Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Ηλεκτρονικά στρατολογικά δεδομένα

Του ΠΑΣΧΑΛΗ ΚΟΡΩΝΑΙΟΥ Πάνε οχτώ χρόνια από τότε που ένα τυχαίο περιστατικό οδήγη...

Πάνε οχτώ χρόνια από τότε που ένα τυχαίο περιστατικό οδήγησε στην αποκάλυψη της περίφημης βιομηχανίας πλαστών απαλλαγών στράτευσης. Στην πορεία άρχισαν να βγαίνουν στη δημοσιότητα διάφορα ονόματα ηθοποιών, καλλιτεχνών, αθλητών και πολλών άλλων διακεκριμένων ή λιγότερο γνωστών προσώπων, οι οποίοι είχαν εκμεταλλευτεί τις «τρύπες» ενός συστήματος που είχε καταστεί παρωχημένο.

Αυτά τα κενά έρχεται να καλύψει με καθυστέρηση οχτώ ετών η διασύνδεση των στρατολογικών φορέων του υπουργείου Εθνικής Αμυνας με όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου. Το έργο θα ξεκινήσει το αμέσως επόμενο διάστημα, χρηματοδοτείται μέσω του ΕΣΠΑ με 2,6 εκατ. ευρώ και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε λιγότερο από δύο χρόνια.
Ο χακί «Μεγάλος Αδελφός» θα ενημερώνει για όλα τα στρατολογικά δεδομένα των πολιτών μέσω της «εθνικής πύλης Δημόσιας Διοίκησης - "Ερμής"» όλους τους διασυνδεδεμένους φορείς.
Υπολογίζεται ότι περί το ένα εκατομμύριο έγγραφα διακινεί κάθε χρόνο η στρατολογία. Πλέον, όλα αυτά θα γίνονται ηλεκτρονικά και σύντομα. Μερικά παραδείγματα:
* Κάποιος που συμμετέχει σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ δεν θα χρειάζεται να προσκομίσει ο ίδιος πιστοποιητικό της στρατολογικής του κατάστασης. Θα το στέλνει κατ' ευθείαν ηλεκτρονικά το Δημόσιο, χωρίς καμία παρέμβαση.
* Το ίδιο θα συμβαίνει και για τις εγγραφές φοιτητών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, τα πιστοποιητικά σπουδών προς τη στρατολογία, τις αναβολές στράτευσης κ.λπ.
* Ηλεκτρονικά θα επικοινωνούν και θα ενημερώνονται τα υπουργεία, οι οργανισμοί της τοπικής αυτοδιοίκησης, τα προξενεία, τα νοσοκομεία, τα δικαστήρια κ.ά. Ακόμη και όταν ο πολίτης θα κινεί τις διαδικασίες για να βγάλει σύνταξη, οι ασφαλιστικοί οργανισμοί θα λαμβάνουν μόνοι τους τις απαραίτητες πληροφορίες και βεβαιώσεις για την αναγνώριση του χρόνου της στρατιωτικής θητείας.
* Σε ό,τι αφορά τις υπηρεσίες προς τον πολίτη, θα είναι δυνατό όλες οι βεβαιώσεις οι σχετικές με τη στρατολογία να έρχονται στην οθόνη του υπολογιστή του, χωρίς να χρειάζεται να μεταβεί σε κάποια δημόσια υπηρεσία ή ΚΕΠ.
Αλλά και το αρμόδιο προσωπικό θα έχει πρόσβαση μέσω υπολογιστή στο σύνολο της στρατολογικής νομοθεσίας και της διαθέσιμης νομολογίας. 
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Ηλεκτρονικά στρατολογικά δεδομένα
Ηλεκτρονικά στρατολογικά δεδομένα
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEio5Y5QiKGVfwR7RztwrP8FCUAJRw3SBvWxCZoDljWwyNHjJ4Wthl0ukovCVTU6nhSN9EDBUuS6ND_C8Ex7f5T2z1CvWt2JnrxvzpG54F4h3rjx-VEZclhCEf8-KLkfUw9gq-puA2xrsiY/s400/deplh.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEio5Y5QiKGVfwR7RztwrP8FCUAJRw3SBvWxCZoDljWwyNHjJ4Wthl0ukovCVTU6nhSN9EDBUuS6ND_C8Ex7f5T2z1CvWt2JnrxvzpG54F4h3rjx-VEZclhCEf8-KLkfUw9gq-puA2xrsiY/s72-c/deplh.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2013/01/blog-post_4649.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2013/01/blog-post_4649.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy