Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Νέα «έξυπνη» έκδοση ρουκετών Hydra 70

Το ενδιαφέρον της Ελληνικής Αεροπορίας Στρατού αναμένεται να κινήσει η νέα έκδοση των ρουκετών Hydra 70, παλαιότερες εκδόσεις των οποίων...

Το ενδιαφέρον της Ελληνικής Αεροπορίας Στρατού αναμένεται να κινήσει η νέα έκδοση των ρουκετών Hydra 70, παλαιότερες εκδόσεις των οποίων χρησιμοποιούνται από τα ελληνικά ελικόπτερα AH-64 Apache.
Οι ρουκέτες του τύπου πρόκειται να εξελιχθούν και να λάβουν σημαντική παράταση ζωής μέσω του προγράμματος APKWS II (Advanced Precision Kill Weapon System II).
Η Διοίκηση Αεροπορικών Συστημάτων του Αμερικανικού Ναυτικού απένειμε συμβόλαιο στην εταιρεία BAE Systems για την πιστοποίηση του APKWS II στα αεροσκάφη AV-8B των Πεζοναυτών και στα Α-10 της USAF.

 Βιομηχανικοί συνεργάτες στο πρόγραμμα είναι η General Dynamics και η Northrop Grumman.
Το σύστημα πέρασε πρόσφατα τα τεστ αντοχής σε ποικιλία ακραίων περιβαλλοντικών συνθηκών, ενώ οι δοκιμές καθοδήγησης ακριβείας στις αποστάσεις από 1,5 έως 5,5 χιλιόμετρα ήταν παραπάνω από ικανοποιητικές. Έτσι, εντός του έτους αναμένεται η επιχειρησιακή του αξιοποίηση από τα ελικόπτερα AH-1W και UH-1Y του Σώματος των Πεζοναυτών των ΗΠΑ, τα οποία επιχειρούν και στο Αφγανιστάν.
Οι ανάγκες για την ύπαρξη ενός όπλου που θα τοποθετείται ανάμεσα στα βλήματα της κατηγορίας Hellfire ή TOW και στις απλές ρουκέτες Hydra 70 ήταν επιτακτική. Πρώτον, για λόγους κόστους – οφέλους, δεδομένου του υψηλού κόστους ενός βλήματος Hellfire. Δηλαδή, δε χρειάζεται ένα τόσο ακριβό βλήμα για την καταστροφή ενός απλού κτίσματος, το οποίο δύναται να καταστραφεί με εκρηκτική κεφαλή αντίστοιχη της Hydra 70. Δεύτερον, για λόγους ακριβείας, οι ρουκέτες δε μπορούν να θεωρηθούν ότι δε θα προκαλέσουν παράπλευρες απώλειες, λόγω της μη καθοδήγησής τους.
Το APKWS II, όπως προαναφέραμε βασίζεται στις ρουκέτες Hydra 70, χρησιμοποιώντας τον ίδιο ερευνητή ημιενεργού λέιζερ που χρησιμοποιείται στο καθοδηγούμενο βλήμα όλμου ακριβείας ΧΜ395. Η ονομασία του ερευνητή είναι DASALS (Distributed Aperture Semi-Active Laser Seeker) και φέρει το σύστημα έρευνας εντός του κορμού της ρουκέτας με τους αισθητήρες να είναι τοποθετημένοι επάνω σε κάθε ένα από τα πτυσσόμενα πτερύγια.
Είναι βέβαιο ότι οι ρουκέτες αυτές θα μπορούν να αξιοποιηθούν μελλοντικά κι από Μη – Επανδρωμένα Αεροχήματα (ΜΕΑ), τα οποία με το ίδιο βάρος περίπου που έχουν δύο εκτοξευτές με 8 συνολικά Hellfire, θα διαθέτουν δύο εκτοξευτές (Μ260 ή Μ261) με 14 ή 38 καθοδηγούμενες ρουκέτες ικανές να πλήξουν στόχους για τους οποίους οι AGM-114 θεωρούνται υπερβολικοί.
Το βίντεο που ακολουθεί είναι της εταιρίας BAE Systems, όπου παρουσιάζεται το βλήμα και στιγμιότυπα από τις δοκιμές του στις ΗΠΑ.


http://www.defencepoint.gr/index.php
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Νέα «έξυπνη» έκδοση ρουκετών Hydra 70
Νέα «έξυπνη» έκδοση ρουκετών Hydra 70
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjsvKc-gloxEutvXUQSNAckzveT8qXhWAe7UJNVPH72pLK9ei3hYw4vyzBwNcUFiWwpEj4fUsjTmqJvgj6fSA6i2MJSjG5WwJI284v3gK4q4og8wqZEXvw071GLNSG4z23WhjOxgynNV74/s400/ORD_Hydra-70_and_Hellfires_lg.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjsvKc-gloxEutvXUQSNAckzveT8qXhWAe7UJNVPH72pLK9ei3hYw4vyzBwNcUFiWwpEj4fUsjTmqJvgj6fSA6i2MJSjG5WwJI284v3gK4q4og8wqZEXvw071GLNSG4z23WhjOxgynNV74/s72-c/ORD_Hydra-70_and_Hellfires_lg.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2011/02/hydra-70.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2011/02/hydra-70.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy