Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Πολεμικός αναβρασμός στη νοτιοανατολική Τουρκία

Σε έκρυθμη κατάσταση βρίσκεται το νοτιοανατολικό μέρος της Τουρκίας, όπου από χθες έχει ξεκινήσει κλεφτοπόλεμος ανάμεσα στον τουρκ...

Σε έκρυθμη κατάσταση βρίσκεται το νοτιοανατολικό μέρος της Τουρκίας, όπου από χθες έχει ξεκινήσει κλεφτοπόλεμος ανάμεσα στον τουρκικό στρατό και στους αντάρτες του PKK. Xθες, τα μέλη του PKK έστησαν ενέδρα σε αυτοκινητοπομπή του τουρκικού στρατού και σκότωσαν 12 στρατιώτες, ενώ οι Τούρκοι απάντησαν με αεροπορικούς βομβαρδισμούς. Σήμερα στις 19:00, στην πόλη Μαλάτια, της νοτιοανατολικής Τουρκίας, σημειώθηκε πτώση στρατιωτικού ελικοπτέρου, για άγνωστους λόγους, με τους δύο πιλότους να παρουσιάζονται ως τραυματίες από τα τουρκικά ΜΜΕ.

Στις 20:00, λίγο πιο πέρα, στην επαρχία Σίιρτ αντάρτες του PKK επιτέθηκαν σε στρατιωτικά φυλάκια, στο αρχηγείο της στρατοχωροφυλακής και στη διεύθυνση ασφαλείας της αστυνομίας με ρουκέτες και με όπλα μεγάλης εμβέλειας. Εν τω μεταξύ, στην πόλη Χακάρι, στην ίδια περιοχή, η αστυνομία συγκρούστηκε με Κούρδους κατοίκους στις 18:30.

Η «νέα στρατηγική» των Τούρκων

Όπως μετέδωσαν τα ΜΜΕ της Τουρκίας το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας ανακοίνωσε σήμερα ότι θα υιοθετήσει μία «νέα στρατηγική», πιο αποτελεσματική και πιο αποφασιστική στην μάχη κατά της τρομοκρατίας.


Ο Αμπντουλάχ Γκιουλ, που είναι επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, ζήτησε καλύτερο συντονισμό των στρατιωτικών και των αστυνομικών δυνάμεων, προσθέτοντας ότι η μάχη κατά της τρομοκρατίας του PKK «θα συνεχιστεί με αποφασιστικότητα, χωρίς να εγκαταλείπονται οι αρχές του κράτους δικαίου».


Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας: «Καμία δραστηριότητα που ενδέχεται να βλάψει την αδιαίρετη ενότητα του τουρκικού έθνους δεν θα είναι ανεκτή».


Τα τουρκικά μαχητικά έπληξαν χθες 60 στόχους Κούρδων ανταρτών στο βόρειο Ιράκ, ενώ το τουρκικό πυροβολικό έπληξε 168 στόχους στην περιοχή πριν από την επιχείρηση από αέρος.


«Η υπομονή μας εξαντλήθηκε. Όσοι δεν διαχωρίζουν τη θέση τους από την τρομοκρατία θα πληρώσουν το τίμημα», δήλωσε χθες, κατά την διάρκεια διάσκεψης στην Κωνσταντινούπολη, ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.


Τέλος, να αναφέρουμε ότι οι ΗΠΑ, οι οποίες θεωρούν το PKK ως μία τρομοκρατική οργάνωση, ανέφεραν ότι θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν την Άγκυρα στη μάχη της κατά των ανταρτών. 

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=364154&cid=5 
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Πολεμικός αναβρασμός στη νοτιοανατολική Τουρκία
Πολεμικός αναβρασμός στη νοτιοανατολική Τουρκία
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhTFgIaxVzfxk8rsBmdILcYsSMnszlUv5XVZSq1ZfO6sb62DHg24mfooKj-keIyO-_JpuF_7qXmCxcLjwkVok7PzG7DhDHdYEe9XXuD9gmmR0_xoDcXUYKa729eD8lZrrJiQRJwG0UpVJs/s400/Image.ashx.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhTFgIaxVzfxk8rsBmdILcYsSMnszlUv5XVZSq1ZfO6sb62DHg24mfooKj-keIyO-_JpuF_7qXmCxcLjwkVok7PzG7DhDHdYEe9XXuD9gmmR0_xoDcXUYKa729eD8lZrrJiQRJwG0UpVJs/s72-c/Image.ashx.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2011/08/blog-post_19.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2011/08/blog-post_19.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy