Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Έλεγχος καυσίμων στις Ε.Δ.

Σε απάντηση της σχετικής Eρώτησης-Aίτησης Kατάθεσης Εγγράφων, που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Γεώργιος Βαγιωνάς, με θέμα τον έλεγχο καυσίμω...

Σε απάντηση της σχετικής Eρώτησης-Aίτησης Kατάθεσης Εγγράφων, που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Γεώργιος Βαγιωνάς, με θέμα τον έλεγχο καυσίμων στις Ε.Δ., γίνονται γνωστά τα εξής:
Οι ανακοινώσεις του ΥΠΕΘΑ και του ΓΕΣ είχαν ως σκοπό την ενημέρωση της κοινής γνώμης για τις αποφάσεις που λήφθηκαν σχετικά με την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης.

Οι Αξιωματικοί Χημικοί Μηχανικοί του ΣΕΜ εξαιρέθηκαν από την Επιτροπή Διερεύνησης για λόγους διαφάνειας, καθόσον οι ανωτέρω Αξιωματικού ανήκουν στον αρμόδιο φορέα του ΓΕΣ που είναι υπεύθυνος για θέματα καυσίμων.
Η εύρεση εκτροπής στην περιεκτικότητα σε θείο στο πετρέλαιο κίνησης του Στρατού Ξηράς μη συνδυαζόμενη με ανίχνευση ιχνηθετών (κινιζαρίνη-solvent yellow 124), όπως αναλυτικά περιγράφεται στη συνημμένη Έκθεση Συμπερασμάτων και τα υποστηρικτικά αυτής έγγραφα, δεν συνεπάγεται νοθεία στα καύσιμα.
Το ΥΠΕΘΑ ελέγχει συνεχώς την ποιότητα των καυσίμων που χρησιμοποιεί το ΓΕΣ και οι άλλοι Κλάδοι των ΕΔ ή χορηγείται στην Ελληνική Αστυνομία και το Πυροσβεστικό Σώμα. Η ποιοτική κατάσταση του καυσίμου που χορηγείται σε άλλες Αρχές και υπηρεσίες πιστοποιείται με την προσυπογραφή δελτίου ποιοτικού ελέγχου από τον εκπρόσωπό τους και κατά συνέπεια ο Στρατός Ξηράς δεν υποχρεούται, ούτε είναι σε θέση να γνωρίζει τον περαιτέρω χειρισμό και την ποιοτική κατάσταση του καυσίμου, μετά την παραλαβή του από αυτές.
Τέλος, στην Έκθεση Συμπερασμάτων και στα υποστηρικτικά έγγραφα που επισυνάπτονται, συμπεριλαμβάνονται όλα τα αιτηθέντα στοιχεία και έγγραφα που ζήτησε ο κ. Βουλευτής.
Ερώτηση-AKE 22432/1180/8-9-2011 της Βουλής των Ελλήνων
Από την επιστολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κου Μπεγλίτη, προς τον Πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής την 11 Αυγούστου 2011 για νοθευμένα καύσιμα στις Ένοπλες Δυνάμεις προκύπτει ότι:
•  Οι ανακοινώσεις τύπου του Ε. Βενιζέλου και του ΓΕΣ έγιναν πριν συγκροτηθεί και διερευνήσει το θέμα η επιτροπή. (Πρέπει να σημειωθεί ότι στα δελτία τύπου αναφέρεται επίσης ότι από το 2009 η επιτρεπόμενη περιεκτικότητα σε θείο είναι 10 mg. Αυτό σημαίνει ότι κάθε υπέρβαση αποτελεί νοθεία).
•  Εξαιρέθηκαν της επιτροπής Αξιωματικοί χημικών μηχανικών
•  Ενώ η επιτροπή εξέτασε τα στοιχεία που διαθέτει η ΔΕΜ στο αρχείο, δεν γίνεται αναφορά στα αποτελέσματα των δειγμάτων.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κύριος Υπουργός και παρακαλείται να ενημερώσει τη Βουλή:
•  Πως είναι δυνατόν να γίνονται ανακοινώσεις στον τύπο χωρίς να έχει προηγηθεί σχετική έρευνα;
•  Γιατί εξαιρέθηκαν οι Αξιωματικοί Χημικοί Μηχανικοί του ΣΕΜ;
•  Γιατί δεν γίνεται αναφορά στα αποτελέσματα των χημικών αναλύσεων;
•  Ποιες είναι οι διακυμάνσεις στο θείο που επιτρέπουν να αποφαίνεται ο κος Υπουργός ότι δεν υπάρχει νοθεία;
•  Πως είναι δυνατόν το ΥΕΘΑ να μην ενδιαφέρεται για την ποιότητα των καυσίμων που προμηθεύει την Πυροσβεστική και την Αστυνομία και που στη συνέχεια διαπιστώνεται από δειγματοληπτικούς ελέγχους στα βυτιοφόρα τους ότι είναι νοθευμένα;
Παρακαλείται επίσης ο κος Υπουργός να καταθέσει στη Βουλή
1. Τα στοιχεία που διαβίβασε στην επιτροπή το ΓΕΣ/ΔΕΜ καθώς και όλα τα επιπλέον στοιχεία που διαθέτει το ΓΕΣ/ΔΕΜ σχετικά με το θέμα.
2. Την έκθεση συμπερασμάτων της Επιτροπής διερεύνησης
3. Τα αποτελέσματα των χημικών αναλύσεων των δειγμάτων που στάλθηκαν στα ΕΛΠΕ και στο ΕΜΠ, κατ' εντολή της Επιτροπής διερεύνησης.
Ερωτών Βουλευτής
Γεώργιος Βαγιωνάς
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Έλεγχος καυσίμων στις Ε.Δ.
Έλεγχος καυσίμων στις Ε.Δ.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh91xlIO9ExT9OYJgSbdF6IqTml-Gks9pfjmR6_UTI2fJCFCPVDO2saAscZlhB8_o53ORT5JjgEbqURv8cy_rv2JTVK-Wpe6q9AMv3YCtTYFEmsz14bQFzRl3Zpw4XxfUdq3181OtCe4r11/s400/images.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh91xlIO9ExT9OYJgSbdF6IqTml-Gks9pfjmR6_UTI2fJCFCPVDO2saAscZlhB8_o53ORT5JjgEbqURv8cy_rv2JTVK-Wpe6q9AMv3YCtTYFEmsz14bQFzRl3Zpw4XxfUdq3181OtCe4r11/s72-c/images.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2011/09/blog-post_4069.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2011/09/blog-post_4069.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy