Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΘΥΜΑΤΩΝ

Στο μικροσκόπιο τα τηλέφωνα Την αλήθεια για το τι πραγματικά έγινε τα κρίσιμα λεπτά -και συγκεκριμένα από τη διαπίστωση της φω...

Στο μικροσκόπιο τα τηλέφωνα
Την αλήθεια για το τι πραγματικά έγινε τα κρίσιμα λεπτά -και συγκεκριμένα από τη διαπίστωση της φωτιάς και των πρώτων εκρήξεων στο ένα από τα 98 εμπορευματοκιβώτια μέχρι και τη φονική έκρηξη- επιζητεί η αστυνομία και σε αυτήν της την προσπάθεια αποτάθηκε στον γενικό εισαγγελέα της Δημοκρατίας ο οποίος άναψε το πράσινο φως για άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για αρκετούς από τους πρωταγωνιστές του μοιραίου πρωινού της 11ης Ιουλίου.
 
Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, η ανακριτική ομάδα του ΤΑΕ Αρχηγείου αποτάθηκε την περασμένη Δευτέρα στο γενικό εισαγγελέα και έλαβε την έγκρισή του για να ζητήσει από το δικαστήριο την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για περίπου είκοσι άτομα.

Για ανθρωποκτονία

Σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία, για να ζητηθεί η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου πρέπει να υπάρχουν δύο βασικές προϋποθέσεις. Η πρώτη αφορά στην έγκριση του γενικού εισαγγελέα για υποβολή αίτησης ενώπιον του δικαστηρίου το οποίο εκδίδει τα σχετικά διατάγματα προς τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών, και η δεύτερη, το αδίκημα το οποίο διερευνάται να τιμωρείται με ποινή φυλάκισης πέντε ετών και άνω.
Στο αίτημα της αστυνομίας, το οποίο αναμένεται ίσως και σήμερα να τεθεί ενώπιον του δικαστηρίου, η αστυνομία αναφέρει ότι διερευνά δύο βασικά αδικήματα. Πρόκειται για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας και το αδίκημα της πρόκλησης θανάτου εξ αμελείας.

Ποιους αφορά

Σύμφωνα με πληροφορίες, η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου που θα ζητήσει η αστυνομία έχει δύο πτυχές. Η πρώτη αφορά τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα για τα κινητά των θυμάτων. Η δεύτερη αφορά σε άτομα τα οποία έχουν ήδη ανακριθεί στο πλαίσιο της ποινικής έρευνας του ΤΑΕ Αρχηγείου. Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει ο «Π», στο αίτημα περιλαμβάνονται όλοι οι αξιωματικοί της Εθνικής Φρουράς που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα καθώς και οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής υπηρεσίας οι οποίοι επίσης τέθηκαν σε διαθεσιμότητα στο πλαίσιο πειθαρχικών διαδικασιών που κινήθηκαν εναντίον τους.

Τσαλικίδης – Αργυρού

Στη λίστα με τα ονόματα για τα οποία δόθηκε η έγκριση του γενικού εισαγγελέα για άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, υπάρχουν και τα ονόματα του παραιτηθέντος αρχηγού της Εθνικής Φρουράς Πέτρου Τσαλικίδη και του παυθέντος, με πρόσφατη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, υπαρχηγού της Εθνικής Φρουράς, Σάββα Αργυρού.

Ζητούν απαντήσεις

Η αστυνομία επέλεξε να προβεί σε κινήσεις για άρση του τηλεφωνικού απορρήτου αφού προηγουμένως έλαβε και αξιολόγησε τις καταθέσεις των πρωταγωνιστών εκείνου του πρωινού.
Η λήψη των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων, αν βεβαίως εγκριθούν τα σχετικά αιτήματα από το δικαστήριο και εκδοθούν τα αιτούμενα διατάγματα προς τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών, θα αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο στα χέρια των ανακριτών του ΤΑΕ Αρχηγείου για ενίσχυση ή απόρριψη κάποιων εκδοχών και εξαγωγή συμπερασμάτων για το τι ακριβώς έγινε, κυρίως, τα κρίσιμα λεπτά πριν από τη φονική έκρηξη στη Ναυτική Βάση Ευάγγελος Φλωράκης στο Μαρί.




ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΕΑΡΧΟΥ
24/08/2011 - 13:00
http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=211171&-V=articles 

Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΘΥΜΑΤΩΝ
ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΘΥΜΑΤΩΝ
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjZGJRq39ZxfFpob4bF-wXu8EgpSqX4TnnVw8N7V9W5gzlqGjAlOrGQUELyixatbXaXNDUZB_lU_jlyKvDy4q6CZ1O4AOPAB9yhIdV0ZU9-bkBCK5578gYCAFZlHccFuYdbgCBzfsTVpJ4/s400/DIATHESIM2.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjZGJRq39ZxfFpob4bF-wXu8EgpSqX4TnnVw8N7V9W5gzlqGjAlOrGQUELyixatbXaXNDUZB_lU_jlyKvDy4q6CZ1O4AOPAB9yhIdV0ZU9-bkBCK5578gYCAFZlHccFuYdbgCBzfsTVpJ4/s72-c/DIATHESIM2.JPG
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2011/08/blog-post_4724.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2011/08/blog-post_4724.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy