Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Επιστροφή στην «ολική επαναφορά»

ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ   Ακόμη πιο "ανένδοτο Οχι" στη συναίνεση αναμένεται να φωνάξει το επόμενο διάστημα η ΝΔ, μετ...

ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ 
Ακόμη πιο "ανένδοτο Οχι" στη συναίνεση αναμένεται να φωνάξει το επόμενο διάστημα η ΝΔ, μετά το προβάδισμα που της δίνουν τα γκάλοπ.
Με "όπλο" την πρώτη θετική για το κόμμα του δημοσκόπηση, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντ. Σαμαράς σχεδιάζει να ανεβάσει κάθετα τους τόνους της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση, για να καταλήξει σε σύντομο, πλέον, χρονικό διάστημα, στην κατάθεση αιτήματος για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.
 
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά το "όχι" που είπε στη νέα πρόταση Παπανδρέου για συναίνεση, θεωρεί ότι η πόλωση του πολιτικού κλίματος θα τον βοηθήσει να προσπεράσει τόσο τα εσωκομματικά του προβλήματα με τις διαφωνίες βουλευτών για τη στάση έναντι του Μεσοπρόθεσμου, όσο και το "ναυάγιο" που υπήρξε στις επαφές του σε Παρίσι και Βρυξέλλες.
Χαρακτηριστικό του κλίματος που θέλει να δημιουργήσει η ηγετική ομάδα της ΝΔ, είναι το non paper που μοίρασε το βράδυ της Κυριακής η γραμματεία πολιτικού σχεδιασμού στους βουλευτές και τα κομματικά στελέχη. Εκεί γίνεται λόγος για "τάσεις που έχουν αρχίσει να δείχνουν την ολική ανατροπή όλων όσα γνωρίζαμε στους 20 μήνες που μεσολάβησαν από τις τελευταίες εκλογές".
Ωστόσο, σημειώνεται στο ίδιο κείμενο ότι "σκοπός της ΝΔ είναι η ευρύτερη δυνατή κοινωνική πλειοψηφία και αποδοχή των θέσεών της, που σημαίνει ότι επιδιώκουμε τη θετική ψήφο και των πολιτών που επιλέγουν σήμερα την αποχή".
Ο ίδιος ο Α. Σαμαράς, ο οποίος πιθανολογεί ότι μέσα στην εβδομάδα θα δεχθεί πρόταση για τετ α τετ συνάντηση με τον πρωθυπουργό, δηλώνει την απόφασή του να εμμείνει μέχρι τέλους στην αρνητική στάση που εξέφρασε κατά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Θα "οχυρωθεί" πίσω από την ανάγκη επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου συνολικά, θα καταψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο, λέγοντας ότι "δεν συνυπογράφει το λάθος" και θα εξαπολύσει επίθεση κατά του Γ. Παπανδρέου, τον οποίο και θα καταγγείλει για αναποτελεσματικότητα.
Στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ πάντως, έχουν αρχίσει να πυκνώνουν οι διαφορετικές "φωνές". Μετά από την Ελ. Παπαδημητρίου και ο Σωτ. Χατζηγάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ψηφίσει κατά συνείδηση στη διαδικασία για το Μεσοπρόθεσμο.
Ο Αρ. Σπηλιωτόπουλος από την πλευρά του, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο "Εθνος της Κυριακής", υπογράμμισε την ανάγκη να παλέψουν όλοι μαζί οι Ελληνες. "Τίποτα δεν έχει κριθεί. Σίγουρα πολλοί, άλλοι από συμφέρον και άλλοι από αλληλεγγύη, θα μας προσφέρουν μορφή στήριξης. Το ερώτημα είναι αν είμαστε έτοιμοι όλοι μαζί να παλέψουμε για να σωθούμε", σημείωσε χαρακτηριστικά.
Γιάννης Σαραντάκος
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63145009

 

Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Επιστροφή στην «ολική επαναφορά»
Επιστροφή στην «ολική επαναφορά»
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEipkMQBMwWoKRqwLku8pplYpmJ66dXAyk7LFexqJvMxAGLomJEX2GhKBoC8y5Ok06GpkCBkcA6b8CianVn5il5faZFnZVBGmMK9-XRnLhkoxhgRtsa_4TtA2hszx36GxQlE3qN6y7ul-5E/s400/assets_LARGE_t_420_53579619_type12128.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEipkMQBMwWoKRqwLku8pplYpmJ66dXAyk7LFexqJvMxAGLomJEX2GhKBoC8y5Ok06GpkCBkcA6b8CianVn5il5faZFnZVBGmMK9-XRnLhkoxhgRtsa_4TtA2hszx36GxQlE3qN6y7ul-5E/s72-c/assets_LARGE_t_420_53579619_type12128.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2011/06/blog-post_1471.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2011/06/blog-post_1471.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy