Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Μεταθέσεις εκλεγμένων στελεχών

Σε απάντηση της σχετικής ερώτησης που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Ευστάθιος Κωνσταντινίδης με θέμα «Μεταθέσεις-αποσπάσεις στελεχών των Ενόπλ...

Σε απάντηση της σχετικής ερώτησης που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Ευστάθιος Κωνσταντινίδης με θέμα «Μεταθέσεις-αποσπάσεις στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που έχουν εκλεγεί σε Δήμους, Περιφέρειες και στα συμβούλια τους» γίνονται γνωστά τα ακόλουθα, σύμφωνα με τα στοιχεία που τέθηκαν υπ’ όψιν μου:
Τα θέματα που αφορούν στις μεταθέσεις-αποσπάσεις του μόνιμου στρατιωτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων...
ρυθμίζονται περιοριστικά από τις διατάξεις του Ν.3883/2010 και της Υπουργικής Απόφασης υπό στοιχεία Φ.411/27/81060/Σ.172/09-03-2011, με τα οποία σαφώς καθορίζονται τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις μετάθεσης – απόσπασης των στελεχών των ΕΔ.
Στις προαναφερθείσες διατάξεις δεν εμπεριέχεται ρητή πρόβλεψη δυνατότητας απόσπασης ή μετάθεσης για τα στελέχη εκείνα, τα οποία συμμετέχουν ως υποψήφιοι και εκλέγονται στις αυτοδιοικητικές εκλογές, προκειμένου να διευκολύνονται στην άσκηση των καθηκόντων τους. Ωστόσο, στο άρθρο 8 του Ν.3883/2011 καθορίζεται ότι οι τοποθετήσεις-μεταθέσεις των στελεχών αποφασίζονται από το Συμβούλιο Μεταθέσεων-Προσφυγών, λαμβάνοντας υπόψη «τις συνθήκες λειτουργίας και τις ειδικότερες ανάγκες της υπηρεσίας καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια».

Ερώτηση 2909/15-12-2011 της Βουλής των Ελλήνων
Σύμφωνα με έγγραφο του ΓΕΣ που εκδόθηκε την 16η Σεπτεμβρίου 2010 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, πλην Αξιωματικών, δηλαδή Ανθυπασπιστές, μόνιμοι Υπαξιωματικοί, ΔΕΑ, ΕΠΟΠ, ΟΒΑ και στρατεύσιμοι οπλίτες μπορούν να συμμετέχουν ως υποψήφιοι στις αυτοδιοικητικές εκλογές, χωρίς να υποβάλλουν παραίτηση για τη συμμετοχή τους δεδομένου ότι η στρατιωτική τους ιδιότητα δεν αποτελεί κώλυμα εκλογιμότητας.
Με την υπ. αρ. 49 εγκύκλιο του ΥΠ.ΕΣ. (αρ. πρωτ. 44512/24/10/2011) μισθωτοί του δημόσιου τομέα αποσπώνται ή μετατίθενται εκεί όπου έχουν εκλεγεί ή εάν υπηρετούν ήδη στα διοικητικά όρια του Δήμου ή της Περιφέρειας, όπου έχουν εκλεγεί, δεν μετατίθενται, ούτε αποσπώνται, προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη άσκηση των καθηκόντων τους.
Για τα προαναφερθέντα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων όμως δεν παρέχεται η δυνατότητα απόσπασης ή μετάθεσης. Εδώ υπάρχει μία μεγάλη αντίφαση. Από τη μία παρέχεται η δυνατότητα να είναι υποψήφιοι, από την άλλη όμως εάν εκλεγούν δεν μπορούν να ασκήσουν τα καθήκοντα τους.
Πως θα καταφέρει αιρετός της αυτοδιοίκησης να ασκήσει τα καθήκοντα του, για παράδειγμα, από τη Σάμο όπου υπηρετεί σε έναν Δήμο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, δε φαίνεται να απασχόλησε τους αρμόδιους, με αποτέλεσμα να επιβεβαιώνεται ξανά, ότι οι «μισές δουλειές» είναι το χαρακτηριστικό γνώρισμα της δημόσιας διοίκησης.
Κατόπιν τούτων ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:
Προτίθενται να δώσουν τη δυνατότητα απόσπασης ή μετάθεσης στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, που έχουν εκλεγεί σε Δήμους και Περιφέρειες, για να ασκήσουν τα καθήκοντα τους, όπως άλλωστε συμβαίνει με το προσωπικό δημόσιων φορέων, Υπουργείων και τους υπόλοιπους ένστολους;
Ο Βουλευτής
Ευστάθιος Κωνσταντινίδης
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Μεταθέσεις εκλεγμένων στελεχών
Μεταθέσεις εκλεγμένων στελεχών
http://1.bp.blogspot.com/-OWuFRAYG37A/TwNsgTxe-XI/AAAAAAAAM9A/RO5rfwTU3dk/s400/FANTAROSKOKKINOHALI-474x316.jpg
http://1.bp.blogspot.com/-OWuFRAYG37A/TwNsgTxe-XI/AAAAAAAAM9A/RO5rfwTU3dk/s72-c/FANTAROSKOKKINOHALI-474x316.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2012/01/blog-post_1903.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2012/01/blog-post_1903.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy