Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Στέγαση στελεχών με πολύτεκνες οικογένειες και ΑΜΕΑ

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Αστέριος Γ. Ροντούλης, σχετικά με τη στέγαση στρατιωτικών με πολύτεκνες ...

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Αστέριος Γ. Ροντούλης, σχετικά με τη στέγαση στρατιωτικών με πολύτεκνες οικογένειες και ΑμεΑ, γίνονται γνωστά τα εξής:
Η προσωρινή στέγαση στα Οικήματα Στέγασης Έγγαμων Αξιωματικών-Ανθυπασπιστών-Υπαξιωματικών (ΟΣΕΑΑΥ), έχει καθορισθεί με ανάλογη Υπουργική Απόφαση...
(ΥΑ) (Φ.400/32/82424/Σ.343/27-5-2011, άρθρο 5§1), για όλο το στρατιωτικό προσωπικό, συμπεριλαμβανομένου και αυτού που εμπίπτει στις ειδικές κατηγορίες με οξέα κοινωνικά προβλήματα. Ο καθορισμός της μέγιστης χρονικής διάρκειας προσωρινής στέγασης, αποτελεί υποχρέωση των οικείων Γενικών Επιτελείων, σύμφωνα με το άρθρο 5§4 της εν λόγω ΥΑ.
Το ΓΕΑ, στο πλαίσιο τροποποίησης του σχετικού Κανονισμού (ΚΠΑ Δ-7/2008) με σκοπό την εναρμόνισή του με την ανωτέρω ΥΑ, θα εξετάσει το ενδεχόμενο αύξησης της μέγιστης χρονικής διάρκειας παραμονής, με γνώμονα την ελαχιστοποίηση της πιθανότητας δημιουργίας ανισοτήτων στη μεταχείριση του στρατιωτικού προσωπικού της, καθώς και την επιχειρησιακή ετοιμότητα των Μονάδων της.
Πέραν αυτού και ήδη στη διευκρινιστική διαταγή που εξεδόθη, η ΠΑ δίνει τη δυνατότητα στις συγκεκριμένες οικογένειες (Πολύτεκνους, Τρίτεκνους, ΑμεΑ), να υποβάλουν εκ νέου αίτηση στέγασης μετά την παρέλευση ενός (1) έτους από την ημερομηνία αποστέγασής τους.
Σε κάθε περίπτωση, η υφιστάμενη πρόνοια για την κατ’ εξαίρεση προσωρινή στέγαση των υπόψη κοινωνικά ευαίσθητων κατηγοριών στρατιωτικού προσωπικού, αμβλύνει σε σημαντικό βαθμό τα ιδιαίτερα προβλήματα που βιώνουν οι οικογένειες αυτές, η δε χρονική διάρκεια στέγασης στην ίδια Φρουρά μελλοντικά θα καταστεί εφικτό να επανεξετάζεται περιοδικά, προκειμένου αυτή να αυξάνεται σταδιακά, ανάλογα με το ποσοστό κάλυψης των αιτήσεων στέγασης των γενικών κατηγοριών στελεχών, η οποία θα εξαρτηθεί ευθέως από τις διατιθέμενες πιστώσεις για υλοποίηση νέων προγραμμάτων κατασκευής στρατιωτικών οικημάτων.
Εφ’ όσον το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας γίνει αποδέκτης παραπόνων περί της εφαρμογής της ανωτέρω ΥΑ και προτάσεων τροποποίησής της από τα Γενικά Επιτελεία, ώστε να καταστεί περισσότερο λειτουργική, θα λάβει κάθε αναγκαίο μέτρο προς αυτή την κατεύθυνση.

Ερώτηση 21862/25-8-2011 της Βουλής των Ελλήνων
Όπως είναι γνωστό, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με βάση την Υπουργική Απόφαση με τίτλο «Διοικητικά και άλλα ευεργετικά μέτρα για κατηγορίες στρατιωτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα και οξέα κοινωνικά προβλήματα» (ΦΕΚ 1139/Β/2011), φρόντισε να ευεργετήσει τις οικογένειας των στρατιωτικών που ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, δηλαδή τους πολύτεκνους, τρίτεκνους, μονογονεϊκές οικογένειες και οικογένειες με ΑΜεΑ. Σκοπός της Υπουργικής Απόφασης είναι να εξασφαλιστούν οι εν λόγω οικογένειες, που εκ της φύσεως τους, αντιμετωπίζουν οξυμένα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα, δίδοντας σε αυτές την δυνατότητα να στεγάζονται, κατά προτεραιότητα, στα οικήματα της υπηρεσίας τους.
Η Πολεμική Αεροπορία έχοντας επιδείξει μέχρι σήμερα ιδιαίτερη κοινωνική πολιτική προς τα στελέχη της, είχε θεσπίσει σχετικό κανονισμό για την στέγαση των εν λόγω οικογενειών σε οικήματα που διαθέτει σε διάφορες μονάδες της ΟΣΕΑΑΥ. Έτσι πολύτεκνες οικογένειες και οικογένειες με ΑΜεΑ στεγάζονταν επ' αόριστο, ενώ οι τρίτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες μέχρι τρία χρόνια.
Παρόλα αυτά, η Πολεμική Αεροπορία, στα πλαίσια της υλοποίησης της προαναφερόμενης Υπουργικής Απόφασης, επεξεργάζεται ένα νέο κανονισμό, στον οποίο αντί να πριμοδοτήσει με περισσότερα ευεργετήματα τις ευπαθείς κοινωνικά οικογένειες, προτείνει τον περιορισμό των ευεργετημάτων ως εξής: Δίδει στις πολύτεκνες οικογένειες μόνο πέντε έτη στέγασης και στις τρίτεκνες, μονογονεϊκές και οικογένειες με ΑΜεΑ τρία έτη. Μάλιστα, ο υπολογισμός των ετών θα γίνεται αναδρομικά και όχι από την ημερομηνία τροποποίησης του κανονισμού.
Η παραπάνω άσχημη εξέλιξη έχει δημιουργήσει πραγματική αναστάτωση στις θιγόμενες οικογένειες, που ερχόμενες από τις θερινές διακοπές, έχουν να αντιμετωπίσουν την σοβαρή πιθανότητα έξωσης από την κατοικία τους. Δεδομένης της οικονομικής συγκυρίας οι πολυμελείς οικογένειες των στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας βρίσκονται σε απόγνωση, αφού ο προαναφερόμενος σχεδιασμός τους αφήνει τελείως εκτεθειμένους, πράγμα που έχει καταρρακώσει την ψυχολογική τους κατάσταση.
Επειδή η Πολιτεία οφείλει να ενισχύει την ψυχολογία των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων, ενισχύοντας έτσι την ασφάλεια της χώρας, ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Για ποιο λόγο ο σχεδιασμός του νέου κανονισμού της Πολεμικής Αεροπορίας για την στέγαση των στελεχών, μειώνει τα ευεργετήματα που ίσχυαν για τις ευπαθείς κοινωνικά οικογένειες των πολυτέκνων και των ΑΜεΑ;
2. Προτίθεται η Κυβέρνηση να φροντίσει έτσι ώστε να ενισχυθούν τα ευεργετήματα, όσον αφορά τη στέγαση, των ευπαθών κοινωνικά οικογενειών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και να δίδεται και στις τρίτεκνες και  μονογονεϊκές οικογένειες η επ' αόριστο στέγαση;
Ο Βουλευτής
Αστέριος Γ. Ροντούλης
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Στέγαση στελεχών με πολύτεκνες οικογένειες και ΑΜΕΑ
Στέγαση στελεχών με πολύτεκνες οικογένειες και ΑΜΕΑ
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgxSMsvMkxnKqgPdaJRP7sXeXmSUBdNZXDfO1hUMWq9wOe-YV_fC-9_LeeATA9cdWFFWdt_5pkozjY-pXN4wmeh9KRgVPsQrXGypKazbF9YR8Z-w38tHDKEVDr2640luS9R6vtmOc_y5NyB/s400/assets_LARGE_t_942_42432795.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgxSMsvMkxnKqgPdaJRP7sXeXmSUBdNZXDfO1hUMWq9wOe-YV_fC-9_LeeATA9cdWFFWdt_5pkozjY-pXN4wmeh9KRgVPsQrXGypKazbF9YR8Z-w38tHDKEVDr2640luS9R6vtmOc_y5NyB/s72-c/assets_LARGE_t_942_42432795.JPG
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2011/09/blog-post_4657.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2011/09/blog-post_4657.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy