Τις μεγαλύτερες μειώσεις στις στρατιωτικές δαπάνες, πραγματοποίησε η Βουλγαρία, συγκριτικά με τις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικ...
Τις μεγαλύτερες μειώσεις στις στρατιωτικές δαπάνες, πραγματοποίησε η Βουλγαρία, συγκριτικά με τις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.
Η οικονομική κρίση έχει επιβραδύνει την αύξηση των στρατιωτικών δαπανών σε παγκόσμιο επίπεδο κατά 1,3 τοις εκατό.
Τα στοιχεία είναι του σουηδικού Διεθνούς Ινστιτούτου Ερευνών (SIPRI), όπως ανακοινώθηκαν την Δευτέρα από την Στοκχόλμη.
Η Βουλγαρία κατά το περασμένο έτος είχε περιορίσει τις στρατιωτικές δαπάνες κατά 28%, ακολουθεί η Λετονία με 26%, και η Αλβανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Λιθουανία και Σλοβακία πάνω από 10 τοις εκατό.
Στα στατιστικά στοιχεία περιλαμβάνονται τα έξοδα για μισθούς, στρατιωτικές επιχειρήσεις, όπλα, εξοπλισμό και ερευνητικούς σκοπούς.
Μέχρι πρόσφατα το κόστος του βουλγαρικού στρατού ήταν ένα από τα πιο ακριβά του ΝΑΤΟ. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα η Βουλγαρία βρισκόταν στην πρώτη γραμμή των εξόδων, για τις ένοπλες δυνάμεις, μέχρι το 2009, σε ποσοστιαία σχέση με το ΑΕΠ.
Στη Βουλγαρία, το μεγαλύτερο ποσό χρημάτων για την Άμυνα πηγαίνει στην καταβολή μισθών του υπέρογκου προσωπικού της.
Ωστόσο, το Υπουργείο Άμυνας, σύμφωνα με τα σχέδια τα οποία έχει ανακοινώσει, το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, θα μειωθεί σημαντικά. Η ηγεσία του Υπουργείου ελπίζει ότι το ποσοστό που αντιστοιχεί στην Άμυνα θα φθάσει στο 1,5%, όπως καθορίζεται από τον κυβερνητικό προγραμματισμό.
http://www.echedoros-a.gr/2011/04/blog-post_12.html#more