Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Ημερήσια Διαταγή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Στρατιώτες, Ναύτες, Σμηνίτες και Πολιτικό Προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, Η σημερινή επέτειος έχει διττό ...

Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Στρατιώτες, Ναύτες, Σμηνίτες και Πολιτικό Προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων,
Η σημερινή επέτειος έχει διττό χαρακτήρα και συμβολισμό. Θρησκευτικό και Εθνικό. Ανήμερα της μεγάλης Θεομητορικής εορτής του Ευαγγελισμού, ο όρκος και οι αγώνες των ολίγων, αλλά υπερήφανων, Ρωμιών κράτησαν τη σημαία του Ελληνισμού ψηλά.
Δίδαξαν για άλλη μία φορά, πώς υπερασπίζεται η ανθρώπινη αξιοπρέπεια...
και πώς δίνεται ο αγώνας για τη ζωή, την ελευθερία, τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ιδανικά οικουμενικής αξίας και άφθαρτης πνευματικότητας. Συντάχθηκαν και Εκείνοι, με όλες τους τις δυνάμεις, στη νέα πορεία προς την Εθνική Ανεξαρτησία και το Εθνικό Κράτος, στη διαδρομή προς την αυτογνωσία και αυτοδιάθεση των λαών.
Το έπος της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας αποτελεί μία ξεχωριστή στιγμή. Πέρα από την εύλογη συναισθηματική φόρτιση της στιγμής, έχουμε ηθική και εθνική υποχρέωση να παραδειγματιστούμε από αυτούς που ανταποκρίθηκαν στο ιστορικό κάλεσμα του Γένους, που υπερέβησαν την έμφυτη σε όλους επιθυμία της ζωής και προτίμησαν να πεθάνουν με τιμή και αξιοπρέπεια.
Ιδιαίτερα σήμερα, που η χώρα μας δοκιμάζεται σε συνθήκες ενός ιδιότυπου οικονομικού πολέμου, οφείλουμε να χρησιμοποιήσουμε ως πυξίδα την ιστορική μας παρακαταθήκη και να αποκομίσουμε διδάγματα για την πορεία του παρόντος και μέλλοντος χρόνου. Για εμάς και τα παιδιά μας.
Γυναίκες και Άνδρες των Ενόπλων μας Δυνάμεων,
Η εμπιστοσύνη του λαού απέναντί σας, στο εθνικό και κοινωνικό έργο σας είναι μεγάλη. Και τούτο διότι γνωρίζει ότι ανεξάρτητα από τις δυσχέρειες της καθημερινότητας παραμένετε αταλάντευτοι φρουροί των υπέρτατων αγαθών της Ασφάλειας, της Ακεραιότητας και της Ανεξαρτησίας της χώρας.
Συνεχίστε να λειτουργείτε εφευρετικά και αποδοτικά, συντασσόμενοι όλοι με την πανεθνική προσπάθεια για οικονομική ανάκαμψη, αξιοποιώντας και το τελευταίο ευρώ που καταβάλλεται ομόθυμα από τον Ελληνικό Λαό για τον εξοπλισμό και τη λειτουργία των Ενόπλων μας Δυνάμεων.
Oι Ένοπλες Δυνάμεις μας ενώνουν. Παραμένουν, με υψηλό φρόνημα, ταγμένες στην προάσπιση του Έθνους με αρχές, συνέπεια και εντιμότητα. Είναι σημείο αναφοράς για όλο το Έθνος. Είναι πεδίο ανάτασης, ομόνοιας, αλληλεγγύης και Εθνικής Συνοχής.
Τα δύσκολα θα τα περάσουμε. Η Ελλάδα μας άρχισε να ξαναβρίσκει το δρόμο της. Παρά τα διεθνή προβλήματα και τις αναταράξεις θα κλείσει σύντομα ο κύκλος της αβεβαιότητας και της αστάθειας και θα ξεκινήσει μια περίοδος σταθερότητας, που είναι απαραίτητη για την ανάκαμψη.
Με οδηγό τις παρακαταθήκες του Αγώνα του ’21, πρέπει να κρατήσουμε ψηλά, την Εθνική αλλά και την ατομική μας αξιοπρέπεια, να ορθώσουμε το ανάστημά μας στην «κρίση» και το κυριότερο, να ενώσουμε δυνάμεις, να παραμερίσουμε τα μικρά που τόσο εύκολα μας χωρίζουν, τιμώντας το ιστορικό παράδειγμα των προγόνων μας.
Στη σημερινή δύσκολη δημοσιονομική συγκυρία, οφείλουμε να λειτουργήσουμε με γνώση, επάρκεια και προοπτική, αναζητώντας συνειδητά τις πράξεις εκείνες που διασφαλίζουν το δημόσιο συμφέρον, εμπεδώνουν την ασφάλεια και σταθερότητα, δίνουν ελπίδα για το μέλλον.  Μπορούμε να πετύχουμε και θα πετύχουμε .
Χρόνια Πολλά και καλά σε όλους σας. Καλή Δύναμη.
Ζήτω η 25η Μαρτίου 1821
Ζήτωσαν οι Ελληνικές ΕΔ.
Ζήτω το Έθνος.
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Ημερήσια Διαταγή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821
Ημερήσια Διαταγή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgGrfqB1eGojqmfcwT_uvIaNQTRId4qOhVWygEkx16tUt6Z8OpvrdGjxowBvtsc6ivbE5vsPnROz_gGJEZRHR-4-1fSAExr3rGWkGdsh5xwybMHXy6vqp4onxKnnV_7CjYd6QHkRdsemBY/s400/panagiotopoulos+proto+thema.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgGrfqB1eGojqmfcwT_uvIaNQTRId4qOhVWygEkx16tUt6Z8OpvrdGjxowBvtsc6ivbE5vsPnROz_gGJEZRHR-4-1fSAExr3rGWkGdsh5xwybMHXy6vqp4onxKnnV_7CjYd6QHkRdsemBY/s72-c/panagiotopoulos+proto+thema.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2013/03/25-1821.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2013/03/25-1821.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy