Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Εισβολή στην Βεγγάζη

Παρά την κατάπαυση πυρός, οι καθεστωτικές δυνάμεις εισέβαλαν το πρωί στα δυτικά προάστια της πόλης. Κατερρίφθη μαχητικό αεροσκάφος και σ...

Παρά την κατάπαυση πυρός, οι καθεστωτικές δυνάμεις εισέβαλαν το πρωί στα δυτικά προάστια της πόλης. Κατερρίφθη μαχητικό αεροσκάφος και συνετρίβη στο έδαφος, ενώ μαρτυρίες κάνουν λόγο για επίθεση του πυροβολικού στο κέντρο. Αρνείται τα πάντα η κυβέρνηση

Παρά την αναδίπλωση του Λίβυου συνταγματάρχη Μουαμάρ Καντάφι και την «κατάπαυση πυρός» που ανακοίνωσε μετά και τις δυτικές πιέσεις, οι καθεστωτικές δυνάμεις εισέβαλαν το πρωί στα δυτικά προάστια της Βεγγάζης, που ελέγχεται από τους αντικαθεστωτικούς, όπως μετέδωσε το Αλ Τζαζίρα.
Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο και το Reuters, κατερρίφθη μαχητικό αεροσκάφος κατερρίφθη και συνετρίβη στο έδαφος. Το Αλ Τζαζίρα μετέδωσε ότι επίθεση με πυρά πυροβολικού δέχεται το κέντρο της Βεγγάζης.
Εισβολή στην Βεγγάζη
Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για τουλάχιστον μια έκρηξη κοντά στο αρχηγείο των αντικυβερνητικών δυνάμεων στην πόλη αυτή της ανατολικής Λιβύης.
Ανταποκριτές του Reuters μετέδωσαν ότι αντικυβερνητικές δυνάμεις έστησαν οδοφράγματα για να εμποδίσουν την προσέγγιση στο κτίριο στο οποίο έχει τη βάση του το Λιβυκό Εθνικό Συμβούλιο.
«Εισήλθαν στη Βεγγάζη από τα δυτικά. Πού είναι οι δυτικές δυνάμεις; Είπαν ότι θα εξαπέλυσαν επίθεση εντός ωρών», δήλωσε στο Reuters ο εκπρόσωπος των αντικυβερνητικών δυνάμεων, Χαλίντ αλ - Σάγεχ.
Οι λιβυκές κυβερνητικές δυνάμεις δεν εμπλέκονται σε καμία στρατιωτική επιχείρηση εντός και γύρω από τη Βεγγάζη, δήλωσε σήμερα κυβερνητικός εκπρόσωπος στην Τρίπολη.
«Δεν πραγματοποιείται καμία επίθεση στη Βεγγάζη. Οπως έχουμε πει, εφαρμόζουμε την κατάπαυση του πυρός και θέλουμε να έλθουν διεθνείς παρατηρητές», δήλωσε στο Reuters ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μούσα Ιμπραχίμ.
Νωρίτερα, αυτόπτες ανέφεραν ότι ακούστηκε μία μεγάλη έκρηξη και ένα μαχητικό βομβάρδισε την Βεγγάζη, με τους αντικαθεστωτικούς να λένε ότι οι δυνάμεις του Καντάφι επιτίθενται στην πόλη. Νέες μάχες αναφέρθηκαν επίσης στην Αζνταμπίγια και την Μιζουράτα.
Σύμφωνα με το Αλ Τζαζίρα, αναφέρθηκαν εκρήξεις κατά την διάρκεια της νύχτας της Παρασκευής στην Βεγγάζη, χωρίς να μπορεί να προσδιοριστεί εάν επρόκειτο για βομβαρδισμούς ή για πυρά αντιαεροπορικών συστοιχιών.
Οπως αναφέρει το Αλ Τζαζίρα, ο Λίβυος υφυπουργός Εξωτερικών, Χαλέντ Καΐμ, δήλωσε νωρίτερα ότι οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης παραβίασαν την κατάπαυση του πυρός, επιτιθέμενες στις δυνάμεις του καθεστώτος.
«Ενοπλες ομάδες άρχισαν να βάλλουν κατά των καθεστωτικών στην πόλη Αλ Μαγκρούν. Και οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται», δήλωσε ο υφυπουργός.
Ο Καΐμ είπε επίσης ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις δεν θα αναλάβουν δράση εναντίον τους, διότι δεν θέλουν να παραβιάσουν την κατάπαυση του πυρός.
Από την πλευρά τους, οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι η κατάπαυση του πυρός δεν τηρείται από το καθεστώς.
Γρήγορες ενέργειες από την διεθνή κοινότητα
Η διεθνής κοινότητα πρέπει να ενεργήσει γρήγορα στο θέμα της Λιβύης, δήλωσε σήμερα στο Παρίσι γαλλική κυβερνητική πηγή μετά την επίθεση που εξαπέλυσαν οι δυνάμεις του Καντάφι στην ελεγχόμενη από τις αντικυβερνητικές δυνάμεις Βεγγάζη.
«Ολα είναι έτοιμα (για δράση), αλλά η απόφαση τώρα πρέπει να είναι πολιτική. Είναι σαφές ότι πρέπει να κινηθούμε γρήγορα», τόνισε η ίδια πηγή, λίγες ώρες πριν η Γαλλία φιλοξενήσει διεθνείς ηγέτες για να συζητήσουν το ζήτημα της στρατιωτικής επέμβασης.

Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Εισβολή στην Βεγγάζη
Εισβολή στην Βεγγάζη
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhTu5coP951V0ljWdVQQBypl9t6TCGSNnZ3HxVf9bv7qOo49gQwiSj2rWxp_NiyLr3pg-8NMctC1qXxpr65hBm6v8A89PmYdOwVqlZFY-UCFzu4iptWUR0lgu7DgII-25MTlRzmgJwOBuw/s400/newego_LARGE_t_1101_49883549_type11495.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhTu5coP951V0ljWdVQQBypl9t6TCGSNnZ3HxVf9bv7qOo49gQwiSj2rWxp_NiyLr3pg-8NMctC1qXxpr65hBm6v8A89PmYdOwVqlZFY-UCFzu4iptWUR0lgu7DgII-25MTlRzmgJwOBuw/s72-c/newego_LARGE_t_1101_49883549_type11495.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2011/03/blog-post_4631.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2011/03/blog-post_4631.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy