ήταν όλοι εκεί: Ο νυν Διοικητής της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών στο στρατόπεδο “ΓΕΩΡΓΟΥΛΑ’’, ταξίαρχος κ. Χρίστος Σίμος, ο Μητροπολίτης κ. Ιγνά¬τιος, ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης, η βουλευτής κ. Χρυσοβε- λώνη, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Καλτσογιάννης και πολλοί, πάρα πολλοί επώνυμοι της βολιώτικης κοινωνίας - σας διαβεβαιώ, πάρα πολλοί - καθώς και ένας μεγάλος αριθμός από ανώνυμους βολιώτες που συνέρρεαν... “κατά ριπάς!”.

Γρήγορα έγινε αντιληπτό ότι υπάρχει στενότητα χώρου, αν και πρόκειται για ιδιαίτερα άνετο χώρο με επάρκεια καθισμάτων. Φαίνεται, για κάποιους “μεγάλους”, του διαμετρήματος ή μάλλον του “αναστήματος” του κ. Φράγκου Φραγκούλη ο συγκεκριμένος χώρος είναι μικρός.

Περασμένη Δευτέρα στο νέο αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Ν. Ιωνίας - παλιό ελικοδρόμιο - το οποίο μάλιστα εγκαινιάστηκε πρόσφατα, στις εκδηλώσεις του Δήμου Βόλου για τον Κ. ΚΑΒΑΦΗ. Το εν λόγω αμφι¬θέατρο γέμισε ασφυκτικά και με όρθιους οι οποίοι, μη αντέχοντας την ορ¬θοστασία, κάθισαν στα σκαλοπάτια. Βλέπεις, έτσι το έχουμε, όποιος κα¬ταλάβει κάθισμα σε δημόσιο χώρο το θεωρεί δικό του και δεν τον κουνάς με τίποτα, όπως και στις εκκλησίες, κι αυτό τήρησα κι εγώ - ομολογώ την αμαρτία μου - αν και καθόμουν στην άκρη.

- Ήταν η πρώτη εκδήλωση των “ΙΩΝΩΝ” μετά τον αδόκητο θάνατο της αείμνηστης Προέδρου Αννας Αϊβαζόγλου. Ομολογουμένως η ατμόσφαιρα είχε τη φόρτιση της απουσίας της αν και ήταν “παρούσα”, τη βλέπαμε στην οθόνη προβολής, ολοζώντανη, μας χαμογελούσε. Παρών στην εκδήλωση και ο σύζυγός της, ο Αλέκος Δημητρόπουλος, ένας περήφανος Μακεδόνας, το σεμνό “παπαδοπαίδι” που με τόση διακριτικότητα πασχίζει να ξαναβρεί το “βηματισμό” του - εύκολο είναι; - μετά τον αναπάντεχο χαμό της συντρόφου του. Ήταν εκεί και ο γιος της Άννας, ο Δημήτρης, όπως και οι δυο αδελφές της, η Ειρήνη και η Καίτη, ανελλιπώς παρούσες στις εκδηλώσεις των “ΙΩΝΩΝ” από της ιδρύσεώς τους, αλλά, στη συγκεκριμένη εκδήλωση, θαύμασα το κουράγιο τους - η ψυχή τους το ξέρει, βέβαια -.

 Αχ, να τις βλέπατε και τις δυο στο μνημόσυνο της Άννας - τι να σας πω - ήταν συντετριμμένες, εκείνη η Καίτη, πνιγμένη στους λυγμούς δεν την βαστούσαν τα πόδια της, ήταν έτοιμη να καταρρεύσει, αν πεις ο αδελφός τους ο Θανάσης, βουβός κι αμίλητος, με κατακόκκινα και βουρκωμένα μάτια έστεκε κάπου παράμερα. Η Αννα ήταν η μικρή τους αδελφή, η μικρότερη της πολυμελούς και γνωστής οικογένειας “ΑΪΒΑΖΟΓΛΟΥ”, ήταν το καμάρι τους.

Στο “τιμόνι” των “ΙΩΝΩΝ” την Αννα Αϊβαζόγλου διαδέχεται η Άννα Πε- τσιάβα - Παπανικολάου, συνταξιούχος εκπαιδευτικός - φιλόλογος η οποία, αφού εξήρε το έργο της “απελθούσης” Προέδρου, ζήτησε να τηρηθεί ε¬νός λεπτού σιγή στη μνήμη της. Τη συζήτηση συντόνιζε η ιστορικός και προίσταμένη των Αρχείων του Κράτους στη Μαγνησία κ. Αννίτα Πρασσά η οποία, μετά τη σύντομη αναφορά της στο έργο της Άννας Αϊβαζόγλου, έδωσε το λόγο στον κ. Παναγιώτη Εσκίογλου, καθηγητή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, φίλο και συνεργάτη του Φράγκου Φραγκούλη - συγγραφέα, όντας συγγραφέας και ο ίδιος.

Οι Αρχές της πόλης χαιρέτησαν την εκδήλωση καλωσορίζοντας βασικά τον παλιό γνώριμο Φράγκο Φραγκούλη. Μάλιστα, ο Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος - αξίζει να το μεταφέρω - στον χαιρετισμό του μεταξύ άλλων είπε πως "... γνωριζόμαστε με τον Στρατηγό από την εποχή που ήταν στο στρατόπεδο, συνήθως τα λέγαμε από κοντά στις παρελάσεις, τότε που καθόμασταν!...” . Όντως πολύ εύστοχο το σχόλιό σας, Σεβασμιώτατε, έγινε κατα¬νοητό! Στον αντιχαιρετισμό του ο κ. Φραγκούλης ήταν φιλικός, προσφώνησε με πολλή οικειότητα καθέναν απ’ τους τοπικούς άρχοντες, όπως “Γεια σου, Παύλο, τι κάνεις;” απευθυνόμενος στον πρώην δήμαρχο Ν. Ιωνίας κ. Παύλο Μαβίδη.

 Ως ομιλητής ο κ. Φραγκούλης ήταν ένας χείμαρρος. Έπρεπε να τον ακούς με τεταμένη προσοχή για να τον παρακολουθήσεις. Από το... “συνωστισμό” στη Σμύρνη το ’22 πήγαινε στην Άγκυρα και μετά στην Κωνσταντινούπολη, απ’ την Τραπεζούντα του Πόντου νότια στην Αττάλεια κι από κει στο Αζερμπαϊτζάν και μετά στη Θράκη.

 Οι μαρτυρίες που επικαλείται και τα επιχειρήματά του συγκλίνουν σε μια κοινή συνισταμένη: Μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού της Τουρκίας έχει ελληνικές καταβολές και συγκεκριμένα από το πάλαι ποτέ ελληνικό στοιχείο της εποχής του Βυζαντίου. Πρόκειται για Έλληνες χριστιανούς οι ο¬ποίοι εξισλαμίστηκαν, αρχής γενομένης από την ήττα των Βυζαντινών στο Ματζικέρτ (Αρμενία) το 1071, έτος σταθμός που σήμανε την αρχή του τέλους της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Μας διαβεβαίωσε πως, απανταχού της Τουρκίας, όπου κι αν πήγε, συνάντησε Τούρκους υπηκόους να μιλούν Ελληνικά, κρυφά ή φανερά, ενώ βάσει ενός βίντεο που προβλήθηκε, υπάρχουν και κρυπτοχριστιανοί. Για “ποιους Τούρκους και ποια Τουρκία” λοιπόν μιλάμε, όπως είναι και ο τίτλος του βιβλίου του. Υπάρχει, άραγε, καθαρόαιμη, γηγενής Τουρκική φυλή και ποια είναι αυτή;

- Ο συγγραφέας υποστήριξε την άποψη πως ο πληθυσμός της Τουρκίας, εθνολογικά, δεν είναι ομοιογενής, τον συνθέτουν διάφορα φύλα γεωγρα¬φικά κατανεμημένα στην Τουρκική επικράτεια, όπως οι Κούρδοι στ’ ανατολικά και άλλα. Ανάμεσα σ’ αυτά τα φύλα υπάρχουν και πληθυσμοί που έλκουν την καταγωγή τους από Έλληνες που εξισλαμίστηκαν και τους συναντάς παντού, όχι αποκλειστικά σε συγκεκριμένη περιοχή. “Είναι φανε¬ρό, έχουμε πολλά κοινά οι δύο λαοί και μεταξύ μας τα βρίσκουμε, ταιριάζουμε, το πρόβλημα το δημιουργούν οι ηγεσίες” σχολίασε “γι’ αυτό το νου μας στη Θράκη”.

- Τέλος, χαριτολογώντας, ζήτησε συγνώμην απ’ τις κυρίες του ακροατηρίου που, εξαιτίας του θα έχαναν εκείνο το βράδυ το επεισόδιο του “Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή!” αλλά θα τις αποζημίωνε δίνοντάς τους την πληροφορία πως ο Σουλεϊμάν δεν ήταν και τόσο... “Τούρκος” όσο νόμιζαν και όχι μόνον ο Σουλεϊμάν. Ανατρέχοντας ο συγγραφέας στο γενεαλογικό δέντρο του Κεμάλ Ατατούρκ ανακάλυψε ελληνικές ρίζες! Η συγκεκριμένη οικογένεια - σύμφωνα με τις έρευνές του - αφού είχε πλέον εξισλαμιστεί, μετοίκησε πολύ αργότερα στη Θεσσαλονίκη όταν ο Κεμάλ - “Μουσταφά Κεμάλ” τότε - ήταν μόλις νήπιο. Κάποια στιγμή εγκαταστάθηκε στο γνωστό σπίτι της οδού Αγίου Δημητρίου - το σημερινό Τουρκικό Προξενείο - όπου ο Κεμάλ ανδρώθηκε. Τα στοιχεία του κ. Φραγκούλη θέλουν να αμφι¬σβητούν την καταγωγή και του σημερινού ηγέτη της γείτονος χώρας! (αν θυμάμαι καλά). Όντως συνεπήρε τα ακροατήριο το οποίο στο τέλος τον καταχειροκρότησε.

 Με την επίσκεψή του στο Βόλο μας δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουμε τον άνδρα Φράγκο Φραγκούλη, τον στρατιωτικό με την ευρύτητα του νου, την οξυδέρκειά του, τη δυναμικότητά του, το ανήσυχο πνεύμα του, το θάρρος του - “θαρσείν χρη” - τις γνώσεις τού, τη γλωσσομάθειά του - μιλάει τρεις γλώσσες και .όχι τυχαίες: Αγγλικά, Τούρκικα, Ρωσσικά - τις εμπειρίες του ως στρατιωτικού ακόλουθου του ΝΑΤΟ στην Αγκυρα επί μακρό διάστημα, την πολυπραγμωσύνη του περί τα στρατιωτικά, την ιστορική του κατάρτι¬ση όσον αφορά τους δύο λαούς.

 Ο κ. Φραγκούλης είναι “ακρίτας” με καταγωγή από τη Θράκη γεννημένος στην Κομοτηνή. Ανάλωσε τη ζωή του στο Στράτευμα απ’ όπου αποστρατεύτηκε χωρίς ο ίδιος να παραιτείται, το λέει η ψυχή του! “Γίγαντας” στο μπόι, ορμητικός, ενθουσιώδης και βαθιά φιλόπατρις σου δίνει την εντύπωση ότι είναι έτοιμος να πάρει “επ’ ώμου” το πολυβόλο και να τρέξει στα “χαρακώματα”!

 Για όσους δεν θυμόμαστε, διετέλεσε για λίγους μήνες Υπουργός Αμυνας στην Κυβέρνηση Παπαδήμου. “Επί τέλους, ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση, ο στρατιωτικός - Αρχηγός του ΓΕΣ - στα του Στρατεύμα¬τος” σχολιάσαμε τότε. Μετά τις εκλογές, Ιούνιος του ’12, εσυζητείτο και πάλι τ’ όνομά του για το Υπουργείο Αμυνας. Δυστυχώς, η πατρίδα που υ¬πηρέτησε με τόση συνέπεια, τον προσπέρασε. Κρίνοντας “αξιοκρατικά” θεωρήθηκε καταλληλότερος ή μάλλον “καλυτερότερος” για την Αμυνα ο γνωστός δημοσιογράφος Πάνος! Είναι να γελάς, για να μην πω να κλαις, οι αναρμόδιοι έγιναν αρμόδιοι, το έχουμε ξαναδεί. Τι το ψάχνουμε τώρα; Αυτό επιτάσσει η μοιρασιά των αξιωμάτων σ’ ένα κυβερνών κόμμα το ο¬ποίο, κυριευμένο από τον οίστρο της εξουσίας, περιχαρακώνεται, αποκλείοντας τυχόν υγιή και καταξιωμένα στελέχη στο αντικείμενό τους να μετέχουν στην κυβέρνηση (αν θέλετε, συγχωρήστε μου τις πολιτικές αιχμές!).

,- Κλείνοντας να συγχαρώ πρώτα το Στρατηγό Φράγκο Φραγκούλη για το πόνημά του και να του αποσπάσω την υπόσχεση πως, θα ξανάρθει στο Βόλο να τον ξανακούσουμε. Να συγχαρώ επίσης τους “ΙΩΝΕΣ” για την εξαιρετική εκδήλωση στα πλαίσια του θεσμού “ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ 2013”.

- Είναι αλήθεια, έτσι μας έχουν συνηθίσει οι “ΙΩΝΕΣ”, με ποιοτικές εκδηλώ¬σεις. Τώρα πια, οι ποιοτικές εκδηλώσεις, όπως και η συγκεκριμένη, αποτελούν τη βαριά κληρονομιά που θα κουβαλούν στους ώμους τους οι συνεχι¬στές “ΙΩΝΕΣ”; είναι η κληρονομιά που τους άφησε η Άννα Αϊβαζόγλου.

Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Τον Φεβρουάριο η παρουσίαση του βιβλίου του Στρατηγού Φράγκου Φραγκούλη, ΄Ποια Τουρκία; Ποιοι Τούρκοι; ΄στη Βέροια
Τον Φεβρουάριο η παρουσίαση του βιβλίου του Στρατηγού Φράγκου Φραγκούλη, ΄Ποια Τουρκία; Ποιοι Τούρκοι; ΄στη Βέροια
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgQjo_E_valmKVZv2Bk3925BaboPodHKGqdHexWyfoNO2jYtN5QXr8XdQHvZm4eNEBuxIpT0jgPUPAr4HkT6wgaQ9WuAi955PiRMQJwTYj4nzU9CJTXZEkkNlKfk3CWyzSjH_k6vxv-Ugg-/s640/e958b656b9289285c2c3194279431822_L.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgQjo_E_valmKVZv2Bk3925BaboPodHKGqdHexWyfoNO2jYtN5QXr8XdQHvZm4eNEBuxIpT0jgPUPAr4HkT6wgaQ9WuAi955PiRMQJwTYj4nzU9CJTXZEkkNlKfk3CWyzSjH_k6vxv-Ugg-/s72-c/e958b656b9289285c2c3194279431822_L.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2013/12/blog-post_19.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2013/12/blog-post_19.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy