Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

ΚΥΠΡΟΣ: Το νομοσχέδιο των ΟΒΥ μπήκε στο συρτάρι Η οικονομική κρίση δεν επιτρέπει βελτιώσεις στην Άμυνα

Αναβαθμίστηκε η αεροπορική βάση «Αντρέας Παπανδρέου». Οι πιλότοι βρήκαν καλύτερες συνθήκες εργασίας εκεί. To νομοσχέδιο για την πρόσ...

Αναβαθμίστηκε η αεροπορική βάση «Αντρέας Παπανδρέου». Οι πιλότοι βρήκαν καλύτερες συνθήκες εργασίας εκεί.

To νομοσχέδιο για την πρόσληψη 100 Οπλιτών Βραχείας Υπηρεσίας έχει μπεί στα συρτάρια του Υπουργείου Άμυνας. Για την ακρίβεια δεν έχει ολοκληρωθεί ποτέ, μιας και δεν υπάρχει η ευρύτερη συναίνεση για μείωση της στρατιωτικής θητείας.
Η πρόσληψη των ΟΒΥ και όχι άλλων ΕΠΥ ήταν πολιτική απόφαση του στρατού και της πολιτικής του ηγεσίας για να μπορέσει η Ε.Φ. να προχωρήσει στη μικρή μείωση της θητείας των κληρωτών στρατιωτών.

 Το Υπουργείο Άμυνας πήρε τις απόψεις των επιτελών και τις μετέφρασε σε οικονομικό κόστος. Ζήτησε από το Υπουργείο Οικονομικών την έγκριση και πέρασε στον προϋπολογισμό του ένα εκατομμύριο 800 χιλιάδες ευρώ για να καλύψει το κόστος. Διαδικασίες πρόσληψης δεν έγιναν ποτέ μετά τη σθεναρή άρνηση όλων των κομμάτων να συμφωνήσουν στη μείωση της στρατιωτικής θητείας. Τα κόμματα και δη ο ΔΗΣΥ δεν είπαν ποτέ ότι διαφωνούν σε κάτι τέτοιο, ζήτησαν όμως πρώτα να γίνουν όλα όσα απαιτούνται και μετά να αγγίξει το Υπουργείο Άμυνας το ευαίσθητο αυτό θέμα. Θα δίνονταν φρούδες ελπίδες σε κάποιους ότι θα υπηρετούσαν λιγότερο και δεν θα ήταν καθόλου σίγουρο αν το Υπουργείο προλάμβανε να προχωρήσει στην αγορά των συστημάτων που απαιτούνται για την επιτήρηση της γραμμής αντιπαράταξης και για να δρομολογήσει τις προσλήψεις των ΟΒΥ με συμβόλαια.

Ο Υπουργός Άμυνας, κληθείς να απαντήσει τι γίνεται με το νομοσχέδιο για μείωση της θητείας, απάντησε ότι για να γίνει αυτό χρειάζεται ευρύτερη συναίνεση, που δεν υπάρχει. Είναι και η κακή οικονομική συγκυρία, εξήγησε και για να γίνει κάτι τέτοιο χρειάζονται πολλά χρήματα.

Η Επιτροπή Άμυνας της Βουλής έθεσε ξεκάθαρα στο Υπουργείο Άμυνας ότι αν δεν προηγηθεί η αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων επιτήρησης και δεν προσληφθούν οι ΟΒΥ, δεν συζητά νομοσχέδιο μείωσης θητείας. Την ίδια ώρα στο στράτευμα προχωρεί η αναδιοργάνωση με την κατάργηση άχρηστων παντελώς θέσεων μάχης και πολυβολείων. Εκεί που φύτρωσαν πολυκατοικίες δεν χρειάζεται, κρίθηκε, ένα πολυβολείο να βρίσκεται εγκλωβισμένο στη μέση, χωρίς οπτικό πεδίο και χωρίς να έχει πού να κτυπήσει. Οι βολές, σε περίπτωση απευκταίων στρατιωτικών επιχειρήσεων, θα γίνουν από τα μπαλκόνια των πολυκατοικιών, άρα οι επιτάξεις του χώρου και το κόστος στη Δημοκρατία δεν χρειάζεται να συνεχίζεται. Η συντήρηση νεκρών στρατοπέδων κοστίζει στο Δημόσιο και γι' αυτό αθόρυβα, λέγει ο Υπουργός Άμυνας, κάποια στρατόπεδα ενοποιήθηκαν για να υπάρχει και η αναγκαία στελέχωση. Για να βγαίνουν οι σκοπιές κι οι ασκήσεις.

Ο Υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι η πρώτη φάση της δεκαετούς αναδιοργάνωσης του στρατεύματος ολοκληρώθηκε αθόρυβα, με πολύ καλά αποτελέσματα. Η προσπάθεια, επισήμανε, συνεχίζεται σε όλους τους τομείς και επιτελείται σημαντικό έργο.

Λειτουργεί ρολόι η αεροπορική βάση

Μετά από πολύχρονη αναποφασιστικότητα λύθηκε το πρόβλημα στην περιοχή της διοίκησης αεροπορίας στη Λακατάμεια και οι πιλότοι μαζί με άλλο τεχνικό προσωπικό μεταφέρθηκαν στην αεροπορική βάση «Αντρέας Παπανδρέου», στην Πάφο.

Με μια πολύ καλή ρύθμιση, η υπηρεσία δρομολόγησε λεωφορεία του στρατού και οι εργαζόμενοι παρουσιάζονται κάθε μέρα στη βάση τους, με την ώρα μετάβασης να θεωρείται ώρα εργασίας. Το πρόβλημα μετά από πολλές αντιδράσεις επιλύθηκε με επίδειξη ευελιξίας από το Υπουργείο Άμυνας και τον αρμόδιο Υπουργό και όλοι είναι ευχαριστημένοι. Η Βάση καθημερινά αναβαθμίζεται και δίνει την εικόνα ενός καλά οργανωμένου στρατού. Αυτό, άλλωστε, επισήμανε και ο πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στρατηγός Βαν Ος.

Απ' ό,τι είδε δεν έμεινε μόνο ευχαριστημένος αλλά ενθουσιασμένος, μας ανέφερε ανώτατη στρατιωτική πηγή.

Με κάθε μυστικότητα, όπως έμαθε να ενεργεί πάντα η Κυπριακή Δημοκρατία, συνεχίζεται η αναβάθμιση της αεροπορικής βάσης «Αντρέας Παπανδρέου».

Φίλη χώρα της περιοχής εκτίμησε βαθύτατα της προσπάθειες της Κύπρου και ενημέρωσε σχετικά τους Αμερικανούς. Το επόμενο στάδιο, κυκλοφορεί σε στρατιωτικούς κύκλους, είναι η ένταξη στο Συνεταιρισμό για την Ειρήνη και ακολούθως ο δρόμος για το ίδιο το ΝΑΤΟ είναι ανοικτός, σύμφωνα με τις συμβουλές των υψηλών φίλων μας στην Ευρώπη και την περιοχή.

Τότε θα είναι μια πραγματική παραφωνία για όλους ο στρατός κατοχής και όχι μόνο για μας. Τους Αμερικανούς ενδιαφέρει το «σεκιούριτι σίστεμ» της περιοχής και μπορούν να το διασφαλίσουν με μια ισχυρή και καλά εκπαιδευμένη Εθνοφρουρά, που συνεργάζεται με την Ελλάδα και το Ισραήλ στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

http://www.sigmalive.com/simerini/news/local/356045
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: ΚΥΠΡΟΣ: Το νομοσχέδιο των ΟΒΥ μπήκε στο συρτάρι Η οικονομική κρίση δεν επιτρέπει βελτιώσεις στην Άμυνα
ΚΥΠΡΟΣ: Το νομοσχέδιο των ΟΒΥ μπήκε στο συρτάρι Η οικονομική κρίση δεν επιτρέπει βελτιώσεις στην Άμυνα
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEipK_QuZl1vPWUT9jTT5LOxAk-ja-3e228Vpz_W3KYhDCWFH5zt96aopku5xwBlsAQUsBOLbWmMmVS63yEOKpe5Tx_4NDW4CihHeXfbA_G9aQ92PhQ9bRUMeirzqjeyehapcugYnmcn6rs/s400/10647.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEipK_QuZl1vPWUT9jTT5LOxAk-ja-3e228Vpz_W3KYhDCWFH5zt96aopku5xwBlsAQUsBOLbWmMmVS63yEOKpe5Tx_4NDW4CihHeXfbA_G9aQ92PhQ9bRUMeirzqjeyehapcugYnmcn6rs/s72-c/10647.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2011/02/blog-post_5789.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2011/02/blog-post_5789.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy