Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Στάση εργασίας και συμβολικός αποκλεισμός στη ΣΕΤΤΗΛ

Από το πολιτικό προσωπικό της μονάδας Μαζική ήταν η συμμετοχή του πολιτικού προσωπικού της ΣΕΤΤΗΛ στη χθεσινή τρίωρη στάση εργασ...

Από το πολιτικό προσωπικό της μονάδας

Μαζική ήταν η συμμετοχή του πολιτικού προσωπικού της ΣΕΤΤΗΛ στη χθεσινή τρίωρη στάση εργασίας που προκήρυξη Πανελληνίας Ομοσπονδίας Τεχνικών Κλάδων Εργαζομένων – ΥΕΘΑ. Έτσι υπήρξε συμβολικός αποκλεισμός στην είσοδο της μονάδας από το προσωπικό ενώ για την κινητοποίηση αυτή μίλησε στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος του τοπικού σωματείου Γιώργος Δημήτρουλας.

«Διαμαρτυρόμαστε και αντιστεκόμαστε στην καταστροφική πολιτική της Κυβέρνησης που στοχοποιεί το δημόσιο τομέα και διαλύει ότι έχει απομείνει από το κοινωνικό κράτος. Οι πολιτικοί υπάλληλοι του ΥΕΘΑ , αντιστεκόμαστε στην διαθεσιμότητα των συναδέλφων μας υπαλλήλων που τους οδηγεί στην απόλυση και τους καταδικάζει στην ανεργία. Στη μείωση μισθών και των ήδη πενιχρών αποδοχών μας κάτω από τα όρια της αξιοπρεπούς διαβίωσης και στην ιδιωτικοποίηση των δομών του υπουργείου μας» είπε ο κ. Δημήτρουλας.

«Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας  δεν εξαιρέθηκε τελικά από το μέτρο της διαθεσιμότητας-απολύσεων, παρά  τα  έντονα διαβήματα της Ε.Ε. της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Τεχνικών Κλάδων Εργαζομένων-ΥΕΘΑ, προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου μας, που αποδείκνυαν ότι η στελέχωση του ΥΠΕΘΑ σε πολιτικό προσωπικό την τελευταία δεκαετία είναι  σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Το πρόβλημα επιδεινώθηκε τα τελευταία 2-3 χρόνια ύστερα από τις αθρόες αποχωρήσεις του προσωπικού λόγω συνταξιοδότησης και χωρίς στο εν λόγω διάστημα να έχει υπάρξει έστω και μερική αντικατάσταση με νέο προσωπικό.

Το πολιτικό προσωπικό εργάζεται σε παραγωγικούς τομείς του υπουργείου, ειδικότερα το τεχνικό προσωπικό στελεχώνει τομείς που χρειάζονται γνώσεις και εμπειρία, η οποία χάνεται και δεν μεταδίδεται όταν δεν υπάρχει ομαλή διάδοχη κατάσταση. Συνέπεια της διαθεσιμότητας του πολιτικού προσωπικού στο ΥΠΕΘΑ είναι να κατευθύνονται τα έργα κατασκευής και συντήρησης σε Ιδιώτες Εργολάβους με αύξηση του κόστους για τις Ε.Δ.» είπε στη συνέχεια ο κ. Δημήτρουλας.

«Η διαθεσιμότητα  αποδομεί  όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες και στέλνει στην ανέχεια χιλιάδες εργαζόμενους , όπως ανακοίνωσε η ΑΔΕΔΥ τις επόμενες μέρες ακόμη 9.000 συνάδελφοί  μας μπαίνουν σε διαθεσιμότητα, το Δεκέμβριο άλλες 12.500, ενώ 15.000 οδηγούνται απευθείας για απόλυση από το Δημόσιο Τομέα.

Ο σχεδιασμός της Κυβέρνησης και της Τρόικας θέλουν τον περιορισμό των υπηρεσιών και μείωση  των υπαλλήλων κατά 1/3, δηλαδή την αύξηση του κόστους στους πολίτες για την εξασφάλιση των υπηρεσιών που έως χθες παρείχε το Δημόσιο!» ανέφερε μεταξύ άλλων μεταφέροντας το αίτημα του προσωπικού να σταματήσει αυτή τη τακτική που καταστρέφει τα πάντα σε κάθε τομέα του Δημοσίου.
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Στάση εργασίας και συμβολικός αποκλεισμός στη ΣΕΤΤΗΛ
Στάση εργασίας και συμβολικός αποκλεισμός στη ΣΕΤΤΗΛ
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh0hsm8BJBpbWzK-SlGRWJU0FYT2-lsD2BPJLhkWr5T1hj8iONHicjkLoIWP4Zj4FI9X5ZygWIRQr6BJL8XV66fuP7cDhE5pWpx6JQsGxmi6ISkzaBHNtibm6EV1_-C76ROMsT6cY0cKIA/s400/settil_a58a2973ae522366444e86f9cfce7cab.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh0hsm8BJBpbWzK-SlGRWJU0FYT2-lsD2BPJLhkWr5T1hj8iONHicjkLoIWP4Zj4FI9X5ZygWIRQr6BJL8XV66fuP7cDhE5pWpx6JQsGxmi6ISkzaBHNtibm6EV1_-C76ROMsT6cY0cKIA/s72-c/settil_a58a2973ae522366444e86f9cfce7cab.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2013/09/blog-post_1016.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2013/09/blog-post_1016.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy