Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ Α.Κί.Σ ΣΤΗ «ΦΗΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΗ» ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΠΟ ΝΠΔΔ ΣΕ ΝΠΙΔ

Είναι γνωστό ότι ένας από τους λόγους που ιδρύθηκε η Α.Κί.Σ ήταν και η διαπιστωμένη αδιαφορία και υποχωρητικότητα της ΕΑΑΣ στα θέματα πο...

Είναι γνωστό ότι ένας από τους λόγους που ιδρύθηκε η Α.Κί.Σ ήταν και η διαπιστωμένη αδιαφορία και υποχωρητικότητα της ΕΑΑΣ στα θέματα που αφορούσαν στη στήριξη και υποστήριξη των συμφερόντων τόσο των ε.ε όσο και των ε.α Συναδέλφων του Στρατού Ξηράς .
Ήμασταν εμείς που μετέχοντες στην αρχικά δημιουργηθείσα ως επιτροπή κινητοποίησης Στελεχών Στρατού Ξηράς  προσπαθούσαμε μάταια  ,επισκεπτόμενοι την ΕΑΑΣ, να παρακινήσουμε τον Πρόεδρο και το ΔΣ να κινηθούν άμεσα και να διαμαρτυρηθούν για τις μεθοδεύσεις του Υπουργείου Εργασίας στο ασφαλιστικό και τις αντίστοιχες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στο συνταξιοδοτικό.

Εξέχουσα θέση στις πιεστικές παραινέσεις μας είχε και το θέμα του ΜΤΣ.
Δυστυχώς  ο Πρόεδρος της ΕΑΑΣ παρά την αντίθετη εισήγηση του συνόλου των μελών του ΔΣ φοβούμενος ίσως την απειλή υποβάθμισης- φημολογούμενη σήμερα - της Ένωσης, την οποία όπως φαίνεται από τότε επέσειε ο Υπουργός Άμυνας ,δεν κινήθηκε ως όφειλε αλλά και ούτε ενημέρωσε τα μέλη της ΕΑΑΣ  είτε μέσα από την εφημερίδα  της είτε από την  ιστοσελίδα της .
 Όταν δε τα πράγματα έφθασαν στο απροχώρητο για το θέμα του  ΜΤΣ και όλα ήταν τελειωμένα σε βάρος των συμφερόντων μας τόσο για το ασφαλιστικό όσο και για το  συνταξιοδοτικό άρχισε τότε να λέει  αλήθειες και να οδύρεται μέσα από τις στήλες της «Εθνικής Ηχούς»  για το πτώμα του ΜΤΣ που και  ο ίδιος είχε κατά πολύ συμβάλλει στο να το αποτελειώσει άλλοτε σιωπώντας και άλλοτε αποκρύπτοντας σκόπιμα την αλήθεια.
Αρκετοί από εμάς θυμόμαστε τις θέσεις του κ. Προέδρου της ΕΑΑΣ    στη συγκέντρωση στο Πολεμικό Μουσείο καθώς και τις μισές αλήθειες που ο τότε πρόεδρος του ΜΤΣ παρέθετε  προς τους παρισταμένους. Όταν λοιπόν τότε ρωτήσαμε τον Πρόεδρο να μας ενημερώσει για τους λόγους  για τους οποίους η ΕΑΑΣ δεν προωθεί τα λεγόμενα συνδικαλιστικά συμφέροντα των μελών της ,πήραμε την απάντηση ότι η ΕΑΑΣ δεν είναι συνδικαλιστικός φορέας και ως εκ τούτου δεν δύναται να επεκταθεί σε τέτοιους τομείς.
Και τότε ήταν κάποιοι από εμάς που ενώπιον όλων των παρισταμένων του ζητήσαμε να παραιτηθεί  προκειμένου να διευκολυνθεί η επίλυση των θεμάτων μας από κάποιο άλλο πρόσωπο που θα προέκυπτε από εκλογές και που θα  διέθετε την απαραίτητη όρεξη και τον απαιτούμενο « τσαμπουκά».
Ακολούθησαν οι περιβόητες δηλώσεις των κ.κ  Μπεγλίτη και Πάγκαλου με τις οποίες υποτιμάτο ο ρόλος και το έργο  των Στελεχών για να αρχίσει από εκεί και πέρα να ξηλώνεται το πουλόβερ με υπέρογκες μειώσεις  μισθών και συντάξεων .
 Και τότε δεν είδαμε πουθενά τον Πρόεδρο της ΕΑΑΣ να διαμαρτύρεται και ούτε να μπαίνει μπροστά στον αγώνα για το σταμάτημα αυτής της επίθεσης και την αποκατάσταση της αλήθειας.
Από εκεί και πέρα όμως μέχρι την φημολογούμενη υποβάθμιση της ΕΑΑΣ υπάρχει μεγάλη απόσταση.
Δεν φταίει το νομικό καθεστώς της ΕΑΑΣ ούτε και η ΕΑΑΣ ως θεσμός γιατί οι μέχρι τώρα Πρόεδροί της είτε διορισμένοι είτε εκλεγμένοι αντί να υποστηρίζουν τα συμφέροντα των μελών τους κοίταζαν να μην δυσαρεστούν τους υπουργούς των φοβούμενοι ίσως ότι δεν θα έχουν την εύνοιά τους. Είναι γνωστό εξάλλου ότι η ΕΑΑΣ δεν επιβαρύνει ούτε με ένα ευρώ το δημόσιο αλλά στηρίζεται στις συνδρομές των μελών της. Αλλά και στη περίπτωση που ενδεχομένως επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, που δεν τον επιβαρύνει, συμφωνούμε να περικοπούν όλες αυτές οι δαπάνες.
Εδώ ζήσαμε απίθανους οργανισμούς να θεωρούνται ΝΠΔΔ και να χρηματοδοτούνται αδρά από τον κρατικό προϋπολογισμό και να γίνονται μαγαζάκια για πελατειακές σχέσεις των κομμάτων εξουσίας. Εφόσον λοιπόν το οικονομικό δεν είναι ο λόγος της υποβάθμισης εύλογα αναρωτιόμαστε ποιος είναι αυτός ο λόγος και τι αποτελέσματα θα έχει, σίγουρα σε βάρος μας ;
Η μόνη ερμηνεία που μπορούμε να δώσουμε είναι η επιδίωξη των κέντρων αποφάσεων να υποβαθμίσουν τελείως το έργο και την αξία των Ελλήνων Στρατιωτικών στο σύνολό τους. Είναι κρίμα να βλέπει κανείς στη γειτονική δημοκρατική Ιταλία , την Ολλανδία ή τη Γαλλία ,χώρες που στην ουσία δεν κινδυνεύουν από κανέναν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων να  χαίρουν της ύψιστης τιμής τόσο από την πολιτεία όσο και την κοινωνία για την πολύπλευρη προσφορά τους προς την Πατρίδα και εδώ να αισθανόμαστε στο σβέρκο μας το εκδικητικό μένος κάποιων που συνδέουν την έννοια της αναγνώρισης της προσφοράς των Στελεχών των ΕΔ με τα προσωπικά τους απωθημένα.
Διαφωνούμε λοιπόν κάθετα με αυτή τη μεθόδευση υποβάθμισης των Ενώσεων και θα σταθούμε δίπλα σε κάθε προσπάθεια των υποψηφίων Προέδρων να αντισταθούν σε αυτές τις μεθοδεύσεις.
Εμείς στην Α.Κί.Σ  ελπίζουμε σε μια αναγεννημένη και ανανεωμένη μέσα από τις επικείμενες εκλογές ΕΑΑΣ και δηλώνουμε έτοιμοι να την συνδράμουμε αν κινηθεί προς τη σωστή κατεύθυνση.
 Δηλώνουμε επίσης ρητά και κατηγορηματικά ότι θα μας βρει  απέναντί της  εάν διαπιστώσουμε ότι δεν θα υπηρετεί με κάθε τρόπο τα συμφέροντα των μελών της Ένωσης.
 Καλούμε τέλος όλους τους συναδέλφους του Στρατού Ξηράς να αντισταθούν στη μεθοδευμένη μέσα από την υποβάθμιση της ΕΑΑΣ μείωση και αμφισβήτηση του έργου και του ρόλου των Στελεχών και των ΕΔ γενικότερα.
Επίσης καλούμε  και όλους τους  φορείς και ενώσεις αποστράτων  των άλλων κλάδων να δουν τα πράγματα στις σωστές τους διαστάσεις και αντί να χαίρονται, να πουν ΟΧΙ στην υποβάθμιση των ενώσεων αποστράτων, και να σταθούν κόντρα σε κάθε προσπάθεια υποτίμησης του έργου και του ρόλου των Στελεχών των ΕΔ που δίνουν τα ΠΑΝΤΑ χωρίς να ζητάνε ΤΙΠΟΤΕ.

                                                                                        Αθήνα 06 Φεβρουαρίου 2011

                                                                                                     Για την Α.Κί.Σ

                                                                             Ο Πρόεδρος  της Προσωρινής  ΔΕ

                                                                                 Άνχης ε.α Χρηστίδης Χρήστος
                                                                

Σημείωση
Δεν ξέρουμε εάν και κατά πόσο ήταν λάθος ή παράβλεψη, όπως γράφτηκε, να συμπεριληφθούν δηλ οι ενώσεις αποστράτων στα υπό κατάργηση ΝΠΔΔ.
 Η Α.Κί.Σ δηλώνει ότι  δεν πρόκειται να επιδοθεί σε «αγώνα δρόμου» με έπαθλο την αποκλειστικότητα ή την πρωτιά μιας είδησης. Καμία σημασία κατά την άποψή μας δεν έχει αυτού του είδους η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ .Σημασία έχει ποια θα είναι η αντίδραση από μέρους μας και στο πως και πότε θα την εκδηλώσουμε .
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ Α.Κί.Σ ΣΤΗ «ΦΗΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΗ» ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΠΟ ΝΠΔΔ ΣΕ ΝΠΙΔ
Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ Α.Κί.Σ ΣΤΗ «ΦΗΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΗ» ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΠΟ ΝΠΔΔ ΣΕ ΝΠΙΔ
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh9srGogwYzUlIBOMOUC1zir5bdN1cBGLEvpxjLY8bDt5m8mFDePDCnVH-21-s_Bkkucx0DcHLSLE4bVlHRgcTMcl70p2yAwbXVvJsBOe8paXPZAo19ajFjcz_p1GouvgAbav_vcIf4H7c/s400/ethniki-amyna2.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh9srGogwYzUlIBOMOUC1zir5bdN1cBGLEvpxjLY8bDt5m8mFDePDCnVH-21-s_Bkkucx0DcHLSLE4bVlHRgcTMcl70p2yAwbXVvJsBOe8paXPZAo19ajFjcz_p1GouvgAbav_vcIf4H7c/s72-c/ethniki-amyna2.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2011/02/blog-post_4349.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2011/02/blog-post_4349.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy