Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Ολοκλήρωση επίσημης επίσκεψης ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλου στην ΑρμενίαΟλοκληρώθηκε η επίσημη επίσκεψη του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου στην Αρμενία.O κ. Αβραμόπουλος έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Αρμενίας Serzh Sargsyan ενώ συναντήθηκε και με τον ομόλογο του Seyran Ohanyan και τον Υπουργό Εξωτερικών Εdward Nalbandyan.
Το πρωί ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Γενοκτονίας.Μετά τη συνάντηση του κ. Αβραμόπουλου με τον Αρμένιο ομόλογο του  ακολούθησαν δηλώσεις:
S.OHANYAN: Θα ήθελα να καλωσορίσω στην Αρμενία  τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελληνικής Δημοκρατίας, Δημήτρη Αβραμόπουλο.Η διμερής αμυντική συνεργασία μεταξύ της Αρμενίας και της Ελλάδας έχει μακρά ιστορία. Βασίζεται στη φιλία, την προθυμία για αμοιβαία παροχή βοήθειας και την κοινή προσέγγιση των δύο εθνών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνεργασία βασίζεται επίσης σε σταθερές νομικές βάσεις και διεξάγεται βάσει ετήσιου σχεδιασμού.
Ταυτόχρονα, τα δύο έθνη έχουν κοινές προσεγγίσεις για την ενίσχυση του περιφερειακού και διεθνούς περιβάλλοντος ασφαλείας. Σε αυτό το πλαίσιο, θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι η Αρμενία είχε την πρώτη εμπειρία συμμετοχής σε διεθνείς αποστολές διατήρησης της ειρήνης με την βοήθεια της Ελλάδας, για την οποία είμαστε ευγνώμονες.
Η συνεργασία μεταξύ των δύο κρατών θεωρείται πολύτιμη. Περιλαμβάνει το σύνολο των προοπτικών στους τομείς της κατάρτισης, καθώς και της θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης, που είναι διαθέσιμες στις στρατιωτικές δυνάμεις της Αρμενίας και της Ελλάδας.
Επιπλέον, εκτιμούμε ιδιαίτερα την ανταλλαγή τεχνογνωσίας με τους Έλληνες εταίρους μας επί διαφόρων θεμάτων.
Η συνεργασία μας δίνει την ευκαιρία να συζητήσουμε, εκτός από  διμερή και ζητήματα που αφορούν την περιφερειακή και παγκόσμια ασφάλεια και άμυνα.
Θα ήθελα για άλλη μια φορά να καλωσορίσω τον φίλο μου κ. Αβραμόπουλο και να επωφεληθώ αυτής της ευκαιρίας ώστε να συγχαρώ το Ελληνικό Έθνος για την εθνική σας εορτή, η οποία εορτάστηκε εχθές, στις 28 Οκτωβρίου. Εύχομαι σε εσάς και στον ελληνικό λαό ειρήνη, ευτυχία και πρόοδο.
Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου και τις θερμότερες ευχαριστίες μου στο συνάδελφο και καλό μου φίλο, Υπουργό Άμυνας της Αρμενίας Seyran Ohanyan για την πρόσκλησή του και την πολύ εγκάρδια υποδοχή του.
Ελλάδα και Αρμενία είναι  δύο χώρες με πολύ ισχυρούς και βαθύτατους ιστορικά δεσμούς εδώ και τρεις χιλιάδες χρόνια. Κατά τις χιλιετίες αυτές προχωρούμε ο ένας δίπλα στον άλλο έχοντας βιώσει τα ίδια δραματικά γεγονότα, αλλά τελικά βγήκαμε νικητές και σήμερα απολαμβάνουμε και οι δύο Δημοκρατία και ελευθερία.
Οι σχέσεις μας βασίζονται στον αμοιβαίο σεβασμό, στην αλληλεγγύη και στη φιλία. Και όσο περισσότερο προχωρούμε, τόσο περισσότερο ανακαλύπτουμε νέους τομείς συνεργασίας ενδυναμώνοντας τις.
Στον τομέα της άμυνας συνεργαζόμαστε επιτυχώς από το 1996. Ο κ. Seyran Ohanyan περιέγραψε νωρίτερα όλο το φάσμα της συνεργασίας μας στο αμυντικό πεδίο.
Η σημερινή μου επίσκεψη σηματοδοτεί μία νέα αρχή και εγκαινιάζει ένα νέο κεφάλαιο συνεργασίας, όχι μόνο στον τομέα της άμυνας. Όπως είχα την ευκαιρία να τονίσω όταν υποδέχθηκα στην Αθήνα με την τότε ιδιότητα μου ως Υπουργού Εξωτερικών, τον Υπουργό Εξωτερικών της Αρμενίας, έχουμε αποφασίσει να προχωρήσουμε δημιουργώντας ένα πλαίσιο πολιτικής, πολιτισμικής, οικονομικής και φυσικά αμυντικής συνεργασίας.
Διαθέτουμε και οι δύο χώρες πολύ ικανά αμυντικά συστήματα.  Ο στόχος μας, ο πρώτος σκοπός που πρέπει να υπηρετούμε είναι η ακεραιότητα των χωρών μας. Αλλά ταυτόχρονα έχουμε λάβει τα μηνύματα των καιρών. Και είμαστε και οι δύο χώρες αποφασισμένες να συμβάλουμε στις ειρηνευτικές προσπάθειες για να προωθήσουμε την ειρήνη, τη σταθερότητα, τη συνεργασία και τη φιλία στην περιοχή μας.
Σε αυτό το πνεύμα σήμερα, αποφασίσαμε να ανοίξουμε ένα νέο κεφάλαιο στις διμερείς αμυντικές σχέσεις μας. Και πολύ σύντομα με την επίσκεψη του κ. Υπουργού στην Αθήνα η οποία ελπίζω να πραγματοποιηθεί   σύντομα  θα υπογράψουμε μία νέα αμυντική συμφωνία.Αυτό το μήνυμα θέλουμε να στείλουμε σήμερα σε όλους. Ένα μήνυμα ειρήνης και σταθερότητας σε όλους τους γείτονές μας, αλλά και της αποφασιστικότητάς μας να συνεργαστούμε στενότερα στην εμβάθυνση, διεύρυνση και ενίσχυση των διμερών μας σχέσεων στον τομέα της άμυνας και όχι μόνο.
Κύριε Υπουργέ, αγαπητοί συνάδελφοι, σας ευχαριστώ πολύ για τη φιλοξενία σας.Από την πρώτη στιγμή που προσγειωθήκαμε στο ιερό χώμα της Αρμενίας νιώσαμε σαν στο σπίτι μας.Και επισήμως επαναλαμβάνω την πρόσκλησή μου να επισκεφθείτε το συντομότερο δυνατόν την Αθήνα, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να σας ανταποδώσουμε τη φιλοξενία.Θέλω να ξέρετε ότι, παρά το ότι η Ελλάδα βρίσκεται εν μέσω μίας οικονομικής κρίσης, όπως και ολόκληρη η Ευρώπη, διατηρούμε ένα από τα καλύτερα και πιο αξιόπιστα αμυντικά συστήματα. Ένα σύστημα που βεβαίως, εξυπηρετεί το εθνικό μας συμφέρον, αλλά ταυτόχρονα υπηρετεί και τον ευγενή σκοπό της ειρήνης και σταθερότητας στη γειτονιά μας.Σας εκφράζω και πάλι τις ευχαριστίες μου και την ευγνωμοσύνη μου για τη φιλοξενία και ανυπομονώ να σας υποδεχθώ στην Αθήνα.
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Ολοκλήρωση επίσημης επίσκεψης ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλου στην Αρμενία
Ολοκλήρωση επίσημης επίσκεψης ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλου στην Αρμενία
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEii9Zg8O4IUDP6rnerBwfRjS1BLbzZ79jHPRPerd37MbzgHnzUcX4ss5ndf1HIo4cwnD_-N8PRXi_t88zgbW6iWM6xDA6OEPS34_8uZscPXH5vWtc6KVvYxTLXrmVrqQxl-b-XY6kbe8Lyh/s640/11.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEii9Zg8O4IUDP6rnerBwfRjS1BLbzZ79jHPRPerd37MbzgHnzUcX4ss5ndf1HIo4cwnD_-N8PRXi_t88zgbW6iWM6xDA6OEPS34_8uZscPXH5vWtc6KVvYxTLXrmVrqQxl-b-XY6kbe8Lyh/s72-c/11.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2013/10/blog-post_30.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2013/10/blog-post_30.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy