Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Αλβανική TV: “Οι Προκλήσεις του Έλληνα Προξένου”

Οι δηλώσεις του Έλληνα προξένου στην εκδήλωσης της Ομόνοιας στην Κορυτσά ήταν το επίκεντρο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Υπουρ...

Οι δηλώσεις του Έλληνα προξένου στην εκδήλωσης της Ομόνοιας στην Κορυτσά ήταν το επίκεντρο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας.
Ο υπουργός Εξωτερικών, Χατζηνάστο κάλεσε τον Έλληνα Πρέσβη στα Τίρανα, Νικόλαο Πάζιο, να δώσει  διευκρινήσεις για τις δηλώσεις του Έλληνα πρόξενου Θεόδωρου Οικονόμου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείο Εξωτερικών, ο Αλβανός ΥΠΕΞ χαρακτήρισε ως ‘απαράδεκτη’ τη στάση του Προξένου της Κορυτσάς, σχετικά με τους ισχυρισμούς τους οποίες διατύπωσε.
«Τέτοιες δηλώσεις δεν αντικατοπτρίζουν το περιεχόμενο των ελληνο-αλβανικών σχέσεων και παραβιάζουν το πνεύμα φιλίας μεταξύ των δύο χωρών», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ποιες ήταν οι δηλώσεις του Έλληνα Προξένου:

«Χαίρομαι Έλληνες της Κορυτσάς που βρίσκομαι ανάμεσά σας. Θα δώσουμε για άλλη μια φορά το ίδιο μήνυμα: ‘Ναι, υπάρχουν Έλληνες στην Κορυτσά. Ναι, οι ντόπιοι είναι Έλληνες. Δεν πρέπει να διστάσετε να δηλώσετε την ελληνική καταγωγή σας στην απογραφή, για να πιστοποιηθεί η πραγματική καταγωγή σας. Όσοι βρίσκεστε σε αμφιβολία και φοβάστε, ρωτήστε τον εαυτό σας να σας απαντήσει για την ελληνική καταγωγή σας. Πριν πάρετε την απόφασή σας να πάτε στο νεκροταφείο να δείτε του τάφους των παππούδων και των πατεράδων σας,  την γλώσσα που γράφουν τα ονόματά τους. Είναι η ελληνική γλώσσα. Αυτή η μάχη δεν τελειώνει με την απογραφή, αλλά ξεκινά με την ελληνική απογραφή. Υπάρχουν τα δικαιώματα της Μειονότητας. Και αυτά πρέπει να τεθούν σε εφαρμογή σε όλες τις περιοχές της Αλβανίας που απαρτίζουν την Βόρειο Ήπειρο. Εδώ είναι η Βόρειος Ήπειρος. Η Βόρειος Ήπειρος υπάρχει. Στην Ελλάδα αυτό είναι αποδεκτό και θα αποδειχθεί περισσότερο με την καταγραφή του πληθυσμού,  ώστε να εφαρμοστούν εδώ όλα τα δικαιώματα που προστατεύουν τις μειονότητες. Κουράγιο και ελπίδα για τον αγώνα», ήταν ο λόγος του Έλληνα προξένου.
Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν την αντίδραση του Αναπληρωτή του Ανωτάτου Συμβουλίου της Δικαιοσύνης, ο οποίος ανέφερε ότι  η αλλαγή της εθνικότητας δεν ανήκει στην ευχέρεια των πολιτικών ή των προσωπικών επιδιώξεων αλλά τέτοιες αλλαγές μπορούν να γίνουν μόνο με δικαστικές αποφάσεις οι οποίες θα βασίζονται σε γεγονότα.
 Η κίνηση πολιτών «Φτάνει Πια» διαμαρτυρήθηκε λίγο πριν έξω από το ελληνικό προξενείο.
Επίσης αντέδρασαν στις δηλώσεις του Έλληνα Προξένου, μέλη της κοινότητας των Τσάμηδων και του νέου Κόμματος του Δημοκρατικού Εθνικού Μετώπου, που θεωρούν τους ισχυρισμούς  αυτούς ως «πρόκληση». 
http://www.echedoros-a.gr/2011/02/tv_08.html
 
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Αλβανική TV: “Οι Προκλήσεις του Έλληνα Προξένου”
Αλβανική TV: “Οι Προκλήσεις του Έλληνα Προξένου”
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiALtZdgAz_qv_q9Xd6Ie24GEb7TconV8_N-_etVdhy8oduB59t8FASBYtroIcWdjGwp1UsH3vX9IuUsZgNo9wPlBx2WdWQNQDhbLjgeVzigS42r-gECpgUcwGy8RwwIXu7oIT4zGruWW4/s400/provokimet.gif
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiALtZdgAz_qv_q9Xd6Ie24GEb7TconV8_N-_etVdhy8oduB59t8FASBYtroIcWdjGwp1UsH3vX9IuUsZgNo9wPlBx2WdWQNQDhbLjgeVzigS42r-gECpgUcwGy8RwwIXu7oIT4zGruWW4/s72-c/provokimet.gif
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2011/02/tv.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2011/02/tv.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy