Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Αναδίπλωση μετά το κυβερνητικό ράπισμα

Με κοινή τους δήλωση που δημοσιοποιήθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής οι εκπρόσωποι της τρόικας ζητούν ουσιαστικά συγγνώμη για ό,τι μπορεί...

Με κοινή τους δήλωση που δημοσιοποιήθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής οι εκπρόσωποι της τρόικας ζητούν ουσιαστικά συγγνώμη για ό,τι μπορεί να παρερμηνεύθηκε από τη στάση και τις υποδείξεις τους κατά την συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής, διαβεβαιώνουν ότι ο ρόλος τους παραμένει συμβουλευτικός και εκφράζουν τον σεβασμό τους στις προσπάθειες που καταβάλλει ο ελληνικός λαός.


Στην κοινή ανακοίνωση των τριών Οργανισμών (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) αναφέρεται:

Με το πέρας της κοινής αποστολής μας, χθες, (σ.σ: Παρασκευή) διαπιστώσαμε ότι το οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας παραμένει σε καλό δρόμο. Επισημάναμε επίσης ότι συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε σθεναρά την Κυβέρνηση για την επίτευξη των στόχων της, δηλαδή της δημοσιονομικής σταθεροποίησης και της αποκατάστασης της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας, όπως αποτυπώνεται και στο Μνημόνιο επί του προγράμματος.
Η συνεργασία μας σε αυτήν την προσπάθεια βασιζόταν πάντα και εξακολουθεί να βασίζεται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη. Οι τρεις Οργανισμοί μας σέβονται απόλυτα τις αρμοδιότητες και τις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης σε όλους τους τομείς λήψης οικονομικών αποφάσεων, ο δε ρόλος μας συνίσταται στην παροχή συμβουλών και υποστήριξης προς την Κυβέρνηση μέσω της εξέτασης εναλλακτικών λύσεων κατά τη διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Είναι λυπηρό εάν κάποια στιγμή σχηματίστηκε διαφορετική εντύπωση. Αναγνωρίζουμε τις δύσκολες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία και σεβόμαστε απόλυτα τις αξιοσημείωτες  προσπάθειες που καταβάλλει ο ελληνικός λαός. Εξακολουθούμε να υποστηρίζουμε τις προσπάθειες αυτές.

Είχε προηγηθεί η οργισμένη ανακοίνωση της κυβέρνησης τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου ενώ το από το μεσημέρι της ίδιας μέρας ο πρωθυπουργός είχε σειρά διαβηματικών επαφών με τον επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος - Καν  και άλλους ευρωπαίους αξιωματούχους προς τους οποίους μετέφερε τη δυσφορία της ελληνικής κυβέρνησης και του ιδίου προσωπικά για τη στάση και τις υποδείξεις της τρόικας.

Την ίδια στιγμή όμως στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό ξεσπούσε σφοδρή σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης με τη Νέα Δημοκρατία να χρεώνει αργοπορημένη και υποκριτική αντίδραση στην κυβέρνηση.

Πολ Τόμσεν: Καθυστερήσεις στις αποκρατικοποιήσεις

Την ανάγκη να προχωρήσουν άμεσα οι διαρθρωτικού χαρακτήρα μεταρρυθμίσεις υπογραμμίζει με δηλώσεις του στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Πόουλ Τόμσεν. «Δεν λέω ότι το πρόγραμμα έχει εκτροχιασθεί, αναμένω ότι θα επιτευχθούν οι στόχοι του Μαρτίου, αλλά βλέπω ότι θα υπάρξει ανάγκη για αποφασιστικές κινήσεις». Ο κ. Τόμσεν διαπιστώνει καθυστερήσεις στις αποκρατικοποιήσεις, αναγνωρίζει δυσκολίες λόγω της μη καταγραφής της περιουσίας ελπίζοντας ότι θα γίνει μέχρι τα μέσα του χρόνου και σημειώνει ότι αφού γίνει η καταγραφή θα γίνει «και η πώληση γης, όπως είναι το παλαιό αεροδρόμιο».

Δηλώνει επίσης ότι δεν χρειάζονται άλλες οριζόντιες μειώσεις μισθών στο Δημόσιο ούτε αύξηση των φορολογικών συντελεστών ενώ για τον ιδιωτικό τομέα σημειώνει πως «οι κανόνες της αγοράς θα δώσουν τη λύση» και παρατηρεί πως «ήδη καταγράφεται μείωση του κόστους εργασίας σε σχέση με το μέσο ευρωπαϊκό όρο».

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της ΕΕ στην τρόικα κ. Σερβάς Ντερούζ εμμένει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» για το εύρος των αποκρατικοποιήσεων: Τα επόμενα δύο χρόνια θα κάνετε αποκρατικοποιήσεις 15 δισ. ευρώ» σημειώνει και προσθέτει: «Τα πρώτα 5 δισ. θα προέλθουν από την πώληση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και τα υπόλοιπα 10 δισ. από εισηγμένες και μη εισηγμένες εταιρείες στο χρηματιστήριο».


«Ξεπερασμένος ο 13ος και 14ος μισθός»

 Σημειώνει για τη ΔΕΗ και τον ΟΤΕ ότι «δεν θεωρεί απαραίτητο να έχει το κράτος μετοχές τους» ενώ σε ερώτηση για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο υποστηρίζει πως « είναι θέμα της κυβέρνησης τι πρέπει να κάνει και εάν πρέπει να μειώσει τη συμμετοχή της στον τραπεζικό κλάδο. Πάντως , υπάρχει η δέσμευση να πουληθεί ένα ποσοστό. Θεωρώ ότι είναι σημαντικό γιατί θα επιτρέψει στις τράπεζες να γίνουν πιο ελκυστικές». Ο ευρωπαίος αξιωματούχος δηλώνει ότι είναι ξεπερασμένο σύστημα ο 13ος και 14ος μισθός αν και αναφέρει ότι «εναπόκειται στην κυβέρνηση να αποφασίσει» εάν θα δοθεί πάλι στους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους.».
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=54468952
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Αναδίπλωση μετά το κυβερνητικό ράπισμα
Αναδίπλωση μετά το κυβερνητικό ράπισμα
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiJEn9A8xcSBdO3dc8eEBVLoPh4two_qhltNH7l1X8behsz0spniXXuQw5hj6uBHuPTUehe98nwRaee6lmHTruKmwxYshvvvNVS_oD0j9-jZ7BV8WIBshEcjhTxTQmCbT15zh5sTLAXHzs/s400/newego_LARGE_t_1101_46267552_type11495.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiJEn9A8xcSBdO3dc8eEBVLoPh4two_qhltNH7l1X8behsz0spniXXuQw5hj6uBHuPTUehe98nwRaee6lmHTruKmwxYshvvvNVS_oD0j9-jZ7BV8WIBshEcjhTxTQmCbT15zh5sTLAXHzs/s72-c/newego_LARGE_t_1101_46267552_type11495.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2011/02/blog-post_8191.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2011/02/blog-post_8191.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy