Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Δελτίο Τύπου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Δράμας

Παρουσία αρχών και μελών στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Δράμας, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας του Συνδέσμου Εφέδρων Α...

Παρουσία αρχών και μελών στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Δράμας, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Δράμας και βράβευση των Διοικητών Στρατιωτικών Μονάδων του Νομού καθώς και των Σωμάτων Ασφαλείας,(Δ/ντη Αστυνομικής Δ/σης και Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας) του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Δράμας, στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Πασχάλης Αλπίδης σε  χαιρετισμό έδωσε το στίγμα και την παρουσία του εφεδρικού κινήματος τονίζοντας:

«Δε χρειάζεται να σας περιγράψουμε με λεπτομέρειες τις λειτουργίες και τις δραστηριότητες των Ελλήνων Εφέδρων Αξιωματικών τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, κατά τα τελευταία 45 χρόνια της συμμετοχής τους στην Διεθνή οργάνωση CIOR.

Στα σημερινά δεδομένα, η θέση του Εφέδρου Αξιωματικού στην κοινωνία, αποτελεί τον κρίκο της αλυσίδας που ενώνει την κοινωνία με το στρατό, αποτελεί χρυσή εφεδρεία και εθνικό κεφάλαιο, που με την πολύτιμη εμπειρία του και την εν γένει προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, συμβάλλει στην προσπάθεια ανάδειξης των κοινωνικών αξιών.



Με δεδομένο το γεγονός ότι η Ανωτάτη Πανελλήνια Ομοσπονδία Εφέδρων Αξιωματικών και οι Σύνδεσμοι δεν επιχορηγούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό και ότι τα διοικητικά τους συμβούλια είναι αιρετά και άμισθα, επιτελούν το εθνικής σημασίας έργο τους με επιτυχία χωρίς ποτέ να τεθεί θέμα αναποτελεσματικότητας και δυσλειτουργίας.

Ίσως γιατί τα θέματα με τα οποία ασχολούνται αγγίζουν πολλούς, ίσως γιατί οι Έφεδροι Αξιωματικοί είναι διασκορπισμένοι σ’ ολόκληρη την επικράτεια, κατέχοντας πολλές φορές θέσεις καίριες τόσο στον ιδιωτικό όσο και το δημόσιο τομέα, την κοινωνία, τον πολιτισμό, την εκπαίδευση, την πολιτική ακόμη.

Σε ένδειξη άριστης επικοινωνίας και συνεργασία με το στρατό, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου μας, αποφάσισε, την σημερινή τελετή, όπου θα τιμήσει την στρατιωτική ηγεσία με τιμητική διάκριση.

Η συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων σε έργα κοινωνικά είναι ιδέα από πολλά χρόνια γνωστή, η οποία εφαρμόζεται και στη χώρα μας και υλοποιείται με τη χρησιμοποίησή τους για την αντιμετώπιση κοινωνικών ζητημάτων.

Συμβάλλει: σε μικρά έργα υποδομής, στην υγεία με κινητές ομάδες και ιατρική στήριξη σε νησιά και άγονες περιοχές, στηρίζει με οπλίτες δασκάλους – καθηγητές που συμμετέχουν υποβοηθητικά σε μειονοτικά σχολεία, διαθέτει οπλίτες επιστήμονες γεωπόνους, δασολόγους, κτηνιάτρους, ιεροψάλτες σε απομακρυσμένες περιοχές, επεμβαίνει για την διάσωση ανθρώπων και περιουσιών που κινδυνεύουν από θεομηνίες φροντίζει για το περιβάλλον.

Η προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία είναι δεδομένη και αναγνωρισμένη από τους Έλληνες πολίτες.

Στη Γενική Διεύθυνση Σχεδιασμού και Υποστήριξης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας υπάγονται η Ανώτατη Πανελλήνια Ομοσπονδία Εφέδρων Αξιωματικών και οι Σύνδεσμοι Εφέδρων Αξιωματικών Νομού, ως Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου, που σκοπός τους είναι:

1.η ενημέρωση των Εφέδρων σε εφεδρεία αξιωματικών στις τεχνολογικές εξελίξεις στις Ένοπλες Δυνάμεις από την εισαγωγή νέων οπλικών συστημάτων και τις σύγχρονες μεθόδους διοίκησης και ηγεσίας.
1.Βελτίωση της ετοιμότητας των εφεδρικών δυνάμεων στην αντιμετώπιση προβλημάτων στις περιπτώσεις κινητοποιήσεων, εθελοντισμού.
2.Καλλιέργεια της ψυχικής ενότητας μεταξύ των Εφέδρων Αξιωματικών και επιδίωξη της ηθικής και πνευματικής εξύψωσής τους και τη διατήρηση της επαφής.


1.Επειδή το τελευταίο διάστημα ακούγονται προτάσεις για την αλλαγή του Νομικού καθεστώτος με σκοπό την απαξίωση και την αποδυνάμωση της κοινωνικής ομάδος των εφέδρων Αξιωματικών, να το σκεφθούν καλά γιατί θα αντιδράσουμε.
Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε που τιμάτε με την παρουσία σας την σημερινή μας εκδήλωση, και να είστε σίγουροι ότι το εφεδρικό κίνημα είναι πάντοτε μπροστά, στις κοινωνικές προσπάθειες.»

Δεν παραλείπουμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Δήμαρχο Δραμας και Δοξατου για την συμπαρασταση τους, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς που μας φιλοξενεί, την Διεύθυνση της Λέσχης, τους κύριους Ανέστη Τραμπίδη , τυπογράφο για την ευγενή προσφορά του, τους Χορηγούς κ. Αθανάσιο Λαλασίδη, τον Διεύθυντη  της Εθνικής Τράπεζας Καβάλας κ. Κατσουπάκη εκλεκτά μέλη του Συνδέσμου μας, και όλους όσους συνέβαλαν για την οργάνωση. Τους συναδέλφους του Διοικητικού Συμβουλίου για τις προσπάθειές τους.



Την εκδήλωση ευλόγησε ο εκπρόσωπος της εκκλησίας Πανολογιοσιώτατος πατέρας Γεώργιος. Τίμησαν με την παρουσία τους: ο Βουλευτής Δράμας κ. Μαργαρίτης Τζίμας, ο πρώην Υφυπουργός κ. Δημήτριος Κεφαλίδης, ο Αντιδήμαρχος κ. Μελκανης,  Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Χαραλαμπίδης, Κάργας, Μελισινός, εκπρόσωπος της Ένωσης Αποστράτων Αξ/κών, ο Πρόεδρος  Εκπρόσωπος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών, ο Πρόεδρος των συνταξιούχων αστυνομικών, συλλόγων και σωματείων.

Τιμητικές διακρίσεις απονεμήθηκαν στους:

1.Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Δράμας, Διοικητή 1ου Συντάγματος Πυροβολικού MLRS  Συντ/ρχη (ΠΒ) κ. Ηλία Σπανόπουλο
2.Διοικητή 518 ΤΠ Κάτω Νευροκοπίου Αντισυνταγματάρχη (ΠΖ) κ. Γεώργιο Χαλκίδη.
3.Διοικητή 198 Α/Κ ΜΒΠ-ΠΕΠ Ταγματάρχη (ΠΒ) κ. Χάρη Μπεκιάρη
4.Διοικητή Ε’ Μοίρας Καταδρομών Αντισυνταγματάρχη (ΠΖ) κ. Δημήτριο Τσιπίδη.
5.Διοικητή 165 ΜΠΕΠ Αντισυνταγματάρχη (ΠΒ) κ. Αχιλλέα Μπέλλο
6.Διευθυντή Στρατολογικού Γραφείου Δράμας Ταγματάρχη Στρατολογικού κ. Χρήστο Τζανέρο.
7.Διευθυντή Αστυνομικής Διεύθυνσης Δράμας Ταξίαρχο κ. Παρασκευά Μαραπίδη.
8.Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δράμας Αντιπύραρχο κ. Μάριο Αποστολίδη.
Στο τέλος της εκδήλωσης ακολούθησε συζήτηση.
http://www.dramania.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=3079&Itemid=177
 
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Δελτίο Τύπου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Δράμας
Δελτίο Τύπου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Δράμας
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiCze08OZ0dizyGQY1v3gju5jpjhclYKmwD-KloXkm8cDOWGTe_n3c2jd4Gpy0IMmvS9podR-UZMMwk4DgoQBnXMJ7TvdeP4jljGnuWpb7KxLf0AjvD5-OZwimU3bPhoYztMABolA9CCw8/s400/52471a78b8a2a48c90c8c9b034d1d945_L.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiCze08OZ0dizyGQY1v3gju5jpjhclYKmwD-KloXkm8cDOWGTe_n3c2jd4Gpy0IMmvS9podR-UZMMwk4DgoQBnXMJ7TvdeP4jljGnuWpb7KxLf0AjvD5-OZwimU3bPhoYztMABolA9CCw8/s72-c/52471a78b8a2a48c90c8c9b034d1d945_L.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2011/02/blog-post_6845.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2011/02/blog-post_6845.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy