Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Άσκηση ΝΑΤΟ στην «αυλή» της Ρωσίας με ελληνική συμμετοχή

Μία μεγάλης κλίμακας άσκηση θα εκτελέσει το ΝΑΤΟ, το διάστημα μεταξύ 1 και 12 Νοεμβρίου, στη Λιθουανία. Και αναφέρουμε στην «αυλή» της ...

Μία μεγάλης κλίμακας άσκηση θα εκτελέσει το ΝΑΤΟ, το διάστημα μεταξύ 1 και 12 Νοεμβρίου, στη Λιθουανία. Και αναφέρουμε στην «αυλή» της Ρωσίας γιατί δίπλα βρίσκεται ο θύλακας του Καλίνιγκραντ. Την άσκηση διοργανώνει η Allied Joint Force Command (JFC), που έχει έδρα στην Ολλανδία, στο πεδίο ασκήσεων Παμπραντές των Λιθουανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Η άσκηση ονομάζεται «Steadfast Juncture 2011» (σε ελεύθερη μετάφραση «Σταθερή Συνάντηση») και πρόκειται για ΤΑΜΣ διοίκησης σχηματισμού.
Στόχος της είναι να πιστοποιήσει την ικανότητα των στρατηγείων της JFC και του στρατηγείου της Allied Force Command Headquarters – Deployable Joint Staff Element (DJSE 2), στο να αναλάβουν τη διοίκηση και τον έλεγχο πολυεθνικής αναπτυσσόμενης δύναμης του ΝΑΤΟ (NATO Response Force).
Στην άσκηση θα συμμετάσχει το NATO Deployable Corps Greece (NDC-GR με έδρα τη Θεσσαλονίκη), το Naval Striking and Support Forces NATO (με έδρα τη Νάπολη της Ιταλίας), το Joint Force Component Air Headquarters (με έδρα το Κάλκαρ της Γερμανίας), το Spanish Army Special Operations Command (με έδρα την Αλικάντε της Ισπανίας), το NATO Joint Warfare Centre (στο Στάβανγκερ της Νορβηγίας), το Chemical Biological Radiological Nuclear Battalion (στην Τσεχία) και οι Λιθουανικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Η άσκηση θα λάβει χώρα όχι μόνο στη Λιθουανία, αλλά και σε γειτονικές χώρες, με τη διοίκηση και τον έλεγχο να εκτελούνται μέσω των συστημάτων τηλεπικοινωνιών του ΝΑΤΟ. Εκατοντάδες στρατιώτες θα αναπτυχθούν στο έδαφος της Λιθουανίας. Το σενάριο της άσκησης προβλέπει τη διεξαγωγή επιχείρησης αντιμετώπισης κρίσης, διοικούμενης από το ΝΑΤΟ, και διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας έπειτα από εντολή του ΟΗΕ.
Δε θα ήταν ορθό να προκρίνουμε σενάρια που αφορούν την κατά καιρούς φημολογούμενη επέμβαση του ΝΑΤΟ στη Λιβύη ή τη Συρία. Άλλωστε τέτοιες ασκήσεις διεξάγονται συνεχώς από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ, όπως επίσης και η άσκηση με τη συγκεκριμένη ονομασία, ειδικά με χώρες της πρώην ΕΣΣΔ, φέρνοντας έτσι τα ΝΑΤΟϊκά στρατεύματα κοντά στα ρωσικά σύνορα.
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Άσκηση ΝΑΤΟ στην «αυλή» της Ρωσίας με ελληνική συμμετοχή
Άσκηση ΝΑΤΟ στην «αυλή» της Ρωσίας με ελληνική συμμετοχή
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjVJnZoiPK78Sv0MYRkv6B8ZmWbbQXIPWYk05kiYnUPfald2eUhEl4Ss38ff7MKWK_EMUNExtkOc8w6obm-huPLQ1hMDzl5Vgf-leHRUg2n5ZDSMC3FTYFH5vS8bHv4Pr9Z3JKMdn79NR4/s400/NDC-GR.gif
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjVJnZoiPK78Sv0MYRkv6B8ZmWbbQXIPWYk05kiYnUPfald2eUhEl4Ss38ff7MKWK_EMUNExtkOc8w6obm-huPLQ1hMDzl5Vgf-leHRUg2n5ZDSMC3FTYFH5vS8bHv4Pr9Z3JKMdn79NR4/s72-c/NDC-GR.gif
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2011/10/blog-post_6163.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2011/10/blog-post_6163.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy