Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

«Η παράταξή μας θα βγάλει τη χώρα από την εξάρτηση»

"Σήμερα, η δική μας παράταξη θα βγάλει την χώρα από την επιτήρηση και την εξάρτηση, και θα την κάνει να σταθεί ξανά στα πόδια της...

"Σήμερα, η δική μας παράταξη θα βγάλει την χώρα από την επιτήρηση και την εξάρτηση, και θα την κάνει να σταθεί ξανά στα πόδια της" τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, στην ομιλία του στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, στο Κλειστό του Παλαιού Φαλήρου.
Ο Γ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι "οι πολίτες θα μας κρίνουν το 2013 και μέχρι τότε όχι μόνο θα έχουμε πετύχει η Ελλάδα να βγαίνει από την κρίση...
αλλά θα έχουμε ολοκληρώσει τόσες και τέτοιας σημασίας αλλαγές που θα έχουν βάλει τις βάσεις για μια διαφορετική πορεία της Ελλάδας στο μέλλον".
Οι εργασίες άρχισαν με την η εισήγηση του γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Καρχιμάκη και μετά την ομιλία του πρωθυπουργού, θα ακολουθήσουν οι τοποθετήσεις των συνέδρων.
Επίσης, έχουν προγραμματιστεί και συζητήσεις σε οκτώ θεματικά εργαστήρια για την οικονομία, την κοινωνία, τη δημόσια διοίκηση και την ανάπτυξη.
Στην ομιλία του ο Γ. Παπανδρέου υπερασπίστηκε τις μεταρρυθμίσεις που έφερε το ΠΑΣΟΚ, με ιδιαίτερη αναφορα στην Παιδεία, λέγοντας ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε νέες τομές με "διάλογο αλλα ασυμβίβαστοι ως προς το στόχο", ενώ έκανε λόγο για το φαινόμενο των επαγγελματιών συνδικαλιστών των φοιτητών. "Τα πανεπιστήμια θα λειτουργήσουν γιατί δεν είναι τσιφλίκι κανενός", ανέφερε.
"Δεν είναι καθόλου αριστερό -είναι βαθιά αντιδραστικό- το αλισβερίσι και η συναλλαγή που βλέπουμε να ανθεί συχνά στα Ελληνικά Πανεπιστήμια", απάντησε ο Γ. Παπανδρέου, καταχειροκροτούμενος, σε μικρή ομάδα μελών της νεολαίας που επιχείρησε με συνθήματα να διακόψει την ομιλία του όταν αναφέρθηκε στη μεγάλη μεταρρύθμιση που έχει ξεκινήσει στα ΑΕΙ με την ψήφιση του νόμου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
«Η παράταξή μας θα βγάλει τη χώρα από την εξάρτηση»
"ΠΑΣΠ ιδέα πεθαίνει τελευταία", "Κάτω τα χέρια από το άσυλο", και "Οι νέοι παλεύουν σοσιαλιστικά για μια Παιδεία δημόσια και δωρεάν", ήταν τα συνθήματα που φώναξαν λίγα μέλη της νεολαίας ΠΑΣΟΚ για να τους απαντήσει από το βήμα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ: "Δεν είναι καθόλου σοσιαλιστικό, συντρόφισσες και σύντροφοι, ορισμένοι να παριστάνουν τους κατ' επάγγελμα φοιτητοπατέρες μέχρι τα 30 τους, αποκομίζοντας οφέλη για τους εαυτούς τους και λειτουργώντας παρασιτικά εις βάρος της συντριπτικής πλειοψηφίας των φοιτητών, που διψούν να αποκτήσουν εφόδια για να γίνουν ελεύθεροι και δημιουργικοί πολίτες. Όσο και αν αντιδρούν αυτές οι κατά βάση βαθιά αντιδραστικές δυνάμεις, εμείς δεν θα κάνουμε πίσω. Ας μην ματαιοπονούν λοιπόν".

Κάλεσε ακόμη την νεολαία να πρωταγωνιστήσει στη μεγάλη αλλαγή στα ΑΕΙ και την παρότρυνε:"Θέλουμε την δίπλα μας την ΠΑΣΠ για να αλλάξει η παράταξη. Να πάμε μπροστά".

«Η παράταξή μας θα βγάλει τη χώρα από την εξάρτηση»
Υποστήριξε τη διενέργεια δημοψηφίσματος για να δοθεί λόγος στον λαό, κάνοντας αναφορά στο νόμο περί ευθύνης υπουργών που - όπως είπε - χρησιμοποίησε η ΝΔ για να άρει ευθύνες δικών της πολιτικών προσώπων.

Ο Γ. Παπανδρέου τόνισε ότι η κρίση έπληξε την Ελλάδα αλλά αφορά συνολικά την Ευρωζώνη και υπογράμμισε την ανάγκη για μία πιο ισχυρή δημοκρατική ευρωπαϊκή διακυβέρνηση που θα εξυγιάνει το χρηματοπιστωτικό σύστημα και θα σταματήσει τη διαρροή πόρων.

«Η παράταξή μας θα βγάλει τη χώρα από την εξάρτηση»
Ακόμη μίλησε για το πελατειακό κράτος και τη διαφθορά, που οδήγησε τη χώρα στη σημερινή κρίση και δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ ειναι έτοιμο να αναλάβει τις ευθύνες του για τη διορθωση αυτών των φαινομένων "με παρρησία". “Αυτή είναι η απάντησή μας στην κρίση. Διαχειριζόμαστε το χρέος και το ελλειμμα που μας άφησε η ΝΔ. Θα κλείσουμε τον κύκλο μέσα σε δύο χρόνια, έχοντας αφήσει πίσω μας την Ελλάδα της ευνομίας και των ίσων δικαιωμάτων”, τόνισε.
Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του είπε γα τις αλλαγές που ωθούνται στο χώρο της Υγείας, ενώ αναφέρθηκε και στις αντιδράσεις "μίας χούφτας ανθρώπων που είχαν μάθει να λειτουργούν μονοπωλιακά" και προειδοποίησε: "Θα είμαστε ανυποχώρητοι".
«Η παράταξή μας θα βγάλει τη χώρα από την εξάρτηση»
Για χρηματοπιστωτικό σύστημα, ο Γ. Παπανδρέου είπε ότι "δεν ξεχνάμε πελατειακές και καταχρηστικές πρακτικές του παρελθόντος" και προειδοποίησε ότι "η στήριξη του κράτους δεν είναι λευκή επιταγή".

"Απαιτούμε" είπε απευθυνόμενος προς τις τράπεζες, "μόλις εξομαλυνθούν τα πράγματα να στηρίξουν την πραγματική οικονομία. Τόνισε δε ότι "δεν θα διστάσουμε να ασκήσουμε τα δικαιώματα που μας δίνει η στήριξη".

«Η παράταξή μας θα βγάλει τη χώρα από την εξάρτηση»
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε ενωτικός, απορρίπτοντας χαρακτηρισμούς όπως "παλιό", "νέο" και "βαθύ" ΠΑΣΟΚ. Δεν θα χωρίσω μηχανιστικά τα μέλη μας, είπε. "Δεν είμαι εδώ για να σταματήσω το διάλογο, να συμβιβαστώ με συντηρητικές πρακτικές. Δύναμη του ΠΑΣΟΚ η αντιπαράθεση των ιδεών, όχι των προσώπων".
Αναφερόμενος στο ιδεολογικό στίγμα του ΠΑΣΟΚ, ο πρωθυπουργός είπε ότι "εμείς δεν θεοποιούμε, δεν δαιμονοποιούμε, ούτε την αγορά ούτε το κράτος και αυτό μας διαφοροποιεί και από την δεξιά και από την παραδοσιακή αριστερά".
«Η παράταξή μας θα βγάλει τη χώρα από την εξάρτηση»
"Η δογματική αριστερά αδυνατεί να εκφράσει μια ριζοσπαστική αντίληψη για το κράτος" είπε ο Γ. Παπανδρέου θέτοντας το ερώτημα "ποιο κράτος θέλουμε να έχουμε, εκείνο που είναι αιχμάλωτο στα διάφορα συμφέροντα, η κράτος πρόνοιας, διαφάνειας, δικαιοσύνης και ισονομίας.Αν θέλουμε το δεύτερο πρέπει να είμαστε έτοιμοι να συγκρουστούμε με αντιλήψεις και πρακτικές και να μην κρύβουμε συντηρητικές λογικές πίσω από επαναστατικά συνθήματα", υπογράμμισε.
Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι η πολιτική του Κινήματος και των κυβερνήσεων του από το 1974 και μετά διαπνεόταν πάντα από τις αρχικές του αξίες και ιδρυτικές αρχές, ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές, ενώ πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ "είναι και θα είναι πάντα μια πλειοψηφική πολιτική και κοινωνική δύναμη της πατριωτικής, δημοκρατικής, σοσιαλιστικής και οικολογικής αριστεράς."
«Η παράταξή μας θα βγάλει τη χώρα από την εξάρτηση»

Τα μέτρα ασφαλείας στο γήπεδο είναι αυστηρά.Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εισήλθε στην κατάμεστη αίθουσα του αθλητικού κέντρου συνοδευόμενος από τον γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου, Μιχάλη Καρχιμάκη, χειροκροτούμενος από τα στελέχη του κινήματος που είχαν ήδη πάρει θέση στην αίθουσα.

Χαιρέτησε αρκετούς εξ αυτών και πήρε θέση στο προεδρείο, μετά την εκλογή του οποίου άρχισε την εισήγησή του ο γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Καρχιμάκης.
Μ. Καρχιμάκης: "Πρέπει να τα αλλάξουμε όλα"
Ανοίγοντας ο Μ. Καρχιμάκης τις εργασίες της Εθνικής Συνδιάσκεψης, απευθυνόμενος στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τόνισε ότι "είμαστε όλοι συν-δημιουργοί μιας Ελλάδας που αλλάζει παντού, καθώς πριν από 37 χρόνια, σαν σήμερα, ξεκίνησε από τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, τον Ανδρέα Παπανδρέου, η πορεία για την "Ελλάδα των Ελλήνων", την εθνική ανεξαρτησία και την κοινωνική δικαιοσύνη". "Αυτό είναι", πρόσθεσε χαρακτηριστικά, "το πολιτικό μας DNA".
Υπογράμμισε ότι είναι ανάγκη και "πρέπει να τα αλλάξουμε όλα,διαφθορά, γραφειοκρατία, κλεπτοκρατία, αναποτελεσματικότητα, να τα γκρεμίσουμε, ει δυνατόν, όλα σε μια μέρα και να προχωρήσουμε στην δημιουργία μιας νέας Ελλάδας".
Ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τα στελέχη του κόμματος να πουν "όχι στην αντιπαράθεση προσωπικών πολιτικών στρατηγικών" και να δώσουν τη μάχη για τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η χώρα. "Καμία λύση δεν είναι μαγική σήμερα. Τα μέτρα είναι πρόσκαιρα", τόνισε ο κ. Καρχιμάκης.

Ακόμη επέκρινε τη ΝΔ, λέγοντας ότι "ποντάρει στο σενάριο της αυτοκαταστροφής έχοντας έναν αρχηγό ανεύθυνο, που κοροϊδεύει τον λαό με ανύπαρκτες λύσεις".


Σχετικά με την το αίτημα για κάθαρση και τιμωρία όσων κατασπατάλησαν τον εθνικό πλούτο , σημείωσε ότι το ερώτημα και το αίτημα "δεν θα τιμωρηθεί κανένας;", είναι δίκαιο. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι "στη Δημοκρατία υπάρχουν κανόνες αλλά δεν δικάζουν τα κόμματα και οι παρατάξεις αλλά η Δικαιοσύνη και αυτή κρίνεται όπως όλοι και να μην δίνει την εντύπωση, με λίγους λειτουργούς της, ότι κινείται με δύο ηθικές εξ αιτίας ολίγων".


Κλείνοντας την ομιλία του ζήτησε από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να αγωνιστούν, με βάση τις αρχές της 3ης του Σεπτέμβρη, "για όσα σχεδιάζει η κυβέρνηση μαζί μας και περιμένει όλη η Ελλάδα": "Είμαστε το ΠΑΣΟΚ της ανατροπής και της δημιουργίας. Καλώ την "Οργάνωση ΠΑΣΟΚ, με τα άξια στελέχη να βρεθεί στην πρωτοπορία για τις μεγάλες αλλαγές".
Όπως επισημαίνεται στο ενημερωτικό σημείωμα του Κινήματος, η Εθνική Συνδιάσκεψη αποτελεί το αποκορύφωμα του εσωκομματικού διαλόγου για τη διαμόρφωση ενός προγράμματος επανεκκίνησης στην οικονομία, την κοινωνία και το κράτος.
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63349183 
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: «Η παράταξή μας θα βγάλει τη χώρα από την εξάρτηση»
«Η παράταξή μας θα βγάλει τη χώρα από την εξάρτηση»
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg4OAbYvcZ_6mc5MPvWYa2wK_IjE3NDkuBkhgClW5GXBH1FOKj5BzZqucUoVjQCBWCYoXeJhI_jsH8CLY1RfbtkIFIerU76un_8jMMfzWgAfve8gBxv5Epp18-xVTv_rnuBqMpaOQKOn6fD/s400/newego_LARGE_t_1101_53773848_type12128.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg4OAbYvcZ_6mc5MPvWYa2wK_IjE3NDkuBkhgClW5GXBH1FOKj5BzZqucUoVjQCBWCYoXeJhI_jsH8CLY1RfbtkIFIerU76un_8jMMfzWgAfve8gBxv5Epp18-xVTv_rnuBqMpaOQKOn6fD/s72-c/newego_LARGE_t_1101_53773848_type12128.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2011/09/blog-post_3788.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2011/09/blog-post_3788.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy