Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Ασκούμενοι υπάλληλοι ΥΠΕΘΑ

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης και ΑΚΕ, που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Νίκος Νικολόπουλος, με θέμα «Ασκούμενοι υπάλληλοι σε Υπουργεία», ...

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης και ΑΚΕ, που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Νίκος Νικολόπουλος, με θέμα «Ασκούμενοι υπάλληλοι σε Υπουργεία», γίνονται γνωστά τα εξής:
ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ
α.         Κατά το έτος 2009 προσελήφθηκαν και απασχολήθηκαν στα εργοστάσια του ΓΕΣ ενενήντα εννέα (99) μαθητευόμενοι τεχνίτες του ΟΑΕΔ και των ΕΠΑ.Σ ΕΠΑ.Λ, προκειμένου ολοκληρώνοντας την πρακτική τους άσκηση να πάρουν το πτυχίο τους και κατά το έτος 2010 τετρακόσιοι πενήντα εννέα (459).           

Η εκπαίδευσή τους διαρκεί δύο (2) χρόνια και επιδοτείται τμηματικά από τον ΟΑΕΔ και το ΥΠΕΘΑ.
β.         Ο αριθμός των μαθητευομένων καθορίζεται από τις υπηρεσιακές ανάγκες, σύμφωνα με τις ανάγκες των Μονάδων-Σχηματισμών οι οποίες κάθε χρόνο αναφέρονται στη ΔΠΠ/ΓΕΣ με σχετικό έγγραφο-πίνακα.
γ.         Η ενημέρωση των πολιτών σχετικά με την προκήρυξη πρόσληψης γίνεται σύμφωνα με το Ν.2190/94, με δημόσια ανάρτηση και δημοσίευση σε τοπικές εφημερίδες.
δ.         Σχετικά με τα κριτήρια επιλογής των επιτυχόντων:
(1)        Των ΕΠ.ΑΣ-ΕΠ.ΑΛ, λαμβάνονται υπόψη οι παρακάτω προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν οι υποψήφιοι:
(α)        Οικογενειακή κατάσταση από την οποία λαμβάνεται υπόψη ο αριθμός των μελών, η επαγγελματική κατάσταση γονέων και τα προβλήματα υγείας μελών της οικογένειας.
(β)        Γνώσεις και προϋπηρεσία του υποψηφίου.
(γ)        Καθοριστικό στοιχείο θα πρέπει να αποτελέσει το έτος σπουδών του Μ/Θ. Κατά την άποψη της Υπηρεσίας προηγούνται οι μαθητευόμενοι που φοιτούν στο πρώτο ή δεύτερο έτος σπουδών, διότι οι σπουδαστές του τελευταίου έτους θα απασχοληθούν για μικρό χρονικό διάστημα και κατά συνέπεια η πρακτική τους άσκηση θα είναι ελλιπής εκ των πραγμάτων.
(2)        Του ΟΑΕΔ, δεν εμπλέκεται το ΥΠΕΘΑ αλλά προτείνονται απευθείας από τον ΟΑΕΔ σύμφωνα με την περιοχή που φοιτούν οι μαθητευόμενοι.
ε.         Επίσης κατά το έτος 2009 προσελήφθηκαν και απασχολήθηκαν στα εργοστάσια του ΓΕΣ δέκα τρεις (13) αλλοδαποί σπουδαστές, σύμφωνα με το πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών του I.A.E.S.T.E. και κατά το έτος 2010 δέκα πέντε (15). Η εκπαίδευσή τους διαρκεί από 8 έως 12 εβδομάδες και η δαπάνη καλύπτεται από το ΥΠΕΘΑ.
στ.       Ο αριθμός των αλλοδαπών σπουδαστών καθορίζεται από τις υπηρεσιακές ανάγκες, σύμφωνα με τις δυνατότητες των Μονάδων-Σχηματισμών μετά από σχετικό έγγραφο-πίνακα της ΔΤΧ/ΓΕΣ. Πρόκειται για έναν θεσμό ανταλλαγής φοιτητών μεταξύ κρατών και οι όροι και προϋποθέσεις καθορίζονται από το Τμήμα Ανταλλαγής Φοιτητών (I.A.E.S.T.E)
ζ.         Με το πρόγραμμα STAGE απασχολήθηκαν μόνο το 2009 ενενήντα τρία (93) άτομα και κανένας κατά το έτος 2010.
ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
α.         Στα πλαίσια του προγράμματος απόκτησης εργασιακής εμπειρίας ανέργων (stage) προσελήφθηκαν το 2009 συνολικά δεκαπέντε (15) άτομα. Το 2010 δεν έγιναν περαιτέρω προσλήψεις. Η δαπάνη μισθοδοσίας βάρυνε τον ΟΑΕΔ.
β.         Σε εφαρμογή του ν. 1566/85 άρθ. 94 παρ. 3, που προβλέπει την δυνατότητα απασχόλησης σε φορείς του δημόσιου τομέα μαθητών των εκπαιδευτικών μονάδων μαθητείας του ΟΑΕΔ για την πρακτική τους άσκηση, προσελήφθηκαν εκατό δώδεκα (112) μαθητές το 2009 και εβδομήντα τέσσερις (74) το 2010. Ο αριθμός των μαθητών που προσλαμβάνονται κάθε έτος για την πρακτική τους άσκηση καθορίζεται από τις υπηρεσιακές ανάγκες σε συνεργασία με τις αντίστοιχες ΕΠΑ.Σ. μαθητείας του ΟΑΕΔ και περιλαμβάνεται στις προβλεπόμενες από το ν. 1566/85 υπουργικές αποφάσεις που εκδίδονται κάθε έτος με μέριμνα του ΟΑΕΔ. Οι αμοιβές των μαθητών που προσελήφθηκαν το 2009 και το 2010 βάρυναν τον προϋπολογισμό ΓΕΝ. Τα συνολικό κόστος ανήλθε για το έτος 2009 στο ποσό του 1074139,82 ευρώ και για το 2010 στο ποσό των 986683,47 ευρώ. Κατά τακτά χρονικά διαστήματα κατατίθενται από τον ΟΑΕΔ σε δημόσιο ταμείο το ποσό της προβλεπόμενης επιδότησης, η οποία για τα έτη 2009 και 2010 ανερχόταν στα 6 ευρώ ανά μαθητή και ανά ημέρα πρακτικής άσκησης.

ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ
α.         Στην Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ) πραγματοποιούνται προγράμματα πρακτικής άσκησης φοιτητών ΑΕΙ, σπουδαστών ΙΕΚ, μαθητών Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑ.Σ) Μαθητείας του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) και προγράμματα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας (STAGE).
β.         Στο πλαίσιο υλοποίησης των παραπάνω προγραμμάτων προσελήφθηκαν:
(1)        Το έτος 2009:
(α)        Εκατόν εξήντα εννέα (169) μαθητές από τις ΕΠΑ.Σ του ΟΑΕΔ.
(β)        Τριάντα ένα (31) άτομα στο πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας STAGE.
(2)        Το έτος 2010:
(α)        Δύο (2) φοιτητές Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΕΙ).
(β)        Δέκα (10) σπουδαστές Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ).
(γ)        Εκατόν ενενήντα τέσσερις (194) μαθητές από τις ΕΠΑ.Σ του ΟΑΕΔ.
γ.         Για τους ασκούμενους στο πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας δεν εκδίδεται απόφαση πρόσληψης, αλλά πριν την ένταξή τους στο ανωτέρω πρόγραμμα, υπογράφεται Συμφωνητικό Συνεργασίας μεταξύ του ΟΑΕΔ, της υπηρεσίας του ΥΠΕΘΑ και του ασκούμενου.
δ.         Για τους ασκούμενους ακολουθείται η παρακάτω μισθολογική πολιτική:
(1)        Οι μαθητές ΟΑΕΔ αποζημιώνονται σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στις σχετικές εγκυκλίους του ΟΑΕΔ, βάσει των οποίων το ημερομίσθιο του μαθητού εξαρτάται από το εξάμηνο πρακτικής άσκησης που διανύει.
(2)        Οι ασκούμενοι στο πρόγραμμα STAGE δεν αποζημιώνονται από τις οικονομικές υπηρεσίες της ΠΑ, καθόσον ο ΟΑΕΔ καταβάλλει στους ασκούμενους για κάθε μέρα και συνολικά όχι πλέον των 22 ημερών ανά μήνα:
(α)        30 Ευρώ ανά ημέρα μικτά για τους πτυχιούχους ΑΕΙ, ΤΕΙ ή ισότιμων τίτλων σπουδών.
(β)        25 Ευρώ ανά ημέρα μικτά για τους διπλωματούχους ΙΕΚ, αποφοίτους Λυκείου Γενικής Εκπαίδευσης, αποφοίτους ΤΕΛ, ΕΠΛ, ΤΕΕ Β΄ κύκλου ή ισοτίμων τίτλων σπουδών. Στην ανωτέρω αποζημίωση περιλαμβάνεται και η ασφαλιστική εισφορά (6,45% για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και 1% κατά του επαγγελματικού κινδύνου).
(γ)        Οι φοιτητές ΑΕΙ και οι σπουδαστές ΙΕΚ, κατά τη διάρκεια της πρακτικής τους άσκησης δεν αποζημιώνονται από τις οικονομικές υπηρεσίες της ΠΑ.
ε.     Ο αριθμός των ασκούμενων ανά έτος στις Μονάδες και Υπηρεσίες της ΠΑ, καθορίζεται ως εξής:
(1)        Για τους μαθητές ΟΑΕΔ εκδίδεται ετησίως εγκύκλιος από τον ΟΑΕΔ, με την οποία προβάλλεται η ανάγκη για προσφορά θέσεων πρακτικής άσκησης στους μαθητές του. Η εγκύκλιος, στην οποία αναγράφονται οι ειδικότητες των μαθητών ανά ΕΠΑ.Σ ΟΑΕΔ, διαβιβάζεται στις Μονάδες της ΠΑ, οι οποίες προβάλλουν τον αριθμό μαθητών, ανά ειδικότητα, που μπορούν να απασχολήσουν για την κάθε χρονική περίοδο.
(2)        Για τους ασκούμενους στο πρόγραμμα STAGE σύμφωνα με σχετική Υπουργική Απόφαση του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας.
(3)        Για τους φοιτητές ΑΕΙ και τους σπουδαστές ΙΕΚ, κατόπιν σχετικής προβολής αιτήματος από τον αντίστοιχο εκπαιδευτικό φορέα και τη δυνατότητα ικανοποίησης του αιτήματος από την Μονάδα υλοποίησης της πρακτικής άσκησης.
στ.  Τα κριτήρια πρόσληψης των ασκούμενων καθορίζονται από τον εκπαιδευτικό φορέα.
Ερώτηση και ΑΚΕ 11133/486/14-2-2011 της Βουλής των Ελλήνων
Βάσει της γραφειοκρατικής δομής των κρατών - μελών της Ε.Ε., αλλά και άλλων οργάνων όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κλπ, υπάρχει ο θεσμός των ασκούμενων υπαλλήλων, όπου πολίτες έρχονται σε άμεση επαφή με την δημόσια διοίκηση.
Σύμφωνα με τα ανωτέρω πολίτες μπορούν να απασχολούνται σε υπουργεία και οργανισμούς της δημόσιας διοίκησης με σκοπό την επαφή και εξοικείωσή τους με την δημόσια διοίκηση. Αποτέλεσμα αυτού είναι πολίτες να απασχολούνται σε δημοσίους οργανισμούς και υπουργεία την ίδια ώρα που η κυβέρνηση εξαγγέλλει περιορισμό των δημοσίων υπαλλήλων και των δημοσίων δαπανών.
Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κύριος Υπουργός:
1.    Πόσοι ασκούμενοι υπάλληλοι προσελήφθηκαν το 2009 και το 2010 από το υπουργείο σας; Να κατατεθεί σχετικό έγγραφο με τις προσλήψεις της χρονικής περιόδου 2009 - 2010.
2. Ποια είναι η μισθολογική πολιτική των ασκούμενων υπαλλήλων; Να κατατεθεί αναλυτική κατάσταση των αποδοχών των ασκούμενων υπαλλήλων του υπουργείου.
3. Πως καθορίζεται ο αριθμός των ασκούμενων υπαλλήλων που θα στελεχώσουν το υπουργείο;
4.    Με τι κριτήρια γίνονται οι προσλήψεις των ασκούμενων υπαλλήλων;
5.      Με ποιο τρόπο γίνεται η ενημέρωση των πολιτών για την κάλυψη αυτών των θέσεων;
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Ασκούμενοι υπάλληλοι ΥΠΕΘΑ
Ασκούμενοι υπάλληλοι ΥΠΕΘΑ
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjyU9og6uq8WhXzwaYd3-jQMtnSXwWQ7OmVV9khyj3y2OOBs43BXnXDRLihXFw8gkcvr9DNM0UuO_w_cW4zOyAq087X2x40SF5U5y9xOGEsBEaWM9uLxQwvauQPEW0SPFzAdsOxc01PMMA/s400/2008030505649_103313345_type11495.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjyU9og6uq8WhXzwaYd3-jQMtnSXwWQ7OmVV9khyj3y2OOBs43BXnXDRLihXFw8gkcvr9DNM0UuO_w_cW4zOyAq087X2x40SF5U5y9xOGEsBEaWM9uLxQwvauQPEW0SPFzAdsOxc01PMMA/s72-c/2008030505649_103313345_type11495.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2011/03/blog-post_3449.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2011/03/blog-post_3449.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy