Απαντώντας γρήγορα και ουσιαστικά στις ερωτήσεις. "Τα 1200 που παίρνει ο αξιωματικός στα 22 του τα θεωρείτε λίγα?" Ο αξιωμ...
Απαντώντας γρήγορα και ουσιαστικά στις ερωτήσεις.
"Τα 1200 που παίρνει ο αξιωματικός στα 22 του τα θεωρείτε λίγα?"
Ο αξιωματικός που μόλις αποφοιτεί από τη σχολή του ΔΕΝ παίρνει 1200, αλλά καθαρά, με επιδόματα και τα συναφή, τα 2 πρώτα χρόνια που δεν υπηρετεί σε παραμεθόριο, περί τα 900. Ο μισθός του θα αγγίξει τα 1200 μετά περίπου 6-7 χρόνια, οπότε και θα έχει συμπληρώσει 10-11 συντάξιμα χρόνια με καταβεβλήμενες κρατήσεις κλπ (οι κρατήσεις ισχύουν ήδη μέσα από τη σχολή).
"Ένας στρατιωτικός αν πολιτικοποιηθεί η αν το παίξει λίγο τρελός τι ηλικία μπορεί να βγει για σύνταξη?"
Αν πολιτικοποιηθεί, απολύεται από τις τάξεις του Στρατού και εάν δεν έχει συμπληρώσει ελάχιστο χρόνο πραγματικής υπηρεσίας - παλαιότερα - 25 ετών, δηλαδή στα 47, δεν παίρνει καν σύνταξη.
Αν το "παίξει τρελός" και αποστρατευθεί ως ακατάλληλος, μέσω επιτροπής απαλλαγών, χωρίς αν έχει συμπληρώσει τα ελάχιστα, πάλι δεν λαμβάνει σύνταξη.
"μεταθέσεις παίρνουν όλοι η μόνο κάποιες συγκεκριμένες ειδικότητες(για παράδειγμα οι απόφοιτοι της ΣΜΑ παίρνουν?"
Όλοι ανεξαιρέτως. Φυσικά κάποιες ειδικότητες, ειδικά στην αεροπορία που τόσο τεχνηέντως έθιξες, παίρνουν πολύ λιγότερες, καθότι η Ελλάδα δεν έχει δα και κάμποσες αεροπορικές βάσεις! Αντιθέτως, ένας στρατιωτικός του ΣΞ, με πραγματική υπηρεσία 35 ετών, έχει πάρει κατ' ελάχιστον 7 μεταθέσεις, πλην εξαιρετικών περιπτώσεων (πολύτεκνοι, προβλήματα υγείας κλπ).
"Πόσοι ΕΠΟΠ κάθονται και όλα τα κάνουν φαντάροι?"
Τόσοι μέχρι να καλυφθούν οι ανάγκες που θα έπρεπε να καλύπτουν στρατιώτες που δεν υπάρχουν, πχ σπάνια πλέον βλέπεις στρατιώτες οδηγούς αρμάτων ή ερπυστριοφόρων - σχεδόν ποτέ! - άντε μέχρι τροχοφόρα, ολμιστές ή ο,τιδήποτε άλλο. Το δε ποσοστό των στρατιωτών είναι τόσο χαμηλό σε σχέση με τους ΕΠΟΠ που, για όσους ξέρουν, η πρόταση "οι φαντάροι τα κάνουν όλα" είναι τουλάχιστον αστεία.
"Και πια τα προσόντα του μέσου ΕΠΟΠ?"
Για τη δουλειά του χειριστή-στρατιώτη, ακριβώς τα ίδια με του μέσου κληρωτού στρατιώτη. Ούτε ο ένας υπερέχει πλέον, ούτε ο άλλος.
"Ποιοι άλλοι υπάλληλοι έχουν θέρετρα παραθεριστικά σχεδόν τζάμπα και οι σερβιτόροι είναι φαντάροι?"
Δεν υπάρχουν "θέρετρα παραθεριστικά σχεδόν τζάμπα" εφόσον για όλα αυτά γίνονται προκαταβολικά κρατήσεις από τους μισθούς όλων, είτε τα χρησιμοποιούν είτε όχι, ενώ πληρώνουν ένα επιπλέον μικρό ποσό για την κάθε ημέρα παραμονής τους εκεί - όσοι τουλάχιστον εξυπηρετούνται και πηγαίνουν. Οι σερβιτόροι κακώς είναι στρατιώτες κληρωτοί - το πρόβλημα είναι ότι αυτό είναι θέμα νομοθεσίας που δεν επιτρέπει την ανάθεσή τους με συμβάσεις σε ιδιωτικές εταιρείες, λόγω κόστους.
"Τι προσφέρει στους φαντάρους το να είναι σερβιτόροι?"
Τίποτα.
"Ο ιπτάμενος θέτει σε κίνδυνο την ζωή του αλλά το ίδιο δεν κάνει και ο φορτηγατζής και ο κάθε ένας που μοχθει κα8ημερινά στην δουλειά του?"
Συγκριτικά μιλώντας, ο κίνδυνος είναι απειροστά μεγαλύτερος και με πολύ μεγαλύτερες μακροπρόθεσμες απώλειες υγείας από ότι σχεδόν όλα τα συνηθισμένα επαγγέλματα. Αν τώρα, στη δική σου λογική, ο πιλότος μαχητικού αεροσκάφους που κάνει όλα όσα ξέρουμε ότι καθημερινά κάνει - χωρίς να έχει ούτε στο ελάχιστο τα δικαιώματα που τα συνηθισμένα επαγγέλματα θεωρούν δεδομένα, πχ απεργία, νομική εκπροσώπηση κλπ - τότε οκ! πάω πάσο!
"Και τι μισθό παίρνει ο ιπτάμενος με τα πτητικά."
Με 10 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας, δηλαδή περίπου στα 32 του, γύρω στα 1500 καθαρά.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/02/blog-post_3784.html