Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Δυναμική παρουσία της ΠΑ στο Bourget – Ενημερώσεις για το ΝΜΑ

Υψηλό ελληνικό ενδιαφέρον είχε το 49ο  αεροναυτικό σαλόνι του Le Bourget που διεξάγεται μεταξύ 20 και 26 Ιουνίου στο Παρίσι. Χαρακτηρι...

Υψηλό ελληνικό ενδιαφέρον είχε το 49ο  αεροναυτικό σαλόνι του Le Bourget που διεξάγεται μεταξύ 20 και 26 Ιουνίου στο Παρίσι. Χαρακτηριστικό του υψηλού ελληνικού ενδιαφέροντος είναι το γεγονός ότι η ελληνική παρουσία αποτελείτο πρακτικά από τρεις αντιπροσωπείες.
Πιο συγκεκριμένα στο Παρίσι βρέθηκε αντιπροσωπεία της ΓΔΑΕΕ με επικεφαλής τον Γενικό Διευθυντή Εξοπλισμών Δημήτριο Γεωργιόπουλο, αντιπροσωπεία της ΠΑ με επικεφαλής τον Α/ΓΕΑ αντιπτέραρχο (Ι) Βασίλειο Κλόκοζα αλλά και ακόμη δύο αντιπροσωπείες της ΠΑ από το Α1 γραφείο και το ΑΤΑ. Παρών επίσης στην έκθεση ήταν και ο πρέσβης της Ελλάδας στο Παρίσι. 
 
Το ενδιαφέρον των ελληνικών αντιπροσωπειών όπως έγινε γνωστό από πληροφορίες περιεστράφη γύρω από τα προγράμματα αναβάθμιση των αεροσκαφών F-16 της ΠΑ, το μαχητικό πέμπτης γενιάς F-35, τη νέα έκδοση του αεροσκάφους της Boeing F/A-18 Silent Hornet αλλά και αντ6ίστοιχα ευρωπαϊκά προγράμματα όπως το Rafale και το Eurofighter.
Image
To F-35 Lightning II στην πίστα του Le Bourget, αποσπώντας για άλλη μια φορά το ενδιαφέρον των χιλιάδων επισκεπτών της έκθεσης. Όπως ανακοίνωσαν επίσημοι της εταιρείας κατά τη διάρκεια της έκθεσης το πρόγραμμα του F-35 βρίσκεται στη φάση του 4ου συμβολαίου της αρχικής γραμμής παραγωγής χαμηλού ρυθμού (LRIP-4)
Image
To γαλλικό μαχητικό αεροσκάφος Rafale κατά τη διάρκεια της επίδειξής του στις 20 Ιουνίου. Από συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι υπεύθυνοι της εταιρείας έγινε γνωστό πως το αεροσκάφος συμμετείχε στις επιχειρήσεις κατά της λυβικής αεράμυνας ενόσω αυτή βρισκόταν σε πλήρη επιχειρησιακή ικανότητα χρησιμοποιώντας το  ΣΑ Spectra και όλοι οι Scalp-EG που εκτόξευσε το αεροσκάφος βρήκαν τους στόχους τους. Σε ότι αφορά την έκδοση F3 οι άνθρωποι της Dassault Aviation ανέφεραν πως αυτή θα είναι έτοιμη το 2013, το νέο ενεργό ραντάρ RBE-2 AESA θα αξιολογηθεί το 2012 και θα είναι έτοιμο προς παράδοση το 2013, ενώ η πιστοποίηση του νέου βλήματος METEOR αναμένεται το 2018.
Image
Το περίπτερο της MBDA με mock-up των βλημάτων METEOR και ASRAAM. Το ΜΕΤΕΟR αναπτύσσεται από έξι Ευρωπαϊκά για να αναντικαταστήσει τα βλήματα ΑΙΜ-120 ΑΜRAAM με την παραγωγή του βλήματος να ξεκινά από το 2012. Μια έκδοση με μικρότερο εκπέτασμα των πτερυγίων αναπτύσσεται από την MBDA για την πιστοποίηση του βλήματος στα αεροσκάφη F-35. Το βλήμα ASRAAM βρίσκεται σε υπηρεσία με την RAF και την RAAF (στην τελευταία περίπτωση με τα αεροσκάφη F/A-18) ενώ το βλήμα πρόκειται να πιστοποιηθεί στην έκδοση Block 3SDD του F-35 για την μεταφορά του στην εσωτερική αποθήκη οπλισμού (σταθμοί 5&7) αλλά και σε φορείς στα ακροπτερύγια.
Image
Το ισραηλινό αντιαεροπορικό σύστημα Barak 8 στα στατικά εκθέματα του φετινού Le Bourget
Image
Μοντέλο υπό κλίμακας του νέου τουρκικού επιθετικού ελικόπτερου Τ129 στο περίπτερο της Agusta Westland. Η συγκεκριμένη έκδοση πρόκειται να διαθέτει βελτιωμένους κινητήρες , T800 (CTS800-4), 12 νέα αντιαρματικά βλήματα UMTAS της Roketsan –έκδοσης παρόμοιας διαμόρφωσης με τους Hellfire- και πυροβόλο των 20 χλστ.
Image
Το αμερικανικό UAV MQ-9 Predator της General Atomics. Διαθέτει κινητήρα 900 ίππων και μπορεί να αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 480 χ.αω
Image
Το περίπτερο της γαλλικής SAFRAN όπου κυριαρχούσε το νέο βλήμα αέρος-εδάφους AΑSM  Όπως έγινε γνωστό από ανθρώπους της εταιρείας κατά τη διάρκεια της εμπλοκής στη Λιβύη ένα τέτοιο βλήμα κατόρθωσε να πλήξει άρμα μάχης σε απόσταση 57 χλμ.
Image
Το UA V Telemos αφορά μια κοινή προσπάθεια της BAe SYSTEM και της γαλλικής Dassault Aviation για ένα σύστημα μεγάλης αυτονομίας και μέσου ύψους (MALE). Το αερόχημα προωθείται από δύο κινητήρες της Rolls-Royce RB250B-17.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Δυναμική παρουσία της ΠΑ στο Bourget – Ενημερώσεις για το ΝΜΑ
Δυναμική παρουσία της ΠΑ στο Bourget – Ενημερώσεις για το ΝΜΑ
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEidc4_gQ1gTBmMB6mIP_io0tv5YhGvzYWNnBm81TmPa9lYOv_cWrSyIHXWMhXo6AZ_Vx_0HLnDrPtDvNiuVC9SgBkRTdSZ4Alb0wbr8gLj3qSKnm23aFFXI6KuuanWn1iI3KTx9c9yqMJ0/s400/LEBOURGETL0.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEidc4_gQ1gTBmMB6mIP_io0tv5YhGvzYWNnBm81TmPa9lYOv_cWrSyIHXWMhXo6AZ_Vx_0HLnDrPtDvNiuVC9SgBkRTdSZ4Alb0wbr8gLj3qSKnm23aFFXI6KuuanWn1iI3KTx9c9yqMJ0/s72-c/LEBOURGETL0.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2011/06/bourget.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2011/06/bourget.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy