Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Επιστολή διαμαρτυρίας προς Σαμαρά για το ΚΕΝ Άρτας

Η Άρτα δεν μπορεί να ανεχθεί άλλο εμπαιγμό ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ    Επιστολή διαμαρτυρίας για το ΚΕΝ απέστειλε ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Γι...

Η Άρτα δεν μπορεί να ανεχθεί άλλο εμπαιγμό
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
   Επιστολή διαμαρτυρίας για το ΚΕΝ απέστειλε ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Γιάννης Παπαλέξης με αποδέκτες τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Αντ. Σαμαρά, τον Υπουργό Εθν. Άμυνας κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο και στους αρχηγούς των κομμάτων η οποία έχει ως εξής:
   «Το σχέδιο αναδιάρθρωσης των στρατιωτικών μονάδων που εφαρμόζει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με ορατή την πιθανότητα κατάργησης... του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων Άρτας, έχει δημιουργήσει εδώ και ένα χρόνο περίπου, μεγάλες εντάσεις και ανασφάλεια στην τοπική κοινωνία.
   Σύμφωνα με την εγκύκλιο κατάταξης της 2013 Α΄ ΕΣΣΟ λειτούργησαν 11 Κέντρα Κατατάξεως ενώ με την εγκύκλιο για τη 2013 Β΄ ΕΣΣΟ του Μαρτίου θα λειτουργήσουν 12 Κέντρα Κατατάξεως στα οποία δεν συμπεριλαμβάνεται το Κέντρο Κατάταξης Άρτας. Η ενημέρωση η οποία υπήρχε από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ήταν ότι για λόγους περιστολής των δαπανών θα λειτουργούσαν 9 Κέντρα Κατάταξης. Τα Κέντρα των οποίων θα σταματούσε η λειτουργία τους, σύμφωνα πάντα με την ενημέρωση του ΥΕΘΑ, ήταν:
   Το 11ο Σ.Π. Τρίπολης, το ΚΕΜΧ στο Ναύπλιο και το 547 Α/Μ ΤΠ στο Ρέθυμνο, τα οποία όμως και στην Α΄ και στη Β΄ ΕΣΣΟ του 2013 συνεχίζουν να λειτουργούν και για το μόνο για το οποίο εφαρμόστηκε η απόφαση για παύση λειτουργίας είναι το ΚΕΝ Άρτας. Πιθανόν οι παλιές συνήθειες του σχεδιασμού με βάση τις πελατειακές λογικές δυστυχώς δεν έχουν εκλείψει αφού κάθε άλλο παρά ορθολογικά μπορούμε να θεωρήσουμε τα όποια επιχειρήματα για την αδρανοποίηση του μοναδικού ΚΕΝ στην Ήπειρο.
   Σε μια περίοδο που η οικονομία μας χειμάζει, τα λουκέτα των καταστημάτων και η ανεργία αποτελούν ένα σοβαρό πλήγμα για την περιοχή, τυχόν απομάκρυνση του ΚΕΝ θα έχει επιζήμιες συνέπειες για μια πόλη σαν την Άρτα και την ευρύτερη περιοχή με μεγάλα οικονομικά προβλήματα. Γι’ αυτό θεωρούμε ότι το ΚΕΝ Άρτας πρέπει να παραμείνει ανοιχτό διότι είναι δεμένο ιστορικά και οικονομικά με την πόλη.
   Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι το Κέντρο είναι το μοναδικό στην Περιφέρεια Ηπείρου. Το στρατόπεδο εξυπηρετεί τις ανάγκες όλης της περιοχής και έχει μια πολυετή παρουσία με άριστα αποτελέσματα και με το δυνατότερο χαμηλό κόστος και θεωρούμε αδιανόητη οποιαδήποτε σκέψη για κατάργησή του, όταν πληροφορούμαστε ότι επαναλειτουργούν στρατόπεδα τα οποία ήταν ανενεργά για ένα σχεδόν ολόκληρο χρόνο, με πολλαπλάσια έξοδα επαναλειτουργίας και συντήρησης.
   Η θέση της Δημοτικής Αρχής και του Δημοτικού Συμβουλίου όπως διατυπώνεται με ομόφωνο ψήφισμά του, με την οποία συμφωνούν η Περιφέρεια Ηπείρου, δια του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Άρτας κ. Β. Ψαθά, οι Βουλευτές του Νομού κ. Γ. Στύλιος (ΝΔ), κα Ό. Γεροβασίλη (ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ) και κ. Χρ. Γκόκας (ΠΑΣΟΚ) και το Επιμελητήριο Άρτας, δια του Προέδρου του κ. Χρ. Παπάζογλου, είναι υπέρ της παραμονής του ΚΕΝ, το οποίο είναι πηγή ζωής για την Άρτα. Θέση η οποία εκφράζει το σύνολο της τοπικής κοινωνίας την οποία το Υπουργείο σας οφείλει να αφουγκραστεί.
   Το ΚΕΥΓ με δική σας περσινή απόφαση μετατράπηκε σε ΚΕΝ και χωρίς να υπάρχει νέα απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, το Κέντρο δεν υποδέχτηκε τους νεοσυλλέκτους της νέας ΕΣΣΟ.
 Κύριε Υπουργέ,
   Εάν υπάρχει οποιαδήποτε πρόθεση ή απόφαση της Κυβέρνησης να καταργήσει το ΚΕΝ Άρτας, σας ζητούμε να την ανακαλέσετε διότι μια τέτοια εξέλιξη θα σήμαινε υποβάθμιση του νομού και θα ήταν επιζήμια για την περιοχή. Θα θέλαμε να γνωρίζουμε με βάση ποια λογική γίνεται ο κεντρικός σχεδιασμός για τα στρατόπεδα. Περιμένουμε μία ξεκάθαρη απάντηση, μια απάντηση που θα ικανοποιήσει την τοπική κοινωνία της Άρτας η οποία είναι αναστατωμένη και δεν μπορεί να ανεχθεί άλλον εμπαιγμό». 
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Επιστολή διαμαρτυρίας προς Σαμαρά για το ΚΕΝ Άρτας
Επιστολή διαμαρτυρίας προς Σαμαρά για το ΚΕΝ Άρτας
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgdkrHlgC0hCj04612D_0bKjAaAKDoBc1sRd7tr6fQtY6bK1-DRZUPbIyEpj63svQw4qj3qOaHxz-0jE0v-EEWGGl1E4_MtuQY7aL6ohj-X2MEFnkGMpRhW_DkKzK2mwjYhPNGfne9k0zM/s400/KEYG.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgdkrHlgC0hCj04612D_0bKjAaAKDoBc1sRd7tr6fQtY6bK1-DRZUPbIyEpj63svQw4qj3qOaHxz-0jE0v-EEWGGl1E4_MtuQY7aL6ohj-X2MEFnkGMpRhW_DkKzK2mwjYhPNGfne9k0zM/s72-c/KEYG.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2013/02/blog-post_9862.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2013/02/blog-post_9862.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy