Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Χαιρετισμός ΥΕΘΑ κ. Π. Μπεγλίτη κατά την επίσκεψή του στην Προεδρική Φρουρά

«κ. Διευθυντά του Στρατιωτικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Διοικητά του Τάγματος της Προεδρικής Φρουράς, κ. Υποδι...

«κ. Διευθυντά του Στρατιωτικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας,
κ. Διοικητά του Τάγματος της Προεδρικής Φρουράς,
κ. Υποδιοικητά,
Αγαπητά μας παιδιά,
Φίλες και Φίλοι του πολιτικού προσωπικού,
Θέλω να σας πω ότι αισθάνομαι βαθιά τη συγκίνηση και βαθιά την υπερηφάνεια ως Έλληνας πολίτης, δευτερευόντως ως ο πολιτικός προϊστάμενος των Ενόπλων Δυνάμεων, που βρίσκομαι εδώ, σε τούτο, τον «ιερό», θα τον χαρακτήριζα τόπο, της έδρας της Προεδρικής Φρουράς, μέσα στον ευρύτερο χώρο της Προεδρίας της Δημοκρατίας.
 
Είναι μεγάλη η συγκίνησή μου και είναι μεγάλη η τιμή για την υποδοχή που μου κάνατε και θέλω να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ, γιατί τιμάτε την πατρίδα και εδώ στο εσωτερικό αλλά και όταν χρειαστεί στο εξωτερικό.  Είμαι βέβαιος ότι εκφράζω όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας.  Σας μεταφέρω την εκτίμηση, την τιμή και το μεγάλο εθνικό «ευχαριστώ».
Ο κ. Διοικητής, μίλησε προηγουμένως, για μια διάκριση που δεν υπάρχει πλέον.  Για το μάχιμο και το τελετουργικό τμήμα της Προεδρικής Φρουράς.  Εγώ πιστεύω ότι, τυπικά δεν υφίσταται αυτή η διάκριση, γιατί παραμένετε ένα μάχιμο Τάγμα, υπό την έννοια του αγώνα για την υπεράσπιση της ιστορικής μας μνήμης.  Γιατί, ως φυσική παρουσία και ως λειτούργημα ουσιαστικά, ενσωματώνετε και το μάχιμο χαρακτήρα του ελληνικού λαού, δηλαδή όλους εκείνους τους αγώνες που έδωσε το ελληνικό έθνος για να μπορούμε εμείς σήμερα να είμαστε ελεύθερο και δημοκρατικό κράτος.  Από την άλλη πλευρά, ενσωματώνετε την μακραίωνη πολιτιστική και πνευματική διαδρομή του ελληνικού έθνους.  Γιατί πάνω στις στολές σας αποτυπώνονται τα ήθη, τα έθιμα, οι παραδόσεις από κάθε γωνιά της πατρίδας και του ευρύτερου ελληνισμού.
Θέλω να εκφράσω τα συγχαρητήρια στα νέα παιδιά, στους κληρωτούς μας, γιατί γνωρίζω κάτω από πόσο δύσκολες συνθήκες επιτελούν, όχι απλά το καθήκον, όχι απλά την στρατιωτική θητεία, αλλά, ένα λειτούργημα.
Πρόσφατα όλη η Ελλάδα, αλλά και εκτός Ελλάδας, όλος ο κόσμος, είχε στα μάτια του την εικόνα, των Ευζώνων μας μπροστά στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.  Δίπλα τα απαράδεκτα και από όλους καταδικαστέα εκείνα επεισόδια.  Και όμως, παρά τη δύσκολη ατμόσφαιρα που είχε δημιουργηθεί, οι Εύζωνοί μας, με τα δάκρυα στα μάτια έμειναν εκεί, πιστοί στο καθήκον.  Όχι απλά το στρατιωτικό καθήκον, αλλά το εθνικό.  Ζωντανοί υπερασπιστές όλων εκείνων που μας κάνουν υπερήφανους, όλων εκείνων, για τα οποία αξίζει να είμαστε υπερήφανοι.
Εύχομαι στους κληρωτούς μας καλή θητεία και να γνωρίζουν ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και εγώ ως πολιτικός προϊστάμενος, θα είμαι δίπλα σας, δίπλα στον Διοικητή, τον Υποδιοικητή, δίπλα στον Διευθυντή του Στρατιωτικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, για να λύνουμε όσα προβλήματα μπορούμε.
Γνωρίζω πως κάνετε μια εξαιρετικά επίπονη και δύσκολη καθημερινή εκπαίδευση, όμως αντέχετε και αυτό είναι ένα μήνυμα.  Ένα μήνυμα προς την ελληνική κοινωνία, προς τη νέα γενιά, που πολλές φορές δεν έχει τις αντοχές για να φέρει σε πέρας μια τέτοια αποστολή, όπως η δική σας.  Γι΄ αυτό είσαστε επίλεκτοι, για όλους μας.  Και γι’ αυτό από την πλευρά μας και από την πλευρά μου, οφείλουμε να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να έχετε όσο το δυνατόν μια καλύτερη θητεία.
Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω, ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας, το πολιτικό προσωπικό, άνδρες και γυναίκες που εργάζονται στην Προεδρική Φρουρά.  Γνωρίζω, όπως με ενημέρωσε και ο κ. Διοικητής τα προβλήματα του πολιτικού προσωπικού μιας και για αρκετό χρόνο ήμουν ο αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός για τα θέματα πολιτικού προσωπικού.  Θα τα λύσουμε.  Στις δύσκολες αυτές συνθήκες, θα προσπαθήσω να λύσω μια σειρά από τα προβλήματά σας, με πρώτο, την ενίσχυση σε εργαζόμενους του Τάγματος, μέσω αποσπάσεων, μετατάξεων ή μεταθέσεων προσωπικού.
Αισθάνομαι λίγο άβολα, να σας πω ότι είστε απλά εργαζόμενοι.  Εγώ θεωρώ, πως δεν είστε απλά εργαζόμενοι, αλλά καλλιτέχνες.  Γιατί μόνο καλλιτέχνες, μαστόροι με την παραδοσιακή έννοια, που λέγαμε στα χωριά μας, μπορούν να φτιάξουν αυτές τις στολές.  Και σας ευχαριστώ πολύ, γιατί ο ένας με τον άλλο κρατάτε αδιατάρακτη την ιστορική πολιτιστική συνέχεια.  Και έχω την ευθύνη και οφείλω να συμβάλω σε αυτή την αδιατάρακτη ιστορική και πολιτιστική συνέχεια.
κ. Διοικητά, σας ευχαριστώ πολύ, εύχομαι καλή σταδιοδρομία σ’ εσάς, στα στελέχη του Τάγματος και βεβαίως ένα ευχαριστώ στην Προεδρία.  Θα ήθελα να παρακαλέσω να μεταφέρετε τους χαιρετισμούς και τον σεβασμό μου, στην αυτού Εξοχότητα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Παπούλια, με τον οποίο με συνδέουν από το Υπουργείο Εξωτερικών μακροί δεσμοί φιλίας, εκτίμησης και σεβασμού.
Ευχαριστώ για την υποδοχή, ευχαριστώ για την υπηρεσία που προσφέρετε στην ελληνική κοινωνία και στον ελληνικό λαό.  Είμαι βαθιά συγκινημένος και αυτή τη συγκίνηση θα την κουβαλώ μαζί μου όσο υπηρετώ τον ελληνικό λαό, από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Ευχαριστώ πολύ.»
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Χαιρετισμός ΥΕΘΑ κ. Π. Μπεγλίτη κατά την επίσκεψή του στην Προεδρική Φρουρά
Χαιρετισμός ΥΕΘΑ κ. Π. Μπεγλίτη κατά την επίσκεψή του στην Προεδρική Φρουρά
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi_5DKmjqJNqunD-M4V0CS13mwOak10q67btWhRo5N5wjLHZVRwNi7hsoC8CSaP7pfRClSY3lNOnP_IdJo9c29RfBNsfjFO-DupINlKclBVvQUgJ-P-fYr1x6Ulw20t6__Y0uOTc4wcgiQ/s400/parelasi2.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi_5DKmjqJNqunD-M4V0CS13mwOak10q67btWhRo5N5wjLHZVRwNi7hsoC8CSaP7pfRClSY3lNOnP_IdJo9c29RfBNsfjFO-DupINlKclBVvQUgJ-P-fYr1x6Ulw20t6__Y0uOTc4wcgiQ/s72-c/parelasi2.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2011/07/blog-post_451.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2011/07/blog-post_451.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy