Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Σύγκλιση απόψεων με τη Γαλλία

Την κοινή προσέγγιση Ελλάδας και Γαλλίας σε πολλά θέματα σχετικά με την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη, διαπίστωσαν Γ.Παπα...

Την κοινή προσέγγιση Ελλάδας και Γαλλίας σε πολλά θέματα σχετικά με την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη, διαπίστωσαν Γ.Παπανδρέου και Ν.Σαρκοζί, στην συνάντηση που είχαν στο Παρίσι, σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα

Μέσα σε ιδιαίτερα φιλική ατμόσφαιρα ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί δέχθηκε τον πρωθυπουργό στο προεδρικό μέγαρο στο Παρίσι. Η συνάντηση διήρκησε μια ώρα και όπως δήλωσε αμέσως μετά ο Γιώργος Παπανδρέου τούς απασχόλησαν οι εξελίξεις στη Βόρειο Αφρική, καθώς και το μέλλον της ευρωζώνης.

Ο Γάλλος Πρόεδρος συνόδευσε τον πρωθυπουργό στο κεφαλόσκαλο της Προεδρίας και τον ασπάστηκε πριν την αποχώρηση.

"Είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις για δύο μεγάλα θέματα. Το ένα είναι οι επαναστατικές αλλαγές στη Βόρειο Αφρική και το τι μπορεί να κάνει αυτή τη στιγμή η ΕΕ απέναντι στη βία που βλέπουμε", δήλωσε αμέσως μετά ο κ. Παπανδρέου προς τους εκπροσώπους του ελληνικού και ξένου τύπου.

"Επίσης μιλήσαμε και για τη συμβολή μας στην ανασυγκρότηση πολλών χωρών που μπαίνουν σε μια διαδικασία εκδημοκρατισμού και που βεβαίως για εμάς στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερης σημασίας. Πιστεύω ότι έχουμε μια κοινή προσέγγιση στο θέμα αυτό με τη Γαλλία", συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

"Το δεύτερο θέμα είναι η κρίση, η πολύ μεγάλη κρίση θα έλεγα, των διαπραγματεύσεων για τα ζητήματα της ευρωζώνης, που αύριο θα έχουμε στις Βρυξέλλες", εξήγησε ο κ. Παπανδρέου. "Εδώ επίσης έχουμε μια κοινή προσέγγιση με τη Γαλλία σε πάρα πολλά θέματα".

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε τη στήριξη που έχει δείξει ο Γαλλικός λαός, ο Πρόεδρος Σαρκοζί και η κυβέρνηση για τις προσπάθειες και θυσίες του ελληνικού λαού. "Οι Γάλλοι στάθηκαν πάντως στο πλευρό μας και θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για αυτό", κατέληξε ο Πρωθυπουργός.

Η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Γάλλο Πρόεδρο πραγματοποιήθηκε λίγο πριν από την σύνοδο κορυφής της 25ης Μαρτίου, και μετά την αντίστοιχη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΕΕ, Χέρμαν βαν Ρομπάι, την Τετάρτη, στις Βρυξέλλες, ο οποίος λέγεται ότι αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη προσοχή τις ελληνικές διεκδικήσεις, «μεταφράζοντάς» τες ως «προτάσεις για την Ευρώπη».

Είναι πασιφανές ότι ο Γ. Παπανδρέου θέλει να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη των στόχων του, γνωρίζοντας ότι στο δεκαπενθήμερο που μεσολαβεί μέχρι τη Σύνοδο οι ενδιάμεσες μάχες με κορυφαίους της Ευρώπης μπορεί να αλλάξουν το κλίμα και να «λυγίσουν» την αδιαλλαξία της Γερμανίδας καγκελαρίου Αγκελα Μέρκελ.

Φιλοδοξεί να υπάρξει κατανόηση στην Ευρώπη για συνολική λύση που θα εμπεριέχει και τους σημαντικούς «αστερίσκους» για την Ελλάδα και στο εσωτερικό εθνική συνεννόηση, με τα άλλα κόμματα της Βουλής να συμβάλλουν αποφασιστικά «και δημόσια με τη δική τους φωνή».
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=57288950#
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Σύγκλιση απόψεων με τη Γαλλία
Σύγκλιση απόψεων με τη Γαλλία
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhqGXy88Qg_txqj2ADHiOfufQl_1XErvB5Pm57cgkEO_u1BaQZTsqofttbqmPwUIXNQgoFsXrSNW6CZD8v7Nm1ucNtPR7HrEUy1bSdXdtMV8-GAGyrKa8-xd_JXZeba64qp_3gIg4H06rE/s400/newego_LARGE_t_1101_48607548.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhqGXy88Qg_txqj2ADHiOfufQl_1XErvB5Pm57cgkEO_u1BaQZTsqofttbqmPwUIXNQgoFsXrSNW6CZD8v7Nm1ucNtPR7HrEUy1bSdXdtMV8-GAGyrKa8-xd_JXZeba64qp_3gIg4H06rE/s72-c/newego_LARGE_t_1101_48607548.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2011/03/blog-post_2855.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2011/03/blog-post_2855.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy