Η μάχη του ποταμού Έβρου ή απλά πως μπορείς να χάσης, έναν πόλεμο με τους τούρκους. Από το 1993 παλεύω, αγωνίζομαι, φωνάζω, αλλά κ...
Η μάχη του ποταμού Έβρου ή απλά
πως μπορείς να χάσης, έναν πόλεμο με τους τούρκους.
Από το 1993 παλεύω, αγωνίζομαι, φωνάζω, αλλά κανείς δεν με ακούει.
Όχι μόνο με τα όπλα μου, αλλά και με τα σενάρια πολέμου. Το μεγαλύτερο λάθος είναι πως όλοι πιστεύουν σε ένα μικρής διάρκειας πόλεμο, που θα γίνει στο αιγαίο, στην Κύπρο και ο Έβρος. Το μέτωπο δηλαδή του Έβρου, θα έχει δευτερεύοντα χαρακτήρα σε αυτή την σύγκρουση. Υπάρχουν σενάρια και ακούγονται μύθοι, πως το ποτάμι μας προστατεύει! Πως δεν πρόκειται να χτυπήσουν εκεί οι τούρκοι!! Πως φοβούνται τους έλληνες μήπως επιτεθούν και θα κρατήσουν εκεί αμυντική στάση!!! Ότι αν τολμήσουν να περάσουν το ποτάμι, θα ανοίξουν τα φράγματα οι βούλγαροι και θα πνιγούν!!!!
Και δεν βλέπουν τίποτα, δεν καταλαβαίνουν ότι οι τούρκοι ετοιμάζονται.
Αγοράζουν γεφυροφώρα άρματα, ειδικές λυόμενες γέφυρες. Αποκτούν τα κατάλληλα άρματα, τομα και έναν μεγάλο αριθμό αυτοκινούμενων πυροβόλων. Που θα χρειαστούν για την υποστήριξη του σχεδίου τους.
Εχουν όλα τα κατάλληλα μέσα και το πιο βασικό, μεγάλες μονάδες πεζικού.
Για να εκτελέσουν παραπλανητικές επιθέσεις και να της περάσουν με πλωτά μέσα, βάρκες σε πολλά σημεία του ποταμού, κάνοντας πολλά προγεφυρώματα. Που δεν θα προλαβαίνουνε οι λίγες ελληνικές δυνάμεις πεζικού, να τρέχουν από εδώ και από εκεί. Έτσι θα ειναι αναγκασμένες να χρησιμοποιήσουν, μηχανοκίνητες δυνάμεις και ειδικά άρματα –τομα, αν καταφέρουμε και τα πάρουμε και αυτά. Διασπασμένες σε πολλά σημεία του μετώπου, σε μικρούς αριθμούς δηλαδή. Όπου θα καταστραφούν ή θα υποστούν τεράστιες –μεγάλες απώλειες, από το εχθρικό πυροβολικό. Ξεχνάνε επίσης και τα δυο προγεφυρώματα που εχουν ήδη οι τούρκοι μέσα στο έδαφος μας των Φερών που έχει έκταση 8,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδάφους και του καραγάτς που είναι σημαντικά μεγαλύτερο 22,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Το χειρότερο από όλα είναι η μεταφορά μεγάλων μονάδων των τούρκων από τα περίχωρα της Κωνσταντινούπολης και των γύρω περιοχών σε κοντινή απόσταση από το ποτάμι. Για να μας πιάσουν στον ύπνο, να μην καταλάβουμε της μετακινήσεις τους και να αντιδράσουμε. Αφού δεν θα προλάβουμε ούτε επιστράτευση να κάνουμε, σε δυο με τρεις ώρες που θα γίνουν όλα. Δηλαδή η συγκέντρωση δυνάμεων, η μεταφορά τους κοντά στο ποτάμι και η ζεύξη του ποταμού με πολλαπλές γέφυρες ταυτόχρονα και πολύ γρήγορα. Μια δυνατότητα που δυστυχώς τώρα με της νέες γέφυρες την έχουν. Αυτά έχουν γραφτή και μπει στο ιντερνέτ, πολύ πριν βγει στην επιφάνεια το σχέδιο βαριοπούλα που με επιβεβαίωσε πλήρως. Απλά οι τούρκοι δεν διέρρευσαν όλα τα στοιχεία του δικού τους σχέδιο επιθέσεις αλλά μερικά, όσα έπρεπε για να μας πανικοβάλουν και να μας πιέσουν πολιτικά.
Όσο για το σενάριο, δεν χρειάζεται και πολύ εξυπνάδα. Αρκεί να πάρεις έναν χάρτη του Έβρου, να κάνεις τον τούρκο διοικητή. Να ξέρεις τη πόρους έχεις:
Άρματα, τομα, αυτοκινούμενα πυροβόλα μονάδες και τη ο αντίπαλος. Να κάτσεις να σκεφτείς που πρεπει να επιτεθείς, για να πάρεις την νίκη.
Από την άλλη μεριά είναι βασικός παράγοντας η άριστη γνώση του εδάφους . Το τη εδαφικές ανωμαλίες υπάρχουν πίσω από το ποτάμι, με πλήρη χαρτογράφηση της περιοχής. Δηλαδή να ξέρεις ακόμα και τον πιο μικρό λόφο με ύψος πάνω από δέκα μέτρα και όλους της οδούς. Γιατί αν θες να κερδίσεις, πρέπει να εκμεταλλευτείς τα αδύνατα σημεία του εδάφους που υπάρχουν στον νόμο Έβρου και υπάρχουν πολλά, άσχετα να εμείς δεν έχουμε δώσει την πρέπουσα σημασία.
Το σενάριο ειναι απλό.
Πρώτα χωρίζεις της δυνάμεις στα δυο, όχι όλες. Αλλά εδώ αναφερόμαστε βασικά στα μηχανοκίνητα. Δηλαδή μηχανοκίνητες ταξιαρχίες και τεθωρακισμένες ταξιαρχίες. Θα κρατήσεις τουλάχιστον και μια τεθωρακισμένη ταξιαρχία για εφεδρεία. Κοντά στο ποτάμι θα υπάρχουν ταξιαρχίες πεζικού που θα λάβουν μερος στης επιχειρήσεις αλλά και σαν εφεδρεία και για να επέμβουν. Επίσης και μονάδες πεζικού για να το φυλάνε το ποτάμι και να μας ρίξουν σταχτή στα μάτια ότι δεν εχουν κινηθεί. Γιατί πρέπει να υπάρχουν αντίστοιχα δικές μας δυνάμεις από την άλλη μεριά για να της αντιμετωπίσουν αν κάνουν ζεύξη του ποταμού. Φυσικά δεν πρέπει να ξεχάσουμε και της μονάδες που θα πραγματοποιήσουν της παραπλανητικές επιθέσεις και το πιο βασικό ότι οι τούρκοι είναι περισσότεροι από εμάς.
Η πραγματοποίηση της επιθέσεις
Η επίθεση αρχίζει ως εξής: αργά το βράδυ δυνάμεις πεζικού και καταδρομών,
με πλωτά μέσα, βάρκες ακόμα και με την τοποθέτηση τουλάχιστον μιας μικρής γέφυρας σε κάθε σημείο επίθεσης. Περνάνε τον ποταμό Έβρο, σε πολλά σημεία ταυτόχρονα, νότια από 30 έως 70 χιλιόμετρα, από της εκβολές του ποταμού. Πιθανός τόπος χτυπήματος είναι η περιοχή μεταξύ των χωριών Πόρος, Κήποι, Τυχερό. Το πρόβλημα για μας είναι ότι ο επιτιθέμενος έχει την πρωτοβουλία από την μια και από την άλλη μπορεί να επιτεθεί και στα τρία σημεία ταυτόχρονα. Έτσι που να μην ξέρουν οι ελληνικές δυνάμεις που να πρώτο επέμβουνε. Εδώ ο σκοπός των τούρκων είναι να έχει λιγότερες απώλειες από το ελληνικό πυροβολικό. Αλλά και να επιτεθούν οι έλληνες ασυντόνιστα σε πολλά σημεία με μικρές δυνάμεις και να κερδίσει τον πόλεμο φθοράς, αφού ξέρει πως είμαστε λιγότεροι. Έτσι λοιπόν να τα καταφέρει ώστε να έχουμε μεγάλες απώλειες και σε πεζικό και σε τεθωρακισμένα, ίσως και περισσότερους από αυτούς. Και να κάνουμε το μεγάλο λάθος: να στείλουμε τα καλύτερα μας άρματα τα λεοπαρντ 2 Α6 για να τα καταστρέψουν, με συντονισμένες προσπάθειες του τούρκικου πυροβολικού και της αεροπορίας. Και μελλοντικά χρησιμοποιώντας επιπλέον τα πολλά επιθετικά τους ελικόπτερα.
Η ελληνικές δυνάμεις για να τους αντιμετωπίσουν, αποσύρουν δυνάμεις από το μέσον του Έβρου και από τον βορά και ειδικά μηχανοκίνητα άρματα, τομα, αυτοκινούμενα πυροβόλα και πεζικό. Ασφαλώς λιγότερες αν έχει προηγήθη επιστράτευση, αν δηλαδή υπαρχει ένταση για κάποιο διάστημα και περισσότερο. Αν όμως γίνει αιφνιδιαστικά η επίθεση των τούρκων, δεν θα έχει γινει επιστράτευση και εκεί ποντάρει ο εχθρός. Να μας βρει τελείως απροετοίμαστους να κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου και εδώ εννοούμε: αν οι μετακινήσεις των τούρκων, γίνουν κατά την διάρκεια της ημέρας. Αρχίσουν δηλαδή από το πρωί και το βράδυ επιτεθούν. Αν και τώρα πια οι περισσότερες μονάδες των τούρκων είναι στης δυο με τρεις ώρες από το ποτάμι και δεν χρειάζεται να γίνει αυτό, δυστυχώς για εμάς. Έτσι θα προετοιμασθεί αργά το βράδυ, θα συγκεντρώσει ετοιμάσει της δυνάμεις του και θα κινηθεί κατά την διάρκεια της νύχτας και ξημερώνοντας θα δεχτούμε της επιθέσεις του. Με τα περισσότερα τμήματα προκαλύψεις ανέτοιμα, με μικρό αριθμό ανδρών από την μείωση της θητείας. Πολλές μονάδες στον χάρτη αλλά χωρίς σημασία. Ταξιαρχίες με δύναμη 2000 με 3000 άντρες, συντάγματα των 1000 με 1500 αντρών, τάγματα με πραγματική δύναμη λόχου, λόχοι με πραγματική δύναμη διμοιρίας. Που θα γίνουν δυστυχώς κομμάτια, θα εξοντωθούν χωρίς να μπορούν να τους σταματήσουν.
Το επόμενο πρωί, ενώ βάλλονται τα προγεφυρώματα των τούρκων και από την ελληνική αεροπορία με τα Α7 κορσερ (αν αποσυρθούν και αυτά να δούμε με τη θα χτυπήσουμε τους τούρκους) συνεχίζονται οι παραπλανητικές επιθέσεις των τούρκων. Μικρές μονάδες και από τα προγεφυρώματα που ήδη υπάρχουν στης φέρρες και στο καραγάτς, συμμετέχουν στης επιχειρήσεις. Κάνοντας μια ξαφνική επίθεση με μικρές μονάδες πεζικού αλλά με τεράστια υποστήριξη πυροβολικού. Εδώ ο σκοπός των τούρκων είναι να μας αναγκάσουν να επιτεθούμε στα προγεφυρώματα που είναι καλά οχυρωμένα
και όχι να μας επιτεθούν από εκεί. Βασικός τους σκοπός το προ αναφέραμε: η διασπορά των λίγων ελληνικών δυνάμεων και να μας αναγκάσουν να επιτεθούμε για να έχουμε περισσότερες απώλειες. Στο προγεφύρωμα καραγάτς επειδή είναι μεγαλύτερο σε έκταση. θα στήσουν και γέφυρα για να μας παραπλανήσουν ότι θα επιτεθούν από εκεί. Κατά της εκτιμήσεις μου θα μας επιτεθούν νωρίς το πρωί. ένας με δυο λόχοι από το προγεφύρωμα των Φερών και με δύναμη τάγματος μπορεί και δυο τάγματα από το προγεφύρωμα του καραγάτς. Υπό την προϋπόθεση ότι εχουν ενισχυθεί αργά το βράδυ με της απαραίτητες δυνάμεις που απαιτούνται για της παραπλανητικές επιθέσεις. Αλλά και της επιπλέον δυνάμεις για να κρατήσουν τα προγεφυρώματα όσο το δυνατόν γίνεται ανέπαφα και να αποτύχουν οι δικές μας επιθέσεις. Αλλιώς οι επιθέσεις από την μεριά τους θα είναι μικρότερες, θα γίνουν όμως γιατί θέλουν να μας αναγκάσουν να επιτεθούμε. Γιατί ξέρουν ότι εμείς θα το κάνουμε χρησιμοποιώντας τεθωρακισμένα για να πετύχουν οι επιθέσεις μας και αυτός είναι ο σκοπός τους, να χάσουμε όσα περισσότερα γίνεται άρματα μάχης.
Το μεσημέρι ή νωρίς το απόγευμα αρχίζει η επίθεση στο βόρειο κομμάτι του Έβρου: μεταξύ των χωριών Καστανιές, Νέα Βύσα, βόρεια της Ορεστιάδας.
Μπορούν άνετα με τα γεφυροφώρα άρματα, να στήσουν δυο, τρεις γέφυρες και να αρχίσουν. Μετά από ένα μπαράζ πυροβολικού, να περνάνε τον ποταμό. Ασφαλώς και το σφυροκόπημα θα αρχίσει, πριν στήσουν της γέφυρες. Όσο για την τούρκικη αεροπορία, θα προσπαθεί μέχρι εκείνη την στιγμή να καλύψει της δυνάμεις που ειναι νότια, τα προγεφυρώματα δηλαδή και να αποτρέψει την καταστροφή από την ελληνική αεροπορία σε όσες γέφυρες υπάρχουν στα χέρια των τούρκων. Όταν αυτό θα γίνει αντιληπτό, δηλαδή το σχέδιο των τούρκων. Αφού το ένα μετά το άλλο προγεφύρωμα που ειναι νότια, πέφτει στα ελληνικά χέρια και γίνει γνωστή η επίθεση από βοράν. Τα δικά μας μηχανοκίνητα, δηλαδή οι μηχανοκίνητες και τεθωρακισμένες ταξιαρχίες, μαζί με μέρος του πεζικού. Θα σταλεί προς βοράν, για να εξαλείψει την απειλή. Η τούρκικη αεροπορία από νωρίς το μεσημέρι, έχει ρήξη το βάρος της, στην προστασία του βόρειου μετώπου και ειδικά στης γέφυρες που υπάρχουν εκεί. Τα ελληνικά Α7 κορσερ συνεχίζουν το σφυροκόπημα μαζί τα εκπαιδευτικά Τ2 που έχουν μετασταθμεύσει στο αεροδρόμιο της καβάλας και πραγματοποιούν αποστολές εγγύς υποστήριξης.
Το απόγευμα εχουν εξαλειφθεί, σχεδόν όλα τα προγεφυρώματα νότια και οι περισσότερες ελληνικές δυνάμεις, έχουν στραφεί προς βοράν.
Ενώ οι τούρκοι ενισχύουν και με μεγάλες δυνάμεις πεζικού, το προς βοράν μέτωπο. Επαναλαμβάνω πεζικού και για να το καταλάβουμε καλά και στην επίθεση που θα γίνει στον νότο και στην επίθεση που θα γίνει προς βαράν. Οι δυνάμεις τεθωρακισμένων που θα χρησιμοποιηθούν από την μεριά των τούρκων θα είναι μικρές. Δηλαδή δυνάμει ίση ή και μικρότερη από μια ταξιαρχία αρμάτων, θα κινηθεί και θα εκτέλεση την επίθεση στο νότιο κομμάτι του Έβρου. Δύναμη περίπου δυο τεθωρακισμένων ταξιαρχιών θα εκτέλεση την επίθεση στο βόριο κομμάτι του Έβρου, μαζί με της ανάλογες μονάδες πεζικού. Και στο νότιο κομμάτι αλλά και στο βόριο κομμάτι του Έβρου που θα επιτεθούν οι τούρκοι. Η μια ταξιαρχία αρμάτων που αναφέρουμε δεν είναι καθαρόαιμη ταξιαρχία αλλά η αναλογία των αρμάτων που είναι ενταγμένα στο πεζικό. Στο βόριο κομμάτι η μια ταξιαρχία είναι αρμάτων.
Το βράδυ δεν υπάρχει ούτε ένα προγεφύρωμα νότια. Εκτός από μεμονωμένες μονάδες των τούρκων καταδρομέων, που πολεμούν ακόμα.
Εκτός και ενισχυθούν και κατά την διάρκεια της ημέρας. Εδώ παίζονται και τα δυο υπό σενάρια, οπότε υπάρχουν ένα ή δυο μικρά προγεφυρώματα και ένα από τα δυο που ήδη υπάρχουν. Μάλλον του καραγάτς γιατί είναι μεγαλύτερο σε έκταση και έχει μεγαλύτερο αριθμό τούρκων να το υποστηρίζει.
Αφού πέτυχαν τον σκοπό τους πάλι αργά το βράδυ ή νωρίς το πρωί, ξεκινάει η μεγάλη επίθεση των τούρκων. Το σχέδιο είπαμε πως ειναι απλό. Ο σκοπός είναι να παραπλανηθούν οι ελληνικές δυνάμεις. Να νομίσουν, πως η επίθεση που έγινε στο νότιο τμήμα του Έβρου, ήταν η παραπλανητική επίθεση και η προς βοράν, η κύρια και έτσι. Να ρίξουν όλες της δυνάμεις τους, προς αυτήν την κατεύθυνση. Για αυτό και εχουν παραπλανητικά κινηθεί οι τούρκικες μηχανοκίνητες μονάδες και των αρμάτων προς βοράν, όχι όλες φυσικά αλλά ένα μεγάλο μερος τους.
Πάλι υπάρχει ζεύξη του ποταμού Έβρου. Εδώ όμως το σημείο ειναι συγκεκριμένο: μεταξύ των χωριών Λάβαρα, Μάντρα ή δίπλα από αυτά. Δηλαδή δεξιά, αριστερά. Το θέμα είναι που τους βολεύει, να γίνει η ζεύξη του ποταμού. Οι τούρκικες δυνάμεις, θα περάσουν από το χωριό λάβαρα και θα κατευθυνθούν προς τα εληνοβουλγαρικά σύνορα, στον μικρό Δαρείο.
Μεταξύ των χωριών Λάβαρα, Αγριανή, Πρωτοκλήσι, Κυριακή, Μικρός Δερείος
Η απόσταση ειναι μικρή μονο 21 χιλιόμετρα και 26 χιλιόμετρα από τον ποταμό Έβρο. Αποκόπτοντας της ελληνικές δυνάμεις, που βρίσκονται προς βοράν.
Αλλά δεν θα σταματήσουν εκεί. Δεύτερη φάλαγγα τουρκικών δυνάμεων, θα κατευθυνθεί πιο δεξιά. Από το χωριό Μάντρα πάλι στα εληνοβουλγαρικά σύνορα. Η κατεύθυνση είναι Λάβαρα, Ασβεστάδες, Μαυροκλήσι, Κόρυμβος.
Και ο σκοπός είναι, επειδή υπάρχουν κάθετοι δρόμοι, που συνδέουν τα χωριά
μεταξύ τους. (Για αυτόν τον λόγο το κάνουν οι τούρκοι και επειδή ίσως δεν το καταλάβατε, για να έχουν δυο γραμμές άμυνας ) Δηλαδή να ελέγχουν-κατέχουν δυο διαβάσεις σε κάθε δρόμο που ενώνει το βόρειο κομμάτι με το νότιο και είναι συνολικά 8 οι διαβάσεις, αν βάλουμε και τον δρόμο Λάβαρα, Μάντρα. Να μην μπορούν οι ελληνικές δυνάμεις, να διασπάσουν τον κλοιό.
Αυτές δηλαδή που εχουν απομείνει, έτσι η ήττα ειναι σίγουρη και η μεγάλη καταστροφή του ελληνικού στρατού. Που θα χρειαστεί 10 χρόνια, για να επανέλθει στην πρότερη του κατάσταση. Όσο και να βοηθήσει η ελληνική αεροπορία. δεν γίνετε τίποτα. Έστω και αν τα καταφέρει και καταστρέψει της γέφυρες, το βράδυ θα της ξανά φτιάξουν. Θα υποστούν την μεγαλύτεροι ήττα τους οι ελληνικές δυνάμεις, μέσα σε μόνο δυο μέρες πολέμου. Προσέξτε το αυτό: σε δυο μέρες μόνο πόλεμου έχουν εγκλωβιστεί οι δυνάμεις μας στον βόρειο Έβρο αποκομμένες. Χωρίς ηθικό; Όχι βέβαια αλλά τη θα κάνουν; Τη μπορούν να κάνουν; Μόνο απελπισμένες επιθέσεις με τεράστιες απώλειες. Με την πολιτική ηγεσία τρομοκρατημένη να λέει ναι σε όλα και ότι αφού απέτυχε ο στρατός τη θέλετε να κάνουμε τώρα; Οι άχρηστοι οι στρατιωτικοί φταίνε και όχι εμείς που μειώσαμε την στρατιωτική θητεία στους 9 μήνες. Καταστρέψαμε την πολεμική βιομηχανία της χώρας, δεν πήραμε τα κατάλληλα όπλα και να συμφωνήσουμε με τους τούρκους να μοιράσουμε τα πετρέλαια και το αιγαίο. Αφού δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς, δεν μπορούμε να αντισταθούμε! Ακραίο σενάριο; Όχι πέρα για πέρα λογικό και με την χρεοκοπία να σέρνεται στα πόδια της Ελλάδος εύκολα πραγματοποιήσιμο. Όχι δεν χάθηκε τίποτα μην πανικοβάλλεστε, υπάρχει λύση αλλά είναι πέρα από κάθε φαντασία αυτά που θα διαβάσετε. Εξεζητημένα πράγματα αλλά πολύ απλά και κατανοητά!
Τώρα πως μπορείς να αντιδράσεις πως μπορείς να αντιστρέψεις το σενάριο και να χάσουν οι τούρκοι. Ή απλά δηλαδή της θα έκανες, αν εσύ ήσουν ο έλληνας διοικητής. Εκτός από την οχύρωση της παροχής, στο δυσκολότερο κομμάτι με μόνιμα έργα και την κατασκευή μικρών οχυρών σε επίπεδο λόχου. Δηλαδή να τα υποστηρίζει-υπερασπίζει ένας μονο λόχος. Στην περιοχή Μάντρα, Λάβαρα και στα 10 χιλιόμετρα γύρω από αυτές, κοντά στον ποταμό Έβρο. Συνολικά απαιτούνται 10 –12 οχυρά και δυο μικρά οχυρά, μετά τα χωριά Μάντρα, Λάβαρα. Επάνω στον δρόμο, που οδηγεί στα εληνοβουλγαρικά σύνορα και άλλα δυο στα επόμενα χωριά, σε επίπεδο διμοιρίας. Δηλαδή τα χώρια Αγριανή, Ασβεστιάδες που εκεί τα υπερασπίζει μια διμοιρία για να υπάρχει μια δεύτερη γραμμή άμυνας και να μην περάσουν οι τούρκοι ότι και να γίνει. Μαζί με την υπονόμευση με εκρηκτικά σε όλες της γέφυρες, που υπάρχουν εκεί στην γύρω περιοχή που θα αναλάβει ειδική ομάδα καταστροφών να της καταστρέψει όταν όλα αποτύχουν.
Εδώ ας το προσέξουμε λίγο αυτό: γιατί εννοούμε να καταστρέψουμε τους κάθετους δρόμους, όχι τους τρεις παράλληλους. Οι δρόμοι που διευκολύνουν την επικοινωνία προς βοράν, είναι ανοιχτοί ακόμα και αν καταστραφούν οι γέφυρες. Εκτός από τον δρόμο μεταξύ λάβαρα -μάντρα που και αν δεν έχει πέσει στα χέρια του εχθρού. Είναι αυτοκτονία να περάσεις από εκεί γιατί θα γίνεις στόχος του τούρκικου πυροβολικού και θα σε κομματιάσουν.
Η συνολική δύναμη που απαιτείται, είναι τρία τάγματα για τα οχυρά.
Μαζί με λόχους στα χώρια Μάντρα, Λάβαρο και κάποιες διασπαρμένα δυνάμεις. Φτάνουμε τα 4 τάγματα, ένα σύνταγμα πεζικού. Που πρέπει να είναι κατά 70 με 75% η επάνδρωση του και κατά 25% να συμπληρωθεί με επίστρατους. Μαζί με κάποια άλλα βασικά πράγματα. Δηλαδή ταχεία συμπλήρωση μονάδων και γρήγορη μεταφορά τους στο μέτωπο κλπ.
Αυτό μπορεί να γίνει με θωρακισμένα οχήματα μάχης και μεταφοράς προσωπικού 4Χ4 φτηνού κόστους. Βασισμένα στα είδη κυκλοφορούντα αγροτικά ημιφορτηγά 4Χ4 με κινητήρες μεγαλύτερης ισχύος από 170 ίππου, με αντοχή θωράκισης σε σφαίρες των 7,62 χιλιοστών και βάρους 3,5 τόνων.
Η κατασκευή φτηνών οπλών που θα συμβάλουν στην καταστροφή των τουρκικών δυνάμεων και θα χρησιμοποιηθούν για της δικές μας επιθέσεις. Αλλά επειδή αυτά, δεν έχουν γίνει, πρέπει να μιλήσουμε, για το πως θα αντιμετωπίσουμε αυτό το σενάριο. Με της υπάρχουσες δυνάμεις, συμπληρωμένες κατά 10 το πολύ 20% από την επιστράτευση και να υπολογίσουμε. Άλλες τρεις ταξιαρχίες πεζικού και μια τεθωρακισμένη
που θα μεταφερθούν στο μέτωπο του Έβρου.
Τα προγεφυρώματα των τούρκων στο νότιο κομμάτι, τα αντιμετωπίζεις με πεζικό βασικά και μια τεθωρακισμένη ταξιαρχία, πυροβολικό και αεροπορία.
Από της δυνάμεις που έχεις, πρέπει να κρατήσεις τουλάχιστον δυο τεθωρακισμένες ταξιαρχίες σε εφεδρεία και μια μηχανοκίνητη.
Νότια και σε απόσταση 50 χιλιόμετρα από τα σύνορα.
Αφήνεις τους τούρκους να επιτεθούν στον βορά και μεταφέρεις της δυνάμεις από τη μέση, στον βορά. Ένα μέρος τους δηλαδή για να τους παραπλανήσεις. Οι τούρκοι αφού πειστούν, πως το σχέδιο τους έχει πετύχει.
Πρέπει να δεχτούν μεγάλη πίεση και αρκετές αντεπιθέσεις στον βορά.
Θα κινηθούν για την ολοκλήρωση του σχεδίου τους. Θα ανατρέψουν της ασθενείς ελληνικές δυνάμεις, που υπάρχουν μεταξύ Μάντρα Λάβαρα και θα κινηθούν στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Δηλαδή θα χωρίσουν τον νόμο Έβρου στα δυο και όταν νομίσουν, πως έχουν νικήσει. Θα υποστούν αυτοί, βάρια ήττα. Οι ελληνικές δυνάμεις δεν πρέπει να κινηθούν από το νότο, προσβάλλοντας της τουρκικές δυνάμεις στο μέσον του Έβρου. Αλλά πρέπει να επιτεθούν και να καταλάβουν της γέφυρες των τούρκων, μεταξύ των χωριών Μάντρα, Λάβαρα. Ακόμα και αν τα καταφέρουν, το μηχανικό πρέπει να στήσει γέφυρες κάτω από το Σουφλί, για ζεύξη του πόταμου Έβρου.
Οι δυνάμεις που θα περάσουν από της γέφυρες, δεν είναι πολύ μεγάλες.
Μια τεθωρακισμένη και μια μηχανοκίνητη ταξιαρχία. Που θα κινηθούν προς βοράν και θα χτυπήσουν και θα καταλάβουν της τούρκικες γέφυρες και θα περάσουν μέσα στο ελληνικό έδαφος. Δώστε και εδώ προσοχή: θα καταλάβουν της τούρκικες γέφυρες που εχουν στήθη προς βοραν και θα μπουν λίγο μέσα στο ελληνικό έδαφος. Έτσι οι τουρκικές δυνάμεις, εγκλωβίζονται μέσα στο ελληνικό έδαφος. Δηλαδή περικυκλώνονται, χωρίς περιθώρια διαφυγής. Άλλες ελληνικές δυνάμεις θα καταλάβουν την Ανδριανούπολη αν περισσεύουν όμως και αν όλα πάνε καλά.
Το σενάριο αντεπίθεσης είναι αρκετά εξεζητημένο παράξενο και περίεργο με την κοινή λογική, αλλά είναι το μόνο που έχει ένα μεγάλο ποσοστό επιτυχίας
πάνω από το 99%! Η συμβατική στρατηγική πρέπει να αποφεύγετε στο ειδικό περιβάλλων του ελληνικού χώρου. Όπως και του να εφαρμόσουμε ξένα δόγματα και να επιμένουμε στα ξένα πρότυπα και όπλα, είναι λάθος. Εδώ αποδείξαμε ότι θα αποκλείσουμε τους τούρκους στο ελληνικό έδαφος, χωρίς να εχουν περιθώρια διαφυγής! Αυτοί και όχι εμείς, εκτός και κολυμπήσουν στο ποτάμι για να περάσουν και να σωθούν. Κάποιοι ίσως το κάνουν, το θέμα είναι τη πανικός τους έχει πιάσει και πως εμείς μπορούμε να εντείνουμε τον πανικό τους με απλά μέσα. Δηλαδή θα στείλουμε τους αιχμαλώτους τούρκους από της δυο γέφυρες που μπορεί να είναι και περισσότερες οι γέφυρες και την γύρω περιοχή. Δηλαδή τους τούρκους που εχουν πέσει στα χέρια μας, στους αποκομμένους τούρκους. Για να γίνει γνωστό και στους απλούς στρατιώτες και όχι μόνο στην διοίκηση τους που λογικά θα προσπαθήσει να το απόκρυψη από τους κατώτερους και κατώτατους αξιωματικούς για ευνόητους λόγους. Δηλαδή πως θα πολεμήσεις αν ξέρεις ότι έχεις αποκοπεί; Με τη σθένος και δύναμη και βλέπεις απέναντι σου το ποτάμι που μπορείς κολυμπώντας να σωθείς! Όσο για τους ήδη αιχμαλώτους που τους έχει φερθεί καλά και τους έχεις στείλει πίσω στους δικούς τους. Αυτοί θα παρασύρουν τους άλλους στο να μην αντισταθούν άμα επιτεθείς και θα συμβάλουν στο πέσιμο του ηθικού του εχθρού σε μεγάλο βαθμό. Αντιστρέψαμε το τόσο κακό σενάριο εισβολής των τούρκων στον Έβρο για μας, σε αυτούς. Αυτοί έχουν το μεγάλο πρόβλημα τώρα. Οι δυνάμεις τους είναι αποκομμένες και διασπαρμένες σε δυο σημεία και για να περάσουν τον Έβρο πρέπει να υπάρχουν γέφυρες. Όσο για εμάς, ναι μεν έχουμε μικρές δυνάμεις στης γέφυρες, αλλά στην πράξη είναι παρά πολλές. Γιατί υπάρχουν σε πολύ μικρό κομμάτι του ποταμού υπέρ πληθώρα ανδρών που μπορούν να αντιμετωπίσουν πολλαπλές επαναλαμβανόμενες επιθέσεις.
Εδώ υπάρχουν δυο σενάρια.
Το κακό σενάριο: οι τούρκοι αφού καταλάβουν τη συμβαίνει, τα παίζουν όλα για όλα. Δεν δέχονται να παραδοθούν και αμύνονται μέχρι εσχάτων.
Κάνοντας αντεπιθέσεις, από την πλευρά της Τουρκίας, με σκοπό ή να καταλάβουν της γέφυρες. Ή να στήσουν άλλες σε άλλο σημείο, αφού πρώτα το καταλάβουν, για να τους σώσουν ή να τους ενισχύσουν. Εδώ υπάρχει και το ενδεχόμενο, να θέλουν να κρατήσουν όσο μπορούν. Για να λήξει ο πόλεμος και να έχουν στην κατοχή τους ελληνικό έδαφος. Ασφαλώς και θα πιέσουν όσο μπορούν με πολιτικά μέσα για να τα καταφέρουν, να λήξη ο πόλεμος να έρθει ανακωχή. Τα ίδια που κάνανε στην Κύπρο με τον Αττίλα 1,
κάτι που δεν πρεπει να γίνει με τίποτα. Αλλά η συνέχιση του πολέμου και η ολοκληρωτική παράδοση των εγκλωβισμένων τουρκικών δυνάμεων.
Εξάλλου δεν θα κάτσεις με σταυρωμένα χέρια, θα συνεχίσεις για να τελειώνεις με τους τούρκους. Αν σταματήσεις τελείωσες, έχασες. Θα μεταφέρουν τόσες πολλές δυνάμεις οι τούρκοι στην Θράκη, ακόμα και την έκτη στρατιά και πρέπει να τελειώνεις πριν το κάνουν. Εδώ χρησιμοποιείς την ελληνική αεροπορία, κάνοντας τουλάχιστον 1000 επιδρομές σε δυο μέρες. Σφυροκοπώντας τους ακατάπαυστα, μαζί με το ελληνικό πυροβολικό. Θέλεις τουλάχιστον δυο μέρες, για να τα καταφέρεις να τους εξουδετερώσεις-καταστρέψεις ολοκληρωτικά. Αλλά έχεις και εσύ μεγάλες απώλειες, αλλά λιγότερες από της μισές των τούρκων. Περίπου στα 2/5 από όσες θα έχουν αυτοί.
Εδώ αν συνυπολογίσουμε και της απώλειες των τούρκων, στο τουρκικό έδαφος. Από της αιματηρές αντεπιθέσεις, που θα κάνουν εναντίων μας.
Για να καταλάβουν στη γέφυρες και να τους σώσουν, πέφτουμε ακόμα περισσότερο. Στο 1/3 των τούρκικων απωλειών σε έμψυχο δυναμικό και ½ σε άψυχο άρματα, τομα κλπ και θα συλλάβουμε και χιλιάδες αιχμαλώτους. Στην πράξη ο τούρκικος στρατός, δέχεται ένα μεγάλο πλήγμα και θέλει 7 με 8 χρόνια, για να επανέλθει στην πρότερη του κατάσταση. Ξοδεύοντας περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια δολάρια, για τα υλικά που θα χάση. Που ένα μέρος τους θα πέραση σε ελληνικά χέρια και περισσότερο από το 1/3 θα επισκευαστή. Δηλαδή από αυτά που θα χάσουμε και θα καταλάβουμε άρματα αυτοκινούμενα πυροβόλα κλπ.
Τώρα θα μιλήσουμε, για το καλό σενάριο.
Όταν οι τούρκοι αντιληφτούν ότι έχουν περικυκλωθεί, θα τους ζητήσεις να παραδοθούν. Δηλαδή θα τους το πεις και εσύ, ότι έχουν πέσει οι γέφυρες σε ελληνικά χέρια. Ίσως καθυστερήσουν, αλλά στο τέλος θα το κάνουν. Να παραδοθούν δηλαδή, όταν αντιληφτούν ότι αυτό ισχύει. Αλλά υπάρχει και η διαβεβαίωση ότι αν παραδοθούν, θα μεταφερθούν μέσω Βουλγαρίας στην Τουρκία. Άοπλοι αλλά ζωντανοί αν φυσικά το επιθυμούν, εκτός και θέλουν να μεταφερθούν αλλού. Όταν παραδοθούν έχεις τα υλικά δηλαδή άρματα, τομα, αυτοκινούμενα πυροβόλα. Αυτά που θα παραδώσουν οι τούρκοι για να επιτεθείς, χρησιμοποιώντας της γέφυρες που έχεις στην κατοχή σου. Από δυο κατευθύνσεις θα επιτεθείς, με σχέδιο: όπως έκαναν οι γερμανοί στην γάλλια το 1940 και στης πρώτες φάσεις του πολέμου το 1941 με την Ρωσία. Δηλαδή τα άρματα, μηχανοκίνητα επιτίθενται, διασπούν το μέτωπο του εχθρού και προχωρούν. Το πεζικό έρχεται μετά, καθαρίζει τους θύλακες καταλαμβάνει τα κενά και καταστρέφει της δυνάμεις που εγκλωβίζονται. Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρουμε, να φτάσουμε μέχρι την Κωνσταντινούπολη και να την καταλάβουμε. Ίσως στα προάστια της, να γίνουν μάχες. Ο πανικός όμως θα είναι μεγάλος και θα ακολουθήσει μια μεγάλη φυγή των κατοίκων
προς ανατολάς. Η νίκη όμως θα είναι δική μας και οι τούρκοι θα συντριφτούν.
Σε τέτοιο βαθμό ώστε για 15 χρόνια, να μην μπορούν να μας ενοχλήσουν.
Γιατί 15 χρόνια θέλει η αναδιοργάνωση του στρατού τους και η προμήθεια
του κατάλληλου εξοπλισμού για να αντικαταστήσουν αυτά που έχασαν. Γιατί υπάρχουν ελάχιστα μεταχειρισμένα συστήματα στην αγορά για να αγοράσουν. Εκτός και τους δώσουν οι αμερικάνοι αλλά και πάλι θέλουν περισσότερα από 8 χρόνια για να τολμήσουν να επιτεθούν. Θα έχουμε εμείς βγάλει το πετρέλαιο μας μέχρι τότε και θα έχουμε τα χρήματα για να τους αντιμετωπίσουμε.
Δεν σας έβαλα στο σενάριο τη μονάδες απαιτούνται να έχουμε, να βάλω τη;
Να πω τη χρειάζεται σήμερα; Αύριο όμως τη γίνετε σε πέντε χρόνια; Να σας βάλω ανύπαρκτες κουκίδες στον χάρτη Ταξιαρχίες με δύναμη 2000 με 3000 άντρες, συντάγματα των 1000 με 1500 αντρών, τάγματα με πραγματική δύναμη λόχοι και λόχοι με πραγματική δύναμη διμοιρίας. Είναι ψέματα αυτά; Εχω διαφορετική λογική από το 1990 τα λέω αυτά: ότι θα έχουμε έλλειψη ανδρών λόγο του δημογραφικού προβλήματος και η μείωση της θητείας επιδείνωσε το πρόβλημα. Πρότεινα τότε να περάσουμε από την μεραρχία –σύναγμα, όχι στην ταξιαρχία -τάγμα όπως είναι σήμερα δηλαδή, αλλά στο ενισχυμένο σύνταγμα-ενισχυμένο λόχο. Βασισμένο στην ενισχυμένη διμοιρία των 80 ανδρών, ειδικής σύνθεσης. Για να μπορούν με άνεση να αντιμετωπίσουν αντίστοιχα, την επίθεση της επόμενης τούρκικης μονάδας. Δηλαδή η ενισχυμένη διμοιρία μπορεί να αντιμετώπιση την επίθεση ενός τούρκικου λόχου. Κατά την αναλογία 1/3 που λέει το ΝΑΤΟ: ότι αν οι επιτιθέμενοι είναι τριπλάσιοι από τους αμυνόμενους η μάχη είναι αμφίρροπη; Όχι αλλά κατά την αναλογία που έλεγαν οι προγονοί μας: ότι αν είμαστε τρεις εμείς και δέκα αυτοί, είναι καλή αναλογία για να δώσουμε μάχη! Πάντα είμαστε λιγότεροι από αρχαιότατων χρόνων και πάντα νικούσαμε τους εχθρούς, γιατί είμαστε καλύτερα εκπαιδευμένοι και αποφασισμένοι. Χάσαμε όταν δώσαμε το βάρος μας στην καλοπέραση και στον μισθοφορικό στρατό και μας κατάλαβαν οι ρωμαίοι. Το ίδιο έπαθε και το βυζάντιο, το ίδιο θα πάθουμε και τώρα αν συνεχίσουμε την ίδια τακτική. Μόνο με αύξηση της θέτεις σε 14 μήνες, σωστή εκπαιδεύσει (πρακτική και θεωρητική) Οι κύπριοι το κατάλαβαν και το κάνουν εν μέρει. Συνεχείς εκπαιδεύσει έφεδρων με ειδικά κίνητρα. Επιστροφή στης ρίζες των προγονών μας στα παλιά μας ιδανικά πατρίς, θρησκεία, οικογένεια. Ας μην ξεχνάτε πως και οι αρχαίοι έλληνες αυτά έλεγαν. Σωστή αξιοποίηση χρημάτων για την εθνική άμυνα, πληρώνουμε τα λάθη του παρελθόντος. Θα αναφέρω εδώ τρία χαρακτηρίστηκα παραδείγματα μεταχειρισμένων συστημάτων που δεν αποκτήθηκαν. Τα 12 αντιτορπιλικά από την Ολλανδία που δεν τα πήραμε το 1975-7 σε τιμές σχεδόν διαλυτηρίου πλοίων και μείναμε με τα παλιά αμερικανικά αντιτορπιλικά και μετά το 1990 που συμπληρώσαν 50 χρόνια σε υπηρεσία! Αν δεν είχε διαλυθεί το σύμφωνο της Βαρσοβίας δεν θα ξέραμε με τη να τα αντικαταστήσουμε! Δεύτερο παράδειγμα Οι 2 φρεγάτες S και οι δυο φρεγάτες L που δεν πήραμε από την Ολλανδία και της αφήσαμε να χαθούν σε συνολικές τιμές κάτω από τα 150 εκατομμύρια ευρώ. Γιατί με της δυο S θα λύναμε το πρόβλημα των ανταλλακτικών που τώρα έχουμε και οι δυο φρεγάτες L θα μας παρείχαν μια ικανοποιητική αντιαεροπορική προστασία στον στόλο. Τώρα συζητάμε να αγοράσουμε τουλάχιστον 4 κορβέτες, ενώ αυτό θα το συζητήσαμε μετά το 2020! Όσο για το τρίτο παράδειγμα είναι το χειρότερο από όλα για τα 382 άρματα λεοπαρντ 2 Α4 που πήραν οι τούρκοι και μετά τρέχαμε να πάρουμε και εμείς ότι μεταχειρισμένο υπήρχε, ακόμα και πιο παλιά άρματα λέοπαρντ 1 που αν δεν τα είχαν οι τούρκοι δεν θα ασχολιόμαστε τώρα, γιατί δεν θα μπορούσαν να περάσουν το ποτάμι. Γιατί δεν βάλαμε όρο στα καινούργια λεοπαρντ 2 Α6 που πήραμε, ότι δεν θα μπορούσαν να πάρουν μεταχειρισμένα οι τούρκοι αλλά θα τα αγοράζαμε εμείς.
Να πω τη υλικά πρέπει να έχουμε; Τόσα άρματα, τόσα τομα τόσα αυτοκινούμενα πυροβόλα; Λάθος, πάλι λάθος αφού θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα αντικατάστασης λόγο παλαιότητας. Ασφαλώς και θα βοηθήσουν να έχουμε όσο περισσότερα αυτοκινούμενα πυροβόλα Μ109 μπορούμε να βρούμε. Αλλά με μόνο προσωρινές λύσεις δεν λύνετε το πρόβλημα γιατί είναι πολύ μεγάλο. Καλά τα 170 λεόπαρντ 2 Α6, αλλά με τα ίδια λεφτά θα είχαμε περισσότερα από 1,200 καινούργια κινεζικά άρματα με τα πυρομαχικά και τα ανταλλακτικά τους και τα άρματα που έχουμε πλησιάζουν τα 40 και τα 50 χρόνια. Δυστυχώς μόνο με ρώσικα ή με κινέζικα λόγο κόστους μπορούμε να τα αντικαταστήσουμε και αυτό είναι μονόδρομος για όλα τα όπλα του πεζικού. Όχι δεν μου αρέσουν τα κινεζικά όπλα αλλά αν δεν υπάρχει άλλη λύση τι να κάνεις; Ήταν μεγάλο λάθος που δεν πλησιάσαμε την Κίνα το 1990-5 και δεν κάναμε μια στρατιωτική συνεργασία μαζί της 10+10 ετών. Τότε που μας είχε ανάγκη και θα παίρναμε οπλικά συστήματα κάτω του κόστους, με ανταλλαγές αγροτικών προϊόντων κατά 50%.
Για την πανίσχυρη ελληνική αεροπορία ακούσαμε λίγα πράγματα. Στο σενάριο απουσιάζει η ελληνική αεροπορία όπως σωστά παρατηρήσατε.
Και καλά που υπάρχουν ακόμα τα παλιά Α7 κορσερ που μπορούν να πάρουν περισσότερα από 5,000 κιλά βομβών, μαζί με δυο δεξαμενές καύσιμου και δυο πυραύλους ΑΙΜ9. Για την εκτέλεση της ίδιας αποστολής θέλουμε δυο F16, να δω τη θα κάνουμε όταν αποσυρθούν τα Α7 κορσέρ. Μην ξεχνάτε ότι θα υπάρχει και το μέτωπο του αιγαίου και ο αγώνας της ελληνικής αεροπορίας την πρώτη μέρα, ίσως και την δεύτερη. Είναι πρώτον η καταστροφή της εχθρικής αεροπορίας στον αέρα, η καταστροφή με πυραύλους εχοσέτ του τούρκικου στόλου, το χτύπημα με ακρίβεια των πύραυλων σκαλπ σε ειδικούς στόχους και η επίθεση στην περιοχή της αποβάσεις και μόνο μεμονωμένες επιθέσεις μπορούν να γίνουν στον Έβρο για να καταστραφούν οι γέφυρες. Όσο για τα πανίσχυρα Απάτσι που πολλά περιμενουμε από αυτά, είναι λάθος να τα βάλεις να επιτεθούν μεμονωμένα. Πρέπει να χρησιμοποιηθούν όλα μαζί, χωρισμένα σε δυο κατευθύνσεις. Θα επιτεθείς αλλά και πάλι μόνο δυο με τέσσερις αποστολές θα μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν, μετά δεν θα υπάρχουν! Καλύτερα είναι συνοδεύοντας τα λεοπαρντ 2 Α6 που θα αντεπιτεθούν.
Το αξιοσημείωτο είναι η προχειρότητα και η τσαπατσουλιά όλων των κυβερνήσεων που πέρασαν. Με λάθος προγραμματισμό για μόνο 3 ή 5 ή 7 χρόνια για το τη ανάγκες θέλουμε για της στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας και όχι μακροχρόνια προγράμματα 20ετιας. Για την απαξίωση της πολεμικής μας βιομηχανίας που οι τούρκοι τα πάνε μια χαρά. Γιατί κανείς δεν έδωσε ευκαιρίες σε ανθρώπους να προσφέρουν που χτυπάνε της πόρτες με εκατοντάδες μελέτες και πατέντες, ένας από αυτούς είμαι και εγώ. Με ανύπαρκτα ερευνητικά προγράμματα, με απαξίωση της θητείας. Ενώ τα σωστά βήματα είναι η εκπαίδευση των έφεδρων και του στρατού και η στράτευση στα 18 για όλους. Για αυτό πρότεινα λύσεις για να μην υπάρχει πρόβλημα στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδεύτηκα ιδρύματα, από τη στράτευση στα 18. Επίσης προτείνω πολλά φτηνά όπλα που θα είναι αναγκασμένοι να δώσουν περισσότερα χρήματα οι τούρκοι για να τα αντιμετωπίσουν. Όπως τα 4Χ4 και 6Χ6 θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και μάχης για την πλήρη μηχανοκίνηση του στρατού μας αλλά και των εφεδρειών Α και Β. Τα έκαναν όλα αυτά οι πολιτικοί μας τα λάθη, χωρίς ενδοιασμούς και τύψεις ενώ ήξεραν τη θα συμβεί. Με την λογική ωχ αδερφέ τη μας νοιάζει τη θα γίνει, εμείς θα είμαστε στην εξουσία τότε. Μεταφέροντας τα προβλήματα στην επόμενη γενιά που θα πληρώσει αυτή την νύφη. Ενώ ήξεραν ότι έχουμε πετρέλαιο σε τεράστιες ποσότητες και στο αιγαίο και στην μεσόγειο στο τρίγωνο Κύπρος -Καστελόριζο –Κρήτη. Ότι το πετρέλαιο τελειώνει για το 2025 μιλάει η μελέτη της ΒΡ για την μέγιστη παραγωγή πετρελαίου, το peek που λέμε. Ότι μπήκαν για αυτόν τον λόγο οι αμερικάνοι στο Ιράκ. Ότι τόλμησαν να κάνουν μια γεώτρηση μεγάλου βάθους στον κόλπο του Μεξικού για να ξέρουν, αν θα μπορέσουν να βγάλουν πετρέλαιο από μεγάλα βάθη. Ήξεραν ότι η σύγκρουση με την Τουρκία είναι αναπόφευκτη γιατί πρέπει να καθορίσουμε της ΑΟΖ μας και να πάρουμε αυτό που μας ανήκει. Που το διεκδικεί η Τουρκία ενώ δεν είναι δικό της! Βλέπουμε την Κύπρο να αντιστέκεται να ζητάει το δίκιο της και να τολμάει χωρίς να φοβάται την Τουρκία και εμείς τη κάνουμε εμείς; Λέμε συνέχεια καθρέφτη καθρεφτάκι μου πια είναι η ομορφότερη κυβέρνηση, με τα λιγότερα σκάνδαλα που έφαγε λιγότερα λεφτά από της άλλες!
Μικρός Ήρωας
Δικαίος Γεώργιος
Ήθελα να ήξερα τη θα γινόταν, αν αυτό το σενάριο που σας έβαλα.
Το έβαζαν στην σχολή πολέμου και τη θα απαντούσαν οι επιτελικοί αξιωματικοί μας, από συνταγματάρχη και πάνω. Αλλά ξέχασα, εδώ δεν κάνουν πιο απλά πράγματα. Για να είναι ενημερωμένα τα στελέχη στης μάχες διμοιρίας, λόχου ,τάγματος και να ξέρουν με απλά λόγια τη θα πουν στους στρατιώτες. Να βγάλουν δηλαδή 5-6 σενάρια μάχης, να τα εξηγήσουν με απλά λογα για το πως θα πολεμήσουν ανάλογα με την κάθε περίπτωση και να ξέρουν. Ότι αν πουν στους στρατιώτες σενάριο μάχης 2 να εκτελέσουν ότι έμαθαν! Όχι δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται αυτό που σας λέω.
Ο Δικαίος Γεώργιος είναι ηλεκτρονικός. Ασχολείται με τα όπλα από το 1978 και σχεδιάζει τα δικά του από το 1982. Από το 1994-5 ασχολείται με σχεδιάσεις οπλών που δεν υπάρχουν ή που δεν μοιάζουν με αυτά που υπάρχουν. Με σκοπό να πείσει της πολεμικές βιομηχανίες της χώρας αλλά και το υπουργείο εθνικής άμυνας. Ότι μόνο με επαναστατικά προϊόντα μπορούν να δουλέψουν οι πολεμικές βιομηχανίες μας. Γιατί οι ξένοι θα πληρώσουν για να τα αναπτύξουν και εμείς θα πάρουμε το ποσοστό που μας αναλογεί, από της πατέντες και της πωλήσεις. Γιατί ένα μέρος από αυτά θα κατασκευαστή στην χώρα μας. Αλλά μετά από περισσότερες από 200 μελέτες που έχει φτιάξη και περισσότερες από 300 δικές του πατέντες. εξακολουθούν να τον αγνοούν και οι πολεμικές βιομηχανίες και το υπουργείο εθνικής άμυνας και τα τρία μεγάλα κόμματα της χώρας. Παρά τα δεκάδες φαξ και EMAIL που έχει στήλη από το 1993 που προσπάθησε να επικοινωνήσει με την ΕΒΟ μέχρι σήμερα. Ασφαλώς και δεν το κάνουν αυτό όχι μόνο αυτόν αλλά και σε οποίον έχει παρόμοιες ιδέες, λύσεις, πατέντες. για να μπει μπροστά να δουλέψει επιτέλους η πολεμική βιομηχανία και να πάει καλά αυτός ο τόπος. Δεκάδες ιδέες και συστήματα απαξιώθηκαν, πρωτότυπα έμειναν στην αφάνεια γιατί δεν φρόντισε η πολιτική ηγεσία να τα παραγγείλει. Ακόμα και αντισταθμιστικά οφέλη δισεκατομμυρίων ευρώ υπάρχουν ανεκτέλεστα και εχουν χαθεί και για αυτό δεν φταίνε οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας αλλά οι κυβερνήσεις και οι άνθρωποι τους.
Αυτή η μελέτη που σου βάζω θέλει βελτίωση, πριν διαβάσω την δική σου θα σου ένα πράγμα: Ελπίζω να έχεις λάβει υποψιών σου την ενίσχυση των νησιών αλλά όχι με τα επιβατικά οχηματαγωγά της ακτοπλοΐας. Που αν χτυπήσουν οι τούρκοι δυο, τρία από αυτά. Θα θρηνήσουμε ακόμα και περισσότερους από 1,000 νεκρούς πριν ακόμα αρχίσουν οι επιχειρήσεις. Ότι η μελέτη αυτή αφορά την ενίσχυση νησιών με απλά φτηνά μέσα, σχεδόν μηδενικού κόστους που δεν νομίζω να την έχεις συμπεριλάβει στο δικό σου κείμενο. Μπορείς να την προσθέσεις όμως αν προλαβαίνεις την εκτύπωση του περιοδικού.
Η μελέτη για την δημιουργία ειδικών δυνάμεων πεζικού, με ειδικότητα στον αντί αποβατικό αγώνα.
Όπως έχω ξανά πει στο προ, προ προηγούμενο ποστ. Από την αναδιοργάνωση των ελληνικών ένοπλων δυνάμεων, απουσίαζαν βασικά δυο πράγματα. Δυο δηλαδή μελέτες. Η μελέτη για της αερομεταφερόμενες μονάδες, που σας την έβαλα σε δυο συνέχειες και αυτό που θα σας βάλω σήμερα, μαζί με αρκετά σενάρια πόλεμου. Ένα από αυτά, το πιο βασικό κατά την γνώμη μου, το διαβάσατε στο προηγούμενο ποστ.
Η αφορμή για αυτήν την μελέτη, ήταν μια πρόταση πριν από πολλά χρόνια.
10 -15 χρόνια δεν θυμάμαι και καλά, στο περιοδικό πτήση: που έλεγε να κατασκευαστούν πλοία, ταχείας μεταφοράς ενισχύσεων 450 με 550 τόνους εκτοπίσματος και ταχύτητας 25 -27 κόμβων. Σε αυτό το θέμα τα κατάφερα, με το 45 μέτρων αποβατικό LLSM. Που και μεγάλη ταχύτητα έχει και βαριά οπλισμένο είναι και άρματα παίρνει και μπορεί να πλησιάσει μια άβαθη ακτή. Αφού έχει την δική μου επινόησης καρίνα γάστρα των LSM. Τελευταίο σχέδιο αποβατικού με αυτήν την καρίνα, το XL LSM. Για να αντικαταστήσει τα αρματαγωγά: με 115 μέτρα μήκος, 14 μέτρα πλάτος, μηχανές 2Χ20.000 HP, ταχύτητας 35 κόμβων, ελικοδρόμιο που παίρνει και σινούκ, 1100 m2 χώρο φορτίου. Μοναδικό μειονέκτημα: το λίγο μεταφερόμενο φορτίο, σε σχέση με ένα ιδίων διαστάσεων αρματαγωγό και το υψηλότερο κόστος. Σχεδόν διπλάσιο, γιατί έχει μηχανές τετραπλάσιας ισχύος, καλύτερα ηλεκτρονικά και βαρύ οπλισμό. Αυτά φίλε μου είναι δικά μου πλοία, δεν έχει σχέση με την μελέτη αυτή καθ αυτή αλλά θα σου πω μόνο αυτό: πως τώρα δουλεύω την μελέτη 206, 214, 215, 216 εδώ και πολύ καιρό. Που αφορά ένα μικρό με 12,5 μέτρα μήκος ταχύπλοο, θωρακισμένο για σφαίρες των 7,62 χιλιοστών για αποβατική χρήση. Που έχει την δυνατότητα να κατεβάσει της 8 ρόδες που έχει και να κινηθεί στην στεριά σαν μεγάλο φορτηγό, με οπλισμό καλύτερο από τομα, μεταφέροντας 12 στρατιώτες κλπ. Για να λύσω οριστικά το πρόβλημα ενισχύσεις των νησιών μας. Δηλαδή όχι ένα αμφίβιο τομα που σέρνετε με 10 χιλιόμετρα, αλλά πάει στην θάλασσα με ταχύτητες πάνω από 35 κόμβους, απλά είναι λίγο πιο αργό στην στεριά. Οι άλλες μελέτες αφορούν την βελτίωση του για να μεταφέρει οχήματα βάρους 5 τόνων. Το ίδιο σκάφος χωρίς της ρόδες, την ανάρτηση, το σύστημα που της κατεβάζει κάτω -επάνω και το σύστημα κίνησης για να χρησιμοποιηθεί σαν ταχύ αποβατικό πλοίο με μεγαλύτερο φορτίο. Ή να έχει ακόμα περισσότερο οπλισμό, 8 πύραυλους SS15TT σαν καθαρόαιμο μάχιμο πλοίο. Με οπλισμό ένα πυροβόλο των 23 και 57 χιλιοστών στον πύργο, πολυβόλο των 12,7 χιλιοστών και εκτοξευτεί ΑΤ στην οροφή του πύργου. Δεξιά αριστερά από τον πύργο υπάρχουν δυο εκτοξευτες ρουκετών των 2,75 ιντσών με 18 ρουκέτες ο κάθε ένας ,με ειδικό σύστημα ανύψωσης. Που πιστεύω ότι αυτό είναι το ιδανικό πλοίο για το αιγαίο για να μεταφερθούν οι ενισχύσεις αλλά και για να πολεμήσει. Αν και υπάρχουν οι δικής μου σχεδίασης τριών μεγεθών μικροί πυραυλακατοι των 75 κόμβων αλλά αυτοί είναι για άλλη δουλειά για να καταστρέψουν τα βαριά πλοία του εχθρού.
Αλλά ας επανέλθουμε στο θέμα μας: πως μπορούμε με λίγα χρήματα, να φτιάξουμε ειδικές αντί αποβατικές δυνάμεις, που να μεταφέρονται εύκολα.
Η λύση για να μεταφερθούν είναι: τα χιλιάδες μικρά σκάφη αναψυχής, που υπάρχουν στην Ελλάδα. Ένα σκάφος των 5,5 μέτρων, μπορεί να πάρει με άνεση 8 άτομα, συν τον οδηγό. Που στην περίπτωση αυτή, είναι ο ιδιοκτήτης του σκάφους. Μπορεί να πάρει και περισσότερα άτομα. Αλλά ας μην ξεχνάμε, ότι θα είναι οπλισμένοι οι επιβάτες και θα έχουν μεγαλύτερο βάρος. Αλλά το πρόβλημα μας δεν είναι αυτό, αν θα πάρουν 8 ή 6 άτομα. Αλλά ότι υπάρχουν χιλιάδες τέτοια σκάφη στην Ελλάδα και φυσικά πολύ μεγαλύτερα σε διαστάσεις. Χίλια σκάφη διαφόρων διαστάσεων, μπορούν να μεταφέρουν
τουλάχιστον 10.000 στρατιώτες βαριά εξοπλισμένους. Και μπορούν εύκολα να ξεγλιστρήσουν και να φτάσουν στο νησί που απειλείται, με συνοδεία μια πυραυλακάτου και μερικών περιπολικών. Ειδικά αν είναι βράδυ είναι πιο εύκολα να περάσεις και να αποφυγής να σε χτυπήσουν και αν συμβεί αυτό θα έχεις μόρες απώλειες. Γιατί είναι πολλά και ραντάρ έχουν τα περισσότερα. Οπότε αν δουν έναν μεγάλο στόχο, ένα εχθρικό πλοίο στο ραντάρ. Θα αλλάξουν πορεία και έχουν και μεγαλύτερη ταχύτητα από ένα πολεμικό.
Αλλά το σπουδαιότερο μπορούν να πλησιάσουν στη ανάγκη κοντά σε μια παραλία και να βγουν οι στρατιώτες έξω, βρέχοντας τα πόδια τους.
Το θέμα είναι γιατί το ελληνικό υπουργείο εθνικής άμυνας, δεν έχει προβλέψει
για αυτό το θέμα. Έπρεπε να είχε ονομαστικές καταστάσεις με τηλέφωνα επάνω, για κάθε σκάφος-ιδιοκτήτη και κάθε χρόνο να κάνει και μια άσκηση ετοιμότητας. Και από την άλλη, το υπουργείο οικονομικών έπρεπε να είχε
ειδικά προνόμια. Για όσους έμπαιναν από μόνοι τους, στο πρόγραμμα του υπουργείου εθνικής άμυνας και για σκάφη μέχρις 15 μέτρων εν μέρη αφορολόγητο όριο.
Αλλά στο υπουργείο εθνικής άμυνας, δεν σκέφτονται τέτοια πράγματα.
Ούτε πως θα μεταφερθούν οι ενισχύσεις, στα πεδία των μαχών.
Με τη τρόπο δηλαδή, τη θα κάνουν; Θα παρακαλέσουν οποίον έχει φορτηγό να τους βοηθήσει; να τους επιτάξουν; το θέμα είναι πόσοι θα πάνε;
Τώρα οι πόλεμοι κρατάνε λίγες μέρες και εμείς έχουμε μείνει ακόμα στον σιδηρόδρομο, άντε και στα λεωφορεία και στην λογική: του να φορτώσουμε περισσότερους από 1000 στρατιώτες, σε ένα επιβατικό οχηματαγωγό, για να πάνε στα νησιά. που αν το χτυπήσουν θα θρηνήσουμε περισσότερους από 500 νεκρούς. Και αν χτυπήσουν δυο, θα θρηνήσουμε τουλάχιστον 1.000 νεκρούς, πριν ξεκινήσουν οι επιχειρήσεις. Αλλά ας συνεχίσουμε.
Τώρα τη μονάδες θα ήταν αυτές, κλασικές πεζικού; Όχι αυτό θα ήταν μεγάλο λάθος, καταδρομείς; Ούτε. Έπρεπε να βρω με τη τρόπο, θα μπορούσαν να αντιμετωπισθούν από μονάδες πεζικού, οι δυνάμεις των αντίπαλων.
Χωρίς άρματα, να καταφέρουν να επιφέρουν τεράστια φθορά στους αντιπάλους. Ακόμα και να νικήσουν, να τους εξουδετερώσουν, ακόμα και να τους ρίξουν στη θάλασσα!!!!!!
Δύσκολο ως ακατόρθωτο αυτό έτσι δεν νομίζετε. Όχι είναι λάθος.
Ας δούμε, ας χωρίσουμε δηλαδή της απειλές σε 4 μέρη και πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τη κάθε μια.
Δηλαδή θα προσθέσουμε της δυνάμεις που θα μεταφερθούν, μαζί με της υπάρχουσες δυνάμεις πεζικού. Θα είναι δηλαδή ανάμικτες και αν χρειαστεί θα μεταφέρουμε και δυνάμεις πεζικού στο νησί που απειλείται.
Πρώτη απειλή, εξουδετέρωση εχθρού μέσα σε κατοικημένες περιοχές.
Είτε έχουν καταλάβει ένα χωριό οι αποβατικές δυνάμεις, είτε έχουν αερομεταφερθεί. Εδώ υπάρχουν τετραμελείς ομάδες που οι κάθε μια έχει δυο άντρες, με καραμπίνες SIAGA η ανάλογες. Με 4 γεμιστήρες των 20 σφαιρών και 8 των 8 σφαιρών που οι περισσότερες από αυτές είναι με σκάγια τριάρια και έχουν αυξημένο αριθμό χειροβομβίδων. Οι άλλοι δυο έχουν G3.
Επιπλέον ο ένα από αυτούς κουβαλάει έξτρα και έναν εκτοξευτεί βομβίδων των 40 χιλιοστών.
Οι καραμπίνες, είναι το κατάλληλο όπλο για μάχη εκ του συστάδην.
Μια βολή με τριάρια σκάγια, καλύπτει ένα παράθυρο. Ενώ με το G3 χρειάζεσαι μια ριπή των 6 έως 8 σφαιρών και πρέπει να πλησίασης κοντά για να ρίξεις την χειροβομβίδα. Το ίδιο συμβαίνει και στην πόρτα. Με τρεις βολές το πολύ τέσσερις με τριάρια σκάγια, καλύπτεις ένα ολόκληρο δωμάτιο. Αντίστοιχα θέλεις τουλάχιστον 10 με 15 σφαίρες, ας μην επεκταθούμε.
Το μόνο που θα εξηγήσουμε εδώ είναι: ότι και οι δυο με της καραμπίνες πλησιάσουν μια πόρτα. Ο ένας από δεξιά, ο άλλος από αριστερά. Την ανοίγουν, την σπρώχνουν δηλαδή αυτοί, ή άλλος και αυτή την στιγμή που ανοίγει η πόρτα, ρίχνουν από δυο τουλάχιστον βολές έκαστος. Εξουδετερώνοντας όλους όσους υπάρχουν μέσα στο δωμάτιο, δηλαδή ρίχνουν χιαστή.
Ο αριστερά από την πόρτα, ρίχνει από δεξιά προς το κέντρο και ο δεξιά από την πόρτα, ρίχνει από αριστερά προς το κέντρο (του δωματίου).
Ο εκτοξευτείς βομβίδων είναι κατάλληλος και απαραίτητος, για να ρίξουμε μια βολή μέσα στο σπίτι από ένα παράθυρο. Ένας καθηλώνει με τριάρια σκάγια, ένας ρίχνει, ενώ εδώ οι οπλοβομβίδες είναι ακατάλληλες.
Σκοπός της ομάδας, ή για να ακριβολογούμε. Σκοπός των ομάδων, γιατί είναι πολλές. Είναι να εξουδετερώσουν όλους τους εχθρούς, μέσα σε κατοικημένες περιοχές. Με την βοήθεια του υπάρχοντος πεζικού, σε συνεργασία με άλλες ομάδες: πχ αντιαρματικές, για την εξουδετέρωση των τανκ.
Άλλος σκοπός είναι, η άμυνα μέσα σε κατοικημένες περιοχές.
Αλλά εδώ οι απώλειες είναι το ½ από τους εχθρούς ,1/3 αν χρησιμοποιήσουν τον εκτοξευτεί βομβίδων. Δηλαδή λιγότεροι από αυτούς που αμύνονται.
Δηλαδή αν έχουμε σε μια περιοχή 100 ομάδες, 400 άτομα. Αν έχουμε απώλειες 100 ατόμων, νεκροί και τραυματίες. Οι απώλειες του εχθρού θα είναι τουλάχιστον τριπλάσιες. Γιατί είναι περισσότερή (καλύτερη) η αναλογία αν αμύνονται, από ότι αν επιτίθενται. Θα χάση δηλαδή ο εχθρός τουλάχιστον 300 στρατιώτες και ακόμα περισσότερους, με την συνεργασία και την βοήθεια των ομάδων ελεύθερων σκοπευτών. Δηλαδή 400 στρατιώτες απώλειες.
Δεν μας ενδιαφέρει ποιος είναι μέσα, αρκεί να ξέρουμε ότι υπάρχει εχθρός.
Αυτό είναι εύκολο να το διαπιστώσουμε, μια βολή σε ένα παράθυρο αρκεί.
Αν υπάρχει εχθρός θα απάντηση και αν υπάρχουν μέσα τρεις γυναίκες, δεν θα χάσουμε 50 άντρες για να της σώσουμε. Να σώσουμε τι; τρία ανθρώπινα ρακή που έχουν κακοποιηθεί, βιαστεί επανειλημμένα και που σε όλη την υπόλοιποι ζωή τους θα είναι ανθρώπινα φαντάσματα; Όχι βέβαια πόλεμο έχουμε. Το να πεθάνουν και 10, 15 άμαχοι από φίλια πυρά, δεν χάθηκε ο κόσμος. Το θέμα είναι να μην μείνει κανένας εχθρός ζωντανός, να τους σκοτώσεις όλους χωρίς λύπηση.
Μα αυτό αντιβαίνει την συνθήκη της Γενεύης. Σου είπα εγώ τέτοιο πράγμα;
Να τους σκοτώσεις, πριν προλάβουν να σηκώσουν τα χέρια ψηλά.
Αυτό εννοούσα. και οι τραυματίες; Ασχολήσου εσύ πρώτα με τους δικούς σου τραυματίες. πήγαινε τους σε πρόχειρο ιατρείο, για της πρώτες βοήθειες και μετά αν μείνει χρόνος, ασχολήσου με τους τραυματίες του εχθρού.
Και πρόσεξε μην τους γυρίσεις την πλάτη, ζευγάρι πας. Ο ένας είναι σε ετοιμότητα, ο άλλος περιποιείται τον τραυματία και μην ξεχνάς ότι πρώτα μαζεύεις τα όπλα χειροβομβίδες, μαχαίρια κλπ και μετά σκύβεις επάνω από τον τραυματία τούρκο. Δεν έχει μπέσα ο τούρκος. Άσε που μπορεί να φοβάται
ότι θα τον σκοτώσεις. Έτσι τον έχουν μάθη, πρόσεχε λοιπόν.
Και μην ξεχνάς ότι οι τούρκοι, αν βρουν σε ένα σπίτι 20 αμάχους. Θα τους βγάλουν έξω, θα τους χρησιμοποιήσουν σαν ανθρώπινη ασπίδα. Θα τους βάλουν μπροστά τους για να μην μπορείς να τους χτυπήσεις. Να σε πλησιάσουν κοντά και να σε σκοτώσουν, το έχουν ξανά κάνει αυτό.
Και τη να κάνω; Να χτυπήσω έλληνες; Αν ήταν το παιδί μου, η γυναίκα μου
στην θέση τους; Να χτυπήσεις έναν τούρκο, που δεν καλύπτεται από την ανθρώπινη ασπίδα. Και αν καλύπτονται όλοι; Τότε να ρίξεις μερικές σφαίρες επάνω από τα κεφάλια τους και τότε θα δεις: ότι οι τούρκοι δεν θα διστάσουν να χρησιμοποιήσουν τα όπλα τους και να τους σκοτώσουν πισώπλατα.
Εξάλλου πόλεμο, έχουμε οποίος διστάζει να ρίξει πεθαίνει.
Δεν ήθελα να δώσω συμβουλές μάχης εδώ, αλλά χρειάσθηκε. Θα ακολουθήσει επόμενη μελέτη, που θα της αναφέρει αναλυτικά.
Δεύτερη απειλή, εξουδετέρωση αρμάτων.
Επειδή τα άρματα δεν μπορούν να ελιχτούν όπως θέλουν, στο στενό χώρο ενός νησιού. Ούτε υπάρχουν μεγάλες πεδιάδες και πολλά ακάλυπτα σημεία.
Εδώ έχουμε πάλι τετραμελής ομάδες: ο ένας με ένα εκτοξευτεί ΑΤ, οι δυο με G3, ο άλλος με οπλοπολυβόλο και μεταφέρουνε 8 βλήματα ΑΤ και 8 οπλοβομβίδες.
Σκοπός της ομάδας είναι, να δράσει σε συνεργασία με της υπάρχουσες δυνάμεις πεζικού, για να καταστρέψει τα εχθρικά άρματα.
Φυσικά σε ανοιχτό πεδίο. Δηλαδή μια μικρή πεδιάδα, είναι αυτοκτονία να γίνει αυτό, δεν το συζητάμε. Αλλά στα νησιά τέτοια μέρη είναι ελάχιστα. Το πολύ, πολύ να καταστρέψουν δυο, τρία το πολύ τέσσερα άρματα σε ανοιχτό πεδίο.
Που μπορείς να τα πλησίασης στα 300 μέτρα και να τους ρήξης από το πλάι και πίσω με το αντιαρματικό.
Ευτυχώς υπάρχουν πολλές ξερολιθιές, που μπορείς να καλυφτείς και μονοπάτια με ξερολιθιές και πεζούλες. Χωράφια δηλαδή σε διαφορετικά επίπεδα, για να προσέγγισης ένα άρμα. Εξάλλου ελάχιστα άρματα δεν θα είναι κρυμμένα, από τον φόβο της ελληνικής αεροπορίας.
Δηλαδή δεν θα είναι εκτεθειμένα, οπότε μπορείς πιο εύκολα να τα καταστρέψεις.
Αλλά εδώ μιλάμε για ελάχιστα άρματα που θα αποβιβαστούν. Δεν θα είναι λεοπαρντ 2, όποτε ένα φτηνό αντιαρματικό θα κάνει καλά τη δουλειά του.
Εδώ ο αριθμός των αντιαρματικών μετράει. Αν έχεις 100 ομάδες δηλαδή 400 άτομα. Αν χάσης 100 άτομα, τα μισά από μάχη με το εχθρικό πεζικό. Μπορείς να καταστρέψεις 25 άρματα, τομα. Τέσσερις ομάδες ανά ένα άρμα, τομα που αν βάλουμε και αυτούς που υπάρχουν στο νησί, ανεβαίνουμε πολύ περισσότερο. Το ποσοστό είναι πολύ λογικό
Τρίτη απειλή, η εξουδετέρωση του εχθρικού πεζικού.
Εδώ μιλάμε για τριμελής ομάδες ελεύθερων σκοπευτών.
Ο ένας με τυφέκιο ελεύθερου σκοπευτή των 7,62, οι άλλοι δυο με G3.
Που το ένα από αυτά έχει επάνω μια απλή διόπτρα.
Σκοπός της ομάδας δεν είναι να ρίξουν μια, δυο το πολύ τρεις βολές και μετά να αλλάξουν θέση. Αλλά να παραμείνουν σε θέσεις μάχης, μαζί με το πεζικό
και να ρίχνουν συνεχώς. Εξουδετερώνοντας τους αντίπαλους τους τούρκους.
Για αυτό και είναι τρεις. Αν ο ένας χτυπηθεί, αυτός δηλαδή που έχει το τυφέκιο του ελευθέρου σκοπευτή. Ο άλλος να πάρει το όπλο του και να συνέχιση να ρίχνει. Εδώ βάση στοιχείων είναι 1/10 η αναλογία. Δηλαδή μπορεί ένας ελεύθερος σκοπευτής, να εξουδετέρωση κατά μέσο όρο δέκα εχθρούς, πριν εξουδετερωθεί ο ίδιος. Δηλαδή πρέπει να υπάρχουν 100 τριμελής ομάδες, 300 άτομα. Θα έχεις εσύ 100 άτομα απώλειες και ο εχθρός 1.000 άτομα.
Είπαμε πως μας ενδιαφέρει, να προξενήσουμε μεγάλη φθορά στον εχθρό.
Γιατί οι τούρκοι δεν μπορούν να αποβιβάσουν-μεταφέρουν απεριόριστο αριθμό στρατιωτών, αλλά συγκεκριμένο.
Τετάρτη απειλή, η εξουδετέρωση του εχθρού στην περιοχή της απόβασης.
Σκοπός των ομάδων εδώ είναι: πρώτα η καθήλωση-εξουδετέρωση του εχθρού, στην περιοχή της απόβασης και με την συνεργασία των υπόλοιπων ομάδων, μαζί με το πεζικό. Να καταλάβουν την ακτή, πετώντας όχι τους τούρκους στην θάλασσα, όπως θα νόμιζε κανείς. Αλλά σκοτώνοντας τους ως τον τελευταίο. Αν η λέξη σας φάνετε βάρβαρη θα την αλλάξω: αλλά εξουδετερώνοντας τους ως τον τελευταίο.
Εδώ η ομάδες είναι τριμελής, ίδιες με της ομάδες ελεύθερων σκοπευτών.
Με την διάφορα ότι ο ένας, έχει τυφέκιο ελεύθερου σκοπευτή των 0.50.
Δεν είναι απαραίτητο να έχει μπάρετ, αρκεί το φτηνό και πιο ελαφρύ, με κινητό ουριαίο, που ρίχνει της σφαίρες μια, μια που παίρνει μόνο μια σφαίρα στη θαλάμη.
Οι 100 τριμελείς ομάδες, θα πλησιάσουν στα 1500 μέτρα από την ακτή
και θα αρχίσουν να ρίχνουν, κατά παντός στόχου. Μετά θα πλησιάσουν και οι υπόλοιπες ομάδες, μαζί με το πεζικό. Θα πάρουν θέσει οι υπόλοιπες ομάδες ελεύθερων σκοπευτών με 7,62 για να καλύψουν το πεζικό και της υπόλοιπες ομάδες, που θα επιτεθούν καθαρίζοντας την περιοχή.
Δεν θα σταματήσουν να ρίχνουν κατά παντός στόχου, εκτός και τους τελειώσουν τα πυρομαχικά. Λογικά μπορούν να θέσουν εκτός μάχης 500 εχθρούς 1/5 και θα έχεις εσύ απώλειες ελάχιστες. Με τη θα σε χτυπήσουν;
Ενώ μέχρις αυτή την στιγμή, οι απώλειες των τούρκων θα είναι:
300 με 400 από της πρώτες ομάδες, 1000 από της δεύτερες,
200 από της τρίτες και 500 με 600 από της τέταρτες. Γιατί δεν θα της χρησιμοποίησης μόνο στην περιοχή της απόβασης, αλλά και αλλού.
Είναι από 1900 έως 2200 τούρκους εκτός μάχης, ενώ εσύ θα έχεις μόνο το 1/5 των απωλειών των τούρκων. Στην χειρότερη περίπτωση να πέσει στο 1/4
από εξωγενείς παράγοντες. Δηλαδή από βομβαρδισμούς πυροβολικού, από εχθρική δράση πλοίων. Εδώ συμπεριλαμβάνονται και οι βομβαρδισμοί στην ξηρά και από βομβαρδισμούς αεροπορίας.
Ίσως φαίνονται υπερβολικά τα ποσοστά που δίνω, αλλά δεν είναι. Αρκεί όλα να πάνε καλά, όπως τα αναφέρω. Γιατί μπορεί να πάνε και όλα στράφι. Δηλαδή μεγάλες απώλειες, κατά την μεταφορά τους στο νησί. Είτε από πλοία, είτε από εχθρικό πυροβολικό, ρουκέτες για ανακριβολογούμε την ώρα που αποβιβάζονται.
Αλλά και στην περίπτωση αυτή, η αναλογία απωλειών θα πέσει στο 1/3.
Ότι και να γίνει, θα θέσουν εκτός μάχης περισσότερους τούρκους, από της δίκες τους απώλειες. Το θέμα όμως είναι, όχι μόνο να προξενήσουν περισσότερες απώλειες στον εχθρό, αλλά και να τον νικήσουν.
Εδώ πρέπει να συνυπολογίσουμε, όσους θα εξουδετερώσουν στην περιοχή της απόβασης το πεζικό, μαζί με της ειδικές μονάδες και έτσι ανεβαίνουμε: σε 2500+ τούρκους εκτός μάχης, για ένα μέτριου μεγέθους νησί. Που αν βάλουμε και της απώλειες των τούρκων, από το ελληνικό πεζικό και της ειδικές δυνάμεις στο νησί. Ανεβαίνουμε σε 3500 τούρκους εκτός μάχης, παραπάνω από ένα σύνταγμα και εδώ πρέπει να υπολογίσουμε και τους αιχμάλωτους, άλλους 1500. Συνολικά 5000 τούρκοι νεκροί, τραυματίες, αιχμάλωτοι είναι λογικό ποσοστό για νησιά μεγέθους: Κως, Σάμου, Ικαρίας, Λήμνου, Σαμοθράκης. Ενώ εσύ θα μεταφέρεις 1000 άτομα από της ειδικές ομάδες και περισσότερους πεζικάριους για ενισχύσεις, τουλάχιστον 1500.
Για μεγαλύτερα νησιά Ρόδος, Χίος απαιτούνται περισσότερες ειδικές μονάδες, τουλάχιστον 1500 άτομα και για Λέσβο τουλάχιστον 2000.
Αλλά εδώ παίζει και μεγάλο ρόλο, ο αριθμός του αποβιβαζόμενου εχθρού
και ίσως απαιτηθούν, περισσότεροι άντρες από της ειδικές μονάδες.
Αυτό δεν μας προβληματίζει αφού θα υπάρχουν 14.000 άντρες
Εδώ η αναλογία είναι 1000 ομάδες, από την κάθε ομάδα. Ο δεκαπλάσιος αριθμός από όσους αναφέραμε, που απαιτούνται για ένα μετρίου μεγέθους νησί.
Αλλά το θέμα είναι να στείλουμε περισσότερους, δηλαδή κατά 30% με 50%. Για να είμαστε σίγουροι για το αποτέλεσμα και γιατί μπορεί να υπάρχουν απώλειες, είτε κατά την μεταφορά τους, είτε από την εχθρική αεροπορία και το πυροβολικό του εχθρού και πρέπει να ξέρουμε: όσο πιο γρήγορα της μεταφέρουμε της ενισχύσεις, τόσο καλύτερο αποτέλεσμα έχουν. Γιατί έχουν να αντιμετωπίσουν και να εξουδετερώσουν, μικρότερο αριθμό στρατιωτών του εχθρού.
Ας δούμε τη πρόβλημα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε, κατά την επίθεση στην περιοχή της απόβασης. Αν όμως υπάρχει κοντά μια τούρκικη φρεγάτα και αρχίσει να ρίχνει; Οι ομάδες θα είναι διασκορπισμένες σε μεγάλη ακτίνα, εδώ εννοούμε οι ελεύθεροι σκοπευτές των 0.50.
Εξάλλου για να έχει καλό τόξο πυρός η φρεγάτα, ή οι φρεγάτες. Πρέπει να είναι στην περιοχή της απόβασης, να έχει δηλαδή οπτική επαφή. Ναι αλλά αν ρίξουν από 100 βολές η κάθε μια φρεγάτα. θα υπάρχουν απώλειες τουλάχιστον 20 ομάδων.
Και αν υπάρχουν 4 άρματα και 4 τομα στη περιοχή της απόβασης;
Τα 4 άρματα μπορούν να ρίξουν από 16 βολές ΗΕ. Το πολύ, πολύ να πετύχουν 12 ομάδες και 8 το πολύ τα δυο τομα. Γιατί θα γίνουν σουρωτήρι, εξάλλου οι βολές των 0.50 τα τρυπάνε από την οροφή.
Αλλά ξεχνάτε κάτι: θα είναι μέσα στα άρματα, τομα τα πληρώματα τους.
Για κάτσε μέσα σε ένα άρμα για μερικές ώρες. Το πολύ, πολύ να είναι ένα μέλος του πληρώματος μέσα και τα αλλά έξω. Αυτά πρέπει να εξουδετερωθούν, πριν προλάβουν να ανέβουν επάνω στο άρμα.
Αυτή είναι η χειρότερη περίπτωση, που όλα πάνε στραβά. Αλλά ξεχνάμε κάτι,
υπάρχει και η ελληνική αεροπορία και εδώ δεν ζητάμε και πολλά από αυτήν.
Ζητάμε να κάνει δυο, τρεις το πολύ τέσσερεις επιθέσεις μεμονωμένες μεν,
αλλά συντονισμένες.
Πριν προηγήθη η επίθεση των ειδικών μονάδων και ειδικά αυτών με το 0.50. Την ώρα που έχει αποφασιστεί: 6 μιράζ φορτωμένα με πύραυλους εξοσέτ, θα πλησιάσουν και θα ρίξουν τους πυραύλους. Καταστρέφοντας τα πλοία του εχθρού. που υπάρχουν στην περιοχή.
Μετά 8 F16 φορτωμένα με βόμβες κατευθυνόμενες με λέιζερ, ή πυραύλους αέρα εδάφους. Θα επιτεθούν στην περιοχή της απόβασης, για να καταστρέψουν τα άρματα, τομα, αυτοκινούμενα πυροβόλα που υπάρχουν.
Αν δεν τα καταφέρουν να τα καταστρέψουν όλα, ίσως απαιτηθεί και τρίτη επίθεση από 4 F16.
Μετά θα πλησιάσουν οι ομάδες με τα τυφέκια των 0.50 και θα ακολουθήσει η επίθεση. Δεν μπορούμε να πούμε και πολλά εδώ, μια κλασική επίθεση πεζικού είναι. Απλώς οι ελεύθεροι σκοπευτές θα βοηθήσουν παρά πολύ, καθαρίζοντας αρκετούς τούρκους και καθηλώνοντας τους υπόλοιπους.
Και αν οι τούρκοι τα παίξουν όλα για όλα; Δηλαδή πλησίαση ένα αρματαγωγό στην ακτή και αρχίζει να αποβιβάζει άρματα. Τότε θα απαιτηθεί και τετάρτη επιδρομή της πολεμικής μας αεροπορίας, για να τα καταστρέψει.
Το κόστος της μελέτης είναι μικρό. Όλοι αυτοί οι 10.000 που χρειάζεσαι είναι έφεδροι. Μένουν στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, βόλο κλπ και μαζεύονται δυο, τρεις φορές τον χρόνο σαββατοκύριακα για ενημέρωση και μικρές ασκήσεις βολές. Μια φορά τον χρόνο μαζεύονται και οι ιδιοκτήτες των σκαφών. Φορτώνονται καύσιμα και τους έφεδρους που μπορεί να πάρει κάθε σκάφος και κάνουν ένα μικρό ταξιδάκι, μια άσκηση δηλαδή.
Το καλύτερο που μπορεί να γίνει είναι: να είναι μια ομάδα και ο ιδιοκτήτης και οι έφεδροι. Δηλαδή οι επίστρατοι των ειδικών ομάδων πεζικού, να έχουν ο ένας τα τηλέφωνα του αλλού. Εξάλλου δεν ζητάμε και πολλά, να μεταφέρει κάθε ιδιοκτήτης τρις ομάδες που η μια θα είναι του ειδικού πεζικού.
Χρειάζονται 1000 τυφέκια ελεύθερου σκοπευτή των 0.50 μαζί με την διόπτρα.
Κάνει 2.500 ευρώ το ένα 2,5 εκατομμύρια ευρώ όλα.
1000 τυφέκια ελευθέρου σκοπευτή των 7,62 με κινητό ουριαίο. Κάνει 2000 ευρώ το ένα μαζί με την διόπτρα και 12 κλιπ των 5 σφαιρών, 2 εκατομμύρια όλα. 1000 ΑΤ εκτοξευτές όχι και άριστης ποιότητας. Καλύτεροι είναι οι ρωσικοί PRG κόστος 5000 ευρώ μαζί με τα βλήματα το ένα, 5 εκατομμύρια ευρώ όλα.
2000 SIAGA που κοστίζουν με τους γεμιστήρες, τηλεφακό και όλα τα καλούδια 2000 ευρώ, η κάθε μια 4 εκατομμύρια ή 2 εκατομμύρια αν αγοραστούν πιο φτηνές. Και τέλος χρειάζεσαι 1000 εκτοξευτές βομβίδων των 40 χιλιοστών που ρίχνουν ένα μόνο βλήμα, με το σπαστό κοντάκι για μείωση του βάρους 1000 ευρώ ο κάθε ένας 1 εκατομμύριο συνολικά.
Έχουμε 14,5 έως 16,5 εκατομμύρια ευρώ, που θα ανέβει στα 20 εκατομμύρια ευρώ για τον υπόλοιπο εξοπλισμό και άντε να πάει 25 εκατομμύρια ευρώ. Αν τους εξοπλίσουμε και με διόπτρες τηλεφακούς νυκτός και άλλον ειδικό εξοπλισμό, για μάχη κατά την διάρκεια της νύχτας.
Τώρα αν εσύ έχεις δει καμιά τέτοια μελέτη, παγκόσμιος ανά την υφήλιο. Που να λέει: πώς να πετάξεις στην θάλασσα τους εχθρούς, μετά από μια απόβαση. Χωρίς την χρησιμοποίηση αρμάτων, δηλαδή χρησιμοποιώντας μόνο πεζικό. Χωρίς την χρησιμοποίηση ειδικών πολεμικών σκαφών, για να τους μεταφέρεις. Της ενισχύσεις δηλαδή, με ελάχιστα πλοία συνοδείας, μικρού μεγέθους και χρησιμοποιώντας έναν ελάχιστο αριθμό αεροσκαφών, για να τα καταφέρεις. Δηλαδή δυο, τρεις μεμονωμένες αλλά συντονισμένες αεροπορικές επιθέσεις και κοστίζοντας τόσο φτηνά έχεις δει πουθενά;
Γιατί αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι: ότι εδώ είναι αιγαίο, είναι Ελλάδα και πρέπει να βρούμε τον ειδικό τρόπο πόλεμου. Που δεν υπάρχει σε κανένα βιβλίο, από κανένα ξένο δηλαδή. Αλλά αποκλειστικά από έλληνα, που βιώνει αυτήν την κατάσταση χρόνια τώρα και σκέφτεται χρόνια τώρα. Πως θα βρει τρόπους, για να αντιμετώπιση την τούρκικη επιθετικότητα και να νικήσει με το ελάχιστο δυνατόν κόστος. Και που φωνάζει χρόνια τώρα, πως μπορεί να το κάνει. Αρκεί κάποιος να του δώσει μια ευκαιρία, από το υπουργείο εθνικής άμυνας. Για να τα καταφέρουμε να επιβιώσουμε σαν έθνος. Αλλιώς ακολουθώντας ξένα πρότυπα και ξένες τακτικές χαθήκαμε.
Μικρός ήρωας
Δικαίος Γεώργιος
Ο Δικαίος Γεώργιος είναι ηλεκτρονικός. Ασχολείται με τα όπλα από το 1978 και σχεδιάζει όπλα από το 1982! Από το 1993 προσπαθεί να συγκινήσει της πολεμικές βιομηχανίες της χώρας το υπουργείο εθνικής άμυνας και τους υπουργούς υφυπουργούς στέλνοντας εκατοντάδες φαξ και EMAIL αλλά μέχρι τώρα δεν τα έχει καταφέρει. από το 1994-95 σχεδιάζει όπλα που δεν υπάρχουν. Δηλαδή ασχολείται σε τομείς που δεν έχουν ασχοληθεί άλλοι. Μέχρι σήμερα και έχει φτιάξη περισσότερες από 200 μελέτες και έχει περισσότερες από 300 πατέντες, βρει -ανακαλύψει για να δουλέψουν τα σχέδια του.. δεν θα πω πολλά λόγια για μένα μόνο τρία πράγματα έγραψα ότι το υποβρύχιο παπανικολής 214 δεν μπορεί να πέσει η κλήση κάτω από της 17-18 μοίρες 7 με 8 μήνες πριν το ανακοινώσει η κατασκευάστρια εταιρία. Την μελέτη για τα ραντάρ L στα φτερά περισσότερο από ενάμιση χρόνο πριν το ανακοινώσουν οι ρώσοι. Για το αδύνατο σημείο του Έβρου και την δυνατότητα να χάσουμε έναν πόλεμο τα λέω από το 1993 υπάρχουν καταγεγραμμένα στο ιντερνέτ περισσότερο από ενάμιση χρόνο πριν ανακοινωθεί το σχέδιο βαριοπούλα ένα μεγάλο μέρος από της μελέτες μου μπορείτε να της δείτε εδώ:
http://www.defencenet.gr/forum/index.php?topic=6752.0
http://www.defencenet.gr/forum/index.php?topic=839.50
και σχόλια μπορείτε να διαβάσετε άδω
http://www.defencenet.gr/forum/index.php?topic=843.0
https://filologos10.wordpress.com/