Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Δηλώσεις μετά το πέρας παράδοσης-παραλαβής του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας από τον κ. Φραγκούλη Φράγκο στον κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο




Μετά το πέρας της τελετής παράδοσης  - παραλαβής του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας από τον κ Φραγκούλη Φράγκο στον κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο, ακολούθησαν οι παρακάτω δηλώσεις:
Φ. ΦΡΑΓΚΟΣ: Καλωσορίζω τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης, τον Υπουργό κύριο Πάνο Παναγιωτόπουλο, και τους δύο κυρίους Υφυπουργούς, το Στρατηγό τον κύριο Καράμπελα και το Ναύαρχο κύριο Ελευσινιώτη, οι οποίοι αναλαμβάνουν την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Στο σύντομο χρονικό διάστημα, που είχα την τιμή να ασκήσω τα καθήκοντα του υπηρεσιακού Υπουργού, καταβλήθηκε κάθε προσπάθεια να αντιμετωπιστούν και να  διεκπεραιωθούν μείζονα θέματα του Υπουργείου, αλλά και να προετοιμαστούν οι φάκελοι των σοβαρών θεμάτων που θα κληθεί ο νέος Υπουργός να χειριστεί χωρίς καθυστέρηση.

Το Υπουργείο μας συνεχίζει αδιάλειπτα την αποστολή του αναδεικνύοντας και προβάλλοντας την ισχύ, την αποτρεπτική ικανότητα, το αξιόμαχο και την αποτελεσματικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.
Όπως είχα τονίσει κατά την ανάληψη των καθηκόντων μου, ουδεμία σκέψη για την οποιαδήποτε διολίσθηση στα θέματα εθνικής κυριαρχίας ανεξάρτητα της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας.

Ό,τι θα χαθεί σε εθνική κυριαρχία πολύ δύσκολα το ανακτάς. Ενώ στην οικονομία, όπως είπε και ο κύριος Υπουργός στο λόγο του,  έχει συγκρατημένη αισιοδοξία. Αυτό ίσως ήταν το καλύτερο μήνυμα για τους Έλληνες.
Πρώτη προτεραιότητα είναι η διασφάλιση της αξιοπρέπειας του προσωπικού, που έχει υποστεί σοβαρότατες μειώσεις μισθών. Σε καμία περίπτωση να μην συγχέετε το ηθικό και το υψηλό φρόνημα με την απαίτηση για αξιοπρεπή διαβίωση των οικογενειών τους.

Είχαν, έχουν και θα έχουν πίστη στο καθήκον, υψηλό φρόνημα και ηθικό όλο το προσωπικό, στελέχη και οι κληρωτοί μας και το πολιτικό προσωπικό. Για αυτό κανένας Έλληνας να μην έχει καμία αμφιβολία.
Με την πεποίθηση ότι ο κύριος Υπουργός συμμερίζεται τη θέση αυτή καθ’ ότι και ο ίδιος είναι βαθύς γνώστης των εθνικών μας θεμάτων, τον καλωσορίζω και πάλι και του εύχομαι από την καρδιά μου καλή δύναμη και καλή επιτυχία στα καθήκοντά σας, κύριε Υπουργέ, γνωρίζοντας απόλυτα ότι θα το πραγματοποιήσετε και θα το επιτελέσετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Κύριοι, σας ευχαριστώ.

Π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Θέλω να ευχαριστήσω με τη σειρά μου τον απερχόμενο υπηρεσιακό Υπουργό Εθνικής Άμυνας, που προέρχεται άλλωστε από τις Ένοπλες Δυνάμεις και έχει κάνει σπουδαία διαδρομή στις Ένοπλες Δυνάμεις, το Στρατηγό κ. Φραγκούλη Φράγκο.
Από σήμερα, ως επικεφαλής της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, μαζί με τους δύο Υφυπουργούς, τον κύριο Παναγιώτη Καράμπελα και τον κύριο Δημήτριο Ελευσινιώτη, ξεκινάμε ένα δύσκολο έργο.
Το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθούμε το προδιαγράψαμε πριν. Είναι γεγονός ότι η χώρα περνάει μέσα από συμπληγάδες, μέσα από μυλόπετρες. Είναι η χειρότερη οικονομική κρίση τουλάχιστον των τελευταίων 100 ετών.
Αλλά επιτρέψτε μου να θεωρώ ότι η χώρα έχει πάλι περάσει μέσα από συμπληγάδες, μυλόπετρες της ιστορίας και έχει καταφέρει να κρατηθεί όρθια και να ανασυγκροτηθεί. 

Κατά τον ίδιο τρόπο, λοιπόν, η Ελλάδα γρήγορα θα ξαναστηθεί στα πόδια της. Το θέμα είναι να κρατήσουμε ψηλά την επιχειρησιακή ετοιμότητα και το φρόνημα των Ενόπλων Δυνάμεων. Να κρατήσουμε τη χώρα ασφαλή και σταθερή σε ό,τι αφορά την εθνική κυριαρχία και την εθνική ασφάλειά της, για να μπορέσουμε γρήγορα να ξαναβρούμε το δρόμο προς τα πάνω.
Γνωρίζω ότι το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, άνδρες και γυναίκες, έχουν υποστεί αιματηρές θυσίες με τις οικονομικές περικοπές. Σε καμία περίπτωση αυτό δεν μπορεί να έχει επιπτώσεις στο φρόνημά τους, στο ηθικό τους, στην πίστη τους στο καθήκον και στην αποστολή τους, αλλά και στο αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων. Και αυτό θα το φροντίσουμε εμείς.
Από την άλλη πλευρά, διαβεβαιώνω όλους ότι το ενδιαφέρον της πολιτικής ηγεσίας και εμένα προσωπικά θα είναι διαρκές για το πώς θα αποκαταστήσουμε στην πορεία του χρόνου, καθώς η χώρα σιγά-σιγά θα κάνει βήματα προς τα πάνω, αυτές τις μαύρες τρύπες που έχουν δημιουργηθεί από τις οριζόντιες περικοπές και πώς ακριβώς θα μπορούμε να ενισχύουμε την αξιοπρέπεια των ανδρών και γυναικών των Ενόπλων Δυνάμεων. Να περιφρουρούμε και να υπερασπίζουμε και βεβαίως την αξιοπρέπεια και των οικογενειών τους. 

Θέλω να τονίσω ότι είμαι αποφασισμένος να συνεχίσω τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί και από τον κύριο Φράγκο και από το Δημήτρη Αβραμόπουλο, που προηγήθηκε, για τις κοινωνικές υπηρεσίες μέσω των Ενόπλων Δυνάμεων προς την ελληνική κοινωνία, στις ακριτικές περιοχές για παράδειγμα, αλλά και προς τις οικογένειες των στελεχών, των ανδρών και γυναικών, που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Ο κοινωνικός χαρακτήρας, η κοινωνική αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων και θα συνεχιστεί και θα ενισχυθεί.
Και σε κάθε περίπτωση θα επαναλάβω ότι καλό είναι να γνωρίζουν όλοι όσοι υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις, ότι όπως συνέβαινε και με την προηγούμενη πολιτική ηγεσία έτσι και η καινούρια πολιτική ηγεσία αποτελείται από ανθρώπους που τους αγαπούν, τους εκτιμούν, σέβονται την αποστολή τους, αντιλαμβάνονται τις καθημερινές θυσίες τους και είναι έτοιμοι να σκύψουν επάνω σε κάθε πρόβλημα των Ενόπλων Δυνάμεων για να προσπαθήσουμε όλοι να βρούμε τη λύση.
Εύχομαι να μας δίνει ο Θεός φώτιση και δύναμη να μπορέσει η Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, με επικεφαλής τον Αντώνη Σαμαρά, που στηρίζεται από τη Νέα Δημοκρατία, από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και τη Δημοκρατική Αριστερά και ταυτόχρονα αγκαλιάζει όλον τον ελληνικό λαό, ανεξάρτητα με το τι ψήφισε ο κάθε πολίτης στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, να μπορέσει αυτή η Κυβέρνηση να επιτελέσει το σκοπό της.
Είναι κάτι απαραίτητο, είναι ένα εθνικό στοίχημα. Και αυτό το εθνικό στοίχημα πρέπει να το κερδίσουμε όλοι μαζί.
Καλή δύναμη, καλό κουράγιο, καλή επιτυχία.
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Δηλώσεις μετά το πέρας παράδοσης-παραλαβής του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας από τον κ. Φραγκούλη Φράγκο στον κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο
Δηλώσεις μετά το πέρας παράδοσης-παραλαβής του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας από τον κ. Φραγκούλη Φράγκο στον κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjSor7yzows-2KNzpFUhC2ZB3eybKtxVdNrG2u7i_DXayfmqLmABHTmm0xmm0MkSsZdj3Oe0td9jiHbo8rGdIMFh1SRo64daxOkYEyL8LOQhLw5eYEeXGgXNX2uDt3hxcudGrhMTlwhI7P1/s640/7_bg.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjSor7yzows-2KNzpFUhC2ZB3eybKtxVdNrG2u7i_DXayfmqLmABHTmm0xmm0MkSsZdj3Oe0td9jiHbo8rGdIMFh1SRo64daxOkYEyL8LOQhLw5eYEeXGgXNX2uDt3hxcudGrhMTlwhI7P1/s72-c/7_bg.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2012/06/blog-post_23.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2012/06/blog-post_23.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy