Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Ερώτηση στη βουλή για την υποβάθμιση του ΚΕΤΧ Πατρών

Σε απάντηση της σχετικής Eρώτησης, που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Μιχάλης Β. Μπεκίρης, με θέμα «Συνεχίζεται η υποβάθμιση του ΚΕΤΧ Πατρών»,...

Σε απάντηση της σχετικής Eρώτησης, που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Μιχάλης Β. Μπεκίρης, με θέμα «Συνεχίζεται η υποβάθμιση του ΚΕΤΧ Πατρών», γίνονται γνωστά τα ακόλουθα:

Το ΚΕΤΧ λειτούργησε μέχρι και τη 2011 Β’ΕΣΣΟ ως Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ) και ως Ειδικό Κέντρο Εκπαίδευσης (ΕΚΕ), συνολικής χωρητικότητας 700 ατόμων.
 
Το εν λόγω Κέντρο έχει πιστοποιηθεί από το Εθνικό Κέντρο Πιστοποίησης (Ε.ΚΕ.ΠΙΣ.) ως Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Κ.Ε.Κ.) για τους στρατεύσιμους οπλίτες ειδικότητας τεχνίτη και ηλεκτροτεχνίτη τροχοφόρων οχημάτων.
Για τον εξορθολογισμό των λειτουργούντων ΚΕΝ αποφασίσθηκε, μεταξύ άλλων, η οριστική παύση της λειτουργίας του ΚΕΤΧ ως ΚΕΝ και η συνέχιση της λειτουργίας του ως ΕΚΕ, από τη 2011 Γ΄ ΕΣΣΟ.
Το ΚΕΤΧ δεν δύναται να λειτουργήσει ταυτόχρονα ως ΚΕΝ και ΕΚΕ, καθόσον κατά την περίοδο της κατάταξης του 2ου τμήματος κάθε ΕΣΣΟ, θα εκπαιδεύονται για 5-6 εβδομάδες παράλληλα και οι οπλίτες του 1ου τμήματος αυτής σε τεχνικές ειδικότητες (λειτουργία ως ΕΚΕ), με αποτέλεσμα να δημιουργούνται δυσεπίλυτα προβλήματα στρατωνισμού, σίτισης και εν γένει διαβίωσης του προσωπικού, εξαιτίας της χωρητικότητας του Κέντρου και του μικρού χρονικού διαστήματος (1 εβδομάδα) που μεσολαβεί των κατατάξεων των δύο τμημάτων κάθε ΕΣΣΟ.
Πέραν των παραπάνω, εκτιμάται ότι η παύση της λειτουργίας του ΚΕΤΧ ως ΚΕΝ και η λειτουργία του μόνο ως ΕΚΕ, δεν το υποβαθμίζει αλλά του προσδίδει νέα δυναμική, καθόσον το παρεχόμενο επίπεδο εκπαίδευσης αναβαθμίζεται και επικεντρώνεται αποκλειστικά στην εκπαίδευση τεχνικών ειδικοτήτων με το υπάρχον εκπαιδευτικό προσωπικό και τις εγκαταστάσεις, με αποτέλεσμα την άριστη εξειδίκευση όλων των εκπαιδευομένων στις υπόψη ειδικότητες.
Επιπλέον, όλοι οι εκπαιδευόμενοι στις ειδικότητες του ΚΕΤΧ, σε αντίθεση με τους νεοσύλλεκτους οπλίτες, θα λαμβάνουν άδεια εξόδου σύμφωνα με το Πρόγραμμα Ωρών Υπηρεσίας και Εκπαίδευσης, για όλο το χρονικό διάστημα που θα εκπαιδεύονται στο υπόψη Κέντρο, με ότι αυτό συνεπάγεται για την τοπική κοινωνία.
Τέλος, σημειώνεται ότι το ΓΕΣ, στο πλαίσιο της αναβάθμισης της πόλης των Πατρών έχει παραχωρήσει από το 2003 έκταση 14.793 m² από τους χώρους του ΚΕΤΧ για την κατασκευή και λειτουργία του Νέου Δικαστικού Μεγάρου της πόλης των Πατρών.

Ερώτηση 3756/4-1-2012 της Βουλής των Ελλήνων
Είναι γεγονός ότι η είδηση μεταφοράς από την Πάτρα του Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσύλλεκτων σε άλλη περιοχή και η υπόσχεση ότι θα παραμείνει μόνον το Κέντρο Εκπαίδευσης Τεχνικού ήταν κεραυνός εν αιθρία για την κοινωνία της Πάτρας. Δεν έχει περάσει πολύς χρόνος από τότε που κυβερνητικοί παράγοντες δήλωναν κατηγορηματικά, ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία μεταβολή στο στρατόπεδο και θα παραμείνει εν λειτουργία ως έχει.
Την διαβεβαίωση αυτή είχε δώσει και η ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, διαψεύδοντας τις φήμες που είχαν κυκλοφορήσει που ήθελαν να εφαρμόζεται σχέδιο «Καλλικράτη» όσον αφορά τα στρατόπεδα της χώρας και αυτό θα είχε επίπτωση στην λειτουργία του ΚΕΤΧ Πατρών.
Δυστυχώς όμως σήμερα είμαστε αντιμέτωπη σε άλλη πραγματικότητα. Συγκεκριμένα οι αποσπάσεις 70 οπλιτών του ΚΕΤΧ Πάτρας σε Σπάρτη και Ναύπλιο, που είχαν γίνει στις 24 Αυγούστου με χρονικό ορίζοντα ενός μήνα, συνεχίζουν να υφίστανται και οι οπλίτες να παραμένουν στα συγκεκριμένα κέντρα, όπως τους ανακοινώθηκε.
Κατόπιν αυτών και με δεδομένο ότι ο ΚΕΤΧ αδειάζει, σε αντίθεση όλων όσα δήλωνε η ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, όταν είχε τεθεί ζήτημα σταδιακής υποβάθμισης του στρατοπέδου της Πάτρας και πιθανό μελλοντικό κλείσιμο του.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο αρμόδιος Υπουργός. 1) Ποιος είναι ο σχεδιασμός για το εν λόγω στρατόπεδο; 2) Σε ποιο στάδιο βρίσκεται ο επιχειρούμενος Καλλικράτης στα στρατόπεδα Της Ευρύτερης περιοχής; 3) Ποια τα κριτήρια για την εφαρμογή του σχεδίου αυτού; 4) Ποια η επιτροπή που επεξεργάζεται το θέμα; 5) Έχετε συνυπολογίσει τις επιπτώσεις από την υποβάθμιση του εν λόγω στρατοπέδου; 6) Έχετε προχωρήσει σε Διαβούλευση με την Δημοτική αρχή της Πάτρας και τους παραγωγικούς φορείς της Πόλης;
Ο Βουλευτής
Μιχάλης Β. Μπεκίρης
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Ερώτηση στη βουλή για την υποβάθμιση του ΚΕΤΧ Πατρών
Ερώτηση στη βουλή για την υποβάθμιση του ΚΕΤΧ Πατρών
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjCezTMSy8LdeekVHUi283hBQOfKYScO6Z4vKkegCSD4jFZjDAkIFmBW6hvU4bDtHSegZhz9D5XPuG-GGVLVw9yXEkwoGXPKyE1NmC2g6D9MdnJUk2yJad90bwF4CWDnHYbcA8Evd3kADog/s400/TX_379_301.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjCezTMSy8LdeekVHUi283hBQOfKYScO6Z4vKkegCSD4jFZjDAkIFmBW6hvU4bDtHSegZhz9D5XPuG-GGVLVw9yXEkwoGXPKyE1NmC2g6D9MdnJUk2yJad90bwF4CWDnHYbcA8Evd3kADog/s72-c/TX_379_301.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2012/01/blog-post_4230.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2012/01/blog-post_4230.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy