Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Σκιά... εκλογικού φόβου στη ΝΔ

Κορυφαία στελέχη διαβεβαιώνουν ότι το κόμμα είναι έτοιμο για ενδεχόμενη αναμέτρηση και θα την κερδίσει, αλλά οι δημοσκοπήσεις και τα σεν...

Κορυφαία στελέχη διαβεβαιώνουν ότι το κόμμα είναι έτοιμο για ενδεχόμενη αναμέτρηση και θα την κερδίσει, αλλά οι δημοσκοπήσεις και τα σενάρια οδηγούν σε... δεύτερες σκέψεις

Με σχετική ανακούφιση άκουσαν στη ΝΔ τη νέα διαβεβαίωση του πρωθυπουργού χθες ότι δεν πρόκειται να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές.

 Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παρά τις καθημερινές διαβεβαιώσεις κορυφαίων στελεχών του ότι η ΝΔ είναι έτοιμη για την αναμέτρηση και θα την κερδίσει, δεν είναι βέβαιο ότι πράγματι εννοούν αυτά τα οποία λένε στο συγκεκριμένο ζήτημα.
Το σενάριο, το οποίο είναι και το πιθανότερο βάσει όλων των αναλύσεων των δημοσκοπήσεων, είναι η ΝΔ να είναι δεύτερο κόμμα και να μην υπάρξει άνετη αυτοδυναμία για το πρώτο. Αυτό το ενδεχόμενο είναι που τρομάζει την ηγεσία της ΝΔ και τα κορυφαία στελέχη του κόμματος.

Σε μια τέτοια περίπτωση, σημειώνουν μετριοπαθείς βουλευτές, η ΝΔ θα είναι αναγκασμένη εκ των πραγμάτων να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση συνεργασίας και να επωμισθεί το βάρος των επιλογών που έγιναν το τελευταίο διάστημα και για τις οποίες πράγματι δεν φέρει ευθύνη.

Στο ενδεχόμενο εκλογικής νίκης, το οποίο συζητείται στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ, επίσης η κατάσταση δεν θα είναι ρόδινη, καθώς ο κ. Σαμαράς θα είναι υποχρεωμένος να σεβαστεί το μνημόνιο και να προχωρήσει σε μια προσπάθεια επαναδιαπραγμάτευσης, το αποτέλεσμα της οποίας όμως θα είναι απόλυτα αβέβαιο. Αυτά ακριβώς τα σενάρια οδηγούν τους βουλευτές της ΝΔ να απεύχονται το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, οι οποίοι πλέον -λόγω των χρονικών περιορισμών- είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο να γίνουν με λίστα.

Ο ίδιος ο κ. Αντ. Σαμαράς θεωρεί πράγματι ότι η αντι-μνημονιακή τακτική σε συνδυασμό με τους υψηλούς αντιπολιτευτικούς τόνους, που έχει ακολουθήσει, αποδίδει και σημειώνει τη μείωση της διαφοράς που τον χωρίζει πλέον από την κυβέρνηση.

Για τον λόγο αυτό, και στη συνάντηση που θα έχει με τον πρωθυπουργό το πρωί της Τρίτης, θα τονίσει τη διαφωνία του με το μείγμα οικονομικής πολιτικής που ακολουθεί ο κ. Παπανδρέου και θα καταστήσει σαφές ότι ο ίδιος δεν συναινεί, εφόσον η πολιτική αυτή μένει η ίδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα παραδώσει στον κ. Παπανδρέου κείμενο με τις θέσεις του, στις οποίες περιλαμβάνονται η έκδοση ευρωομολόγου και η επιμήκυνση σε συνδυασμό με τη μείωση των επιτοκίων δανεισμού, χωρίς -όμως- τη λήψη νέων μέτρων.

Α. Σαμαράς
Συνάντηση με τον Ιρλανδό πρωθυπουργό

Συνάντηση με τον νεοεκλεγέντα πρωθυπουργό της Ιρλανδίας Ε. Κένι είχε χθες ο πρόεδρος της ΝΔ Αντ. Σαμαράς, στο περιθώριο της Διάσκεψης Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Στη συζήτηση επρόκειτο να κυριαρχήσει φυσικά, η οικονομία, καθώς και οι δύο χώρες έχουν ενταχθεί στον μηχανισμό στήριξης. Οι δύο ηγέτες έχουν ταχθεί δε υπέρ της επαναδιαπραγμάτευσης της συμφωνίας που έχουν υπογράψει οι χώρες τους και είναι βέβαιο ότι ο πρόεδρος της ΝΔ θα ζητούσε να μάθει τις πρώτες κινήσεις του Ιρλανδού πρωθυπουργού προς την κατεύθυνση αυτή. Επίσης οι κ. Σαμαράς και Κένι είναι κοντά στην πρόταση του προέδρου της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, που περιλαμβάνει και την αναπτυξιακή διάσταση, καθώς, εάν διατηρηθεί η ύφεση, τότε οι όποιες θυσίες γίνονται δεν πρόκειται να αποδώσουν.

Γιάννης Σαραντάκος
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=56244956
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Σκιά... εκλογικού φόβου στη ΝΔ
Σκιά... εκλογικού φόβου στη ΝΔ
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiDZJaLheTrMxruTPTf6aMIFgHUblehOqygAX2RLD5oLlodqo3fcLGJsB-QUFeuq-V2oMre-PnlWXbmyAPyksjYguio21w2jQ_UvVbPuHrDhF3q7ArmN861KOVh6JDNiLsVXNoGzScpApw/s400/assets_LARGE_t_420_41211536_type11495.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiDZJaLheTrMxruTPTf6aMIFgHUblehOqygAX2RLD5oLlodqo3fcLGJsB-QUFeuq-V2oMre-PnlWXbmyAPyksjYguio21w2jQ_UvVbPuHrDhF3q7ArmN861KOVh6JDNiLsVXNoGzScpApw/s72-c/assets_LARGE_t_420_41211536_type11495.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2011/03/blog-post_5044.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2011/03/blog-post_5044.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy