Στείλτε την άποψή σας kranosgr@gmail.com

ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ (547 Τ.Π.)

(Πρώτη βδομάδα κατάταξης) Πραγματικά τίποτε δε θυμίζει, προς το παρόν, την απαράδεκτη κατάσταση αυθαιρεσίας και βιαιοπραγίας που κατ...

(Πρώτη βδομάδα κατάταξης)

Πραγματικά τίποτε δε θυμίζει, προς το παρόν, την απαράδεκτη κατάσταση αυθαιρεσίας και βιαιοπραγίας που καταγγέλλονταν από φαντάρους της προηγούμενης Σειράς Κατάταξης του Νοεμβρίου.
Από την πρώτη στιγμή, ο διοικητής της μονάδας και οι αξιωματικοί τόνισαν ότι οι πόρτες των γραφείων τους είναι ανοικτές και ο κάθε νεοσύλλεκτος φαντάρος της Σειράς Φεβρουαρίου, μπορεί να τους ενημερώνει άμεσα για όποιο πρόβλημα αντιμετωπίζει.

Εκείνοι έχουν τη διάθεση να παρέμβουν άμεσα και να αντιμετωπίσουν κάθε δυσάρεστη και παράνομη ενέργεια!
Τι όμως άλλαξε μέσα σε τρεις μήνες από την απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση που αντιμετώπισαν οι φαντάροι της Σειράς Νοεμβρίου;
Σύμφωνα με το ρητό, δημιούργημα της λαϊκής σοφίας: «Γλώσσα λανθάνουσα την αλήθεια λέει»!
Ο διοικητής της μονάδας ήταν κάθετος στο εξής: δεν χρειάζεται το οτιδήποτε γίνεται στο στρατόπεδο να βγαίνει στις εφημερίδες.  Μην δίνετε βάση σε ότι διαβάζετε στο ίντερνετ και στα μπλογκ.Φυσικά αυτό αποτελεί μια έμμεση ομολογία ότι η βελτίωση της συμπεριφοράς των βαθμοφόρων ήρθε ως αποτέλεσμα των καταγγελιών του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, της έκτασης της δημοσιότητας που πήρε το θέμα σε διάφορα μπλογκ και εφημερίδες, αλλά και στη διερεύνηση των καταγγελιών από το ΓΕΣ και το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Π.Μπεγλίτη.
Το συμπέρασμα επομένως είναι ένα: «οι αυθαιρεσίες και τα μαζικά βασανιστήρια, δηλαδή τα πολύωρα και εξαντλητικά καψόνια, με συνέπεια τους τραυματισμούς και την ψυχολογική κατάρρευση των νεοσυλλέκτων» αποτελούν παρελθόν εξαιτίας των αντιδράσεων των φαντάρων.
Η επιστολή καταγγελίας των φαντάρων βελτίωσε την κατάσταση και για την επόμενη σειρά κατάταξης.
Από την πρώτη στιγμή είχαμε επισημάνει τη βασική αιτία των δεινών των φαντάρων, εκτός φυσικά από τις τεράστιες ευθύνες αξιωματικών και διοικητή: «Δεν είναι τυχαίο ότι το ΚΕΝ Ρεθύμνου είναι μια μονάδα που δεν έχουν εκδηλωθεί αντιστάσεις από τους φαντάρους και τις οικογένειες τους, δεν έχει υπάρξει η πληθώρα επιστολών καταγγελίας όπως σε άλλα ΚΕΝ, δεν έχουν υπάρξει δηλαδή εκείνες οι αγωνιστικές προϋποθέσεις που θα κάνουν αξιωματικούς και διοικητή να αναδιπλωθούν και να σεβαστούν τα δικαιώματα των στρατευμένων»!
Τέλος, να επισημάνουμε και κάτι άλλο, εξίσου σημαντικό: στα καψόνια που υπέστησαν οι νεοσύλλεκτοι της προηγούμενης σειράς πρωταγωνίστησαν με άνωθεν κάλυψη, παλιοί φαντάροι: Εμείς αποδείξαμε ότι ο διαχωρισμός των φαντάρων σε παλιούς και νέους, δεν είναι μόνο χυδαίος, αλλά και αναποτελεσματικός. Η λογική που λέει «τα περάσαμε και εμείς, θα τα περάσετε και εσείς τώρα ψάρια» είναι γελοία, επικίνδυνη και μετατρέπει το χθεσινό θύμα νέο φαντάρο σε σημερινό παλιό θύτη των παρανομιών και της βαναυσότητας που υφίστανται οι νέοι.
Κοιτάξτε όμως πόσο καλύτερα είναι σήμερα η κατάσταση για όλους τους φαντάρους στο ΚΕΝ Ρεθύμνου. Για να σταματήσουν τα καψόνια και οι αυθαιρεσίες οι φαντάροι της Σειράς Νοεμβρίου στράφηκαν ενάντια σε αξιωματικούς και διοικητή, τους κατάγγειλαν δημόσια. Τα αποτελέσματα της δικής τους αμφισβήτησης, της δικής τους αγωνιστικής στάσης απολαμβάνουν σήμερα  οι φαντάροι της Σειράς Φεβρουαρίου.
Συμπέρασμα: στον Στρατό δεν σε σώνει ούτε το βύσμα, ούτε το να γίνεις παλιός. Ο μόνος αντίλογος στην ιεραρχία και στου Παραλόγου τη θητεία είναι οι συλλογικοί αγώνες, ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ των φαντάρων.   Η στήριξη της κοινωνίας. Για αυτό παλεύουμε για Κίνημα Μαζικό Μέσα και Έξω από το Στρατό.
Τέλος, αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε δημόσια τους  μαχόμενους δημοσιογράφους και τους διαχειριστές των μπλογκ που φιλοξενούν τις απόψεις μας και παλεύουν στο πλευρό μας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των φαντάρων.
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: απειλές Λοχαγών ότι «θα σας σχίσουμε την επόμενη βδομάδα»,  ελπίζουμε να είναι απλώς άχαρα αστειάκια.
Γιατί εδώ είμαστε και τα λέμε.
Και εμείς.
Και το ΓΕΣ.
Και το Γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Π.Μπεγλίτη.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437   www. diktiospartakos.blogspot.com
Όνομα

ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ,258,ΔΙΑΦΟΡΑ,82,ΔΙΕΘΝΗ,158,ΕΛΛΑΔΑ,463,ΕΝΟΠΛ.ΔΥΝ.,9018,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,166,ΣΩΜ.ΑΣΦ.,116,
ltr
item
KRANOSGR: ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ (547 Τ.Π.)
ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ (547 Τ.Π.)
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEheEpU1EBZJ4qFZLecRQwV7nof83kFzgHfLdFhkEuC8RiQ7xW_B05-g8z7nBWzvkKpHK_t_O7DHRuFF8Mz6m9P8aw4mIn5mIW5_YYt3yZdcXQJPf_5Rqb2J8ZEEbA0vsXD18_n-rT__VPA/s400/tromaktiko7.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEheEpU1EBZJ4qFZLecRQwV7nof83kFzgHfLdFhkEuC8RiQ7xW_B05-g8z7nBWzvkKpHK_t_O7DHRuFF8Mz6m9P8aw4mIn5mIW5_YYt3yZdcXQJPf_5Rqb2J8ZEEbA0vsXD18_n-rT__VPA/s72-c/tromaktiko7.jpg
KRANOSGR
https://kranosgr.blogspot.com/2011/02/547.html
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/
https://kranosgr.blogspot.com/2011/02/547.html
true
8649993928902506037
UTF-8
Αναρτήσεις φορτώθηκαν Δεν βρέθηκαν αναρτήσεις ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΩΝ Περισσοτερα Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από Αρχική ΣΕΛΙΔΕΣ Αναρτήσεις Προβολή όλων ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης με το αίτημά σας Επιστροφή Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεπ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μάιος Μάι Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago Εχθές $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερο από 5 εβδομάδες πριν Παρακολουθήτες Ακολουθηστε THIS CONTENT IS PREMIUM Παρακαλώ μοιραστείτε για ξεκλείδωμα Αντιγραφή όλου του κώδικα Επιλογή όλου του κώδικα Όλος ο κώδικας αντιγράφηκε στο πρόχειρο Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy