Οι αμερικανικές και ευρωπαϊκές βιομηχανίες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα του νέου αμερικανικού Χερσαίου Οχήματος Μάχης, συνεχίζουν την π...
Οι αμερικανικές και ευρωπαϊκές βιομηχανίες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα του νέου αμερικανικού Χερσαίου Οχήματος Μάχης, συνεχίζουν την προσπάθεια παρουσίασης ενός καινοτόμου προϊόντος.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της SAIC, η εταιρεία θα συνεχίσει να ηγείται της ομάδας που συμμετέχει στο πρόγραμμα για το Χερσαίο Όχημα Μάχης (Ground Combat Vehicle) του αμερικανικού Στρατού. Στην ομάδα συμμετέχουν επίσης η Boeing, η Krauss Maffei Wegmann και η Rheinmetall.
Τα μέλη της θεωρούν ότι έχουν πολλές πιθανότητες επιτυχίας λόγω του γεγονός ότι ήδη βρίσκεται στα τελικά του στάδια το πρόγραμμα του Τεθωρακισμένου Οχήματος Μάχης (ΤΜΑ) τύπου Puma για το γερμανικό Στρατό, το οποίο ενσωματώνει και πολλά από τα διδάγματα των πολέμων στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.
Βέβαια υπάρχει το ερώτημα του πως θα είναι ο μελλοντικός πόλεμος, τι μορφή θα έχει, και συνεπώς τι συστήματα θα απαιτεί, κάτι το οποίο δεν έχει απαντηθεί και αμφιβάλλουμε κατά πόσο θα απαντηθεί.
Το ότι απαιτείται ένα σύστημα το οποίο θα μπορεί να καλύψει επαρκώς ή με μικρές διαφοροποιήσεις τις διάφορες μελλοντικές ανάγκες, είναι το μόνο σίγουρο. Συνήθως όμως, τα νέα αμυντικά προϊόντα σπεύδουν να ενσωματώσουν τα διδάγματα πολεμικών εμπλοκών του παρόντος, ενώ πολύ συχνά η επόμενη ανάγκη εμπλοκής έχει διαφοροποιημένα χαρακτηριστικά…
Αλλά αυτό είναι το στοιχείο που επιφέρει καθυστερήσεις στον καθορισμό των προδιαγραφών του GCV, αφού απαιτείται και η ενσωμάτωση δυνατοτήτων οι οποίες θα ανταποκρίνονται σε πιθανά επιχειρησιακά περιβάλλοντα του μέλλοντος…
Κι αυτό συχνά αυξάνει σημαντικά το κόστος…
Υπό αυτές τις συνθήκες τη δική της πρόταση κατέθεσε και η ομάδα που απαρτίζεται από τις BAE Systems και Northrop Grumman ως επικεφαλείς του προγράμματος, QinetiQ North America (ηλεκτροκίνηση του οχήματος), iRobot Co. (ολοκλήρωση διαφόρων συστημάτων και κατασκευή του συστήματος αναγνώρισης εμποδίων), MTU (κατασκευή κινητήρα) και Saft (κατασκευή της μπαταρίας και του συστήματος αποθήκευσης ενέργειας).
Οι δύο εταιρείες που ηγούνται της ομάδας αυτής θα αναλάβουν, η μεν BAE Systems τη διαχείριση του προγράμματος, την ολοκλήρωση των συστημάτων, σχεδίαση και διοικητική μέριμνα, και η δε Northrop Grumman το σύστημα C4ISR.
http://www.defencepoint.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1806:-gcv-&catid=40:industry-international&Itemid=61