Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

Περικοπές χωρίς σχέδιο στο στράτευμα

Στο υπουργείο Άμυνας επιχειρείται η περικοπή κατά 30% των λειτουργικών δαπανών χωρίς όμως την κατάλληλη προετοιμασία ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΥΚ...

Στο υπουργείο Άμυνας επιχειρείται η περικοπή κατά 30% των λειτουργικών δαπανών χωρίς όμως την κατάλληλη προετοιμασία

ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΥΚΙΟΥ

Στην άμυνα οι περικοπές δαπανών χωρίς κανένα σχεδιασμό έχουν δημιουργήσει καθεστώς ασφυξίας σε κρίσιμους τομείς, ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι σπατάλες.

Αποφάσεις κρίσιμες δεν λαμβάνονται, φάκελοι συσσωρεύονται στα υπουργικά γραφεία και παραμένουν ανυπόγραφοι για μήνες. Το 2010 έπρεπε να είχαν τεθεί οι βάσεις για την ανασυγκρότηση των ενόπλων δυνάμεων με βαθιές μεταρρυθμίσεις και πλήρη αναδιοργάνωση. Η επιμονή στη διατήρηση μιας απαρχαιωμένης δομής και των υποδομών που τη στηρίζουν αποτελεί εξαίρεση στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επιβαρύνει δυσβάστακτα τον αμυντικό προϋπολογισμό.

Στον χώρο της Άμυνας βασικό στοιχείο της μεταρρύθμισης είναι η εξυγίανση της εφοδιαστικής αλυσίδας με την εφαρμογή της διακλαδικότητας σε βασικούς τομείς υποστήριξης της διοικητικής μέριμνας και την υιοθέτηση σύγχρονων και αποτελεσματικών συστημάτων διοίκησης και παρακολούθησης των λειτουργικών δαπανών. Όμως προς αυτή την κατεύθυνση τίποτα δεν γίνεται... Υπο την απειλή της τρόικας, φέτος στο υπουργείο Άμυνας επιχειρείται η περικοπή κατά 30% των λειτουργικών δαπανών χωρίς όμως την κατάλληλη προετοιμασία, με αποτέλεσμα να δημιουργείται άμεσος κίνδυνος δυσλειτουργίας σε εκτεταμένα τμήματα των ενόπλων δυνάμεων.
Περικοπές χωρίς σχέδιο στο στράτευμα

ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ
Οι αποφάσεις στον τομέα των εξοπλισμών λαμβάνονται πλέον με μοναδικό γνώμονα τις διεθνείς δημόσιες σχέσεις, συνεχίζοντας την πρακτική της Ν.Δ. Προς το παρόν κανονικά πληρώνονται μόνο οι δόσεις των υποβρυχίων που προβλέπονται στο νόμο. Οι υπόλοιπες οικονομικές υποχρεώσεις παλαιότερων συμβάσεων καθυστερούν...

Για την υλοποίηση νέων εξοπλιστικών προγραμμάτων καμία ουσιαστική κουβέντα δεν γίνεται. Η έγκριση των κυλιόμενων ΕΜΠΑΕ καθυστερεί χωρίς καμιά εξήγηση. Μόνο αόριστες υποσχέσεις δίνονται στις ξένες κυβερνήσεις.

Οι διαπραγματεύσεις καρκινοβατούν χωρίς καμιά κατεύθυνση ενώ οι εγχώριες βιομηχανίες που προσβλέπουν σε συμπαραγωγή φθίνουν. Οι κρατικές αμυντικές βιομηχανίες οδηγούνται προς την ιδιωτικοποίηση υπό ντε φάκτο καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης χωρίς καμιά προοπτική παραγωγικής λειτουργίας.

Τα ΕΑΣ και η ΕΛΒΟ έχουν πλήρως απαξιωθεί. Ειδικότερα, η ΕΛΒΟ δεν μπορεί πλέον να διασφαλίσει εγγυητική επιστολή για να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε διαγωνιστική διαδικασία ενώ έχει διακοπεί και η παροχή φυσικού αερίου.

Στα ΕΑΣ η διοίκηση παραπαίει και αδυνατεί να διαμορφώσει μια πρόταση ανάταξής της. Οι σύμβουλοι αποκρατικοποίησης υπό αυτές τις συνθήκες θα μπορούν μόνο να υποστηρίξουν την εκποίηση των ακινήτων της εταιρείας.

Οι διακρατικές συμφωνίες
Τοποθέτηση του Ευάγγ. Βενιζέλου στη Βουλή για τις συνεργασίες με Ρωσία και Γαλλία

Υποσχέσεις για το μέλλον των ναυπηγείων Ελευσίνας και Σύρου, καθώς και για την υλοποίηση των διακρατικών συμφωνιών που υπέγραψε η Ν.Δ. με τη Ρωσία για την προμήθεια τεθωρακισμένων οχημάτων (ΒΜΒ-3) καθώς και με τη Γαλλία για συμπαραγωγή φρεγατών FREMM έδωσε ο Ευάγγ. Βενιζέλος στη διαρκή επιτροπή εξοπλισμών της Βουλής.

Για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας και Σύρου είπε ότι κύριος στόχος της κυβέρνησης είναι να διαφυλαχθεί η ελληνική ναυτική υποδομή, μέσα στο πλαίσιο της κοινοτικής έννομης τάξης και με θεμελιώδη κριτήριο το δημόσιο συμφέρον και τα συμφέροντα του Πολεμικού Ναυτικού. Ωστόσο, καθυστερεί επί μήνες η ένταξη στον προϋπολογισμό του 2011 το πρόγραμμα συντήρησης των δύο δεξαμενών του Πολεμικού Ναυτικού που προορίζεται να δοθεί στο Νεώριο.

Για τις ελληνο-γαλλικές διαπραγματεύσεις που αφορούν την κατασκευή έξι φρεγατών FREMM στα ελληνικά ναυπηγεία, ο Ευάγγ. Βενιζέλος διαβεβαίωσε ότι θα γίνουν σεβαστές οι διεθνείς δεσμεύσεις της Ελλάδας. Ωστόσο, οι διαπραγματεύσεις για τις FREMM γίνονται προς αμοιβαίο όφελος, όχι μόνον αμυντικό αλλά και πολιτικό και οικονομικό.

Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: Περικοπές χωρίς σχέδιο στο στράτευμα
Περικοπές χωρίς σχέδιο στο στράτευμα
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhqCU8vcHnvOy2FVgKgdImLyFfMbs04GHKPxkBuYEAq6-cSPZcGYGvHNRie5QJQscOetBu6Qpp4Tl4e8Q7LtjJEMJLTByLUraXtSaO0CquS2VbgR3tGFOb74VA9DAsdyADcbvc7cnzqyqU/s400/assets_LARGE_t_942_37626787.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhqCU8vcHnvOy2FVgKgdImLyFfMbs04GHKPxkBuYEAq6-cSPZcGYGvHNRie5QJQscOetBu6Qpp4Tl4e8Q7LtjJEMJLTByLUraXtSaO0CquS2VbgR3tGFOb74VA9DAsdyADcbvc7cnzqyqU/s72-c/assets_LARGE_t_942_37626787.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2011/02/blog-post_4234.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2011/02/blog-post_4234.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy