Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Συνδικαλισμός στις ΕΔ

Χαιρετώ όλους τους αναγνώστες.   Παρατηρώ με ιδιαίτερη προσοχή τα τελευταία γεγονότα που αφορούν τις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με την...

Χαιρετώ όλους τους αναγνώστες.
 
Παρατηρώ με ιδιαίτερη προσοχή τα τελευταία γεγονότα που αφορούν τις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με την επικείμενη νομιμοποίηση του συνδικαλιστικού κινήματος στις τάξεις των ΕΔ. Θα ήθελα να εκθέσω κάποιες σκέψεις - ερωτήματα - προβληματισμούς που έχω επί του θέματος, με αφορμή την ιδιαίτερα δριμεία κριτική που ασκήται από τους πολιτικούς.
 
1. Γιατί κ.κ. Πολιτικοί, αλλά και Ανώτατοι Αξκοι μάχεστε με τόσο μένος εναντίων του συνδικαλισμού? Ολοι ξέρουμε τα αρνητικά που έχει, ειδικά στην Ελλάδα με τους "εργατοπατέρες" και τους "αρχισυνδικαλιστές". Μην ξεχνάτε όμως, ότι σε αυτήν την κατάσταση ΕΣΕΙΣ με την πολιτική σας (των ρουσφετιών και της κομματικοποίησης) οδηγήσατε το ευρύτερο συνδικαλιστικό κίνημα σε τέλμα, αλλά και σε "τσιφλίκι" των μεγάλων κομμάτων.

2. ΔΕΝ θα χρειαζόταν συνδικαλισμός στις ΕΔ, ΑΝ και μόνο ΑΝ τα Γενικά Επιτελεία (ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ, ΓΕΑ, ΓΕΝ) και οι εκάστοτε Αρχηγοί, μεριμνόύσαν όπως έπρεπε και χωρίς πολιτικές ή άλλου τύπου παρωπίδες (κομματικές, προσωπικές, αναχρονιστικές, παλαιομοδίτικες), για το ΣΥΜΦΕΡΟΝ και το ΩΦΕΛΟΣ των στελεχών. Χωρίς να "σκύβουν" το κεφάλι στη απόφαση του κάθε περιστασιακού (να μην πω τυχάρπαστου) Πολιτικού προιστάμενου, και να θυσιάζουν αμαχητί τα όποια "προνόμια" έχουμε.

3. Αφού τα Γενικά Επιτελεία ΔΕΝ υπερασπίζονται το στέλεχος σε κανένα επίπεδο, ΚΑΠΟΙΟΣ άλλος πρέπει να το κάνει. Δεν γίνεται εν έτει 2011 να μην έχουν αναπροσρμοστεί και εκσυγχρονιστεί ο ΣΚ 20-1 και 20-2 ή ο ΣΠΚ. Δεν γίνεται να ανήκουμε και να θεωρούμαστε πολίτες Γ' Κατηγορίας, να έχουμε ΜΟΝΟ υποχρεώσεις και κανένα δικαίωμα.

4. Δεν είναι δυνατόν κορυφαία πολιτικά στελέχη να μας χαρακτηρίζουν "
αντιπαραγωγικούς", "κομπλεξικούς", "οσφυοκάμπτες", και να μην έχει τα κότσια ένας Ανώτατος να διαμαρτυρηθεί ή τουλάχιστον να αντιδράσει. ¨Οταν, λοιπόν οι Ανώτατοι μας, δέχονται τη μία "σφαλιάρα" πίσω από την άλλη αδιαμαρτύρητα, από ποιον να περιμένουμε να "παλέψει" για τα θέμετα που μας απασχολούν?

5. Πως είναι δυνατόν τόσο ο κ. Μπεγλίτης στο κοντινό παρελθόν, όσο και ο κ. Πάγκαλος να μας χαρακτηρίζουν ΕΠΙΣΗΜΑ ως Δημοσίους Υπαλλήλους, και εμείς να μην ανήκουμε ούτε στο Εργασιακό Δίκαιο, ούτε στον Δημοσιουπαλληλικό Κώδικα?

6. Γιατί είναι επικίνδυνος ο συνδικάλισμός στις ΕΔ, με τη δικαιολογία ότι υπάρχει ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ, ενώ ΔΕΝ υπάρχει όταν συνδικαλίζονται οι Γιατροί, οι ΔΕΗτζιδες, οι ΟΤΕτζιδες, οι σκουπιδιάρηδες, οι Δικαστικοί, και άλλοι? Αλλωστε το Σύνταγμα της Ελλάδος ΔΕΝ αναφέρουν ΠΟΥΘΕΝΑ ότι απαγορεύεται. Ας κάνει κάποιος τον κόπο να το διαβάσει και θα δει. Δεν υπάρχει ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ όταν συνδικαλίζονται οι γιατροί και παραλύουν τα Νοσοκομεία, ή όταν οι ΔΕΗτζιδες αφήνουν τη χώρα στο σκοτάδι, ή όταν τα σκουπίδια γίνονται βουνά στους δρόμους των πόλεων?

7. Αλήθεια γιατί έχει επιτραπεί (και καλώς έχει) ο συνδικαλισμός στο Λιμενικό Σώμα (ΛΣ) αφού ανήκει στις ΕΔ, και όχι και στους άλλου Κλάδους? Αλήθεια γιατί έχει επιτραπεί (και καλώς έχει) ο συνδικαλισμός στα Σώματα Ασφάλειας και στους Δικαστικούς, τη στιγμή που το Σύνταγμα το ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΡΗΤΩΣ? Ας κάνει κάποιος τον κόπο να το διαβάσει και θα δει, τι αναγράφεται εκεί.

Ας σταματήσουν λοιπόν οι κκ πολιτικοί, τα φερέφωνα τους, αλλά και πολλοί Ανώτατοι (ε.ε και ε.α) να φωνάζουν για τα "κακά" του συνδικαλισμού και το πόσο είναι επικίνδυνο για την ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ, γιατί με τά "έργα" τους έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο της απαξίωσης και της φθοράς. Κάποιος πρέπει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να αγωνιστεί για τα δικαιώματα των Στρατιωτικών. Είμαστε κι εμείς άνθρωποι, πολίτες της χώρας, οικογενειάρχες ή μη, με προβλήματα και δυσκολίες. Αλλωστε το Συνταγμα ρητά λέει ότι είμαστε ΟΛΟΙ ίσοι απέναντι του, χωρίς να κάνει διακρίσεις σε ένστολους ή μη Ελληνες Πολίτες

Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Ενας ε.ε Ανώτερος Αξκος (ΠΖ)
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Συνδικαλισμός στις ΕΔ
Συνδικαλισμός στις ΕΔ
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgrxlpttQZ-5GkpCX-NRi8r9CfrRD1ADKU1RhbnU1l9fE5PxTjsolnXk0_FsJmCHdI2tVKCAdxk_A6s4C1ZVkbSmsywdxL9EUOzH0SEjO0BQbyvccJrC9aWHJFuLlzUDJNax86eNmKukU4/s400/PENTAGONENFACE.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgrxlpttQZ-5GkpCX-NRi8r9CfrRD1ADKU1RhbnU1l9fE5PxTjsolnXk0_FsJmCHdI2tVKCAdxk_A6s4C1ZVkbSmsywdxL9EUOzH0SEjO0BQbyvccJrC9aWHJFuLlzUDJNax86eNmKukU4/s72-c/PENTAGONENFACE.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2011/06/blog-post_9317.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2011/06/blog-post_9317.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy