Η εφημερίδα Μάχη σε δημοσίευμά της στις 20 Φεβρουαρίου 2011 με τίτλο «Κράνη Θανάτου στην Εθνική Φρουρά» προβάλλει τον ισχυρισμό ότι τα κ...
Η εφημερίδα Μάχη σε δημοσίευμά της στις 20 Φεβρουαρίου 2011 με τίτλο «Κράνη Θανάτου στην Εθνική Φρουρά» προβάλλει τον ισχυρισμό ότι τα κράνη που χρησιμοποιούνται στη Δύναμη είναι «ληγμένα και παντελώς άχρηστα». Επικαλείται δε ως «ντοκουμέντο» πληροφορίες της ίδιας της κατασκευάστριας εταιρείας ΚΕΒΛΑΡ σχετικά με το ανώτατο όριο ζωής τους.
Σχετικά με το θέμα, το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι οι πληροφορίες της εφημερίδας είναι ανυπόστατες και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Συγκεκριμένα το ίδιο θέμα είχε ανακύψει και το 2009, είχε διερευνηθεί και σύμφωνα με την τεχνική προδιαγραφή των εν λόγω κρανών καθώς και το εγχειρίδιο της κατασκευάστριας εταιρείας, ο ελάχιστος χρόνος ζωής – εγγύησης τους, για συνήθη χρήση, είναι τα 10 έτη. Επιπρόσθετα σε ετήσια βάση, το 25% της συνολικής ποσότητας των κρανών βάφονται από κατάλληλα συνεργεία με ειδική μπογιά στο πλαίσιο της συντήρησης τους και της επέκτασης του ορίου ωφέλιμης ζωής τους. Ανάλογα δε με την καταλληλότητα τους ιεραρχούνται και οι δυνατότητες αξιοποίησης τους από τους αρμόδιους στην ΕΦ, έτσι ώστε να μη γίνεται και διασπάθιση του δημόσιου χρήματος.
http://www.strategyreport.gr/?p=7521