Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Απορρίπτει τα σενάρια τρόμου η Κομισιόν

ΓΙΑ ΠΛΑΦΟΝ ΣΤΙΣ ΑΝΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΣΕΝΓΚΕΝ Απορριπτική εμφανίζεται η Κομισιόν απέναντι στο μαύρο σενάριο που μετέδωσε χθες το Re...


ΓΙΑ ΠΛΑΦΟΝ ΣΤΙΣ ΑΝΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΣΕΝΓΚΕΝ

Απορριπτική εμφανίζεται η Κομισιόν απέναντι στο μαύρο σενάριο που μετέδωσε χθες το Reuters και σύμφωνα με το οποίο η ευρωζώνη προετοιμάζει συγκεκριμένα μέτρα για την αντιμετώπιση του ενδεχομένου η Ελλάδα να βρεθεί σύντοπμα εκτός ευρώ.

Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κληθείς από το Αθηναϊκό Πρακτορείο να σχολιάσει τις σχετικές πληροφορίες του Reuters σημείωσε ότι στην αντίληψή του δεν έχουν υποπέσει ανάλογα σχέδια και ότι τα όσα αναφέρονται στο τηλεγράφημα, «του φαίνονται αναληθή».
Το τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters ανέφερε ότι εδώ και έξι εβδομάδες, θεσμικώς υψηλόβαθμες ομάδες εργασίας της ευρωζώνης, επεξεργάζονται σχέδια αντιμετώπισης του ενδεχομένου εξόδου της χώρας μας από την κοινή νομισματική περιοχή:
Η επιβολή πλαφόν στις αναλήψεις μετρητών από τα ATM, o περιορισμός στη κίνηση των κεφαλαίων και ο έλεγχος στην ελεύθερη κυκλοφορία των Ελλήνων εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι τρία από τα πιθανολογούμενα μέτρα που θα επιβληθούν εάν το σενάριο ελληνικής εξόδου επιβεβαιωθεί.
Απορρίπτει τα σενάρια τρόμου η Κομισιόν
Οι κοινοτικοί αξιωματούχοι, σύμφωνα με όσα το Reuters υποστηρίζει ότι ανέφεραν προς αυτό, χαρακτήριζαν τις συγκεκριμένες ιδέες ως τμήμα ενός ευρύτερου σχεδίου αποτροπής της μετάδοσης της κρίσης.
Διευκρίνιζαν ότι οι συζητήσεις έγιναν απλά ως προετοιμασία για κάποιο τέτοιο γεγονός και δεν συνιστούσαν σχεδιασμό για κάτι που αναμένουν να συμβεί –«ουδείς εξ' όσων μίλησαν στο πρακτορείο αναμένει ότι η Ελλάδα θα φύγει από την ευρωζώνη», διαβεβαίωνε το Reuters.
«Οι συζητήσεις διεξήχθησαν σε τηλεδιασκέψεις κατά τις τελευταίες έξι εβδομάδες, καθώς οι ανησυχίες ότι ο αριστερός ριζοσπαστικός συνασπισμός του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να νικήσει στις εκλογές εντείνονται», ανέφερε το τηλεγράφημα.
Στις τηλεδιασκέψεις δεν ελήφθησαν αποφάσεις, αλλά μέλη της Ομάδας Εργασίας του Eurogroup, συζήτησαν με αρκετές λεπτομέρειες τις επιλογές, εξηγούσαν οι κοινοτικές πηγές στο πρακτορείο.
Μαζί με τους περιορισμούς στις αναλήψεις μετρητών και την επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων, συζήτησαν και την πιθανότητα αναστολής της Συνθήκης Σένγκεν που επιτρέπει την ελεύθερη διακίνηση (χωρίς βίζα) πολιτών ανάμεσα σε 26 χώρες, μέσα στις οποίες και οι περισσότερες της Ευρωπαίκής Ενωσης.
«Τα σχέδια αποτροπής μετάδοσης της κρίσης είναι υπό επεξεργασία για την περίπτωση που η Ελλάδα φύγει από το ευρώ», ανέφερε μία από τις πηγές που ενεπλάκη στις τηλεδιασκέψεις.
«Εξετάστηκε και αναλύθηκε περιορισμός στις αναλήψεις χρημάτων από τα ΑΤΜ και περιορισμός στην κίνηση κεφαλαίων», πρόσθεσε.
Αλλη πηγή εποβεβαίωσε τις συζητήσεις, συμπεριλαμβανόμενης της αναστολής της Συνθήκης Σένγκεν ως πιθανής επιλογής.
«Δεν πρόκειται για πολιτικές συζητήσεις, αυτές είναι συζητήσεις μεταξύ ειδικών που πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο(...) Είναι ένας λογικός σχεδιασμός, αυτό είναι όλο κι όλο, ένας σχεδιασμός για το χειρότερο δυνατό σενάριο».
Ενας από τους αξιωματούχους πρόσθεσε ότι εξετάστηκε ακόμη και κατά πόσον υπάρχει νομική βάση για τέτοια ακραία μέτρα.
«Η Τράπεζα της Ελλάδας δεν γνωρίζει τίποτα για κανένα τέτοιο σχέδιο» δήλωσε στο πρακτορείο εκπρόσωπός της, σχετικά ερωτηθείς.

 


Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Απορρίπτει τα σενάρια τρόμου η Κομισιόν
Απορρίπτει τα σενάρια τρόμου η Κομισιόν
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgryr1DWUOR197zdKtITdgRw9VMiYPRonhJNPKAT_5Uyx5vOqO6j1TQGoYCPW9GOqgNR60NFBvkA0sy5iHjxt2YRJ-HmiV4H5IRvQiPchq_s5JRGE8ykS_QIFIbcEYdijkp7ziT9SOILfDH/s400/atm.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgryr1DWUOR197zdKtITdgRw9VMiYPRonhJNPKAT_5Uyx5vOqO6j1TQGoYCPW9GOqgNR60NFBvkA0sy5iHjxt2YRJ-HmiV4H5IRvQiPchq_s5JRGE8ykS_QIFIbcEYdijkp7ziT9SOILfDH/s72-c/atm.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2012/06/blog-post_2642.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2012/06/blog-post_2642.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy