Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Σχέδιο αξιοποίησης των σαραντάρηδων ΕΜΘ-ΕΠΟΠ.Που τοποθετούνται.

Σχέδιο αξιοποίησης σαραντάρηδων ΕΜΘ και ΕΠΟΠ, έχει θέσει σε εφαρμογή το ΥΕΘΑ και το ΓΕΣ. Κατανοώντας το αυτονόητο ότι ο πλέον ευ...

Σχέδιο αξιοποίησης σαραντάρηδων ΕΜΘ και ΕΠΟΠ, έχει θέσει σε εφαρμογή το ΥΕΘΑ και το ΓΕΣ.
Κατανοώντας το αυτονόητο ότι ο πλέον ευαίσθητος τομέας, ο οποίος όμως είναι και ο ισχυρότερος πολλαπλασιαστής ισχύος, στον οποίο απαιτείται η μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια για συνεχή βελτίωση, είναι αυτός του προσωπικού,το ΓΕΣ σε συνεργασία με το ΥΕΘΑ...
προχώρησε σε μελέτη και σχεδιασμο για την αξιοποίηση του προσωπικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Onalert.gr οι εκτμήσεις των επιτελών του ΓΕΣ αναφέρουν ότι
“οι πιθανότητες να αυξηθεί το προσωπικό του Στρατού Ξηράς, ή να αλλάξει η ηλικιακή κατανομή του είναι πολύ μικρές. Ενδεικτικά ο μέσος όρος ηλικίας των Εθελοντών Μακράς Θητείας (ΕΜΘ) είναι 35,42 χρόνια ενώ των Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) είναι τα 24 χρόνια.

Με δεδομένη την μη δυνατότητα πρόσληψης νέου Μόνιμου Προσωπικού στο άμεσο μέλλον και την διατήρηση των κληρωτών στα ίδια αριθμητικά επίπεδα, το σώμα των υπαξιωματικών «γερνάει»,αναφέρουν κι όπως προκύπτει δεν έχουν λάβει ως δεδομένο την αύξηση της στρατιωτικής θητείας. Αντιθέτως.



Η απασχόληση των 40άρηδων ΕΜΘ και ΕΠΟΠ σε ειδικότητες που απαιτούν φυσική αντοχή (όπως χειριστές οπλικών συστημάτων πεζικού, πληρώματα αρμάτων, στελέχη Ειδικών Δυνάμεων κτλ) δεν μπορεί να θεωρηθεί αποτελεσματική από κάποια ηλικία και πάνω. Από την άλλη οι διοικητικές ή επιτελικές θέσεις στις οποίες μπορούν να απορροφηθούν, είναι περιορισμένες και καλύπτονται από προσωπικό που προέρχεται και από άλλες κατηγορίες.

Για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου θέματος το Γενικό Επιτελείο Στρατού, σε συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας εξέδωσε τον τελευταίο χρόνο μια σειρά από διαταγές με τις οποίες υπαξιωματικοί με ηλικία άνω των 35 ετών, με ιδιαίτερες γνώσεις, δεξιότητες, ικανότητες «μετατάχθηκαν» και κάλυψαν ειδικότητες στις οποίες μπορούν να αποδώσουν το μέγιστο και για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Αναλυτικά μεγάλος αριθμός υπαξιωματικών (100 άτομα περίπου) που επιθυμούσαν, εκπαιδεύτηκαν ως μάγειρες και ως οδηγοί βαρέων (άνω των 5 τόνων) και μη τροχοφόρων οχημάτων και λεωφορείων. ΕΜΘ και μονιμοποιηθέντες ΕΠΟΠ, εκπαιδεύτηκαν ως γαζωτές ενδυμάτων – υποδημάτων τεχνικοί χημικής βιομηχανίας, ελεγκτές βιομηχανικών αερίων. Μεγάλος αριθμός (77 άτομα) οι οποίοι διέθεταν τεχνικά διπλώματα εκπαιδεύονται για να επανδρώσουν θέσεις σε στρατιωτικά εργοστάσια τεχνικού, με αντικείμενο την συντήρηση και επισκευή οπλικών συστημάτων. Επίσης μεγάλος αριθμός (60 άτομα) χρησιμοποιούνται ως συνοδοί στρατιωτικών σκύλων. Προσωπικό θα εκπαιδευθεί στην συντήρηση αεροπορικών μέσων, ενώ στελέχη χρησιμοποιούνται ως συντηρητές θερμικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων.
Τα οφέλη από αυτές τις μετατάξεις είναι πολλαπλά και γι΄αυτό έχει δοθεί εντολή αυτός ο σχεδιασμός να προχωρήσει.

Κατ’ αρχήν η υπηρεσία αυξάνει κατά πολύ αυτάρκεια της αναφορικά με την υποστήριξη των επιχειρησιακών Σχηματισμών και Μονάδων, αξιοποιώντας στο έπακρο τις υποδομές που διέθετε (εργοστάσια λοιπές εγκαταστάσεις, οχήματα, ειδικές συλλογές εργαλείων κτλ). Μειώνει κατά πολύ το κόστος συντήρησης εγκαταστάσεων και συστημάτων. Μειώνει τις απαιτήσεις για πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού. Με εσωτερική ανακατανομή εκμεταλλεύεται στο έπακρο το ανθρώπινο δυναμικό.


Στις επιχειρησιακές Μονάδες οι χειριστές των οπλικών συστημάτων θα είναι σε νεαρή ηλικία και θα μπορούν με μεγαλύτερη ευκολία και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, να εκμεταλλευτούν το 100% των δυνατοτήτων των μέσων που επανδρώνουν.


Το προσωπικό που επιλέγεται, εξειδικεύεται, απασχολείται, και αποκτά πολύτιμη εμπειρία σε αντικείμενα χρήσιμα στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Αποκτά προνόμια (παραμονή στον ίδιο τόπο κτλ), τα οποία αντισταθμίζουν την όποια μη εξελικτική δυνατότητα, σε σχέση με τους υπηρετούντες σε μάχιμες θέσεις.


Οι διοικήσεις όλων τον επιπέδων, θα μπορούν ευκολότερα να λύσουν λειτουργικά προβλήματα λόγω της ύπαρξης αλλά και εκμετάλλευσης πλέον των κατάλληλων υποδομών.


Αυτά τουλάχιστον υποστηρίζουν οι επιτελείς του ΓΕΣ.Για οποιαδήποτε αντίρρηση, ο λόγος στους ΕΜΘ και στους ΕΠΟΠ.

http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=7963 
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Σχέδιο αξιοποίησης των σαραντάρηδων ΕΜΘ-ΕΠΟΠ.Που τοποθετούνται.
Σχέδιο αξιοποίησης των σαραντάρηδων ΕΜΘ-ΕΠΟΠ.Που τοποθετούνται.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjnHZCZmV0snFkaOvsLq3lJ92BGnPeAKHPw9B2QjgFbJ37g-xJGTVSAzVtOYv6fSBmXt53TtigcsQNi5W0EUWjvie853eAx-HqE1k4KPeeFs7thz5Ig5I4m4yriqHDQEqrQQfslc0zOThY/s400/oplites.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjnHZCZmV0snFkaOvsLq3lJ92BGnPeAKHPw9B2QjgFbJ37g-xJGTVSAzVtOYv6fSBmXt53TtigcsQNi5W0EUWjvie853eAx-HqE1k4KPeeFs7thz5Ig5I4m4yriqHDQEqrQQfslc0zOThY/s72-c/oplites.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2011/09/blog-post_6275.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2011/09/blog-post_6275.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy